Aleyküm Selam kardeşim, Şimdi bir kaç kelam edicem elimden geldiğince
Öncelikle kıyamet kopacağı zaman dünya üzerinde hiç bir Mümin, hiç bir Allah diyen müslüman kalmayacaktır. Yani kıyamet müslümanların üstüne kopmayacaktır.
"Kıyamet müminlerin başına kopmaz. Cenab-ı Allah kıyametin kopacağına yakın bir zamanda, bir rüzgar gönderir. O rüzgarın dalgalanmasıyla, imanı olan hiç bir mümin kalmayacak, ruhunu teslim edecektir. Allah onlara rahmet eylesin."
1. Şerhüs-Sünne 15/90, Müsned-ül Firdevs 5/88, El-Metalibül Aliye hadis no: 4582 (İmamı Busiri hadisin sıhhatine hükmetmiş); Kenzül Ummal 15/229; Şuab-ı İman Beyhaki 2/191; Mu'cemut-Taberani El-Kebir 3/3037.
ve büyük alametler daha gelmedi Hz.Mehdi (a.s) gelecek deccali öldürecek vs. bi süre sonra güneş batıdan doğucak ve bozulma başlayacak, yani bir nevi insanların hayvanlık dönemi olucak 1 tane müslüman kalmayacak dünya üzerinde ve bu 120 sene sürecek kıyamet bunlardan sonra kopacaktır kardeşim.
Elimden geldiğince açıklamaya çalıştım Mahmut hocanın sohbetlerinden. İşinize yarar inşallah.
Yalnız bunların yanında son şunu yazmak istiyorum her şeyi kenara bırakıp şunu okuyun
"Ölenin zaten kıyameti kopmuştur"
Şehit olan amcana Allah rahmet Eylesin, çok büyük bir mevkidir şehitlik keşke bende olabilseydim askerde ama nasip işi bunlar.
Oğlum zehirlendi midesi yandı anladım ben yazından eğer yanlış anlamadıysam, Allah'u Teala tez zamanda şifa verir inşallah oğluna.
Selamun Aleyküm