Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kim daha samimi ise... (1 Kullanıcı)

Kalb-i selim

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Kim daha samimi ise...

hafize yazdı:
Dilimize “tokalaşmak” olarak aktardığımız “musafaha yapmak”, sünnet-i seniyyedendir. Peygamber Efendimiz (asm) hem uygulamış, hem de rahmet müjdesiyle teşvik etmiştir. Berâ b. Azib’in (ra) rivâyetiyle Resûl-i Ekrem Efendimiz (asm) şöyle buyurmuştur: “İki Müslüman karşılaşıp tokalaşırken, Allah’a hamd edip (yek diğerinin) bağışlanmasını dilediklerinde her ikisi de bağışlanır.” Yine aynı râvî şu hadis-i şerifi de nakletmiştir: “Karşılaşıp tokalaşan hiçbir Müslüman yoktur ki, ayrılmadan önce bağışlanmış olmasınlar!”4

:D:D:D

:D Hafize anneciğim Allah razı oLsun bu bilgiyi ve hadisi bizim ile paylaştığın için.

Allahaısmarladık... B)

Kalb-i selim

Kayıtlı Kullanıcı

velcome yazdı:
KONUYU AÇAN KARDEŞİME ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM..MÜSLÜMAN KARDEŞİNLE KARŞILAŞTIĞIN ZAMAN MUSAFAHA EDERSENİZ SAMİMİ BİR ŞEKİLDE GÜLER YÜZLE MUKASBELE ETMEK LAZIM. ALLAHIN RAHMETİ ONLARIN ÜZERİNE OLSUN..SİZİNDE..SELAMETLE

Ben teşekkür edirim Efendim.. Söylediğiniz çok doğru. Amin inşaAllah Allah'ın rahmeti O'na inanların üzerine olsun..

Allahaısmarladık..

Kalb-i selim

Kayıtlı Kullanıcı

mmhn yazdı:
o kadar küçük şeylerle rabbim bize bir sürü sevap verirken biz günah işlemek için sanki can atıyoruz.rabbim hepimizi göz açıp kapayıncaya kadar dahi olsa bizi nefsimizle baş başa bırakmasın....aeo

Duana gönülden amin diyorum kardeşim. Çok doğru..
Allahaısmarladık..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt