Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

kızlarıma isim arıyorum yardımcı olur musunuz (1 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
Selamünaleyküm hanımefendi kardeşimiz;

Öncelikle ALLAH celle celalüh ilk göreviniz olan hayırlı bir isim koymanızda,iman,islam ve ihsan üzere bir evlat büyütmenizde yar ve yardımcnız olsun,şuur,basiret nasip,kısmet ve ihsan eylesin.........

Ben sizin yaklaşımınızdan ne yazak ki hayırlı bir isim koymaktan ziyade kulağa hoş gelen,herkeste olmayan farklı ve ayrıcalıklı olması adına bir telaşa düştüğünüzü algıladım.

Hatice,Ayşe,Fatma,Zehra,Sümeyye ve bir çokları kimdir,hayatları nasıl geçmiş,ALLAH celle celalüh rızası için İslam'daki yerleri nelerdir bir baktınız mı?Nasıl bir mücadele içierisinde kalmışlar?

Zan'dan mevlaya sığınırım yinede haksız isem hakkınızı helal ediniz.Ama bir bakımada şöyle bir sıkıntıda var İman'da zayıf,bilgisiz,yiyip,içmekten öte dünya olmadığına inanan şuursuz büyüklerimizede hakikatleri anlatmakta zorlanıyor olabiliriz.

Belkide çevrenizde size düşündüğünüz isimleri dile getirdiğinizde şuursuzca mana veren,burun büken,saçma sapan yorum yapıp hevesiniz kaçıranlar olabilirler.Ama yılmayın ve siz hayırlı bir isim koymaktan geri kalmayın.

Benim size önerim Hatice,Fatma,Ayşe,Sümeyye olabilir.Selametle kalınız.ALLAH celle celalüh hakiki kul,ümmet,evlat,müslüman eylesin.

Selametle kalınız kardeşim.........

acizanegünahkar

Kayıtlı Kullanıcı
Şule veya Rumeysada güzel isimler,
Beril:zümrüt demek kızımın adı
Tavsiye bizden kardeşim
Yinede en güzel karar senin
RABBİM mübarek eylesin.
Birde Rabia:4. demek

berat05

Yönetici
vealeykümselamveRahmetullahiveBerakatuhu

vealeykümselamveRahmetullahiveBerakatuhu

Öncelikle ALLAH celle celalüh ilk göreviniz olan hayırlı bir isim koymanızda,iman,islam ve ihsan üzere bir evlat büyütmenizde yar ve yardımcnız olsun,şuur,basiret nasip,kısmet ve ihsan eylesin.........

Ben sizin yaklaşımınızdan ne yazak ki hayırlı bir isim koymaktan ziyade kulağa hoş gelen,herkeste olmayan farklı ve ayrıcalıklı olması adına bir telaşa düştüğünüzü algıladım.

Hatice,Ayşe,Fatma,Zehra,Sümeyye ve bir çokları kimdir,hayatları nasıl geçmiş,ALLAH celle celalüh rızası için İslam'daki yerleri nelerdir bir baktınız mı?Nasıl bir nücadele içierisinde kalmışlar?

Zan'dan mevlaya sığınırım yinede haksız isem hakkınızı helal ediniz.Ama bir bakımada şöyle bir sıkıntıda var İman'da zayıf,bilgisiz,yiyip,içmekten öte dünya olmadığına inanan şuursuz büyüklerimizede hakikatleri anlatmakta zorlanıyor olabiliriz.

Belkide çevrenizde size düşündüğünüz isimleri dile getirdiğinizde şuursuzca mana veren,burun büken,saçma sapan yorum yapıp hevesiniz kaçıranlar olabilirler.Ama yılmayın ve siz hayırlı bir isim koymaktan geri kalmayın.

Benim size önerim Hatice,Fatma,Ayşe,Sümeyye,olabilir.Selametle kalınız.ALLAH celle celalüh hakiki kul,ümmet,evlat,müslüman eylesin.

Kaan kardeşim sizin yazdıklarınıza izin verirseniz birşey daha eklemek istiyorum

Mina,yağmur,Hira gibi isimler güzel olabilir ancak doğan bebeğe taş,su,dağ isimleri yerine Kaan kardeşimizinde bahsettiği gibi YAŞAMIYLA İSLAMİYETE katkıda bulunan ALLAH c.c. hatırlatan Cennet Analarımızın isimlerini koymak hayırlıdır.

İsim koymadan önce iyice düşünmenizi dilerim

Rabbim Bebeklerinizi hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip eylesin...

Sizlere halis,imanlı birer evlat, Hz. Muhammed'e (s.a.v.) yakışacak ümmet ,Allah ' ın celle celaluhu Razı olacağı kul olurlar inşallah

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim nasip ederde evlatlarım olursa kızıma ecrin, mislina,nisa isimlerinden birini koymak istiyorum..
Kur'an-ı kerimde geçmesi çok önemli ve de isimlerin insanların hayatında önemli bir şekil verici etkisi olduğunu düşünürsek özenle üzerinde durulması gereken bir mevzu..

eylulll

Kayıtlı Kullanıcı

Hatice,Ayşe,Fatma,Zehra,Sümeyye ve bir çokları kimdir,hayatları nasıl geçmiş,ALLAH celle celalüh rızası için İslam'daki yerleri nelerdir bir baktınız mı?Nasıl bir mücadele içierisinde kalmışlar?

Benim size önerim Hatice,Fatma,Ayşe,Sümeyye olabilir.Selametle kalınız.ALLAH celle celalüh hakiki kul,ümmet,evlat,müslüman eylesin.

yorumlarınız için teşekkür ederim ama yazdıklarımı okuma zahmetinde bulunmadan yorum yapmışsınız. ben anlamı güzel olan ve fazla duyulmamış isimler diye belirttim anlam konusunda özellikle endişeli olduğum için bu siteden daha iyi bilgi alırım diye yazdım . ayrıca örnek verdiğim isimlerden birinin anlamı çok güzel diğeri de ZEKERİYA ALEYHİSSELAMIN EŞİ HZ.MERYEMİ BÜYÜTEN KADIN . ayrıca illaki çok duyulmuş isimleri koymak yada anlamı güzel olmadan kurandan koymak doğru demek değil örneğin çok duyulduk bir isim kezban yalancı demek , kurandan koyulan ve çok yanlışa düşülen bir isim de aleyna nın tek başına kullanılması . benim kaygım güzel anlamlı isim olması ilk yazımı okuyun isterseniz aşşağıya tekrar alıntı yaptım . yorumlarınız için teşekkür ederim ben değil ama böyle düşünenler için yararlı bilgiler vermişsiniz zahmet etmişsiniz. söylediğiniz isimler arasında sümeyye de farklı ve duyulmamış anlamı güzel bir isim

s.a. kısmetse iki tane kızımız olacak onlara fazla duyulmamış anlamı güzel olan isimler arıyorum yardımcı olabilir misiniz?

bir de Elisa ismini duydum anlamı sizce güzel mi koyabilir miyim ben anlayamadım size de yazıyım fikrinizi söyleyin lütfen
Elisa = Benî İsrail Peygamberlerindendir. Benî İsrail ise; günden güne Kitabullah’ı dinlemez olmuştu. Cenab-ı Hak Asuriye Devleti’ni onlara musallat eyledi. Sonra Yunus (A.S.) Asuriye içinde Ninova şehrinde Peygamber oldu

eylulll

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar hepinizden Allah razı olsun çok güzel isimler yazıyosunuz tek tek not alıyorum inşallah fikirlerinizle güzel iki isim bulucaz

eylulll

Kayıtlı Kullanıcı
İnşaallah kardeşim.
bişey sormak istiyorum ben.size tefriciye okumuş muyduk biz?

evet okumuştuk halen de giriyorum o topiğimize tefriciye okumak için az çok. Allah kabul eder inşallah dualarımızı . diğerlerine de giriyorum ordan hatırlıyo olabilirsin.

eylulll

Kayıtlı Kullanıcı
eylüll kardeş hayırlısı ile isimlerini koyunca mutlaka haber beklerim ne koyduuğuna dair oğa göre :)

iki tane isim buldum biri arnisa anlamı çok namuslu kadın demek nisa suresini biliyorsunuzdur zaten başındaki ar da namus demek. bu isim içime sindi. ikinci bir isim de eşim buldu melisa da şifalı bir bitki din adamları bu ismi koymanın sakıncası olmadığını yazmış ama benim aklım karıştı o yüzden kararsızım . bazı siteden arkadaşlar da diyor ki çiçek adı konmaz . aklım karıştı herkesin düşüncesi farklı en iyi kim bilir acaba . önemli olan anlamının kötü olmamasıymış kuranda olup olmaması değil diyolar . anlamı kötü değil ama son karar ne olur bilmiyorum .

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
iki tane isim buldum biri arnisa anlamı çok namuslu kadın demek nisa suresini biliyorsunuzdur zaten başındaki ar da namus demek. bu isim içime sindi. ikinci bir isim de eşim buldu melisa da şifalı bir bitki din adamları bu ismi koymanın sakıncası olmadığını yazmış ama benim aklım karıştı o yüzden kararsızım . bazı siteden arkadaşlar da diyor ki çiçek adı konmaz . aklım karıştı herkesin düşüncesi farklı en iyi kim bilir acaba . önemli olan anlamının kötü olmamasıymış kuranda olup olmaması değil diyolar . anlamı kötü değil ama son karar ne olur bilmiyorum .

hmmmm ...
valla son karar sizin tabi ama benim fikrim asr-ı saadeti hatırlatan yada kuran-dan olması,

birde şu var bir ismi ne niyetle verirsen çocuğun benzeme ihtimali yüksek.

mesela bizim bir tanıdık oğluna Yusuf peygamber gibi güzel olsun niyeti ile yusuf vermişti hakkaten öyle güzel bi bebek görmemiştim... bunun gibi...
kimin ismini ne niyet ile vermeye dikkat....

Rabbim hayırlısına yön verdirsin amin B)

eylulll

Kayıtlı Kullanıcı
hmmmm ...
valla son karar sizin tabi ama benim fikrim asr-ı saadeti hatırlatan yada kuran-dan olması,

birde şu var bir ismi ne niyetle verirsen çocuğun benzeme ihtimali yüksek.

mesela bizim bir tanıdık oğluna Yusuf peygamber gibi güzel olsun niyeti ile yusuf vermişti hakkaten öyle güzel bi bebek görmemiştim... bunun gibi...
kimin ismini ne niyet ile vermeye dikkat....

Rabbim hayırlısına yön verdirsin amin B)

amin inşallah güzel dilekleriniz için Allah razı olsun ben de sizinle aynı fikirdeyim arnisa kurandan olduğu için içime sindi zaten ama diğerinde kararsızdım

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
amin inşallah güzel dilekleriniz için Allah razı olsun ben de sizinle aynı fikirdeyim arnisa kurandan olduğu için içime sindi zaten ama diğerinde kararsızdım

şunuda belirtmek istiyorum kuranda var diye deyip geçmeyelim.
mesela kuranda kötü bir keliemde geçebilir bu cümle olarak bakıldığında anlaşılılan olumsuzlık için kullanılmış kelimeden olabilir..
o yüzden kuranda geçiyor diye yüzeysel bakmamak gerek...

umarım demek istediğimi anlatabildmişimdir..

güzel ve hayırlı günler sizin ve bebeklerinizin olur inşaallah B)

eylulll

Kayıtlı Kullanıcı

şunuda belirtmek istiyorum kuranda var diye deyip geçmeyelim.
mesela kuranda kötü bir keliemde geçebilir bu cümle olarak bakıldığında anlaşılılan olumsuzlık için kullanılmış kelimeden olabilir..
o yüzden kuranda geçiyor diye yüzeysel bakmamak gerek...

umarım demek istediğimi anlatabildmişimdir..

güzel ve hayırlı günler sizin ve bebeklerinizin olur inşaallah B)

demek istediğinizi anladım kuranda geçip de anlamının güzel olmasından bahsediyosunuz bulduğum isimlerin anlamlarını araştırıyorum haklısınız önerileriniz için teşekkür ederim

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt