Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Korkarım ki toprak beni kabul etmez (2 Kullanıcı)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Sırrı Sekati hazretleri bir gün sohbeti anında talebelerine, (30 yıl önce dediğim bir elhamdülillah yüzünden, 30 yıldır tevbe istiğfar ediyorum) deyince, talebeler şaşırdı, (Efendim bu nasıl olur?) diye sordular. Şöyle anlattı:
Dükkanların bulunduğu çarşıda yangın çıkmış, bütün dükkanlar; terlikçiler, örücüler, elbiseciler nerdeyse tamamen yanmış. Bunu bana gelip haber verdiklerinde, senin dükkana bir şey olmamış dediler. Ben de gayri ihtiyari (elhamdülillah) dedim. Sonra kendi kendime, din kardeşlerinin malı mülkü yansın, seninki kurtuldu diye sen hamd et, bu nasıl Müslümanlık diyerek çok üzüldüm, ağlayıp çok tevbe ettim. Dükkanları yanan din kardeşlerime benzemek için, dükkanımdaki bütün malları fakir fukaraya dağıttım. 30 yıldır da tevbe ediyorum, hâlâ vicdan azabından kurtulamadım. Ben ölünce beni ıssız bir yere gömün, korkarım ki toprak beni kabul etmez, dostlarım arasında utanırım.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Korkarım ki toprak beni kabul etmez

B)B)B) Hayırlı akşamlar... B)B)B)

leyla_serdar

Kayıtlı Kullanıcı

korkarım ki toprak beni kabul etmez, dostlarım arasında utanırım :(:(:(

paylasim için allah sizden razi olsun, geceniz hayirli olsun B)B)B)

SURMELI_CEYLAN

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN ÇOOOOOOOKKK GÜZEL BİR PAYLAŞIM HAYRILI AKŞAMLAR SLM VE DUA İLE.......

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleykum. Rabbim razı olsun. :(:( Allah'ım amellerimizde böyle incelikler yakalayabilmeyi nasip etsin. amin.
selam ve dua ile..

Allah_affetsin

Kayıtlı Kullanıcı

ne kadar yüce bi kişilikki o buna kafayı bu kadar takıyor..ve zaten takılması gereken bişiyde ama benim üzüntüm şu.biz acınacak haldeyiz çünkü biz bırak böle şeylere kafayı takmayı şükretmeyi bile bilmiyoruz..bizi değil toprak tabut bile kabul etmez ölüm bile istemez:(((Allah bizide affetsin

geceyarisi24

Kayıtlı Kullanıcı

YÜCE RABBİM 11 AYIN SULTANI RAMAZAN AYININ ÜMMETİNE BU GARİP KULLARINI AFFET SENDEN BASKA GIDECEK KIMSEMIZ YOK SEN AFFI SEVERSİN SEN CÖMERTSİN BU ACILAN ELLERI GERI CEVIRMESSIN BIZIDE CENNETE GİDENLERDEN KIL RABBİM .....AMİN.....
ALLAH HEPİNİZDEN RAZIOLSUN HAYIRLI AKSAMLAR

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum. Rabbim razı olsun. :(:( Allah'ım amellerimizde böyle incelikler yakalayabilmeyi nasip etsin. amin.
selam ve dua ile..

Ve aleykümselam..Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah..

Allah(c.c)'ya emanet olun.. Amin inşallah..

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
ne kadar yüce bi kişilikki o buna kafayı bu kadar takıyor..ve zaten takılması gereken bişiyde ama benim üzüntüm şu.biz acınacak haldeyiz çünkü biz bırak böle şeylere kafayı takmayı şükretmeyi bile bilmiyoruz..bizi değil toprak tabut bile kabul etmez ölüm bile istemez:(((Allah bizide affetsin

Amin inşallah....Allah(c.c)'ya emanet olun..

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
YÜCE RABBİM 11 AYIN SULTANI RAMAZAN AYININ ÜMMETİNE BU GARİP KULLARINI AFFET SENDEN BASKA GIDECEK KIMSEMIZ YOK SEN AFFI SEVERSİN SEN CÖMERTSİN BU ACILAN ELLERI GERI CEVIRMESSIN BIZIDE CENNETE GİDENLERDEN KIL RABBİM .....AMİN.....
ALLAH HEPİNİZDEN RAZIOLSUN HAYIRLI AKSAMLAR

Amin..Amin....

Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah..
Allah(c.c)'ya emanet olun..

selenny

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
Bakın kardeşim bu konuda bana göre yanlışlık var.Sırrı sekati hz allah ondan razı olsun.Maneviyat büyüğümüz.Konun yazılımında hata var gibime geldi.Rabbım onun malına zarar verdirmemiş çok güzel.Oda ne güzel muhtaç insanlara yardım etmiş.PARDON KUL MALINI BAŞKA İNSANLARA YARDIM EDERKEN KENDİ MUHTAÇ OLMAYAÇAK ŞEKİLDE VEREÇEK.Zekat bile rabbımın emri kırk ta bir.KUL HATA İŞLER KARDEŞİM.Rabbımda af eder.TOPRAKTA KABUL EDER.tövbe eden kulu hemde sever.
Bu aciz kul.
YUKARIDA VERDİĞİNİZ KISANIN ALDATMACA OLDUĞUNA İNANIYORUM.LÜTFEN BU TÜR KISSALAR RABBIMIN AYETLERİYLE ÇEKİŞMESİN.BUYURUN AYET ZÜMER 53

53. De ki: "Ey kendi aleyhlerine haddi aşmış kullarım, Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah, bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir."

rabbım seni seviyorum beni af edermisin.Çünkü sen çok merhametli ve rahmet verensin.AMİN

selam ve dua ile

s.a....
:G:G

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Bakın kardeşim bu konuda bana göre yanlışlık var.Sırrı sekati hz allah ondan razı olsun.Maneviyat büyüğümüz.Konun yazılımında hata var gibime geldi.Rabbım onun malına zarar verdirmemiş çok güzel.Oda ne güzel muhtaç insanlara yardım etmiş.PARDON KUL MALINI BAŞKA İNSANLARA YARDIM EDERKEN KENDİ MUHTAÇ OLMAYAÇAK ŞEKİLDE VEREÇEK.Zekat bile rabbımın emri kırk ta bir.KUL HATA İŞLER KARDEŞİM.Rabbımda af eder.TOPRAKTA KABUL EDER.tövbe eden kulu hemde sever.
Bu aciz kul.
YUKARIDA VERDİĞİNİZ KISANIN ALDATMACA OLDUĞUNA İNANIYORUM.LÜTFEN BU TÜR KISSALAR RABBIMIN AYETLERİYLE ÇEKİŞMESİN.BUYURUN AYET ZÜMER 53

53. De ki: "Ey kendi aleyhlerine haddi aşmış kullarım, Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah, bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir."

rabbım seni seviyorum beni af edermisin.Çünkü sen çok merhametli ve rahmet verensin.AMİN

selam ve dua ile

Selamün aleyküm...BENCE BİRAZ ABARTMIŞSINIZ...Diyorsunuzki toprak kabul eder...Yav orda kendini eleştiriyor...Toprak zaten kabul eder dimi?
ordaki kabul etmez diyişi arkadaşlarının malını düşünmediği için utanabilir... Anlamındaydı..Allah(c.c)'ya emanet olun..Hayırlı ramazanlar..

Bide şimdi gördüm..Verdiğiniz kıssalar Allah(c.c) Ayetleriyle çekişmesin...Haşa böyle bir şeymi yaptık...zümer 53 teki ayet ile bu kıssanın ne ilgisi var acaba ...Zaten o zat hiç dua etmemişmi? veya etmiyormuydu?Ediyordu..Ama bu ayeti verince siz bu zatın hiç dua,veya Allah(c.c)'tan ümidini kesmiş bir şekilde tanıtıyorsunuz...Böyle düşünüyorum bir daha okuyun...

Birde siz şöyle düşünün 4 kişisiniz aynı handa hepsinin iş yeri yanıyor sadece sizinki yanmıyor.Onlarınkini düşünmeden kendininkini düşünürsen ilerde vicdan azabı çekebilirsiniz..Bu kıssa bunla ilgiliydi...Tekrar hayırlı ramazanlar

zümra_90

Kayıtlı Kullanıcı
ben daha yeni üyeyim yazılanları gördükçe iiyki üye olmusum dedim.herkesten Allah razı olsun...

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı
bu nasıl Müslümanlık diyerek çok üzüldüm, ağlayıp çok tevbe ettim.
selamun aleyküm resul kardeşim Rabbim senden razı olsun gerçekten çok güzel bir kıssa idi..anlayıp istifade etmek için mecaz manaları gerçeğe olduğu gibi aktarmamak gerekir..tahribat kolaydır,tadilat zordur..bu yüzden eleştiri yapılırken daha akli konuşmak gerekir..işte müslümanlığın en güzel ve en ayrıntılı tarifidir burada anlatılan..elhamdulillah diyor,şükrediyor kötü birşeyde söylemiyor ama 30 senedir bu dediğini düşünüyor ve vicdan azabı çekiyor nasıl olurda kardeşlerim zorda iken ben kendimi düşünebiliyorum fikri hakim oluyor..bir de bizler kendimize bakalım hani toz kondurmuyoruz ya müslümanlığımıza..sen nerden bilecen Allah(c.c.) biliyor diyoruz ya hani..Allah(c.c.)bu kıssadakileri de biliyor..yani okuduktan sonra çok utandım kendi adıma..biraz daha düşünmemiz gerektiği kanaatine vardım..öyle ince düşünceli insanları toprak kabul etmeyecek olursa bizim halimiz ne olur..Rabbim yar ve yardımcımız olsun..utanılacak fiiller işlemekten bizleri muhafaza etsin inşaAllah..Allaha(c.c.)emanet ol kardeşim,selamun aleyküm

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt