Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kime Şişman Denir? (3 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Normal bir insanın vücut ağırlığının yüzde 20 si yağdır. Bu yağ olmalıdır, gereklidir ve sağlıklı bir durumdur. Yüzde 20 den azsa sağlıksız bir durumdur. İşte vücuttaki bu yağ dokusunun oranı yüzde 20 yi aşarsa bu kişiye şişman denilebilir.

İdeal kiloyu belirlemek için Body Mass Index yöntemini kullanabilirsiniz.

KİLO / BOYUN KARESİ

Örneğin kişi 70 kg. ve boyu 1.80 cm ise.70 i 1.80’in karesine bölerek vücut ölçüsü hesaplanır. Sonuç 21 çıkar. Kişi erkekse ideal kiloda demektir.

Bu formülde ideal ölçü kadınlarda 19-24 arası, erkeklerde ise 20 25 arasıdır.

30 a kadar olana kilolu diyoruz. 30-40 arası olana şişman diyoruz. 40 dan sonrası ise ölümcül şişman olarak değerlendirilir.

Zayıflamak İsteyenlere
7 Kural:

1-Çok karalı olacak.

2-Kendisine uygun diyeti seçecek.

3-Kendisine tartı aleti alacak. Başladığı gün tartılacak ve kilosunu yazacak.

4-Diyete başlayıp harfiyen uygulayacak.

5-Kendisine bir hareket şekli seçecek.Yürüyüş, koşu bandı gibi. Bunu aksatmadan her gün yapacak.

6-Başkalarından yardım beklemeyecek.

7-Sağlıklı beslenme hakkında bilgi edinecek.

Şişmanlığın 3 Sebebi:

1-HAREKETSİZLİK

2-YANLIŞ BESLENME

3-FAZLA YEME

Halk tarafından söylenilen (ailece şişman olma, çok kan ve serum almak, hamilelik geçirmek, kortizon ilaçları almak, hormon bozukluğu, menopoz dönemine girmek v.s. ) gibi nedenler geçici bir süre için kilo alma nedeni olsa da şişmanlığın ana nedeni hiçbir zaman olamaz.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Kime Şişman Denir?

RAVZACIM O KONUYA HİÇ GİRMEYELİM her gün diyete başlıyorum ama olmuyor boyum 1 52 ama kilomu ne sen soooooooor ne ben söyliyeyim :(:(:(inanki bütün gün ayaktayım annem kimi zaman ah be kızın sen ayaktasın ben yoruluyorum işlerim o kadar koşturmaca ki anlatamam ama genede kilo veremiyorum kimi zaman üzülüyorum kimi zamanda boş veriyorum ASLINDA O KADAR KİLOLU DEĞİLDİM 32 YAŞINDA DOĞUM YAPINCA KİLOLARIM KALDI KİLOMU SÖYLİYEYİMMİ 85 AMA KİMSE DUYMASIN SELAMETLE :D:D:D

karapece

Kayıtlı Kullanıcı

SA YA HU BAYAN İÇİN OLANIDA YAZAYDINIZ KEŞKİİ:D KENDİM İÇİN SORUYOSAM HAFIZ OLAYIM İNŞ.BOY1.72 KİLODA 62 OLSA NE OLUR:D:DTABİ ŞAKA BEN BÜCÜRÜN TEKİYİM VE FELAKET ŞİŞKO AMA MUTLUYUM:(:D:DŞAKA BİR TARAFA ALLAH RAZI OLSUN EMEĞİNİZE SAĞLIK SELAM VE DUA İLE CUMANIZ MÜBAREK OLSUN

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

karapece yazdı:
SA YA HU BAYAN İÇİN OLANIDA YAZAYDINIZ KEŞKİİ:D KENDİM İÇİN SORUYOSAM HAFIZ OLAYIM İNŞ.BOY1.72 KİLODA 62 OLSA NE OLUR:D:DTABİ ŞAKA BEN BÜCÜRÜN TEKİYİM VE FELAKET ŞİŞKO AMA MUTLUYUM:(:D:DŞAKA BİR TARAFA ALLAH RAZI OLSUN EMEĞİNİZE SAĞLIK SELAM VE DUA İLE CUMANIZ MÜBAREK OLSUN

kara peçe kilomla barışıkım istersen olma yapacak birşey yok :D:D:D

karapece

Kayıtlı Kullanıcı

PARDON AFEDERSİNİZ ANLAYAMADIM YANLIŞ BİŞEY SÖYLEDİĞİMİ YADA SİZİ KASTEDEREK BİŞE SÖYLEDİĞİMİ SANMIYORUM SELAM VE DUA İLE...BENDE BARIŞIKIM AMA KENDİMLE KİLOMLA DEĞİL:D

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt