Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kimler Allah Yolundadir? (1 Kullanıcı)

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı

Ka' b ibn-i Ucre radıyallâhü anh anlatıyor:

' Bir adam Nebiyy-i Muhterem sallallâhü aleyhi vesellem' e uğramıştı. Resûlüllah (s.a.v.)' ın ashâbı, bu adamın kuvvet ve kabiliyetini görünce,

' Yâ Resûlellah, bu adam Allah yolunda cihad etseydi ne güzel olurdu, dediler.

Resûlüllah (s.a.v.) şöyle buyurdu:

' ' Bu adam, küçük çocuklarının geçimini temin etmek için çıktı ise, Allah yolundadır.

' Yaşlı anne ve babasına hizmet için evinden çıkmışsa, Allah yolundadır.

' Çalışıp nefsini dilencilikten korumak için çıkmışsa, Allah yolundadır.

' Âilesinin geçimini temin etmek için çıkmışsa, Allah yolundadır.

(Çalışıp kazandığının) çokluğuyla övünmek, (zenginliğiyle gururlanmak) için çıkmışsa, tâğutun (şeytanın) yolundadır.'

Hadîs-i şerîfin bir başka rivâyetinde, sahâbîlerin yukarıda zikri geçen temennileri üzerine Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) Efendimiz sözlerine, ' Allah yolunda olmak, sadece ölmekle mi olur sanıyorsunuz?' buyurarak başlamıştır.

istikbal

Kayıtlı Kullanıcı
Selemu alaykum,Allah c.c. sizden razı olsun kardeşim paylaşımınız hayırlıydı.Rabbim bizleri Allah yolunda olan kullarından eylesin.Alemlerin Rabbine emanet olun.

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamü Aleyküm güzel kardeşim...Rabbım bu güzel paylaşımından dolayı razı olsun inşaAllah.nasılsın güzel kardeşim..:)

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Selemu alaykum,Allah c.c. sizden razı olsun kardeşim paylaşımınız hayırlıydı.Rabbim bizleri Allah yolunda olan kullarından eylesin.Alemlerin Rabbine emanet olun.

Ve aleyküm selam kardeşim Allah razı olsun faydalı olmuştur inşallah u Teala. Amin kardeşim Rabbim bizleri kapısında kul olmaktan ayırmasın. Siz de Rabbimize emanet olunuz. Hayırlı günler diliyorum.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamü Aleyküm güzel kardeşim...Rabbım bu güzel paylaşımından dolayı razı olsun inşaAllah.nasılsın güzel kardeşim..:)

Ve aleyküm selam ablacığım Hamd olsun Rabbime çok iyiyim. Kısa bir süredir giremiyordum siteye iş ve okul dolayısıyla sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Rabbim yolundan ayırmasın . Amin. Sen nasılsın ablam ?

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyküm selam ablacığım Hamd olsun Rabbime çok iyiyim. Kısa bir süredir giremiyordum siteye iş ve okul dolayısıyla sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Rabbim yolundan ayırmasın . Amin. Sen nasılsın ablam ?

bende öbür işler oldu oyüzden gıremıyorsun sandım...Rabbım yardımcın olsun ...bende hamd olsun iyim güzelim..özledınmı bakalım bizleri:)

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
bende öbür işler oldu oyüzden gıremıyorsun sandım...Rabbım yardımcın olsun ...bende hamd olsun iyim güzelim..özledınmı bakalım bizleri:)

Öbür işlere daha var artık Rabbim ne zaman münasip görürse o zaman olacak. Çok şükür senin de bir problemin yokmuş. Özledim tabi ablacığım özlemezmiyim çok özledim sizleri :) Seni de çok özledim .Rabbim ayırmasın. Amin.

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
Öbür işlere daha var artık Rabbim ne zaman münasip görürse o zaman olacak. Çok şükür senin de bir problemin yokmuş. Özledim tabi ablacığım özlemezmiyim çok özledim sizleri :) Seni de çok özledim .Rabbim ayırmasın. Amin.

anladım en ıyısını yapmışsın güzelım zamana bırak herşeyi.. Rabbım hakkında herzaman için hayırlısını versın..inşaAllah...bende özledim kardeşimi:D Rabbım derslerınde de zıhın açıklığı versın sana ve tüm okuyan kardeşlerime

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
B)b)b)b)

B)b)b)b)

anladım en ıyısını yapmışsın güzelım zamana bırak herşeyi.. Rabbım hakkında herzaman için hayırlısını versın..inşaAllah...bende özledim kardeşimi:D Rabbım derslerınde de zıhın açıklığı versın sana ve tüm okuyan kardeşlerime

Allah razı olsun ablam Rabbim sana da ; senin gibi gönlü güzel bir kardeşimizi nasip eylesin hayırlısıyla. AMİN. AMİN. AMİN. Bana çok destek oldun Rabbim her daim yanında olsun. Teşekkür ederim ablam herşey için. Bak bu güller sana;
B)B)B)

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun ablam Rabbim sana da ; senin gibi gönlü güzel bir kardeşimizi nasip eylesin hayırlısıyla. AMİN. AMİN. AMİN. Bana çok destek oldun Rabbim her daim yanında olsun. Teşekkür ederim ablam herşey için. Bak bu güller sana;

ay dur kız ağlatcan beni şimdi ya:A ... canım benım Rabbım herkese hayırlısını versın inşaAllah.. her zaman her daim yanındayım kardeşim Allah ızın verdıği sürece...ay güller içinde t.ederım guzelım. bu güzell lalelerimde benden sana

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
ay dur kız ağlatcan beni şimdi ya:A ... canım benım Rabbım herkese hayırlısını versın inşaAllah.. her zaman her daim yanındayım kardeşim Allah ızın verdıği sürece...ay güller içinde t.ederım guzelım. bu güzell lalelerimde benden sana

Bizi buluşturan Rabbime şükürler olsun ablacığım o kadar mutlu oldum ki anlatamam. Çok güzel laleler tahmin ediyorum ki senin kalbin de bu laleler kadar güzeldir. Hamd olsun Rabbime Hamd olsun. Rabbimin rızasını gözettiğimiz şu yoldan dilerim hiç ayırmasın Rabbim. Çok duygulandım kelimeler birbirine karıştı. Mutluluk bu olsa gerek. Ağlama dur ablam dayanamam sana ben ağlarım bak :A:A

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
oyy tatlım benim yaa sen böyle yazılar yazmaya devam edersen ben daha da kötü olucam haberın olsun ..Rabbım'e hamd olsun senın gıbı kalbı güzel kardeşimle tanışmama vesıle oldu .Mevlam hayırlı kapılar acsın sana, hayırlı ınsanlarla karşılaştırsın ..cennet kapılarından gırmeyı nasıp etsın canım kardeşim benım...sende ağlama bak üzülürüm tatlım :( (amin)

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun kardeşim...ALLAHın rahmeti ne kadar da çok...Kullarını bu kadar çok seven ALLAHa hamdu senalar olsun...selam ve dua ile...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
oyy tatlım benim yaa sen böyle yazılar yazmaya devam edersen ben daha da kötü olucam haberın olsun ..Rabbım'e hamd olsun senın gıbı kalbı güzel kardeşimle tanışmama vesıle oldu .Mevlam hayırlı kapılar acsın sana, hayırlı ınsanlarla karşılaştırsın ..cennet kapılarından gırmeyı nasıp etsın canım kardeşim benım...sende ağlama bak üzülürüm tatlım :( (amin)

Amin ablacığım AMİN. AMİN. AMİN. Rabbim hepimize hayırlısını nasip eylesin. Gönüllerimizi yolunda sabit kılsın Rabbim . Tamam ablam farkındayım duygulandığının. Seni çok seviyorum çok.

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
Amin ablacığım AMİN. AMİN. AMİN. Rabbim hepimize hayırlısını nasip eylesin. Gönüllerimizi yolunda sabit kılsın Rabbim . Tamam ablam farkındayım duygulandığının. Seni çok seviyorum çok.

amin canım bende senı çok sevıyorum güzel kardeşim benim..forumunu çok işgal ettık ..kendıne dıkkat et olurmu canım ..Allaha emanet ol ...dualarımdasın
hayırlı günler canım ...:H

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun kardeşim...ALLAHın rahmeti ne kadar da çok...Kullarını bu kadar çok seven ALLAHa hamdu senalar olsun...selam ve dua ile...

Allah senden de razı olsun kardeşim. Rabbimizin rahmeti o kadar çok ki söylediğiniz gibi bana sizin gibi insanları tanımayı nasip eyledi hamd olsun o kadar mutluyum ki . ALLAH HER DAİM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN. AMİN.
Hayırlı günler olsun inşallah .

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
amin canım bende senı çok sevıyorum güzel kardeşim benim..forumunu çok işgal ettık ..kendıne dıkkat et olurmu canım ..Allaha emanet ol ...dualarımdasın
hayırlı günler canım ...:H

Estağfirullah ablam o nasıl söz işgal etmek falan başımın üstünde yeriniz var Allah'ın izniyle. Sen de kendine iyi bak ablam. Sen de benim dualarımdasın.
Hayırlı günler.
:H

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm kimler Allah yolundadır bunu öğrenmek istemiyormusunuz? Okuyun yeterli yorum yazmasanızda olur zaten yazmak zorunda değilsiniz sadece okuyun öğrenin yeterli. Beyler bu daha çok sizleri ilgilendiriyor gibi. Hayırlı günler.

hüzünlüköprü

Kayıtlı Kullanıcı
paylaşımın için ALLAH razı olsun kardeşim a.e.o. s.a. :H:H

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt