Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KIZ VE ERKEĞİN EVLENMEDEN ÖNCE KONUŞMALARI (3 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
RE: KIZ VE ERKEĞİN EVLENMEDEN ÖNCE KONUŞMALARI

Nevin_1982 yazdı:
SELAM ÇOK GÜZEL Bİ KONU YÜREĞİNE SAĞLIK.AMA BU ZAMANDA KONUŞSANDA EVLENDİKTEN SONRA FARKLI OLUYOR.ŞUNUDA SÖYLEMEK İSTİYORUM NACİZANE FİKRİM OLARAK:İSLAMİYETİ YAŞAYIP YAŞAMADIĞINA PEK BAKILMIYOR KARŞIDAKİ İNSANIN,GÜZEL YAKIŞIKLI OLDUMU AĞZI İYİ LAF YAPTIMI PARASIDA VARSA HEMEN BALIKLAMA ATLIYOLAR AMİYANE TABİRLE.BUNDAN DOLAYI BİRÇOK MUTSUZ EVLİLİK DOĞUYOR.BİDE ÇEVREMDE YAYGIN OLARAK ŞUDA VAR:EVDE KALMA KORKUSUYLA EVLENENLER.YA İSTEYEN FALAN OLMAZSA DİYE İŞTE.
BUNLARIDA PAYLAŞMAK İSTEDİM AEO

ve aleyküm selam.. yorumunuza katılıyorum.. çok doğru fikirleriniz.Allah razı olsun.. selam ve selametle kalın.

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

aliye_aliye yazdı:
Nevin_1982 yazdı:
SELAM ÇOK GÜZEL Bİ KONU YÜREĞİNE SAĞLIK.AMA BU ZAMANDA KONUŞSANDA EVLENDİKTEN SONRA FARKLI OLUYOR.ŞUNUDA SÖYLEMEK İSTİYORUM NACİZANE FİKRİM OLARAK:İSLAMİYETİ YAŞAYIP YAŞAMADIĞINA PEK BAKILMIYOR KARŞIDAKİ İNSANIN,GÜZEL YAKIŞIKLI OLDUMU AĞZI İYİ LAF YAPTIMI PARASIDA VARSA HEMEN BALIKLAMA ATLIYOLAR AMİYANE TABİRLE.BUNDAN DOLAYI BİRÇOK MUTSUZ EVLİLİK DOĞUYOR.BİDE ÇEVREMDE YAYGIN OLARAK ŞUDA VAR:EVDE KALMA KORKUSUYLA EVLENENLER.YA İSTEYEN FALAN OLMAZSA DİYE İŞTE.
BUNLARIDA PAYLAŞMAK İSTEDİM AEO

ve aleyküm selam.. yorumunuza katılıyorum.. çok doğru fikirleriniz.Allah razı olsun.. selam ve selametle kalın.

s.a Aliye kardeşim emeğine sağlık çok güzel bir konuya temas etmişsin . Burada bende Nevin kardeşime katılıyorum İnsanlar evlenecek kız veye erkek çocuklarına eş ararken önceliklen ALLAH KİTAP PEYGAMBER i tanıyıp tanımadığını bakmaksızın malına mülküne arabasına yatına katına bakıyorlar bunların üzerine kurulan AİLE temelleri çıkarlar çatışınca yuvalarda yıkılıyor veya eşler arasında yalan dolanlan bir yerlere kada gidiyor. MEVLA bizlere ve neslimize ALLAH KİTAP SÜNNET üzere mutlu hayırlı yuva kurmayı nasip eylesin AMİN A.E.O

TRABZONLU20_BERRAK

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. GERCEKTEN DOGRU NEVIN BACIMM BEN KENDI ADIMA KONUSURSAM BEN MESELA DININE IMANINA BAGLI BIRI OLMALI ASIRI YAKISIKLI OLMAMALI KISKANCIM ZATEN BU DEVIRDE ILK BASTA DIS GORUNUSE BAKIYOLAR AMA DININE IMANINA BAGLI OLAN BIRI AYNEN KENDI GIB BIRINI ISTER TABIYKIB)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

trabzonlu20 yazdı:
S.A. GERCEKTEN DOGRU NEVIN BACIMM BEN KENDI ADIMA KONUSURSAM BEN MESELA DININE IMANINA BAGLI BIRI OLMALI ASIRI YAKISIKLI OLMAMALI KISKANCIM ZATEN BU DEVIRDE ILK BASTA DIS GORUNUSE BAKIYOLAR AMA DININE IMANINA BAGLI OLAN BIRI AYNEN KENDI GIB BIRINI ISTER TABIYKIB)

ve aleyküm selam güzel kardeşim..ne güzel bir açıklama :) Rabbim gönlünüze göre versin inşallah.. selametle inşallah..

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum gül kardeşim
ellerine yüreğine saglık rabbim razı olsun canım kardeşim...
rabbime dua etmekten başka birşey gelmez elimizden rabbim dogru insanla karşılaştırsın nevin kardeşmizin dediği yakışıklı zengin konuşkan oldumu makbul bir eş oluyor ama zenginlikte güzellikte te sonradan gelebilir yeter ki evleneceğin kişi dinine baglı kalbinde rasullullah aşkı allah aşkı olan biri olsun...
rabbimize emanetsin kardeşim
selam dua ve muhabbetleB)B)B)

tan_vakti

Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten güzel bir konu çok tşkler

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu..değerli aliye,
paylaşım için rahman razı olsun inşallah..:G
selam ve dualarımla..

turk_s

Kayıtlı Kullanıcı
burda yazılan bi takım şeylerin (bu konu ile ilgili)
aynen uygulandığı (yada kısmen) ben görmedim
kaldıki toplumn doğruları var
ağır basan.oldu o zaman herkes konuşsun görüşsün sonra da,, yok olmadı desin ee
nerde kaldı mahremiyet!!
yok öyle ben buna karşıyım
tek çizgi
ALLAH KORKUSU OLUP OLMADIĞI
gerisi yalan
çirkinde olsa az parası da olsa çok da olsa yakışıklı yada konuşkanda olsa sonradan insan ne olacağı belli olmuyor
ama temelden ALLAH KOKRKUSU olan biri asla farklı yönelmez
en azından korkmayan gibi olma şansı sıfıra yakın

hayırlı günler kardeşlerim

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
s.a Aliye kardeşim emeğine sağlık çok güzel bir konuya temas etmişsin . Burada bende Nevin kardeşime katılıyorum İnsanlar evlenecek kız veye erkek çocuklarına eş ararken önceliklen ALLAH KİTAP PEYGAMBER i tanıyıp tanımadığını bakmaksızın malına mülküne arabasına yatına katına bakıyorlar bunların üzerine kurulan AİLE temelleri çıkarlar çatışınca yuvalarda yıkılıyor veya eşler arasında yalan dolanlan bir yerlere kada gidiyor. MEVLA bizlere ve neslimize ALLAH KİTAP SÜNNET üzere mutlu hayırlı yuva kurmayı nasip eylesin AMİN A.E.O

Ve Aleyküm Selam abi.. Rabbimiz c.c tesirini göstersin, istifadelenmek nasip eylesin inşallah. Güzel duanıza amin. Rabbimiz c.c kendi yolunda sebat ve azmeylemiş kullarıyla karşılaştırsın inşallah. Herkes için hayırlısı olsun inşallah..Rabbimize emanetsiniz abi..Selam ve dua ile.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamun aleykum gül kardeşim
ellerine yüreğine saglık rabbim razı olsun canım kardeşim...
rabbime dua etmekten başka birşey gelmez elimizden rabbim dogru insanla karşılaştırsın nevin kardeşmizin dediği yakışıklı zengin konuşkan oldumu makbul bir eş oluyor ama zenginlikte güzellikte te sonradan gelebilir yeter ki evleneceğin kişi dinine baglı kalbinde rasullullah aşkı allah aşkı olan biri olsun...
rabbimize emanetsin kardeşim
selam dua ve muhabbetleB)B)

Ve aleyküm selam Şeker kardeşim. Sağolasın. Rabbimiz celle senden de razı ve hoşnut olsun her iki cihanda inşallah..Haklısın güzel kardeşim. Yanıltıcı kriterleri kendimize ölçü edinenlerden olmayalım inşallah.. Bu konuda en büyük örneğimiz, Efendimiz (s.a.v)'in sünneti olmalı.. Kur'an'da evlilikle ilgili geçen ayetlerde, eş seçimi için ölçü nedir? İşte yolumuzu bunlara göre çizmeliyiz.. Takvalı ve Allah c.c rızasını amaç edinen samimi müslümanları seçmeliyiz..Bunların dışındaki sebepler de önemli olsa bile, asla takva ve iman gerekliliği kadar önem arz etmiyor.. Rabbimiz c.c hayırlısını nasip eylesin güzel kardeşim inşallah..Sen de Rabbimize emanetsin inşallah..Selam, dua ve muhabbetle B)B)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
·´¯`·­»B)«­·´¯`·

baba431

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm emeğine sağlık gerçekten önemli bi konuya değinmişin. ALLAH razı olsun. selametle...

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM BU ACMIŞ OLDUĞUNUZ KONUYU DAHA ÖNCEDE OKUMUŞTUM HAKKINIZI HELAL EDİN AMA MESJ YAZMAMIŞIM ŞİMDİ YAZIYORUM ELİNİZE GÖNLÜNÜZE SAĞLIK RABBİM YOLUNUZU ACIK ETSİN ALLAHA EMANET OLUN SAĞLICAKLA KALIN

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM BU ACMIŞ OLDUĞUNUZ KONUYU DAHA ÖNCEDE OKUMUŞTUM HAKKINIZI HELAL EDİN AMA MESJ YAZMAMIŞIM ŞİMDİ YAZIYORUM ELİNİZE GÖNLÜNÜZE SAĞLIK RABBİM YOLUNUZU ACIK ETSİN ALLAHA EMANET OLUN SAĞLICAKLA KALIN

Ve aleyküm selam Cevdet abi..Teşekkür ederim yorumunuz için..Est. hakkımız yok, varsa da helaldir her zaman..Allah'a emanet olun..Selam ve dua ile inşallah.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt