Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kola içince vücutta neler oluyor? (1 Kullanıcı)

burcu_sever

Kayıtlı Kullanıcı
Ben bu koladan vazgeçemiyorum.ne yapsam olmuyor almayayım diyorum.eşim gelirken getiriyor.olunca çok içiyorum.inşallah bu okuduklarım beni caydırır.:(

Huseyin961

Kayıtlı Kullanıcı
Kolanın zararlı olduğunu biliyordum bu yüzden ayran içiyorum o daha iyi.

SU-İ ZAN

Kayıtlı Kullanıcı
Bir Bardak Kolanin Marifetleri

Bir Bardak Kolanin Marifetleri

Kola içtikten sonra vücudumuzda ne gibi değişiklikler olur? İşte cevabı..

Prof. Dr. Ayşe Akın Cosmotürk'e bir bardak Kola içtikten sonra vücudumuzda meydana gelen sürecin 'SAĞLIĞIMIZA ETKİLERİNİ' anlattı...

İlk 10 dakika:

10 çay kaşığı şeker vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

20 dakika:

Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insulin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vücudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur.

40 dakika:

Kafein emilimi tamamlanır. Göz Bebekleriniz büyür, kan basıncınız yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar. Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.

45 dakika:

Beyninizde dopamin salgısı artar. Bu tıpkı eroinin vücuta yaptığı tepkimelere benzer.

60 dakika:

Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı). Bu da vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinko'nun da beraberce dışarı atılması demek.

Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vücudunuzda kola ile aldığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için susuzluğunuzu tekrar hissedeceksiniz. Şeker ihtiyacını takiben, kafein isteği de başlayacak (sigaradaki gibi)

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim emeyine sağlık bu konuyu gündeme getirdiyiniz için ALLAH CC razı olsun

nur-efsa

Kayıtlı Kullanıcı
çok yararlı oldu Allah razı olsun kardeşim

SU-İ ZAN

Kayıtlı Kullanıcı
Ayri Ayri Teşk. Ederim Kardeşlerim Sağolun Daha Iyi Paylaşimlara Inşallah...

aysun adak

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. arkadaşlar bişey sorcam aynı özelikler cola turka içinde geçerlimi

sonayg

Kayıtlı Kullanıcı
................................

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
s.a cola içmeyi üç yıldır bıraktım çevremde tepki bile aldım hatta alay konusu bile oldum her cola bardağı uzatıldığında filistindeki vahşet gözümün önüne geldi içmedim şimdi bu yazıyı görünce kendime iyilik yapmış olduğumu gördüm...konuyu açan kardeşimizden Allah razı olsun.A.E.O
sizi tebrik ederim kardeşim olsun alay etsinler bende uzun zamandır içmiyorum gördüyüm zamanda filistinli ıraklı afkan çocuklar geliyor aklıma ALLAH CC razı olsun inşallah

policdemo

Kayıtlı Kullanıcı
s.a vay be 1 bardağı böle yapıosa 3 4 bardak napmazki o zaman ben ölmüşüm de ağlayanım yok

bademyasmin

Kayıtlı Kullanıcı
ben istesemde içemiyorum herşeyi yasakladı dr amca sağolsun
Allah senden razı olsun
güzel Allahım kaza belalardan uzak tutsun tüm müslümanları

yalniz_yolcu

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun kardeşim emeğine sağlık gerçekten de çok zararlıymış kola..

çiğtanesi

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. cola içerek kendi kendimizi zehirlemiş oluyoruz

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUN ALEYKÜM

Bu önemli bilgileri paylastiginiz icin tesekkürler Emeginize saglik ne kadar da cok zarari varmis (malesef en cok tüketilen icecek)

thrdrmml

Kayıtlı Kullanıcı
10 çay kaşığı şeker vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

zero var artık :)

kim ne derse desin seviyorum ama çok da içmem :)

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar ben yaklaşık 3 yıldır kola içmiyorum.canınız cok mu kola ıstedi alın sade maden suyunu,istediğiniz meyve suyuyla karıstırın (özellikle de vişne suyu)cam bardakta.içine de buz ekleyyiinnn.ohh afiyet olsuunnn:a39:

Sağlıcakla Kalın...

Allah'a Emanet Olun

zeynep.s

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm.Paylaşım için Teşekkürler.Allaha emanet olun...

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
Bir bardak kolanın dakika dakika vicudumuza zararı

Bir bardak kolanın dakika dakika vicudumuza zararı

BİR BARDAK KOLANIN DAKİKA DAKİKA VİCUDUMUZA ZARARI
Kola pek çoğumuz tarafından sevilen bir içecek. Peki, bir bardak kola içtikten sonra vücudumuzda ne gibi değişiklikler oluyor? İşte cevabı…

Prof. Dr. Ayşe Akın Cosmotürk DERGİSİNE bir bardak Kola içtikten sonra vücudumuzda meydana gelen sürecin 'VÜCUDUMUZA VE SAĞLIĞIMIZA ETKİLERİNİ' anlattı...

İlk 10 dakika:

10 çay kaşığı şeker vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keserek aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

20 dakika:

Kan şekerinizde ani bir yükselme meydana gelir, yüksek miktarda insulin patlamasına sebep olur. Karaciğeriniz vücudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir cevap verir. Bunlar sadece bir kaç dakika içinde olur.

40 dakika:

Vücutta kafein emilimi tamamlanır. Göz bebekleriniz büyür, kan basıncınız yükselir ve karaciğeriniz kana daha çok şeker pompalamaya başlar. Beyninizdeki adenozin reseptörleri vücuttaki rehaveti önlemek için bloke olur.

45 dakika:

Beyninizde dopamin salgısı artar. Bu tıpkı eroinin vücuda yaptığı tepkimelere benzer.

60 dakika:

Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı). Bu da vücudunuzda depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinko'nun da beraberce dışarı atılması demek.

Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi bitkin ve halsiz hissedeceksiniz. Vücudunuzda kola ile aldığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için susuzluğunuzu tekrar hissetmeye başlayacaksınız. Şeker ihtiyacının ardından, kafein isteği de başlayacak (sigaradaki gibi)

****maileme gelen bir yazıdan alıntıdır....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt