Emanet
Kayıtlı Kullanıcı
Bir inkarcı alimin birine şu 3soruyu sorar:
1-Allah varsa bana göster
2-Her işi Allah yaratıyorda neden suçlu ceza görüyor?
3-Şeytan ateşten yaratıldığı halde ona cehennem ateşi nasıl etki yapar?
Alim bu soruları soğukkanlılıkla dinler.sonrada yerden bi kerpiç parçası alıp inkarcının başına vurur.bası yarılan inkarcı soluğu mahkemede alır.hakim alime sorar:
-bunun başına kerpici vurmuşsun öylemi?
-evet.bana 3soru sormuştu,ben sorularına karşılık kerpici vurdum.
-nasıl?
-anlatayım.Allah varsa bana göster demişti başının ağrıdığını iddia ediyorsa göstersin.ikinci olarakta herseyi Allah yaratıyorsa suçlu neden ceza görsün dedi.mademkı beni neden mahkemeye veriyor.üçümcü olarakta ateşten yaratılan şeytana cehennem ateşi nasıl etki yapar diye sordu.cevabını aldı.topraktan yaratılan kendisine yine topraktan olan kerpiç nasıl etki yapıyor?
Bu cevaptan sonra alim beraat eder....
1-Allah varsa bana göster
2-Her işi Allah yaratıyorda neden suçlu ceza görüyor?
3-Şeytan ateşten yaratıldığı halde ona cehennem ateşi nasıl etki yapar?
Alim bu soruları soğukkanlılıkla dinler.sonrada yerden bi kerpiç parçası alıp inkarcının başına vurur.bası yarılan inkarcı soluğu mahkemede alır.hakim alime sorar:
-bunun başına kerpici vurmuşsun öylemi?
-evet.bana 3soru sormuştu,ben sorularına karşılık kerpici vurdum.
-nasıl?
-anlatayım.Allah varsa bana göster demişti başının ağrıdığını iddia ediyorsa göstersin.ikinci olarakta herseyi Allah yaratıyorsa suçlu neden ceza görsün dedi.mademkı beni neden mahkemeye veriyor.üçümcü olarakta ateşten yaratılan şeytana cehennem ateşi nasıl etki yapar diye sordu.cevabını aldı.topraktan yaratılan kendisine yine topraktan olan kerpiç nasıl etki yapıyor?
Bu cevaptan sonra alim beraat eder....