Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kim daha samimi ise... (1 Kullanıcı)

Kalb-i selim

Kayıtlı Kullanıcı
Kim Daha Samimi İse...

Müminler arasında sevgiyi pekiştiren, kuvvetlendiren davranışlardan biride, musafaha/tokalaşmdır.
Musafaha yapmak duaların kabulüne, günahların afına vesile olacağını ifade buyuran Allah Resulü, şuiki müjdeli tespiti de dikkatlerimize tevcih etmektedir:

Enes (ra)’den: Allah Resûlü (sas) buyurdu ki:

“İki Müslüman karşılaşır, birbirlerinin ellerini tutar, musafaha yaparlarsa, Allah mutlaka onların bu halde iken yaptıkları dualarını kabul eder. Ellerini birbirinden ayırmadan günahlarını affeder.”

Ebu Hureyre (ra)’den:

Allah Resûlü (sas) buyurdu ki:

“Müslümanlar karşılaştıklarında, musafaha yapar, birbirlerinin hal ve hatırlarını sorarlarsa, Allah onlara bu halde iken 100 rahmet indirir. Doksan dokuzu, daha güler yüzle ve daha samimiyetle kardeşinin halini ve hatırını sorana, biri de diğerine verilir.”

Allahaısmarladık... B)

gulen

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Kim daha samimi ise...

SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM SİZE BİRŞEY SORMAK İSTİYORUM;

KAST EDİLEN ŞEY ÖZELLİKLE CEMAAT ARASINDA İKİ ELİN KARDEŞİN İKİ ELİYLE BİRLEŞTİRİLİP SALAVAT GETİRİLİP HAL VE HATIR SORULMASI MI?

EĞER ÖYLEYSE DİNİ SOHBET ORTAMLARININ DIŞINDA BİR DİN KARDEŞİMİZLE KARŞILAŞTIĞIMIZDA BU SELAMLAŞMA BİÇİMİNİ KULLANAMIYORUM. MALUM HERKES BİLMEDİĞİ GİBİ BÖYLE BİR ŞEYE DE YANAŞMAYABİLİYOR. FAKAT ELİMDEN GELDİĞİNCE GÜLER YÜZLÜ OLMAYA ÇALIŞIYOR HAL VE HATIRLARINI SORUYORUM. BU YAPMACIK ÖYLE OLMASI LAZIM DİYE YAPILAN BİR ŞEY DEĞİL İÇİMDEN GELEREK YAPTIĞIM BİRŞEY.

BU YAKLAŞIM BAHSETTİĞİNİZ ŞEYİ KAPSAR MI??

gulen

Kayıtlı Kullanıcı

KAST EDİLEN ŞEY ÖZELLİKLE CEMAAT ARASINDA İKİ ELİN KARDEŞİN İKİ ELİYLE BİRLEŞTİRİLİP SALAVAT GETİRİLİP HAL VE HATIR SORULMASI MI?

EĞER ÖYLEYSE DİNİ SOHBET ORTAMLARININ DIŞINDA BİR DİN KARDEŞİMİZLE KARŞILAŞTIĞIMIZDA BU SELAMLAŞMA BİÇİMİNİ KULLANAMIYORUM. MALUM HERKES BİLMEDİĞİ GİBİ BÖYLE BİR ŞEYE DE YANAŞMAYABİLİYOR. FAKAT ELİMDEN GELDİĞİNCE GÜLER YÜZLÜ OLMAYA ÇALIŞIYOR HAL VE HATIRLARINI SORUYORUM. BU YAPMACIK ÖYLE OLMASI LAZIM DİYE YAPILAN BİR ŞEY DEĞİL İÇİMDEN GELEREK YAPTIĞIM BİRŞEY.

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM.
SAOLASIN..................!AYNI ZAMANDA MUSAFAHALAŞIRKEN MÜ'MİNLERİN ELİ BİRBİRİNE DEĞDİĞİ AN ALLAH'IN RAHMETİYLE GÜNAHLARIN DÖKÜLMESİNE VESİLE OLUR...........
PEYGAMBER(ALEYHİSSALATÜ VESSELA)'IN SÜNNETİDİR.........B)

Kalb-i selim

Kayıtlı Kullanıcı

gulen yazdı:

Aleykum Selam kardeşim;

Musafaha müminlerin karşılaştıkları zaman selamlaşmaları halhatır sormaları musafaha yapmaları tokalaşmaları kucaklaşmaları birbirlerine güleryüz göstermeleri İslami kardeşliğin bir icabıdır. Bu davranışların tamamı sadakadır ve ibadettir. Karsılaşınca musafaha yapmak, kucaklaşmak Peygamberimizin hem sözlü, hem de fiili bir sünnetidir. Zorunlu değildir ama yapsak iyi olur. Ama peygamberimizin bu sünneti yaşamaya yaşatmaya gayret etmeliyiz inşaAllah..

Vesselam..

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAHCC razı olsun kardeşim..
selametle kalın..

ararat

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM ..ALLAH RAZI OLSUN İNŞALLH ...HEP MERAK EDERDİM ŞİMDİ ÖĞRENDİM BU SİTEDKİ HERKESTEN RABBİM RAZI OLSUN İNŞALLH ..VE SELAMUN ALAYKUM

Kalb-i selim

Kayıtlı Kullanıcı

ararat yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM ..ALLAH RAZI OLSUN İNŞALLH ...HEP MERAK EDERDİM ŞİMDİ ÖĞRENDİM BU SİTEDKİ HERKESTEN RABBİM RAZI OLSUN İNŞALLH ..VE SELAMUN ALAYKUM

Aleykum Selam kardeş
Amin. ecmain. İnşaAllah Cümlemizden olSun Rabbim razı... Vesselam..

gulen

Kayıtlı Kullanıcı

Aleykum Selam kardeşim;

Musafaha müminlerin karşılaştıkları zaman selamlaşmaları halhatır sormaları musafaha yapmaları tokalaşmaları kucaklaşmaları birbirlerine güleryüz göstermeleri İslami kardeşliğin bir icabıdır. Bu davranışların tamamı sadakadır ve ibadettir. Karsılaşınca musafaha yapmak, kucaklaşmak Peygamberimizin hem sözlü, hem de fiili bir sünnetidir. Zorunlu değildir ama yapsak iyi olur. Ama peygamberimizin bu sünneti yaşamaya yaşatmaya gayret etmeliyiz inşaAllah..

Vesselam..[/quote]

BİLGİLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ALLAH RAZI OLSUN.

seniha

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun paylaşım çok güzel bende yapmaya çalışıyorum bu insana güzel bir duygu veriyor

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Dilimize “tokalaşmak” olarak aktardığımız “musafaha yapmak”, sünnet-i seniyyedendir. Peygamber Efendimiz (asm) hem uygulamış, hem de rahmet müjdesiyle teşvik etmiştir. Berâ b. Azib’in (ra) rivâyetiyle Resûl-i Ekrem Efendimiz (asm) şöyle buyurmuştur: “İki Müslüman karşılaşıp tokalaşırken, Allah’a hamd edip (yek diğerinin) bağışlanmasını dilediklerinde her ikisi de bağışlanır.” Yine aynı râvî şu hadis-i şerifi de nakletmiştir: “Karşılaşıp tokalaşan hiçbir Müslüman yoktur ki, ayrılmadan önce bağışlanmış olmasınlar!”4

:D:D:D

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Dilimize “tokalaşmak” olarak aktardığımız “musafaha yapmak”, sünnet-i seniyyedendir. Peygamber Efendimiz (asm) hem uygulamış, hem de rahmet müjdesiyle teşvik etmiştir. Berâ b. Azib’in (ra) rivâyetiyle Resûl-i Ekrem Efendimiz (asm) şöyle buyurmuştur: “İki Müslüman karşılaşıp tokalaşırken, Allah’a hamd edip (yek diğerinin) bağışlanmasını dilediklerinde her ikisi de bağışlanır.” Yine aynı râvî şu hadis-i şerifi de nakletmiştir: “Karşılaşıp tokalaşan hiçbir Müslüman yoktur ki, ayrılmadan önce bağışlanmış olmasınlar!”4

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

karapece

Kayıtlı Kullanıcı

:DS.A ALLAH RAZI OLSUN NASILSINIZ:D:D:D

karapece

Kayıtlı Kullanıcı

EVET SANIRIM YOK AMA GELENDE UYUYOR SANIRIM:D

kabei serif

Kayıtlı Kullanıcı

KONUYU AÇAN KARDEŞİME ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM..MÜSLÜMAN KARDEŞİNLE KARŞILAŞTIĞIN ZAMAN MUSAFAHA EDERSENİZ SAMİMİ BİR ŞEKİLDE GÜLER YÜZLE MUKASBELE ETMEK LAZIM. ALLAHIN RAHMETİ ONLARIN ÜZERİNE OLSUN..SİZİNDE..SELAMETLE

mmhn

Kayıtlı Kullanıcı

o kadar küçük şeylerle rabbim bize bir sürü sevap verirken biz günah işlemek için sanki can atıyoruz.rabbim hepimizi göz açıp kapayıncaya kadar dahi olsa bizi nefsimizle baş başa bırakmasın....aeo

Kalb-i selim

Kayıtlı Kullanıcı

seniha yazdı:
allah razı olsun paylaşım çok güzel bende yapmaya çalışıyorum bu insana güzel bir duygu veriyor

Amin, ecmain Cümlemizden inşAllah kardeşim. Peygamberimizin bu sünneti yaşamaya yaşatmaya gayret edelim. Gerçektende güzel bir duygu..

Allahaısmarladık... B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt