Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kızkardeşimin bebeği olması için Yasin-i Şerif (5 Kullanıcı)

mesmes

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm kardeşlerim,

Allah tüm Müslüman kardeşlerimin hayır dualarını kabul etsin inşallah diyerek başlamak istiyorum sözlerime. Benim kız kardeşimin bebeği olmuyor, bizde Rabbimizden ona hayırlı bir evlat vermesi için Yasin-i Şerif okuyoruz. Aranızda bize katkıda bulunabilecekler vardır inşallah, kaç tane okuyabileceğinizi bildirirseniz çok seviniriz.

Selam ve dua ile, Allah'a emanet olun.

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykümselam arkadaşım.Yasini şerif dışında benimde bildiğim birşey var umarım faydalı olur.
Benim arkadaşımında 9 yıldır bebeği olmuyordu.Komşumuz Nurhan hoca ablamız 40 gün bir elmanın üzerine MERYEM suresini okuyup 40.gün karı koca paylaşıp yesinler demişti.
Hz.İsa yı babasız var eden RABBİM onlarada nasip eder inşallah demişti.Şimdi 5 yaşında bir kızları var.Allahım olmayan herkese versin inşallah.

mesmes

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun bilgi için hemen söyleyeceğim. :)

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı günler diliyorum.
şimdilik 1 adet okuyorum.
Allah kabul etsin.
çok tatlı bir çocukları olu inşallah.....
Selametle kalın.

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleyküm selam bende bir yasin alıyorum.

Nadas06

Kayıtlı Kullanıcı
Hâlik : Yaratıcı

Cenab-ı Hak buyuruyor:
"Ey insanlar, Allah'ın üzerinizdeki nimetini anın. Gökten ve yerden sizi rızıklandıran Allah'ın dışında bir başka Yaratıcı var mı? O'ndan başka İlah yoktur. Öyleyse nasıl olur da çevriliyorsunuz?" (Fatır, 3)

İşte Rabbiniz olan Allah budur. O'ndan başka İlah yoktur. Herşeyin Yaratıcısı'dır, öyleyse O'na kulluk edin. O, herşeyin üstünde bir vekildir." (En'am 102)

Allahu Teâlâ her şeyin Halikidir ve bu O'nun subuti sıfatlarındandır. O'ndan başkası için bu sıfat kullanılamaz. Yaratma, örneksiz var etmektir. Allah Teâla yaratan, O'nun dışında her şey yaratılandır. Her şey O'nun emrinde ve hizmetindedir. O'ndan başka bir yaratıcı yoktur. Bütün her şey, gökler, yer, ikisi arasında ve içinde bulunanlar, bunların hareketleri, kımıltıları, rızıkları, ecelleri, sözleri, ve fiilleri yaratılmıştır. Bunların tek yaratıcısı Hz.Allah'tır.Bütün varlıklar sonradan yaratılmış ve yoktan var edilmiştir. Her şey O'ndan başladı ve yine O'nda son bulacaktır.

Kulun bu isimde hiç bir rolü yoktur. Kullara bu isim verilmez ve onlara yaratıcı denilmez ancak çok uzak bir ihtimalle mecazi anlamda denilebilir. Çünkü yaratmak ve icad etmek, ilmin gerektirdiği şekilde gücü kullanmaktır. Allah, kula ilim ve kudret vermiştir. İnsan çalışması sayesinde, bazı şeyleri icad edebilecek dereceye yükselirse, o şeylerin mucidi sayılır. (4)

Allah'ın gücünün benzersizliği ve herşeyi hakimiyeti altında tuttuğu ayetlerde şöyle haber verilir:

Gökleri ve yeri bir örnek edinmeksizin yaratandır. O'nun nasıl bir çocuğu olabilir? O'nun bir eşi (zevcesi) yoktur. O, herşeyi yaratmıştır. O, herşeyi bilendir. (Enam, 101)
De ki: "Göklerin ve yerin Rabbi kimdir?" De ki: "Allah'tır." De ki: "Öyleyse, O'nu bırakıp kendilerine bile yarar da, zarar da sağlamaya güç yetiremeyen birtakım veliler mi (tanrılar) edindiniz?" De ki: "Hiç görmeyen (a'ma) ile gören (basiret sahibi) eşit olabilir mi? Veya karanlıklarla nur eşit olabilir mi?" Yoksa Allah'a, O'nun yaratması gibi yaratan ortaklar buldular da, bu yaratma, kendilerince birbirine mi benzeşti? De ki: "Allah, herşeyin yaratıcısıdır ve O, tektir, kahredici olandır." (Rad, 16)

Kendi derilerine dediler ki: "Niye aleyhimizde şahitlik ettiniz?" Dediler ki: "Herşeye nutku verip-konuşturan Allah, bizi konuşturdu. Sizi ilk defa O yarattı ve O'na döndürülüyorsunuz." (Fussileti, 21 )
"Yâ Hâlik" Bir kimse bu ismi gece okusa Hak sübhanehu ve teala hazretleri bir melek yaratır. bu melek de kıyamet gününe kadar ibadet eder ve sevabı o kimsenin olur. (8) Çocuğu olmayan bir kadın, yedi gün oruç tutup iftar vaktinde "Yâ Musavvir, Ya Bari, Ya Hâlik" isimlerini su üzerine 21 kere okuyup üfürse ve o sudan iftar eylese Cenab-ı hak bu isimlerin hürmetine makbul bir çocuk ihsan eder."

-alıntıdır-

Allah celle celaluhu razı olsun.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı sabahlar diliyorum.
1 adet daha okudum.
ALLAH KABUL ETSİN.
SELAMETLE KALIN.

mesmes

Kayıtlı Kullanıcı
Allah hepinizden razı olsun kardeşlerim, Rabbim sizlerinde muradlarını kabul etsin. Selam ve dua ile.

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Aleyküm Selam kardeşim Allah yar ve yardımcınız olsun bende 1 Yasin alıyorum Allah kabul etsin inşallah.
RABBİM HAYIRLI EVLATLAR NASİP EYLESİN ÖNCE ONA LAYIK KUL SONRA ANNE BABAYA HAYIRLI EVLAT OLMALARINI NASİP EYLESİN İNŞALLAH
Amin Amin Amin

Eyy Rabbim senden kardeşimize, tüm evlat hasreti çekenler adına ve kendi adıma öncelikle hayırlı eş hayırlı yuva hayırlı evlat nasip et Rabbim.
O sınırsız tükenmeyen hazinenden bizlerede ;
halim,selim.alim, hayali,imanlı,edepli,takvalı,sana kul, habibine ümmet ,üstadlarımıza talebe,islama ve kurana hizmet eden,senin yolunda eli yüzü gönlü nurlu,çalışkan,her konuda başarıı ve becerikli hak yolda,hep hayır yolda olan her şeyiyle rızanı kazanan,her yönüyle hayırlarla dopdolu olan evlatlar nasib eyle tüm evladını kaybedenlere sabır ver ve evlatlarına cenneti a'la yi nasib et Amin.

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Kardeşim
1 Yasinde Nur-Secde kardeşim okudu,Allah kabul etsin.
Selam ve Dua ile

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykümselam arkadaşım.Yasini şerif dışında benimde bildiğim birşey var umarım faydalı olur.
Benim arkadaşımında 9 yıldır bebeği olmuyordu.Komşumuz Nurhan hoca ablamız 40 gün bir elmanın üzerine MERYEM suresini okuyup 40.gün karı koca paylaşıp yesinler demişti.
Hz.İsa yı babasız var eden RABBİM onlarada nasip eder inşallah demişti.Şimdi 5 yaşında bir kızları var.Allahım olmayan herkese versin inşallah.

ihtiyacım var böle bilgilere çocuk olması için
ama ben bekarım yinede şimdiden başlıcam meryem suresini okumaya

mesmes

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşlerim hepinizden Allah razı olsun. Bugün güzel haberi aldık, çok çok yeni ve kardeşim hamile. Binlerce kez şükürler olsun Rabbime. Sizlerin ağızlarından çıkan ayetler için çok çok teşekkür ederiz. Rabbim evlat bekleyen herkese bu mutluluğu tattırsın. :)))

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşlerim hepinizden Allah razı olsun. Bugün güzel haberi aldık, çok çok yeni ve kardeşim hamile. Binlerce kez şükürler olsun Rabbime. Sizlerin ağızlarından çıkan ayetler için çok çok teşekkür ederiz. Rabbim evlat bekleyen herkese bu mutluluğu tattırsın. :)))

ayy inanmıyorum yaa tanımıyorum ama nasıl sevindim bu konuya yakın hissediyodum kendimi

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt