Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kıyametin nasıl kopacağına dair yorum!!! (3 Kullanıcı)

yakais

Yasaklı Kullanıcı
ENBİYA Suresi :
32. Gökyüzünü de korunmuş bir tavan yaptık. Onlar ise oradaki, (Allah’ın varlığını gösteren) delillerden
yüz çevirmektedirler.
33. O, geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı yaratandır. Her biri bir yörüngede yüzmektedirler.
NEBE Suresi :
12. Üstünüze yedi sağlam gök bina ettik.
13. Alev alev yanan aydınlatıcı ve ısıtıcı bir kandil yarattık.
NAZİRAT Suresi :
27. (Ey inkârcılar!) Sizi yaratmak mı daha zor, yoksa göğü yaratmak mı? Onu Allah kurmuştur.
28. Onu yükseltmiş ve ona düzen ve âhenk vermiştir.
29. O göğün gecesini karanlık yaptı, ışığını da çıkardı.
30. Ardından yeri düzenleyip döşedi.
31. Ondan suyunu ve merasını çıkardı.
32. Dağları sağlam bir şekilde yerleştirdi.

Allah C.C. 'nun emri olduktan sonra bize her şey kolay ,hafif ve güzel gelir...
Korkuya ,üzülmeye gerek yok...Allah C.C. neylerse güzel eyler...
Biz sadece ona inanır,ona güvenir ,ona dayanırız...Bu bize yeter...
Gerisi teferruattır...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Yani...
Allah C.C. 'nun emri üzerine emir olur mu?
Zaten kendileri ...Bana güvenin ve dayanın buyurmuyor mu?

yakais

Yasaklı Kullanıcı
''Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz'' emrini bir de şöyle değerlendirin...
Allah C.C. 'dan ümit kesilmez...Ne dilerse o olur...
İster yazar...İster siler...
Gayb'ı sadece kendisi ve diledikleri bilir...
Kıyamet bilgisi ise sadece kendisine aittir...Peygamber A.S. lar dahi bilemez...
O yüzden korkmayınız...
Allah C.C. 'na güvenelim ...o bize yeter...Neylerse güzel eyler...Selamlar...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Son sözümüz şu olsun...
Allah C.C. buyurdu ise Kıyamet anı Cehennem dahi olsa bize güllük ve gülistanlık olur...
Başımızın üstünde yeri var...

erhan3366

Kayıtlı Kullanıcı
kıyametin kopacağını bilseniz dahi... diyor peygamber efendimizin bildirdiğine göre hicri 1400lerdeyiz yani son asırda.. yani artık biliyoruz.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
erhan3366 hiç endişe etmeyiniz...
İmtihan dünyasından...Allah C.C. 'nun himayesine geçiş diye düşünün...
Geçici dünya sanki bir rüya ...
Uyanınca Ruhumuz sahibine kavuşacak...
O mutluluk...Anlatılması zor ancak yaşanarak öğrenilir...
Şehitler o yüzden bizi tekrar dünyaya gönder gene senin uğruna ölelim diye arz ederler...
Örnek: Evlenme çağına gelmişsiniz...Birden karşınıza sevdiğiniz kişi çıkıyor ve hiçbir engel yok...Siz ve o karşı karşıya...

erhan3366

Kayıtlı Kullanıcı

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Cahilliğime ver senin mutluluğunu biliyorum diyerek neyi kastettin?
Yazılarının birincisini okudum...Yorumda yazdım...
Hep kıyamet yaklaşıyor diye yazıyorsun...
Aciz kul olarak biz ne yapabiliriz..
Yaratan elbette bir gün alacak ve gerekirse hesap soracak bize ne ? Kendi bilir...
Benden bu kadar...

erhan3366

Kayıtlı Kullanıcı
"O mutluluk...Anlatılması zor ancak yaşanarak öğrenilir..."
"Siz ve o karşı karşıya" sözlerini biraz açarmısın Allah'ı Hz. Musa bile göremedi. Cinlerin oyununa gelmiş olmayasın kardeşim. Benmi yanlış anladım. anladımsa beni düzelt lütfen. yaşayarak böyle bir mutluluğu bende elde ettim. kılıç konusunda anlattım.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
AL'İ İMRAN Suresi...:
169,170. Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler, Rableri katında Allah’ın,
lütfundan kendilerine verdiği nimetlerin sevincini yaşayarak rızıklandırılmaktadırlar. Arkalarından
kendilerine ulaşamayan (henüz şehit olmamış) kimselere de hiçbir korku olmayacağına ve onların
üzülmeyeceklerine sevinirler.
171. (Şehitler) Allah’ın nimetine, keremine ve Allah’ın, mü’minlerin ecrini zayi etmeyeceğine sevinirler.
172. Onlar yaralandıktan sonra Allah’ın ve Peygamberinin davetine uyan kimselerdir. Onlardan güzel
davranıp iyilik edenlere ve Allah’a karşı gelmekten sakınanlara büyük bir mükâfat vardır.
173. Onlar öyle kimselerdir ki, halk kendilerine, “İnsanlar size karşı ordu toplamışlar, onlardan korkun”
dediklerinde, bu söz onların imanını artırdı ve “Allah bize yeter, O ne güzel vekildir!” dediler.
174. Bundan dolayı Allah’tan bir nimet ve lütufla kendilerine hiçbir fenalık dokunmadan geri döndüler ve
Allah’ın rızasına uydular. Allah, büyük lütuf sahibidir.
AHZAB Suresi :
21. Andolsun, Allah’ın Resûlünde sizin için; Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah’ı çok
zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır.
22. Mü’minler, düşman birliklerini görünce, “İşte bu, Allah’ın ve Resûlünün bize vaad ettiği şeydir. Allah
ve Resûlü doğru söylemişlerdir” dediler. Bu, onların ancak imanlarını ve teslimiyetlerini artırmıştır.
23. Mü’minlerden öyle adamlar vardır ki, Allah’a verdikleri söze sâdık kaldılar. İçlerinden bir kısmı
verdikleri sözü yerine getirmiştir (şehit olmuştur). Bir kısmı da (şehit olmayı) beklemektedir.
Verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir.
24. Bunun böyle olması Allah’ın, doğruları, doğrulukları sebebiyle mükâfatlandırması, dilerse münafıklara
azap etmesi yahut onların tövbesini kabul etmesi içindir. Şüphesiz Allah çok bağışlayandır, çok
merhamet edendir.

Yukarıdaki ayetleri okursanız ne demek istediğimi anlarsınız...
Benim Cin'lerle ilgili bir irtibatım veya ilişkim kesinlikle yoktur...Olamaz...
Ancak Kur'an-ı Kerimde Allah C.C. buyuruyor...Şeytan Lain sizin kesinlikle düşmanınızdır...
Dolayısı ile şu duayı sık sık yapmaktayım...
''Ya Rabbımız Kovulmuş Şeytan ve yandaşlarından bizi koru... Kovulmuş Şeytan ve yandaşlarının bize yaklaşmalarından da sana sığınıyoruz bizi koru...''
Selamlar...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
KASSAS Suresi :
30. Mûsâ, ateşin yanına gelince, o mübarek yerdeki vadinin sağ tarafındaki ağaçtan şöyle seslenildi: “Ey
Mûsâ! Şüphesiz ben, evet, ben âlemlerin Rabbi olan Allah’ım.”
31. “Değneğini (yere) at.” (Mûsâ, değneğini attı). Onu bir yılanmış gibi süratle hareket eder görünce,
arkasına bakmadan dönüp kaçtı. (Bu sefer şöyle seslenildi:) “Ey Mûsâ! Beri gel, korkma. Çünkü sen
güvenlikte olanlardansın.”
32. “Elini koynuna sok. (Alaca hastalığı gibi) bir hastalık sebebiyle olmaksızın bembeyaz bir hâlde çıksın.
Korkudan açılan kolunu kendine çek (toparlan). İşte bunlar, Firavun ve ileri gelen adamlarına
(göstermen için) Rabbin tarafından (sana verilen) iki delildir. Çünkü onlar fasık bir kavimdirler.”

İşte Kur 'an- ı Kerimde buyurulan Allah C.C. ...''Ben'' diye buyuruyor ancak Allah C.C. 'nun ağaçtan seslenmesi gördüğü manasına gelmez Allah C.C. ne şekilde seslenmek isterse seslenir ...Bu Ağaç 'tan da olabilir...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Mükerrer yazıldı iptal ettim...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt