Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

((Kınalı Kuzular)) (8 Kullanıcı)

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı
cepheden kötü haberler gelmektedir.şehit sayısı artıkça,daha çok sker gerekmekte ve askere alınma yaş 18 lere kadar düşmektedir.hasanın köyü
çok şehit veren köylerden biridir.
hasanın yaşı küçük olduğundan ve ailede başka erkek çocuğu bulunmadığından yasal olarak askere gitmene hakkı vardır.babası bir şehittir ve ablasının kocası,eniştesinden hala bir haber yoktur.
bir yandan onu bu duygular onu askere çağırırken ve geceleri kabus haline gelirken,diğer yandan sevdiği kız melekle bir gecelecek hayali kurmadan edemez.
kalma ve gitmeme kararı kendisine aittir.bu ikilem onu çok rahatsız eder.ama o kararını gitmekten yana kullanır.
hasanın annesi akça kadın yavrusundan ayrılmak istemeyen ama vatan için gerekirse evladını kurban etmekten kaçınmayacak kadar cefakar bir Türk kadınıdır.hasanı askere uğurlarken,hasanın saçlarını kınalar.hasan ve daha sonra cephe arkadaşları,ve komutanları buna bir anlma veremez.bu konu hatta zaman zaman,bir espiri konusu bile olur.
hasan diğerlerine göre hem yaş,hemde fizik olarak daha ufaktır.ama kendini sevdirmeyi başarır ve cesareti parmak ile gösterilir hale gelir.cephede anadolunun dört yanından gelen yiğitlerle tanışır.hepsi kendi memleketinde sıradan biri iken,burada akahramana dönüşürler.
son saldırıda ahasan ve arkadaşları şehir olur.hasanın kınasını yadırgayan komutan kurtulur.ve akça kadının kına olayını açıkladığı mektubu okur.mektupta akça kadın,kınanın üç şeye yakıldığını söyler.

[big]Kurbanlık koyunlara,Allah'a kurban olsun diye;
Evlenen Kızlara,Kocasına kurban olsun diye;
Askere giden gençlere,vatanına kurban olsun diye..
[/big]​

Kınalı Kuzular/her salı saat:20:30/TRT1 de/

elzem

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ((Kınalı Kuzular))

Hayırlı cumalar güler kardeşim.ALLAH razı olsun.İnşlh izleme fırsatım olur

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN ABLAM BURDA BAHSETTİĞİN HASAN SORGUNLU YANİ BENİM BÜYÜDÜĞÜM İLÇEDEN EMEĞİNE SAĞLIK

ireme

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN.BUNDAN BÖYLE BENDE İZLEYECEĞİM İNŞAALLAH.SELAMETLE...

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

elzem yazdı:
hayırlı cumalar değerli kardeşim.sağolasın.Cenab-ı Hak razı olsun canım..iman gücü ile vatan uğruna seve seve şehit olan şehitlerimizin fedakarlıklarını izleyipte duygulanmamak elde değil,gözyaşlarınızı tutamayacaksınız..selam ve dua ile..Allaha emanetsin kardeşim.

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

bezmi safa yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN ABLAM BURDA BAHSETTİĞİN HASAN SORGUNLU YANİ BENİM BÜYÜDÜĞÜM İLÇEDEN EMEĞİNE SAĞLIK
cümlemizden olsun kardeşim inşAllah..öylemi ne güzel..hasan kardeşimize başarıların devamını diliyoruz..yolu açık olsun diyoruz inşAllah..selam ve dua ile..hayırlı cumalar kardeşim..

elzem

Kayıtlı Kullanıcı

guler yazdı:
elzem yazdı:
hayırlı cumalar değerli kardeşim.sağolasın.Cenab-ı Hak razı olsun canım.inşAllah kardeşim.bu çanakkale destanını çok güzel anlatan sinema tadındaki diziyi hepinizin izlemesini isterim.iman gücü ile vatan uğruna seve seve şehit olan şehitlerimizin fedakarlıklarını izleyipte duygulanmamak elde değil,gözyaşlarınızı tutamayacaksınız..selam ve dua ile..Allaha emanetsin kardeşim.

böyle güzellikleri paylaştığın için RABBİM senden razı olsun.Ben pek tv izlemem ama siz bu dizi tavsiye ediyosanız izlerim mutlaka.Şimdi sabırsızlıkla salı gününü bekliyorum

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

ireme yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN.BUNDAN BÖYLE BENDE İZLEYECEĞİM İNŞAALLAH.SELAMETLE...
cümlemizden olsun inşAllah kardeşim.inşAllah bundan böyle inşAllah izlersiniz..gerçekten izlenmesi gereken bir dizi..vatanımız kolay kazanılmadı..bu vatan uğruna nice şehitler verdik,her karış toprağım şehit kanı kokuyor..
selam ve dua ile..hayırlı cumalar kardeşim...

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

s.a
izlemenizi bende tavsiye ederim.gerçeğine sadık kalınarak kurtuluş savaşının destansı olaylarını işlemişler.
bakın amerikanın rezil olduğu bir vietnam savaşı var.ve adamlar bu savaşla ilgili yüzlerce film çektiler.ve hepsindede kendilerini kahraman ilan ettiler.ama bizler bir istanbulun fethini veya kurtuluş savaşını anlatan adam gibi bir film yapamadık.
bu film anlatım olarak çok basit ama en azından bir başlangıç olsun diyorum.
birde rambo serisinde afganistanı tek başına kurtaran bir slyvester stallone var.o filmi izleyen çocuklar afganistanın rusyaya karşı yaptığı şerefli mücadeleyi zihinlerinde amerika ile özdeşleştiriyor.en azından çocukken ben böyle düşünüyordum.bunun önüne geçmek için tarihimizi anlatan sıkı filmlere ihtiyacımız var.

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

elzem yazdı:

böyle güzellikleri paylaştığın için RABBİM senden razı olsun.Ben pek tv izlemem ama siz bu dizi tavsiye ediyosanız izlerim mutlaka.Şimdi sabırsızlıkla salı gününü bekliyorum
kardeşim ziledikten sonra yorumlarını bekleyeceğim.eminim çok beğeneceksin kardeşim.ilginden dolayı çok teşekkür ederim kardeşim.selam ve dua ile

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

mk5834 yazdı:
s.a
izlemenizi bende tavsiye ederim.gerçeğine sadık kalınarak kurtuluş savaşının destansı olaylarını işlemişler.
bakın amerikanın rezil olduğu bir vietnam savaşı var.ve adamlar bu savaşla ilgili yüzlerce film çektiler.ve hepsindede kendilerini kahraman ilan ettiler.ama bizler bir istanbulun fethini veya kurtuluş savaşını anlatan adam gibi bir film yapamadık.
bu film anlatım olarak çok basit ama en azından bir başlangıç olsun diyorum.
birde rambo serisinde afganistanı tek başına kurtaran bir slyvester stallone var.o filmi izleyen çocuklar afganistanın rusyaya karşı yaptığı şerefli mücadeleyi zihinlerinde amerika ile özdeşleştiriyor.en azından çocukken ben böyle düşünüyordum.bunun önüne geçmek için tarihimizi anlatan sıkı filmlere ihtiyacımız var.
a.s kardeşim.çok sağolasın.evet çok güzel bir dizi.inş çok fazla izlenilir..çünkü gerçekten izlenilmesi gereken bir dizi..sağolasın kardeşim.selam ve dua ile

gecem

Kayıtlı Kullanıcı

BASMASINI BEKLIYORDUM VE KACIRMADANDA İZLİYORUM....
ÇOK GÜZEL...

BENI EN SON BOLUMUNDEKI21 TEKER FİYATI ÇOK ETKİLEMİŞTİ..İZLEYENLER. BİLİR. BELKİ AMA ONLARIN BEDELİ ŞEHİT KANLARIYLA ÖDENECEK SÖZÜ BENİ ÇOK ETKİLEMİŞTİ..BEN BİR ÇOK BELGESEL VE TARİH KİTAPLARI OKDUM VE HER OKUYUSUMDA İLK GÜNKÜ GİBİ İÇİMDEKİ ÜRPETİ YOKMU.........

Kurbanlık koyunlara,Allah'a kurban olsun diye;

:(

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Oğlunu Vatan için kurban edip,saçlarını tıpkı kurbanlık koyunların yünleri gibi kınalayan bu fedakar anne ve onun kahraman oğlu Yozgatlıdır arkadaşlar.
Ayıptır söylemesi ben de oradanım yani" yiğidin harman olduğu diyar"dan

deren75

Kayıtlı Kullanıcı

s.a.izleyipte cok begendiğim dizinin burada tavsiye edilmesine cok sevindim.ayrıca basit anlatımını daha iyi cocuklar acısından 9 yasındaki kızım severek izliyorB)

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

gecem yazdı:
BASMASINI BEKLIYORDUM VE KACIRMADANDA İZLİYORUM....
ÇOK GÜZEL...

BENI EN SON BOLUMUNDEKI21 TEKER FİYATI ÇOK ETKİLEMİŞTİ..İZLEYENLER. BİLİR. BELKİ AMA ONLARIN BEDELİ ŞEHİT KANLARIYLA ÖDENECEK SÖZÜ BENİ ÇOK ETKİLEMİŞTİ..BEN BİR ÇOK BELGESEL VE TARİH KİTAPLARI OKDUM VE HER OKUYUSUMDA İLK GÜNKÜ GİBİ İÇİMDEKİ ÜRPETİ YOKMU.........

:(
evet kardeşim.orası çok etkileyici idi..gerçektende yazılacak en mükemmel sözdü bu..izlemene çok sevindim değerli kardeşim.Rabbime emanetsin..selam ve dua ile

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

sert yazdı:
Oğlunu Vatan için kurban edip,saçlarını tıpkı kurbanlık koyunların yünleri gibi kınalayan bu fedakar anne ve onun kahraman oğlu Yozgatlıdır arkadaşlar.
Ayıptır söylemesi ben de oradanım yani" yiğidin harman olduğu diyar"dan
ne güzel kardeşim.bunun gibi türkiyenin 4 bir yanından nice kahraman oğıulları oldu ,var ve olacak inşAllah..selam ve dua ile..

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

deren75 yazdı:
s.a.izleyipte cok begendiğim dizinin burada tavsiye edilmesine cok sevindim.ayrıca basit anlatımını daha iyi cocuklar acısından 9 yasındaki kızım severek izliyorB)
aleykümselam kardeşim.ne güzel değil mi?çok sevindim kardeşim bu duyarlılığına...sağolasın.selam ve dua ile

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

333333 yazdı:
can kardeşim güler bu kadar güzel ifadelerine ben ancak Allah razı olsun derim sana ne dileğin varsa rabbim sana ihsan etsin...selam.ve.dua.ile
Cenabı Hak razı osun değerli kardşeim.sağolasın.inş cümlemize kardeşim.çok sağolasın...selam ve dua ile

Tayfun_Dokgoz

Kayıtlı Kullanıcı

EVT BU KINALI KUZULARI İZLEMELIYIZ ARKADAŞLAR OKULDAKI HOCALAR BILE TAVSIYE EDIYORLAR ÇANAKKALE SAVASININ KOLAY KOLAY KAZANILMADIĞI ANLASILMASI İÇİN ASLINDA SADECE ÇANAKKALE DEĞİL TÜM SAVAŞLARIMIZ SAKARYA , ÇANAKKALE GEÇİLMEZ. BEN ÇANAKKALE YE GITTIM GERCEKTEN GEZIP GORMENIZI ISTERIM ÇOK AKLA HAYALE SIĞMAYCAK SEYLER VAR NASIL İMAN GÜCÜYLE SAVASTIKLARINI GÖRECEKSİNİZ SEYİT ON BASININ '' LA HAVLE VELA GUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİM DİYEREK KOSKACA MERMIYI NASILDA KALDIRIYOR '' İSTE BURDA DA İMANIN GÜCÜNÜ GÖSTERİYOR.DAHA BİR SÜRÜ OLAYLAR VAR. 18 MART CUMA GÜNÜNE GELDİĞİ GÜN SANIRIM Ç.KALE KAN KOKUYORMUŞ ÖYLE DİYORLAR DI DENIZE SANKI KAN DÖKÜLMÜŞ GİBİ İNSAN GÖRÜNCE HAYRETLERE DÜŞÜYOR.İNSAN GÖRDÜĞÜNDE AĞLAMAMAK İÇİN KENDİNİ ZOR TUTUYOR.

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı

bu olay benide duygulandırdı bende eşimde ağlamıştık tavsiye ederim. hatta iki cephe arasında ezan okunması ve namaz kılmaları gene duygulandım.
allah razı olsun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt