aynaşmak istiyorum. Gelişmelerden sizleri haberdar ederim inşaallah
Malzemeler
3 kg. Domates
Kolay domates konservesi yapımı


3 kg. Domates
Kolay domates konservesi yapımı
- Domatesleri güzelce yıkayıp kabuklarını soymadan robottan geçirin.(Domatese rengini veren likopen maddesinin en yoğun kabuğunda olduğunu ve cildi güzelleştirip,kolesterolü düşürdüğünü biliyor muydunuz? )
- Bir tencereye yağsız olarak koyup,kaynamaya başladıktan 30 ila 45 dakika arası pişirin.
- Hâlâ domates kaynamaktayken,kaynar suyla çalkaladığınız kavanozlara domatesleri doldurun.
- Benim soslarım resimde gördüğünüz iki kavanozu doldurdu.
- Kavanozların ağzını hiç beklemeden kapatıp,düz bir yere ters çevirin.
- Kavanozlar soğuyana kadar yerlerinden kaldırmayın.
- Soğuyan kavanozları,güneş görmeyen bir yerde saklayın.
- Kavanozlar açıldıktan sonra buzdolabında saklayın ve en geç iki gün içinde tüketin.
- Eğer bitiremeyecekseniz konserveleri küçük kavanozlarda hazırlamanız daha iyi olacaktır.