Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KOCANIN KARISI ÜZERİNDEKİ HAKLARI (1 Kullanıcı)

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KOCANIN KARISI ÜZERİNDEKİ HAKLARI

ALLAH RAZI OLSUN YİNE ÇOK GÜZEL AYDINLATTINIZ BİZLERİ..
B)B)B)

sevval

Kayıtlı Kullanıcı

sevval yazdı:
TAMAM HERŞEY GÜZEL ANLATILMIŞ HER HANIMDA BİLİR PEKİ BAYANLARIN KOCASI KADINLARIN NE HAKKI VARDIR KOCALARINDAN.....KOCALAR SAYGIDAN OTURU BABALARI VE ANNELERİ HANIMLARINA SÖZ SÖYLERKEN LAF ATARKEN GELİN HAKLI İKEN HAKSIZ YERE DÜŞÜNCE KOCA DA SESİNİ ÇIKARMADAN ANNESİNE BABASINA KARŞI GELMEZ.AMA EŞİNİ BİR KENARA ATMIŞ OLUR.VE BUNA BENZER OLAYLARDA ERKEKLERE NE GÖREV DÜŞÜYOR......

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

levent 76 tebessümd, merveirem ve sevval kardeşlerim saolun. Rabbim cümlemizden razı olur inşaallah..

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

makinaci06 yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN ZERRİNCİM NE O SENDE Mİ MERAK SALDIN BU KONULARA :D

cümlemizden inşaallah çiğdemcim.. olabilir tabi :D öğrenelim dimi

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

makinaci06 yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN ZERRİNCİM NE O SENDE Mİ MERAK SALDIN BU KONULARA :D

cümlemizden inşaallah çiğdemcim.. olabilir tabi :D öğrenelim dimi

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

sadece_eda yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN YİNE ÇOK GÜZEL AYDINLATTINIZ BİZLERİ..
B)B)B)

cümlemizden inşaallah kardeşim.. B)B)

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

sevval yazdı:
sevval yazdı:
TAMAM HERŞEY GÜZEL ANLATILMIŞ HER HANIMDA BİLİR PEKİ BAYANLARIN KOCASI KADINLARIN NE HAKKI VARDIR KOCALARINDAN.....KOCALAR SAYGIDAN OTURU BABALARI VE ANNELERİ HANIMLARINA SÖZ SÖYLERKEN LAF ATARKEN GELİN HAKLI İKEN HAKSIZ YERE DÜŞÜNCE KOCA DA SESİNİ ÇIKARMADAN ANNESİNE BABASINA KARŞI GELMEZ.AMA EŞİNİ BİR KENARA ATMIŞ OLUR.VE BUNA BENZER OLAYLARDA ERKEKLERE NE GÖREV DÜŞÜYOR......

S.A
ZERRİN KARDEŞİM KUSURA BAKMAZSA BEN BİRKAÇ ALINTIYLA CEVAP VEREYİM

— Allaha ibadet edin, O'na hiçbir şeyi eş tutmayın. Anaya, babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, YANINIZDAKİ
ARKADAŞA (Eşinize) yolda kalmışa, sağ ellerinizin mâlik olduğu kimselere iyilik edin. Allah, kendini beğenen ve dâima böbürlenenleri sevmez. (Nisâ sûresi, âyet: 36)

Peygamberimiz son vasiyyetlerinde üç şeyden bahsetti. Ağlıyarak konuşabiliyordu. Öyle ki bir ara dili titredi. Sesi kısıldı. Şöyle diyordu

— Namaz, namaz, namazınıza dikkat edin, ihmal etmeyin!..
Sağ elinizin altındakilere (köleler, hizmetçiler, işçiler) kudretlerinin fevkinde vazife yüklemeyin !... Allahdan korkun, Allahdan korkun kadınların hukuku hakkında!. Zira onlar sizin yardımcılarınız ve esirlerinizdir. Onlar size Allanın emânetidir. Allahın bir sözü ile onların herşeyi size helâl kılındı.

Gene Allah Resulü buyurdular :
— Hangi erkek, karısının huysuzluklarına sabır ve tahammül ederse Allah ona, Eyyüp aleyhisselâmın belâlara sabrı neticesinde verdiği ecri verir. Hangi kadın, kocasının huysuzluklarına sabır ve tahammül ederse Allah ona, Fir'avunun karısı Âsi-ye'ye verdiği sevabı verir.

Karısı ile hoş geçinmek, sadece ona ezâ etmemekten ibaret değildir. Ondan, herhangi bir suretle gelebilecek ezalara katlanmak, o öfkelenince ona mülâyemetle muamele etmek te lâzımdır. Nitekim peygamberimizin eşleri bazan peygamberimize sözle mukabelede bulunurlardı. Resûlüllah böyle anlarda onlara mülâyemetle muamele ederdi. Bir gün Hz. Ömerin eşi kendisine sözle mukabele etmişti. Hz. Ömer ona, «Bana karşı sözle huysuzluk mu ediyorsun?» dedi. Karısı, «Resülüllah senden daha hayırlı olduğu halde onun eşleri ona yapıyorlar!» diye cevap verdi. Hz. Ömer de şöyle dedi :
— Eğer peygambere sözle karşılık verdiyse Hafsa hatâ etmiş.

Daha sonra Hz. Ömer, peygambere sozle karşı gelmekten Hafsayı sakındırarak şöyle dedi :
— Ebubekirin kızına bakarak peygambere sözle karşı gelme. Zira o, Resûlüllahın sevdiğidir.

Bir defasında Resûlüllah ile eşleri Hz. Âişe arasında sözlü niza olmuştu. Hz. Ebûbekiri aralarında hakem tayin ettiler. O, onları dinlemek üzere gelince, peygamberimiz, Hz. Âişeye «Konuş, yahut ben konuşayım!» dedi. Hz. Âişe de, «Sen konuş, fakat doğruyu söyle!» dedi. Onun bu sözü üzerine Hz. Ebûbekir ona bir tokat attı. Öyle ki ağzınıburnunu kanattı ve :
— Ey nefsinin düşmanı! Bir de yalan mı söyliyecekti ? dedi.
Hz. Âişe, peygamberimizin arkasına kaçıp oturdu. Peygamberimiz, kayın babası Hz. Ebûbekire dedi ki :
— Biz böyle yapmanızı istemezdik!

Enes İbni Mâlik -Allah ondan razı olsun- der ki :
— Allah Resulü, kadınlara ve çocuklara karşı insanların en merhametlisiydi.

Erkeğin, eşi ile şakalaşıp oynaşması da kadının kocası üzerindeki hakları cümlesindendir. Zira kadınların gönlü böyle şeylerden hoşlanır. Resul aleyhisselâm, eşlerinin akıl ve kültürleri seviyesine inerek onlarla şakalaşır ve oynaşırdı. Hatta rivayete göre Hz. Âişe ile koşu müsabakaları yapar, bazan biri diğerini, bazan diğeri birini geçerdi.

Peygamberimiz, insanların, karısına en çok izzet-i ikramda bulunanıydı.
Hz. Âişe anlatır :
— Bir defasında Aşure günü bazı sesler işittim. Habeşlilerden ve diğerlerinden bir kısım insanlar şakalaşıp oynuyorlardı. Resûlüllah bana, «Onların oyununu seyretmek ister misin?» dedi. «Ben, «Evet!» dedim. Allah Resulü, kapının önüne durdu. Kolunu kapıya koydu. Elini uzattı. Ben çenemi elinin üstüne koydum. Onlar oynuyorlar, ben de seyrediyordum. Biraz seyrettikten sonra Allah Resûlü, «Yeter!» dedi. Ben daha seyretmek istedim. O, «Ey Âişe, yeter!» dedi. Ben de, «Peki!» dedim. Oyunculara işaret etti. Onlar da Uzaklaştılar.

Sonra Allah Resulü buyurdular ki :
— İman bakımından müminlerin en kâmili, ahlâkça en güzel olanı ve aile efradına en çok lûtufkâr davrananıdır.

— Sizin en hayırlınız karısına hayırlı olandır. Ben, sizin, eşine en hayırlı olanınızım.

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

mk5834 yazdı:
sevval yazdı:
sevval yazdı:

S.A
ZERRİN KARDEŞİM KUSURA BAKMAZSA BEN BİRKAÇ ALINTIYLA CEVAP VEREYİM

— Allaha ibadet edin, O'na hiçbir şeyi eş tutmayın. Anaya, babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, YANINIZDAKİ
ARKADAŞA (Eşinize) yolda kalmışa, sağ ellerinizin mâlik olduğu kimselere iyilik edin. Allah, kendini beğenen ve dâima böbürlenenleri sevmez. (Nisâ sûresi, âyet: 36)
Peygamberimiz son vasiyyetlerinde üç şeyden bahsetti. Ağlıyarak konuşabiliyordu. Öyle ki bir ara dili titredi. Sesi kısıldı. Şöyle diyordu :
— Namaz, namaz, namazınıza dikkat edin, ihmal etmeyin!..
Sağ elinizin altındakilere (köleler, hizmetçiler, işçiler) kudretlerinin fevkinde vazife yüklemeyin !... Allahdan korkun, Allahdan korkun kadınların hukuku hakkında!. Zira onlar sizin yardımcılarınız ve esirlerinizdir. Onlar size Allanın emânetidir. Allahın bir sözü ile onların herşeyi size helâl kılındı.
— Hangi erkek, karısının huysuzluklarına sabır ve tahammül ederse Allah ona, Eyyüp aleyhisselâmın belâlara sabrı neticesinde verdiği ecri verir. Hangi kadın, kocasının huysuzluklarına sabır ve tahammül ederse Allah ona, Fir'avunun karısı Âsi-ye'ye verdiği sevabı verir.
Karısı ile hoş geçinmek, sadece ona ezâ etmemekten ibaret değildir. Ondan, herhangi bir suretle gelebilecek ezalara katlanmak, o öfkelenince ona mülâyemetle muamele etmek te lâzımdır. Nitekim peygamberimizin eşleri bazan peygamberimize sözle mukabelede bulunurlardı. Resûlüllah böyle anlarda onlara mülâyemetle muamele ederdi. Bir gün Hz. Ömerin eşi kendisine sözle mukabele etmişti. Hz. Ömer ona, «Bana karşı sözle huysuzluk mu ediyorsun?» dedi. Karısı, «Resülüllah senden daha hayırlı olduğu halde onun eşleri ona yapıyorlar!» diye cevap verdi. Hz. Ömer de şöyle dedi :
— Eğer peygambere sözle karşılık verdiyse Hafsa hatâ etmiş.
Daha sonra Hz. Ömer, peygambere sozle karşı gelmekten Hafsayı sakındırarak şöyle dedi :
— Ebubekirin kızına bakarak peygambere sözle karşı gelme. Zira o, Resûlüllahın sevdiğidir.
Bir defasında Resûlüllah ile eşleri Hz. Âişe arasında sözlü niza olmuştu. Hz. Ebûbekiri aralarında hakem tayin ettiler. O, onları dinlemek üzere gelince, peygamberimiz, Hz. Âişeye «Konuş, yahut ben konuşayım!» dedi. Hz. Âişe de, «Sen konuş, fakat doğruyu söyle!» dedi. Onun bu sözü üzerine Hz. Ebûbekir ona bir tokat attı. Öyle ki ağzınıburnunu kanattı ve :
— Ey nefsinin düşmanı! Bir de yalan mı söyliyecekti ? dedi.
Hz. Âişe, peygamberimizin arkasına kaçıp oturdu. Peygamberimiz, kayın babası Hz. Ebûbekire dedi ki :
— Biz böyle yapmanızı istemezdik!
Enes İbni Mâlik -Allah ondan razı olsun- der ki :
— Allah Resulü, kadınlara ve çocuklara karşı insanların en merhametlisiydi.
Erkeğin, eşi ile şakalaşıp oynaşması da kadının kocası üzerindeki hakları cümlesindendir. Zira kadınların gönlü böyle şeylerden hoşlanır. Resul aleyhisselâm, eşlerinin akıl ve kültürleri seviyesine inerek onlarla şakalaşır ve oynaşırdı. Hatta rivayete göre Hz. Âişe ile koşu müsabakaları yapar, bazan biri diğerini, bazan diğeri birini geçerdi.
Peygamberimiz, insanların, karısına en çok izzet-i ikramda bulunanıydı.
Hz. Âişe anlatır :
— Bir defasında Aşure günü bazı sesler işittim. Habeşlilerden ve diğerlerinden bir kısım insanlar şakalaşıp oynuyorlardı. Resûlüllah bana, «Onların oyununu seyretmek ister misin?» dedi. «Ben, «Evet!» dedim. Allah Resulü, kapının önüne durdu. Kolunu kapıya koydu. Elini uzattı. Ben çenemi elinin üstüne koydum. Onlar oynuyorlar, ben de seyrediyordum. Biraz seyrettikten sonra Allah Resûlü, «Yeter!» dedi. Ben daha seyretmek istedim. O, «Ey Âişe, yeter!» dedi. Ben de, «Peki!» dedim. Oyunculara işaret etti. Onlar da Uzaklaştılar. Sonra Allah Resulü buyurdular ki :
— İman bakımından müminlerin en kâmili, ahlâkça en güzel olanı ve aile efradına en çok lûtufkâr davrananıdır.
— Sizin en hayırlınız karısına hayırlı olandır. Ben, sizin, eşine en hayırlı olanınızım.

a.s. abim. saolasın.. Allah (c.c.) razı olsun..

sevval

Kayıtlı Kullanıcı

MK5384 AGBİM ALLAH RAZI OLSUN GÜZEL BİR ANLATİMDİ.BİZİM BORCUMUZ VAR BU BORÇ YUKLU BİRAZ EŞİMİN BABASINDAN KAYNAKLANIYOR VE AİLEYİ ETKİLEDİ.AİLECEK ÇALIŞIYORUZ .TABİİ BU BORÇ BİİZ ÇOK ETKİLİYOR EN ÇOKTA BENİ ONUN İÇİN EŞİMLE BEN HEP TARTIŞIYORUM .TARTIŞMAYIDA BEN ÇIKARTIYORUM VE UZATIYORUMDA BAZEN KUS OLDUGUMUZ GUNLERDE OLUYOR ..İSLAMDA BU ZERRİN NİN YAZDILARIN ÇOĞUNU GÖREVİMİN OLDUĞUNU BİLİYORUM AMA BU STREESS SIKINTI BU GOREVLERDEN ALIKOYUYOR.İSTEMİYEREKTE OLSA BEN ÇOK KIZIYORUM KAVAGYI BEN ÇIKARTIYORUM ..AMA ELİMDE DEĞİL BANA DUA EDİN EŞİMİ SEVİYORUM AMA BORÇ SIKINTISI BENİ ÇOK ETKİLİYOR AĞZIMDAN ÇIKAN KELİMELERE DİKKAT ETMİYORUM.YİNE ALLAH RAZI OLSUN SİZLERDEN BU EŞ ARASINDA ÇIKAN TARTIŞMALARLA İLGİLİ HADİSLER VARSA ONLARI DA AKTARIRSANIZ BİLGİLENMİŞ OLURUZ....

llevent76

Kayıtlı Kullanıcı

benim acizane fikrim ;

Anne baba haksız da olsa nasılki oğlu susuyor başını öne eğiyorsa gelinde haddini bilmeli saygıda kusur etmemeli haklıda olsa haksız da olsa anne babaya saygı etmekte kusur etmemek lazım.
Anne baba hayatta bir daha bulunmaz ama eş hanım ahlaklı bir kız her zaman bulunur.

Anne babanın hakkınıda gece gündüz çalışsa ödeyemecek olanlarda yine o anne babanın çocukları olduğunu unutmamalıyız.

Gelinlerimizde bunu bilerek evlenmeli yok ben kaynana çekemem kayınbaba dinlemem düsturunda yaşayan kendini bilmez insanlar gerçekten çok.ALLAH onların yanına elbet bırakmayacaktır yaptıklarını.Bizler islam ahlakıyla ahlaklanmış yetişmiş insanlar olarak sevval in neden böyle isyankar bir tavırla yazdığını anlayamadım.bir anne baba ne kadar kötü olursa olsun evlatlarını düşünürler.

sevval

Kayıtlı Kullanıcı

llevent76 yazdı:
benim acizane fikrim ;

Anne baba haksız da olsa nasılki oğlu susuyor başını öne eğiyorsa gelinde haddini bilmeli saygıda kusur etmemeli haklıda olsa haksız da olsa anne babaya saygı etmekte kusur etmemek lazım.
Anne baba hayatta bir daha bulunmaz ama eş hanım ahlaklı bir kız her zaman bulunur.

Anne babanın hakkınıda gece gündüz çalışsa ödeyemecek olanlarda yine o anne babanın çocukları olduğunu unutmamalıyız.

Gelinlerimizde bunu bilerek evlenmeli yok ben kaynana çekemem kayınbaba dinlemem düsturunda yaşayan kendini bilmez insanlar gerçekten çok.ALLAH onların yanına elbet bırakmayacaktır yaptıklarını.Bizler islam ahlakıyla ahlaklanmış yetişmiş insanlar olarak sevval in neden böyle isyankar bir tavırla yazdığını anlayamadım.bir anne baba ne kadar kötü olursa olsun evlatlarını düşünürler.

GUZEL YAZMISSIN AMA BEN TABİKİ SAYGIDA KUSUR ETMIYORUM BENİM DEMEK İSTEDİGİM BİR AİLEDE HEP BERABERYASIYORUZ CALISIYORUZ EMEK EDİYORSAK NİYE TEK BASINA İSLEMLER YAPILIYOR BIZ KUCUKLERE DE BIR SORULSA FİKRİMİZ ALINSA HATA MI ETMIS OLURLAR.YANİ BÖYLE BEN EŞİME ANNESİNE DE BABASINIDA SAYGIM VAR GOREVLERİMİDE YAPIYORUM .YANLIŞ ANLAŞILMASIN.....SELAMETLE KALIN...

llevent76

Kayıtlı Kullanıcı

SEVVAL HANIM 2. MESAJINIZI OKUDUKTYAN SONRA ANLADIM NEDEN ÖYLE YAZDIĞINIZI.

bizler aciz kullarız bir imtihan dünyasında yaşıyoruz kişinin rızkı neyse ALLAH onu muhakkak tayin etmekte ama bazı dualar vardır rızkı arttırmak borcu ölmeden ödemek gibi size bunu aktarmaya çalışacam inş.

Cenabı peygamber (s.a.v) efendimiz ashabı kiramdan Muazb. cebel (r.a) hazretlerini bir cuma günü orada göremez ve cuma namazından sonra yanına teşrif eder ve göremediğinden sual eder: Ya resulullah bir yahudinin üzerimde 40 dirhem gümüş alacağı olduğundan tarafı saadetinize teveccüh etmişken huzurunuza varabilmekten beni men etmiştir.cevabında bulunur.Cenabı peygamber efendimiz ''ya muaz sana bir dua öğreteyimki ona devam edersen sabır dağı kadar borcun olmuş olsa cenabı hak onu öder ''buyurmuşlardır.

Diğer bir hadisi şerifte bu dua nın esrarına dair resuli ekrem :Ya muaz kulak ver iyi dinle sana öyle bir dua öğreteceğimki üzerinde uhud dağı kadar borcun olsa cenabı ecelli ala sana borcunu ödettirir. buyurmuşlardır.

BORÇLU OLANLARIN DUASI

Bismillahirrahmanirrahim.
Allahumme malikel mulki tü'til mülke men teşaü ve tenziul mülke mimmen teşaü ve tuizzü men teşaü ve tüzillü men teşaü bi yedikel hayr, inneke ala külli şey in kadiyr. Tülicülleyle fennahari ve tülicünnehare filleyli ve tuhricül hayye minel meyyiti ve tuhricül meyyite minel hayy, ve terzüku men teşaü bi ğayri hisab rahmaned dünya vel ahirati ve rahiymehuma tu'tiy men teşaü min hüma ve temneu men teşaü irhamniy rahmeten tuğniyniy biha an rahmeti men sivake.

nurrumeysa

Kayıtlı Kullanıcı

yazdıklarınızın hepsidoğru B) bizde geçen bu konuyu işledik. fakat buhaklar erkek içinde geçerli B) ALLAH RAZI OLSUN

llevent76

Kayıtlı Kullanıcı

nurumeysa B) tşk ederim helal olsun sizede madem bu konuyu işlediyseniz ben yazımdada belirttim zaten bir eş(erkek) hanım (byan) dedim ordaki eş ten kasıt yani bayan içinde durum aynı erkek içinde aynı sadece bayanların erkek tarafı anne babasına vs saygı göstermesi susması babında değil.

ALLAH razı olsun B):|

sevval

Kayıtlı Kullanıcı

LEVENT KARDESİM BENİ GERCEKTEN ANLAMİSSİN ALLAH RAZI OLSUN .ANLATTIGINIZ ÇOK GÜZEL ......DEVAMINI DA BEKLERİM.BUNA İNANIYORUM HERKES BU DUNYADA BİR SEBEPTEN CEKİYOR HERKES DÖRT DÖRTLÜK DEĞİL BİZİM SORUNDA AİLEDEN KAYNATAM TEK BAŞINA BİZE SORMADAN İŞ YAPTI VE İFLAS ETTİK. BENİM KIZGINLIĞIM DARGINLIĞIM BU SEBEPTEN EŞİMLEDE BU SORUNDAN TARTIŞIYORUZ...ALLAH ŞÜKÜR ÇALIŞIYORUZ HAYIRLISIYLA BİTER İNŞALLAH.DUALARINIZDA beni de unutmayin bu zorlu gunelri atlatmamız icin....

sevval

Kayıtlı Kullanıcı

LEVENT KARDESİM BENİ GERCEKTEN ANLAMİSSİN ALLAH RAZI OLSUN .ANLATTIGINIZ ÇOK GÜZEL ......DEVAMINI DA BEKLERİM.BUNA İNANIYORUM HERKES BU DUNYADA BİR SEBEPTEN CEKİYOR HERKES DÖRT DÖRTLÜK DEĞİL BİZİM SORUNDA AİLEDEN KAYNATAM TEK BAŞINA BİZE SORMADAN İŞ YAPTI VE İFLAS ETTİK. BENİM KIZGINLIĞIM DARGINLIĞIM BU SEBEPTEN EŞİMLEDE BU SORUNDAN TARTIŞIYORUZ...ALLAH ŞÜKÜR ÇALIŞIYORUZ HAYIRLISIYLA BİTER İNŞALLAH.DUALARINIZDA beni de unutmayin bu zorlu gunelri atlatmamız icin....

llevent76

Kayıtlı Kullanıcı

Dünya malı yine dünyada kalacak. öbür tarafa bizimle gelecek olansa amellerimiz sevap ve günahlarımız peygamber efendimiz dünyalık için birbirinizi kırmayın üzmeyin demiş. bunu gözönünde bulunarak sabır ederek bir çok derdin yükün altından çıkacağınıza eminim şükür etmek lazımki sağlığınız yerinde çalışabiliyorsunuz daha kötüsü de olabilirdi ALLAH a hamd ve şükür etmeliyiz.hata yapmış yanlış yapmış olabilir aile büyükleriniz ama sizin bunu kocanız yada büyüklerinizle tartışma konusu yapıp aile içi huzuru bozmamanız lazım gerek maddi gerekse manevi destek olmanız bu durumu atlatmanızda daha etkili olacaktır.
ALLAH müslüman kulunun her zaman yanındadır her zaman yardımcısıdır.bizler yeterince anlayabilsek kavrayabilsek dünya hayatının boş olduğunu gelip geçici olduğunu o zaman işte gerçekten iman etmiş olacağız.
Müslüman olarak ibadetlerimizi yerine getirip emir ve yasaklarına uyarsak ALLAH her zaman yar ve yardımcımız olacağını kendisine 1 adım attığımızda bize 10 adım geleceğini ayetlerde belirtmiştir.
ALLAH yardımcımız olsun.B)B)B)

sevval

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN SOHBETİNİZ İÇİN.DUALARINIZ DA BEİ UNUTMAYIN ALLAH GÜNAHLARIMIZI AFFETSİN.HASTA KULLARINA ŞİFA DERTLİ KULLARINA DEVA BORÇLU KULLARINA EDA NASİP ETSİN.SELAMETLE KALIN....B)

edaalican

Kayıtlı Kullanıcı

EMEĞİ GEÇENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN...

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt