Sufi' nin birisi sürekli olarak "Allah' ım, Sen' den afiyet istiyorum, Allah' ım, Sen' den afiyet istiyorum." diye dua ediyordu. Kendisine niçin sürekli böyle dua ettiği sorulunca,
"Ben, manevi terbiyeye ilk girdiğim günlerde hamallık yapıyordum. Bir gün ağırca bir un yükü taşıyordum, dinlenmek için yükü bir yere koydum. Orada, "Ya rabbi, eğer her gün bana yorulmadan 2 ekmek versen, onlarla yetinirim" diye dua ettim. O sırada önümde iki kişi dövüşmeye başladı; ben de aralarını bulayım diye yanlarına vardım. Birisi, elindekini hasmına vurmak isterken başıma vurdu, yüzüm kana bulandı. O sırada mahallenin asayişinden sorumlu kimse gelip ikisini yakaladı, beni de kana bulanmış görünce, kavgacı zannedip onlarla birlikte hapse attı. Bir müddet hapiste kaldım, her gün 2 ekmek veriliyorlardı.
Bir gece rüya gördüm, birisi bana, "Sen her gün yorulmadan 2 ekmek istedin fakat Allah' tan afiyet (beden, din ve dünya selameti) istemedin. İşte istediğin sana verildi." dedi...
Rüyadan uyandım, ondan sonra hep, "Ya Rabbi, afiyet ver, Ya rabbi afiyet ver." diye dua etmeye başladım...