Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kördüğüm Gibi (7 Kullanıcı)

hilale

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Kördüğüm Gibi

Selamunaleykum,ben özbekistanlıyım,bu siteye yeni üye oldum,bu siteye koymuş insanlerden Allah razı olsun,çok guzel sıte olmuş,ve ben her gunumu bu siteyle başlıyorum,ve sizin yazdınız konuyu okudum,çok beğendim Allah hepimize kendisi razı olacek ameller nasıb edmesini dilerim,ve bizede oyle samımiy,saf sevilmek ve sevmek nasib edsin Inşallah
Selam ve dua ıle,hepınize hayılı Cumaler

Kusura bakmayın turkçede yazım pek iyi değil

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

hilale yazdı:
Selamunaleykum,ben özbekistanlıyım,bu siteye yeni üye oldum,bu siteye koymuş insanlerden Allah razı olsun,çok guzel sıte olmuş,ve ben her gunumu bu siteyle başlıyorum,ve sizin yazdınız konuyu okudum,çok beğendim Allah hepimize kendisi razı olacek ameller nasıb edmesini dilerim,ve bizede oyle samımiy,saf sevilmek ve sevmek nasib edsin Inşallah

aleykum selam hoşgeldiniz kardeşim.ben çok güzel anladım dert etmeyin yazı meselesini.
size de hayırlı cumalar olsun. selametle..

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa murat66 yazdı:

uyan ey gözlerim gafletten uyan
uyan uykusu çok gözlerim uyan
azrail’in kastı canadır inan

seherde uyanırlar cümle kuşlar
dillu dillerince tesbihe başlar
tevhid eyler dağlar, taşlar, ağaçlar

semavatın kapuların açarlar
müminlere rahmet suyun saçarlar
seherde kalkana hülle biçerler

bu dünya fanidir sakın aldanma
mağrur olup tac-u tahta dayanma
yedi iklim benim deyu güvenme

benim, murad kulun, suçumu affet
suçum bağışlayub günahım ref’et
resul’un sancağı dibinde haşret

Selamun aleykum.. Çok güzel bir ilahi bu kardeşim çok severim, Allah c.c. razı olsun paylaştığınız için..
B)B)B)

erdal

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMIN ALEYKÜM ..KARDEŞ..

ELLERİNE SAĞLIK.... ÇOK GÜZEL BİR YAZI...

RABBİM AİLE HAYATIMIZDA DA RESÜLULLAHI ÖRNEK ALMAYI NASİP EYLESİN...

SELAMETLE KALINIZ....

(Mahsuru yoksa size hemşehrim diyeceğim,hanımın memleketinden olduğunuzu öğrendim)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

erdal yazdı:

SELAMETLE KALINIZ....

(Mahsuru yoksa size hemşehrim diyeceğim,hanımın memleketinden olduğunuzu öğrendim)

Aleykum selam abim.. Sağolasın beğenmene sevindim.. duanada amin diyorum abim..

Hemşeriyiz demek abim çok sevindim ya:) De tabi abim hanımınada selamlarımı ilet inşaAllah..

Allah'a emanet olunuzB)B)B)

mustafa murat66

Kayıtlı Kullanıcı

VE ALEYKÜM SLM ALLAH CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN B)B)B)B)

mustafa murat66

Kayıtlı Kullanıcı

desertrose yazdı:
mustafa murat66 yazdı:

azrail’in kastı canadır inan

seherde uyanırlar cümle kuşlar
dillu dillerince tesbihe başlar
tevhid eyler dağlar, taşlar, ağaçlar

semavatın kapuların açarlar
müminlere rahmet suyun saçarlar
seherde kalkana hülle biçerler

bu dünya fanidir sakın aldanma
mağrur olup tac-u tahta dayanma
yedi iklim benim deyu güvenme

benim, murad kulun, suçumu affet
suçum bağışlayub günahım ref’et
resul’un sancağı dibinde haşret

Selamun aleykum.. Çok güzel bir ilahi bu kardeşim çok severim, Allah c.c. razı olsun paylaştığınız için..
B)B)B)
cümlemizden allah razı olsun

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

fatima_zehra yazdı:
selamün aleykum hayırlı cumalar allah razı olsun bu güzel yazı için inşallah bizde onlar gibi yürekten sevmeyi biliriz... onlara nasıl yakın olursak bizde onlar gib sevmesini biliriz inş.

Aleykum selam kardeşim öncelikle hoşgeldiniz üyeliğiniz hayırlı olsun..

Güzel yorumunuz içinde cezakellahu hayran.. Allah c.c. cümlemizden razı olsun.. Selametle kalın inşaAllahB)B)B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

elif__78 yazdı:
BU GÜZEL YAZI İÇİN ÇOK TŞK EDERİM. ÇOK BEĞENDİM.CUMANIZ MÜBAREK OLSUN

Beğenmenize sevindim kardeşim, sağolun.. sizinde üyeliğiniz hayırlı olsun hoşgeldiniz aramıza..B)B)B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

hilale yazdı:

Aleykum selam kardeşim.. Hoşgeldin.. Allah c.c. cümlemizden razı olsun kardeşim.. Güzel duana Amin diyorum kardeşim, sağolasın.. Bu site gerçekten güzel bizde senin gibi güne burayla başlıyoruz:) İnşaAllah senide herzaman aramızda görmek isteriz kardeşim..
Selametle kal inşaAllahB)B)B)B)B)

erdal

Kayıtlı Kullanıcı

desertrose yazdı:
erdal yazdı:

SELAMETLE KALINIZ....

Hemşeriyiz demek abim çok sevindim ya:) De tabi abim hanımınada selamlarımı ilet inşaAllah..

SELAMIN ALEYKÜM...
Taşova/Tatlıpınar sizin köyünüz olduğunu formunuzdan öğrendim.O bölge benim en çok iş yaptığım ve en çok beğendiğim yerlerdir.Şahinler,Korubaşı .Çakırsu,Kavaloğlu,Destek ilköğretim okullarını biz yaptık.Çok güzel bir bölge...

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

erdal yazdı:
desertrose yazdı:
erdal yazdı:

SELAMETLE KALINIZ....

SELAMIN ALEYKÜM...
Taşova/Tatlıpınar sizin köyünüz olduğunu formunuzdan öğrendim.O bölge benim en çok iş yaptığım ve en çok beğendiğim yerlerdir.Şahinler,Korubaşı .Çakırsu,Kavaloğlu,Destek ilköğretim okullarını biz yaptık.Çok güzel bir bölge...

Aleykum selam..

Abim çakırsunun eski adı yunus hep bizim oralarda yunus diye bilinir.. Bize çok yakın orası..
Eğer bidahaki yaz yolunuz düşerse, bende oralarda olursam mutlaka bizim köyede beklerim çok güzeldir bizim köy..:)
Kafanızı dinlersiniz gezersiniz inşaAllahB)B)B)B)

erdal

Kayıtlı Kullanıcı

Çakırsuyun muhtarı bize çok iyi davranmıştı.Sofrasını açtı Allah Razı olsun.Ancak Pkk lı teröristler şehit ettiler adamı .
Yeni ihale işleri almadan oraları görmek pek mümkün olmaz...
Misafirperverliğinize teşekkür ederim.Rabbim razı olsun...

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

erdal yazdı:
Çakırsuyun muhtarı bize çok iyi davranmıştı.Sofrasını açtı Allah Razı olsun.Ancak Pkk lı teröristler şehit ettiler adamı .
Yeni ihale işleri almadan oraları görmek pek mümkün olmaz...
Misafirperverliğinize teşekkür ederim.Rabbim razı olsun...

Allah rahmet eylesin, şehit mertebesine ulaşmak ne şereftir abim..

İnşaAllah nasip olur diyim ozaman birdaha oralara gelmeniz.. Selametle kalın inşaAllahB)B)B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı
Kirletildi tüm değerler. Yapmacık baharlarla,suni lalezarlarla süslenmeye çalışılır oldu birliktelikler. Bu kirliliklerden aşk ve sevgide nasibini aldı günümüzde. "Sevmek dokunmaktır" diye bir felsefe ya da daha doğrusu bir safsata koydular ortaya. Böylece, yüreklerde değil bedenlerde gezinen şeyin adı sevgi oldu. Flört adı altında , özgürlük namına , iffet ayaklar altına alındı günümüzde. Adeta bekarlara has bir değer olarak sunuldu adı aşk ve sevgi olan kutsal değer. Evlilikler arasında ise eşler birbirlerine güzel sözlerle hitap etmeyi ayıp sayar oldular. Ya da,"yahu yaşımız başımız geçmiş artık" diyerek , aşkın ve sevgini gün olup sönmesi gereken bir olgu olduğuna inandırdılar kendilerini. Nişanlılık dönemi ya da evlilikler , denemek için yapılır oldu. "Yüretemez isek ayrılırız" diyerek , adeta ayrılmak için evlenilir oldu. Gerçek aşkın ve sevginin var olduğu yuvalarda hiç ayrılık olur mu? Ya da aşktan ve sevgiden kaynaklananhuzursuzluk olur mu hiç?

Canım... Cananım... Bitanem... Gibi sevgi ifadelerine ne kadar samimi davranıyoruz acaba? İnsan "Canım" dediği, benliğinden bir parça gördüğü, "Canımı candan öte can bil..." "Ruhum ruhuna,gönlüm gönlüne,yüreğim yüreğine dayanak..." "Kanın biterse kanım, kanım biterse gözyaşlarım var unutma" dediği sevgilisi ya da aşkını nasıl kırar,nasıl üzer. Söylemlerde samimiyet olsa , sevgililerin kalpleri kırılır mı hiç? O sevgi fısıltıları , dilden değilde yürekten kopup gelse , acılar ve çaresizlikler içinde kıvranır mı sevgili ? Bu derece yoğun olan bir sevgi , yürekte her geçen gün çoğalması gerekirken , sönüp gider mi ? Ve aşkın ayrılmaz parçası olan kıskançlıklar , yuva yıkmak yerine aşkı daha da alevlendirmesi gerekmez mi ? Yoksa kıskançlıklar da mı yapaylaştı dersiniz ?
Hayatının her sahnesini örnek almak zorunda olduğumuz Resulümüzün eşlerine olan sevgisinden haberdar mıyız ? Bu gün tüm edebiyatçıları susturacak , tüm sözde aşıkları kıskandıracak Resulümüz , eşleriyle şakalaşır ve onları sevdiklerini,nasıl bir aşk ile bağlandıklarını söylemekten hiç çekinmezdi. Aşkı sadece yüreğinde yaşatmaz dillendirirdi kimi zaman.

Hz.Aişe , kendisini tanıtırken , önce babasının ismiyle, "Ebubekir kızı Aişe" diyor ve ekliyordu; "Ben Allah'ın Sevgilisinin Sevgilisiyim." O Resulün sevgilisiydi. Bunu bilmesine rağmen sormadan edemezdi. "Ey Allah'ın Resulü, beni seviyor musun? " Allah Resulü bu ne biçim soru demiyor , sevmesem burda ne işim var demiyor. Cevap veriyor; "Evet Ya Aişe, tabi seviyorum!" Bununla yetinmiyor Hz.Aişe validemiz , dahasını da merak ediyor , acaba nasıl seviyordu? Hemen soruyor; "Beni nasıl seviyorsun?" Peygamberimiz sevgi tanımlamasını yapıyor sevgili eşine. İçten,samimi ve hayran kalınan bir ifadeyle; "Kördüğüm gibi..." Sevgiye bakın , aşka bakın. Açılmayan , çözülmeyen , kördüğüm gibi sevgi. Hz.Aişe aldığı bu cevap karşısında çok memnun kalmıştı. Ve her zaman da aldığı cevap kendisini daha da mutlu edeceğinden
sık sık sorardı; "Ey Allah'ın Resulü Kördüğüm ne alemde ? " O Yüce Resul, her defasında , Hz.Aişe'yi memnun eden cevabını veriyordu; "İlk günkü gibi..." O sevgi örneği Yüce Resul , beraber yemek yerken ilk önce Hz.Aişe'nin yemesini isterdi ve birşey içilecekse , önce Hz.Aişe'ye içirirdi , sonra kendisi içerdi. İçerken de , Hz.Aişe'nin içtiği yerden içmeye dikkat ederdi. Bir et yemeği yeniyorsa mutlaka Hz.Aişe'nin elindeki parçayı alır, onun ısırdığı yerden kendisi de ısırırdı. Resulümüzden eşlerine karşı davranış , aşk ve sevgi hususunda alacağımız daha nice nice örnekler vardır. Devam edelim. Bir sahabe , Amr b.As soruyor; "Ya Resulallah! Halkın sana en sevgilisi kimdir?" cevap geliyor; " Aişe..." Yani eşi... Yani sevgilinin Sevgilisi... O Resul ki birlikte sefere çıktıklarında, Hz.Aişe , kolyesini kaybetmişti. Peygamberimizde kolyeyi aramaya başladı ve
kolye bulunmadan ordan ayrılmak istemedi. Susuz kalmalarına , gece yarısı olmasına rağmen gitmedi Allah'ın Resulü. Ve öylece dizinde sabahladı. Hz.Aişe , kaybolan kolyesini , kaldırdığı devesinin altında bulmuştu. Kızmadı , darılmadı sevgilisine
Peygamber. O Yüce Resul, "Çocuklarımın anası dediği" , "Evimin hanımı" dediği Sevgili eşlerinden Hz.Hatice validemizin vefatına o kadar üzülmüştü ki , iki büklüm olmuştu. O yılın adını da koydu. "Hüzün yılı!" Var mı başka bir örneği dersiniz ? Eşinin ölüm yılını "Hüzün yılı" olarak adlandıran başka bir sevgili var mı ?​

alıntı

Çok güzel bir yazıdır..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt