Bana 1 Saat Ayır
Bana 1 Saat Ayır
Baba, birçok akşamlar olduğu gibi o akşam da geç saatte yorgun argın eve döndüğünde beş yaşındaki oğlunu kapının önünde beklerken bulmuş.
Çocuk babasını görür görmez:
"Baba! Bir satte ne kadar para kazanıyorsun?" diye sormuş...
Zaten eve oldukça yorgun gelen baba çocuğunun bu anlam veremediği sorusuyla karşılaşınca terslemiş:
"Bu senin bilmen gereken birşey değil!"
Çocuk buna rağmen ısrar etmiş:
"Lütfen babacığım,gerçekten çok merak ediyorum."
Oğlunun ısrarı üzerine dayanamayan baba :
" Tamam senin için bu kadar önemliyse söyliyeyim. Bir saatte yaklaşık dört lira lira kazanıyorum."
Çocuk: "Peki babacığım bana bir milyon lira borç verebilirmisin?" deyince baba iyice sinirlenmiş:
"Benim, senin saçma oyuncakların için verecek param yok. "
Çocuk mahzun bir şekilde sessizce odasına çıkmış.
Aradan bir saat geçtikten sonra baba sakinlemiş ve çocuğa parayı neden istediğini bile sormadığını hatırlamış; belki gerçekten lazımdı diye düşünüp
çocuğun odasına gitmiş:
"Sana sert davrandığım için üzgünüm. Uzun ve yorucu bir gün geçirdiğim için biraz gerginim. Al şu 1 lirayı demiş.
" Çocuk sevinçle:
"teşekkür ederim babacığım" diye haykırmış ve elini yastığın altına sokup bir sürü buruşuk para çıkarmış.Babasının verdiği parayı da onların arasına katıp
saymaya başlamış.
Bunu gören babası sinirlenmiş:
"Paran olduğu halde,niçin yine para istedin? Ayıp değilmi?" diye çıkışınca çocuk boynunu büküp:
"Ama yeterince yoktu ki!" dedikten sonra elindeki paraların hepsini babasına
uzatmış:
"Babacığım burda tam 4 lira lira var. Şimdi bana bir saatini ayırırmısın?" demiş.
Bana 1 Saat Ayır
Baba, birçok akşamlar olduğu gibi o akşam da geç saatte yorgun argın eve döndüğünde beş yaşındaki oğlunu kapının önünde beklerken bulmuş.
Çocuk babasını görür görmez:
"Baba! Bir satte ne kadar para kazanıyorsun?" diye sormuş...
Zaten eve oldukça yorgun gelen baba çocuğunun bu anlam veremediği sorusuyla karşılaşınca terslemiş:
"Bu senin bilmen gereken birşey değil!"
Çocuk buna rağmen ısrar etmiş:
"Lütfen babacığım,gerçekten çok merak ediyorum."
Oğlunun ısrarı üzerine dayanamayan baba :
" Tamam senin için bu kadar önemliyse söyliyeyim. Bir saatte yaklaşık dört lira lira kazanıyorum."
Çocuk: "Peki babacığım bana bir milyon lira borç verebilirmisin?" deyince baba iyice sinirlenmiş:
"Benim, senin saçma oyuncakların için verecek param yok. "
Çocuk mahzun bir şekilde sessizce odasına çıkmış.
Aradan bir saat geçtikten sonra baba sakinlemiş ve çocuğa parayı neden istediğini bile sormadığını hatırlamış; belki gerçekten lazımdı diye düşünüp
çocuğun odasına gitmiş:
"Sana sert davrandığım için üzgünüm. Uzun ve yorucu bir gün geçirdiğim için biraz gerginim. Al şu 1 lirayı demiş.
" Çocuk sevinçle:
"teşekkür ederim babacığım" diye haykırmış ve elini yastığın altına sokup bir sürü buruşuk para çıkarmış.Babasının verdiği parayı da onların arasına katıp
saymaya başlamış.
Bunu gören babası sinirlenmiş:
"Paran olduğu halde,niçin yine para istedin? Ayıp değilmi?" diye çıkışınca çocuk boynunu büküp:
"Ama yeterince yoktu ki!" dedikten sonra elindeki paraların hepsini babasına
uzatmış:
"Babacığım burda tam 4 lira lira var. Şimdi bana bir saatini ayırırmısın?" demiş.