Gülüşü Yaralı
Kayıtlı Kullanıcı
- Katılım
- 6 Şub 2008
- Mesajlar
- 5,741
- Tepki puanı
- 3
- Puanları
- 0
- Yaş
- 39
- Konum
- ha bura :)
- Web Sitesi
- www.facebook.com
Köftenin yanına leziz soğan halkası

Kızarmış köftelerinizin yanına nefis soğan halkaları yapmaya ne dersiniz? İşte tarifimiz...
KIZARMIŞ SOĞAN HALKALARI

Malzemeler,
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
1,5 çay bardağı süt
2 adet büyük soğan
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
1 adet yumurta
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı,
Un, süt, tuz, zeytinyağı, kabartma tozu ve yumurtayı mikserle çırpın.
Soğanların kabuklarını soyup halka halka doğrayın.
Yarım saat soğuk suda soğanları bekletin.
Halkaları düzgün bir şekilde birbirinden teker teker ayırın.
Kağıt havluyla halkaları kurulayın.
Soğanları önce yumurtalı sosa batırın.
Bol ve kızgın yağda kızartın.
Fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine çıkarın.
Sıcakken servis yapın.
Afiyet olsun