Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Korkuyorum.. (1 Kullanıcı)

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm
korkulmazmı hiç ,rabbmin bize verdigi her nimetim hesabını boşa geçirdigimiz her anın hesabı ,farkında olmadan veya farkına vararak aldıgımız kul hakları ,layıkıyla yerine yetirmedigimiz ibadetlerimiz ,belki riya bulaşan ,namazlar ,oruçlar,iyilikler.......
okadar çokki bunların hesabı çok zor ,kabir hayatı ve en çetini ukba.. ölümün öldürüldügü bir yerde ölüp ölüp tekrar dirilerek işledigimiz ve tövbe etmedigimiz ve bekli tövbelerimizin kabul olmadıgı günahlar .....
RABBİM HEPİMİZİ KABİR AZABININ ŞİDDETİNDEN VE CEHENNEM AZABINDAN KORUSUN İNŞAALLAH
rabbim razı olsun sizden
bunları tekrar hatırlama fırsatı verdiginiz için
mevla yar ve yardımcınız olsun
selametle

ve aleykum selam kardeşim.
ah ölüm ah.
seni unutanın haline vahki vah.
dönde şöyle mezarlara bak bir
hangisi sana kendi halini bildirir.

kimi azabda yanar cayır cayır
imansız hesaba çekilmeyeceginimi sanır
nice ashab ölüm denince titrerdi
efendimiz onlara kabir azabını söylerdi.

ah kardeşim.RABBIM cümlemize yardım etsin.eger ALLAHIMyardım etmezse halımız harab.selametle kal kardeşim.

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm Kasım Abim…
Dedim ya hiç korkulmaz mı o hesap gününden. O gün ki herkes birbirinden kaçacak. Kimse kimseye yardım edemeyecek. Kalbimize geliyor da ALLAH muhafaza Amel defterimiz arka taraftan ve sol elimizden bir verilirse ne yaparız, nereye kaçarız. Kimden medet isteriz. ALLAHu Teala dünya da iken neden tövbe etmedin derse ne deriz. ALLAH’IM bizlere o gün razı olduğun kullarının arasında olmayı nasip et…Amel defterleri önünden ve sağ eline verilenlerden eyle…

YÜCE ALLAH’ım senin af ve mağfiretine olan sonsuz ümidimizle kendimizi, Cennetliklerle düşünüyoruz…Düşünün Cennetliklerin içindesiniz. Herkesin yüzü ay gibi parlak ve herkes çok mutlu ALLAH'a şükrediyorlar. Sırat köprüsünden yel gibi geçiyorsunuz…Ve sizi hayretler içerisinde bırakan Cennet kapılarının önündesiniz. Sanki kalbiniz yerinden çıkacakmış gibi oluyor. Ama ALLAHın kalplerimize ilham ettiği bir Lütufla hiçbir şey olmuyor. Kalabalığın içerisindesiniz ve yürüyorsunuz. Bir düşünün ne sevinç YA RAB. Cennetin o dünyada hiçbir yerde duymadığınız enfes kokuları sizin her yanınızı sarıyor. Kalbiniz sevinç dolu. O altından ırmaklar akan Cennetlere giriyorsunuz. Öyle ağaçlar var ki, Altından yıllarca gitseniz sonuna gelemezsiniz. ALLAHım bizlere de bunları yaşamayı nasip eyle.

Bir de madalyonun diğer yüzü var tabi ki. ALLAHım düşünüyoruz ve korkuyoruz. “Onlar cehennemliklerdir", sözünün muhatabı olmaktan korkuyoruz. ALLAHım bu korkunun her daim içimizde olmasını ve SANA hakkıyla kulluk yapmayı nasip eyle. Ki o gün ve bugün SEN’den başkası bize yardım edemez. ALLAH’ım ne hüzündür ki Meleklerin bize "aşağılıklar" diyerek bakıyor. Peygamber Efendimiz bizden haklı olarak yüz çevirmiş. “Efendim” demeye yüzümüz yok. “ALLAHım ne olur yardım” demeye yüzümüz yok. Ve boynu bükük bir şekilde, sağımızda solumuzda meleklerin bizi Cenehheme götürdüklerini korkuyla düşünüyoruz. Cehennemin o kalpleri ürperten homurtularıyla, “Getirin onları bana” nidalarını duyuyoruz. ALLAH’ım yazmaktan bile korktuğum "Cehennemlikler" kaçmaya çalışıyorlar ama nafile. Kaçacak yer yok. Cehennemin harareti yüzümüze çarpıyor. Öyle bir sıcaklık ki nefes alamıyorsun, derilerin erimeye başlıyor…(daha fazla yazamayacağım):A:A:A:A

ALLAH’ım o dehşetli günde Bizleri yüzleri gülenlerden eyle…Cennet ehlinden eyle..amin amin amin

Kasım abim biraz abarttım gibi gelebilir ama nerdeyse alıntı sayılır. Uzun seneler önce bir kitapta okumuştum. Hatırladığım kadarıyla kendi korkularımı da katarak yazdım. Hakkını helal et. Selamünaleyküm. ALLAHa emanet olunuz.

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam

Korkulmazmi Hiç Hemde Nasil Korkuyoruz.ben 2 Yil önce Korkumdan Başladim Namaza.çünkü çok Korkuyorum.allahim Bizi Affetsin Kabir Azabi çektirmesin Hayirli Güzel ölümler Nasip Eylesin Hepimize.aminn

aleykum selam kardeşim.
kork kardeşim kork.ne kadar çok korkarsan okadar iyi.
bak o korku seni namaza başlatmış inşALLAH.
allah yar ve yardımcımız olsun.selametle.

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm Kasım Abim…
Dedim ya hiç korkulmaz mı o hesap gününden. O gün ki herkes birbirinden kaçacak. Kimse kimseye yardım edemeyecek. Kalbimize geliyor da ALLAH muhafaza Amel defterimiz arka taraftan ve sol elimizden bir verilirse ne yaparız, nereye kaçarız. Kimden medet isteriz. ALLAHu Teala dünya da iken neden tövbe etmedin derse ne deriz. ALLAH’IM bizlere o gün razı olduğun kullarının arasında olmayı nasip et…Amel defterleri önünden ve sağ eline verilenlerden eyle…

YÜCE ALLAH’ım senin af ve mağfiretine olan sonsuz ümidimizle kendimizi, Cennetliklerle düşünüyoruz…Düşünün Cennetliklerin içindesiniz. Herkesin yüzü ay gibi parlak ve herkes çok mutlu ALLAH'a şükrediyorlar. Sırat köprüsünden yel gibi geçiyorsunuz…Ve sizi hayretler içerisinde bırakan Cennet kapılarının önündesiniz. Sanki kalbiniz yerinden çıkacakmış gibi oluyor. Ama ALLAHın kalplerimize ilham ettiği bir Lütufla hiçbir şey olmuyor. Kalabalığın içerisindesiniz ve yürüyorsunuz. Bir düşünün ne sevinç YA RAB. Cennetin o dünyada hiçbir yerde duymadığınız enfes kokuları sizin her yanınızı sarıyor. Kalbiniz sevinç dolu. O altından ırmaklar akan Cennetlere giriyorsunuz. Öyle ağaçlar var ki, Altından yıllarca gitseniz sonuna gelemezsiniz. ALLAHım bizlere de bunları yaşamayı nasip eyle.

Bir de madalyonun diğer yüzü var tabi ki. ALLAHım düşünüyoruz ve korkuyoruz. “Onlar cehennemliklerdir", sözünün muhatabı olmaktan korkuyoruz. ALLAHım bu korkunun her daim içimizde olmasını ve SANA hakkıyla kulluk yapmayı nasip eyle. Ki o gün ve bugün SEN’den başkası bize yardım edemez. ALLAH’ım ne hüzündür ki Meleklerin bize "aşağılıklar" diyerek bakıyor. Peygamber Efendimiz bizden haklı olarak yüz çevirmiş. “Efendim” demeye yüzümüz yok. “ALLAHım ne olur yardım” demeye yüzümüz yok. Ve boynu bükük bir şekilde, sağımızda solumuzda meleklerin bizi Cenehheme götürdüklerini korkuyla düşünüyoruz. Cehennemin o kalpleri ürperten homurtularıyla, “Getirin onları bana” nidalarını duyuyoruz. ALLAH’ım yazmaktan bile korktuğum "Cehennemlikler" kaçmaya çalışıyorlar ama nafile. Kaçacak yer yok. Cehennemin harareti yüzümüze çarpıyor. Öyle bir sıcaklık ki nefes alamıyorsun, derilerin erimeye başlıyor…(daha fazla yazamayacağım):A:A:A:A

ALLAH’ım o dehşetli günde Bizleri yüzleri gülenlerden eyle…Cennet ehlinden eyle..amin amin amin

Kasım abim biraz abarttım gibi gelebilir ama nerdeyse alıntı sayılır. Uzun seneler önce bir kitapta okumuştum. Hatırladığım kadarıyla kendi korkularımı da katarak yazdım. Hakkını helal et. Selamünaleyküm. ALLAHa emanet olunuz.

VE ALEYKUM SELAM GÜÜZEL KARDEŞİM.
RABBIM razı olsun ne güzel ifade etmişsin.okurken kendimi kaptırtım gitti.hatta cennetin agacından bahsederken bir ara rüyamda cennetin agacını görmüştüm o aklıma geldi.
hiçte abartmamışsın.hatta az bile yazmışsın.örnegin.
kişi mezara konuldugunda sorgu sual melekleri gelir.o melekler nasıldır dersiniz.
agızlarındaki azı dişinin büyüklügü uhud dagı kadar.gözleri çelik gibi ve koskoca.şimsekler çakıyor her bakışından.
bizler ise hiç görmedigimiz bir alemde yapayalnız ve korku içinde.SORARIM ŞİMDİ İMANIN YOKSA EY İNSAN ,SANA KİM YARDIM EDECEK????
KİM KURTARACAK O AZAB MELEKLERİNİN ELİNDEN.????
neyse ,dedigim gibi çok güzel anlatmışsın.RABBIM sana rahmet meleklerini göndersin.""HOŞ GELDİN EY ALLAHIN SEVGİLİ KULU,BU GÜN SANA KORKU YOK,ENDİŞE ETME TASALANMA.RABBININ SANA VAAD ETTİGİ GÜN BU GÜNDÜR.SEVİN.MUTLU OL."""
Kelimeleri ile seni karşılarlar inşALLAH.amin.amin.amin.selamun aleykum.

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm bende çok korkuyorum kabre ilk girdiğimde toprağn bıçak gibi soğuğukluğunu badanimde hissediyorum Mevla cümklemizi affetsin kamil imanla yaşayıp kamil imanla ölmeyi nasib etsin kedisine ayık kul Habibine layık ümmetlerden eylesin cümlemizi

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm bende çok korkuyorum kabre ilk girdiğimde toprağn bıçak gibi soğuğukluğunu badanimde hissediyorum Mevla cümklemizi affetsin kamil imanla yaşayıp kamil imanla ölmeyi nasib etsin kedisine ayık kul Habibine layık ümmetlerden eylesin cümlemizi

VE ALEYKUM SELAM HAFIZKIZ.
RABBIM yar ve yardımcımız olsun.o karanlık ve soguk yurt dünya var oldugu andan beri insanları yer durur.
kimi o kabir hayatını çok rahat geçirirken kimide azaba düçar olurda feryadı göklere çıkar.ama hey HAKK kim duyar o feryatları.
ALLAHIM kabirlerimizi nurla doldursun inşALLAH.selametle.:H

DuaLar

Kayıtlı Kullanıcı
Bende çok korkuyorum Kasım abi
ama ümitsizliginde haram oldugunu biliyorum
Rabbimö bizlere merhamet etsin inşALLAH...

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
Bende çok korkuyorum Kasım abi
ama ümitsizliginde haram oldugunu biliyorum
Rabbimö bizlere merhamet etsin inşALLAH...

selamun aleykum kardeşim.:evet:evet
hem korkacagız hemde ümitvar olacagız.
çünkü dinimiz öyle emrediyor.
ama ne kadar korkarsak haramlardan o kadar uzak dururuz.korku olmazsa haramlarda insana yakın olur .
o yüzden senin dedigin gibi hem korkalım hemde ümitvar olalım.:evet:H selametle.

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm kasım abim korku ve ümit dedinde aklıma geldi..

Cennete sadece bir kişi girecek deseler; O ben miyim acaba diye ümit etmek ve ona göre yaşamak..

Cehenneme sadece bir kişi girecek deseler; O ben miyim acaba diyerek korkmak ve ona göre yaşamak...

GEREKİYOR...(bu da alıntı sayılır ama nerden olduğunu hatırlamıyorum:):))

ALLAHa emanet olunuz abim...

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı

Cennete sadece bir kişi girecek deseler; O ben miyim acaba diye ümit etmek ve ona göre yaşamak..

Cehenneme sadece bir kişi girecek deseler; O ben miyim acaba diyerek korkmak ve ona göre yaşamak...

GEREKİYOR...(bu da alıntı sayılır ama nerden olduğunu hatırlamıyorum:):))

selamunaleykum
evet cok doğru
ümıtle yaşamak gerek
korkuyla yaşamak gerek kı allahın emırlerını yerıne getırelım
allaha emanet olun

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH hepinizden razı olsun...ALLAHım hoşnutluğunu kazanacak bir yaşam ver bizlere

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı

GEREKİYOR...(bu da alıntı sayılır ama nerden olduğunu hatırlamıyorum

aleykum selam kardeşim.
evet çok haklısn.:G:G
teraziyi iyi ayrlamak gerekir.yoksa hep korku ile yaşanmazki demi.selametle.
ama tövbeyi elden bırakmayacagız haaaaaa. :evet :H

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kasım abi...
korkmamak mümkünmü...yarım yamalak yaptığımız ibadetler ve günahlarımızın fazlalığı...ürkütüyor bizi...

ve dualarımızın eksikliği... eskiden son nefeste şehit olarak ölmek istemeyi dualarımıza dahi ilave etmişken, bugün unutmadıkmı...
uhrevi hayatta bize referans olacağını bidiğimiz halde...

hala iyi bir kul olmakta ne denli başarılıyız? diye düşünmekte korkutmakta bizi....
ama bunca eksikliklerimizin yolaçtığı korkularımıza karşı

sığındığımız Yüce Rabbimizin merhameti öylesine sonsuzki....
hiçkimsenin olmadığı ıssız anlarda dahi onun varlığını hissetmek.. kul olduğumuzun bilincini tekrardan idrak etmek ve hatalarımıza rağmen yine ve sadece ona sığınmak...

ALLAHA EMANET OLUNUZ

ADBA

Kayıtlı Kullanıcı
hadi kardes...korkulmaz mı ama rabbımızın rahmetınden merhametinden ümit kesmiyoruz günah ve hatalarımızla af dılenıyoruz ...MÜMIN HERZAMAN KORKU VE ÜMİT ARASINDA OLMALI ...SELAM VE DUAİLE ....DÜNYA VE AHİRETİMİZ İÇİN RABBİM HAYIRLI KULLARINDAN OLMAYI NASIP ETSIN....

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kasım abi...

korkmamak mümkünmü...yarım yamalak yaptığımız ibadetler ve günahlarımızın fazlalığı...ürkütüyor bizi...

ve dualarımızın eksikliği... eskiden son nefeste şehit olarak ölmek istemeyi dualarımıza dahi ilave etmişken, bugün unutmadıkmı...
uhrevi hayatta bize referans olacağını bidiğimiz halde...

hala iyi bir kul olmakta ne denli başarılıyız? diye düşünmekte korkutmakta bizi....
ama bunca eksikliklerimizin yolaçtığı korkularımıza karşı

sığındığımız Yüce Rabbimizin merhameti öylesine sonsuzki....
hiçkimsenin olmadığı ıssız anlarda dahi onun varlığını hissetmek.. kul olduğumuzun bilincini tekrardan idrak etmek ve hatalarımıza rağmen yine ve sadece ona sığınmak...

ALLAHA EMANET OLUNUZ

ALLAH razı olsun kardeşim...Kasım abimiz yok şimdilik benden cevap yazmamı istedi kabul ederseniz...çok doğru söylüyorsunuz...

RABBİMizin merhametinden ümit kesmek olmaz. Orayı düşünüpde kormak da inşaallah RABBİMin katında güzeldir...ALLAHa emanet olunuz...

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
hadi kardes...korkulmaz mı ama rabbımızın rahmetınden merhametinden ümit kesmiyoruz günah ve hatalarımızla af dılenıyoruz ...MÜMIN HERZAMAN KORKU VE ÜMİT ARASINDA OLMALI ...SELAM VE DUAİLE ....DÜNYA VE AHİRETİMİZ İÇİN RABBİM HAYIRLI KULLARINDAN OLMAYI NASIP ETSIN....

evet kardeşim..çok haklısınız...amin amin amin...ALLAHa emanet olunuz...O'nun merhametinden ümit kesmek olmaz...selam ve dua ile...

Turgay.

Kayıtlı Kullanıcı
Dünya hayatı, bir uyku hâlidir. Ölüm, bu uykudan uyanmaktır. Bu dünya, bir konaktır. Cennete göre, zindândır.

Hadis-i şerifte; (İnsanlar uykudadır, ölünce uyanırlar) buyurulmuştur.

Bir hadis-i şeriflerinde; (Ölmeden evvel ölünüz. Hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekiniz!) buyurmuştur.

Peygamber efendimiz; (Ölmeden evvel tevbe ediniz. Hayırlı işleri yapmaya mani çıkmadan önce acele ediniz. Allahü teâlâyı çok hâtırlayınız. Zekât ve sadaka vermekte acele ediniz. Böylece Rabbinizin rızıklarına ve yardımına kavuşunuz!)

Bir gün Peygamber efendimiz ölüm hâlindeki bir kimseyi ziyâret ettiler ve;
-Kendini nasıl buluyorsun? diye sual ettiler. O kimse;
-Kendimi korku ile ümit arasında görüyorum cevabını verdi. Bunun üzerine Resulullah efendimiz buyurdu ki:
-Allahü teâlâ bir kalbde korku ve ümidi bir arada bulundurmaz. Eğer bir kimsenin kalbinde korku ve ümidi bir arada bulundurursa, onu ümit ettiklerine kavuşturur, korktuklarından da emin eyler.

Ya Vedud, Ya Vedud, Ya Ze’l-arşi’l-mecîd, Ya Mübdi, Ya Mu’id, Ya Fe’aalün lima yürid, Eselüke bi-nuri vechikellezi mele’e erkane arşike ve es’elüke bi-kudretikelleti kadderte biha halkake ve bi rahmetikelleti vesiat külle şeyin. La ilahe illa ente. Ya Muğis, eğisni, Ya muğis, eğisni, Ya muğis, eğisni

Yâ Rabbi ! Ben nefsime zulmettim, zalimlerden oldum! Bana Nasuh Tövbesi ihsan eyle!

Yâ Rabbi ! Yaptıklarıma pişman oldum. Tövbe ettim. Senin dergâhından başka kapım yok. Dertlilerin dayanağı, muhtaçların sığınağı sensin! Toprakla bir olmuş, zamanını boş geçirmiş ben kuluna rahmet et!'

Allahümme innî zalemtü nefsî zulmen kesîran, ve lâ yağfiru’z-zünûbe illâ ente, fağfir-lî mağfireten min indike, verhamnî, inneke ente’l-gafûru’r-rahîm”

Allah’ım ! Ben kendime çok zulmettim! Günahları ancak sen bağışlarsın. Katından bir mağfiretle beni bağışla. Bana acı. Muhakkak ki sen, bağışlayansın, çok merhamet edensin.

Allah Razı Olsun Kasım Hadi kardeşim. Rabbim katından bir mağfiretle size de merhamet edip bağışlasın.

hüzünlüköprü

Kayıtlı Kullanıcı
ALEYKÜMSELAM kardeşim nasıl korkmam ALLAH emanet ol kardeşim s.a.

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
Dünya hayatı, bir uyku hâlidir. Ölüm, bu uykudan uyanmaktır. Bu dünya, bir konaktır. Cennete göre, zindândır.

Hadis-i şerifte; (İnsanlar uykudadır, ölünce uyanırlar) buyurulmuştur.

Bir hadis-i şeriflerinde; (Ölmeden evvel ölünüz. Hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekiniz!) buyurmuştur.

Peygamber efendimiz; (Ölmeden evvel tevbe ediniz. Hayırlı işleri yapmaya mani çıkmadan önce acele ediniz. Allahü teâlâyı çok hâtırlayınız. Zekât ve sadaka vermekte acele ediniz. Böylece Rabbinizin rızıklarına ve yardımına kavuşunuz!)

Bir gün Peygamber efendimiz ölüm hâlindeki bir kimseyi ziyâret ettiler ve;
-Kendini nasıl buluyorsun? diye sual ettiler. O kimse;
-Kendimi korku ile ümit arasında görüyorum cevabını verdi. Bunun üzerine Resulullah efendimiz buyurdu ki:
-Allahü teâlâ bir kalbde korku ve ümidi bir arada bulundurmaz. Eğer bir kimsenin kalbinde korku ve ümidi bir arada bulundurursa, onu ümit ettiklerine kavuşturur, korktuklarından da emin eyler.

Ya Vedud, Ya Vedud, Ya Ze’l-arşi’l-mecîd, Ya Mübdi, Ya Mu’id, Ya Fe’aalün lima yürid, Eselüke bi-nuri vechikellezi mele’e erkane arşike ve es’elüke bi-kudretikelleti kadderte biha halkake ve bi rahmetikelleti vesiat külle şeyin. La ilahe illa ente. Ya Muğis, eğisni, Ya muğis, eğisni, Ya muğis, eğisni

Yâ Rabbi ! Ben nefsime zulmettim, zalimlerden oldum! Bana Nasuh Tövbesi ihsan eyle!

Yâ Rabbi ! Yaptıklarıma pişman oldum. Tövbe ettim. Senin dergâhından başka kapım yok. Dertlilerin dayanağı, muhtaçların sığınağı sensin! Toprakla bir olmuş, zamanını boş geçirmiş ben kuluna rahmet et!'

Allahümme innî zalemtü nefsî zulmen kesîran, ve lâ yağfiru’z-zünûbe illâ ente, fağfir-lî mağfireten min indike, verhamnî, inneke ente’l-gafûru’r-rahîm”

Allah’ım ! Ben kendime çok zulmettim! Günahları ancak sen bağışlarsın. Katından bir mağfiretle beni bağışla. Bana acı. Muhakkak ki sen, bağışlayansın, çok merhamet edensin.

Allah Razı Olsun Kasım Hadi kardeşim. Rabbim katından bir mağfiretle size de merhamet edip bağışlasın.

selamun aleykum kardeşim.
RABBIM sizdende razı olsun.
bu güzel dualarınıza canı dilden AMİN.AMİN.AMİN. diyorum kardeşim.
ALLAHIM iki cihandada yar ve yardımcumuz olsun.amin.selametle.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt