Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt ( orta kıvamda, sert değil)
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 silme su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Bir çay kaşığının üçte biri tuz
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su

Sünger tatlısı nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar iyice çırpın.
- Yağ, yoğurt ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Unu katıp karışana kadar çırpın ve hamuru yağlanmış tepsiye dökün.
- Tatlıyı soğuk fırına koyup, fırını 200 dereceye ayarlayın.
- Kek tam olarak kabarıp kızarmaya başladıktan sonra ısıyı 180 dereceye ayarlayın.
- Nar gibi kızarınca fırından tatlıyı alın.
- Şurup için gerekli şeker ve suyu kek pişerken çırpıcıyla şeker eriyene kadar karıştırın.
- Tatlı fırından çıktıktan 2-3 dakika sonra şurubu tatlının üstüne dökün.
- 1 saat sonra servis yapabilirsiniz.