Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kiminle Evleneyim ? (1 Kullanıcı)

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
S.a bende bir şey sormak istiyorum dini yönden denkler fizik olarak da yakışıyorlar hatta bayan daha güzel ama yaş farkı var 5.6 yaş bu evlilik için engel olurmu cevabınız için şimdiden teşşekkürler

Efendim büyüklerimize bu soru sorulmuştu. Erkeğin olgun olması halinde yani hanımını idare edebilecek ilm-i siyasete sahib olması durumunda mahsuru olmadığı belirtildi. Yok eğer olgun bir değilse çeşitli sorunlar olabilir .Ama haram değildir tabiki. Aşağıdaki siteden evlilikle ilgili istediğiniz konu hakkında bilgi alabilirsiniz. Dua eder dualarınızı beklerim. Allahü tealaya emanet olunuz.

Evlilik Rehberi - islamda evlilik, islam dininde evlilik, islami evlilik, boşanma, evlilik ve aile...

Z

ZÜHRE_

S. A allah razı olsun ben erkeğin yaşının küçük olmasının dinimzce sakıncası varmı demek istemiştim yakınımda böyle bir çift var bayan büyük ama erkek küçük olmasına rağmen görünüş olarak daha büyük duruyor.bayan çok güzel bir hanım birbirlerine sevgi ve saygıları var anlşıyorlar bayan yaşını söylemedğiğ zamanerkekten daha küçük olduğunu sanıyorlar ama yinede toplumuzda kadının büyük olması iyi görülmüyor

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
S. A allah razı olsun ben erkeğin yaşının küçük olmasının dinimzce sakıncası varmı demek istemiştim yakınımda böyle bir çift var bayan büyük ama erkek küçük olmasına rağmen görünüş olarak daha büyük duruyor.bayan çok güzel bir hanım birbirlerine sevgi ve saygıları var anlşıyorlar bayan yaşını söylemedğiğ zamanerkekten daha küçük olduğunu sanıyorlar ama yinede toplumuzda kadının büyük olması iyi görülmüyor

Cenabı Hak cümlemizden razı olsun efendim. Bende onu yazdım zaten .Büyüklerimize sorulmuştu derken o soru sorulmuştu. Anlattığınız gibi durumlarda mahsuru olmadığı belirtiliyor. Yani erkek küçük olmasına rağmen kadının o yaş farkını kapatabilecek kapasitede ise mahsuru olmaz buyuruluyor.

Dua eder dualarınızı beklerim efendim.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
eline saglik bende uzun zamandir almanyaveya diger ulkeler olsun musluman kadi ile gayri muslim erkek evlenmelerine karsi oldum gibi cok kizardim ve icim yanardi af buyurun kafirin altina yatiyor diye beni aydinlattin icime su serpdin mademki evlendiklerinde dinden cikiyorlar ozaman ne turk ne kurt nede arap deyiller kabul de edilemez madem onlarin cocuklarin dunyaya getiriyorlar .. kafir kafirin cocugunu tasirda getirirde bundan sonra baska cerceveden bakacagim ve elimden geldince uyaracagim su bizim benlini kaybetmis su-ursuz muslumanlari -

Sizde sağolun.

Selam ve dua eder dua beklerim.

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
insanlarin bir kismi abdestli namazli yada tesettürlü olmasina bakmiyor maalesef diş güzelliğine bakiyor....
Nitekim aile içi çatlaklar oluşuyor... Temelden din eğitimi almak gerekki gün geldiğinde çatlayacak bir inanç yapisi olmasin.......

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı

Kardeş;Erkeğin yaşının küçük olması neden dini bir sakınca olacakki...Efendimiz(s.a.v.) Kendisinden 15 yaş büyük olan Hatice(r.a) Annemiz ile evlenmiştir.Yani Türk toplumda genelde erkeklerin yaşları büyük olması bir dini sakıncanın olduğunu anlamına gelemez ki...Önemli olan uyumlu olabilmeli anlaşabilmeliler değil mi.

Reva

Kayıtlı Kullanıcı
insanlarin bir kismi abdestli namazli yada tesettürlü olmasina bakmiyor maalesef diş güzelliğine bakiyor....
Nitekim aile içi çatlaklar oluşuyor... Temelden din eğitimi almak gerekki gün geldiğinde çatlayacak bir inanç yapisi olmasin.......

çok doğru.. sevmek çok ucuz bugünlerde.. Aile bile umurlarında olmuyor..Temel sağlam olmayınca da getirileri işte şimdi hergün mutosyon geçiren bir gençlik..

Mantıklı bir evlilik yapmak hem aile hem akıl sağlığı hem huzur açısından çok önemli.. Birde çok konuşan zeki bir eşi, az konuşan saf bir kadına tercih edin (diyorlar).. Bence çok mantıklı. Bu demekki zaten az konuşan kadın mutavazi ve yaşanılası oluyor.. )

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı

Yani dinini bilen seven ve kayıran kimseler. Yoksa sadece bilmek yetmiyor.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
çok doğru.. sevmek çok ucuz bugünlerde.. Aile bile umurlarında olmuyor..Temel sağlam olmayınca da getirileri işte şimdi hergün mutosyon geçiren bir gençlik..

Mantıklı bir evlilik yapmak hem aile hem akıl sağlığı hem huzur açısından çok önemli.. Birde çok konuşan zeki bir eşi, az konuşan saf bir kadına tercih edin (diyorlar).. Bence çok mantıklı. Bu demekki zaten az konuşan kadın mutavazi ve yaşanılası oluyor.. )

Ee saliha br hanım cennet nimetidir.. buyuruluyor. Çok konuşan zeki bir kadın tavsiye edilmiyor. Her konuda olduğu gibi buradada dinimizin emrine itaat eden rahat ediyor.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt