Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KERBLÂ VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ... (2 Kullanıcı)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net
RE: KERBLÂ VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ...

ALLAH RAZI OLSUN,ÇOK FAYDALI BİLGİLER ALDIK.KERBELA HALA DEVAM EDEN BİR SÜREÇTİR BENCE,ACININ,İHANETİN,ARŞI TİTRECEK KADAR BÜYÜK BİR ZULMÜN ADIDIR,KERBELA DİYETİ HALA ÖDENMEKTEDİR.

afra

Kayıtlı Kullanıcı

s.a kardeşlerim kerbela denince :peygamber efendimizi cebrail a.s ziyarete gelir Ümmü seleme annemize kimseyi içeriye katma der ümmü seleme beklemeye başlar o sırada hz. Hüseyin içeriye girmeye çalışır ümmü seleme izin vermez.Ama hz. hüseyin bir yolunu bulur içeriye girer ve efendimizin kucagına oturur.Cebrail a.s efendimize çok mu seviyorsun hüseyini diye sorar.Efendimiz evet der Cebrail a.s onu ümmetin katledecek der.Efendimiz çok üzülür ve nerede diye sorar.Cebrail a.s hemen kerbelanın topragından bir avuç getirir burada der.Efendimiz topragı alır ve ümmü seleme annemize saklaması için verir.HZ.HÜSEYİN öldügünde topragı çıkarırlarTOPRAK KAN OLMUŞTUR( bir rivayete) göre mtekik abimizdende ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL FORUMLAR AÇIYOR.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

afra yazdı:
s.a kardeşlerim kerbela denince :peygamber efendimizi cebrail a.s ziyarete gelir Ümmü seleme annemize kimseyi içeriye katma der ümmü seleme beklemeye başlar o sırada hz. Hüseyin içeriye girmeye çalışır ümmü seleme izin vermez.Ama hz. hüseyin bir yolunu bulur içeriye girer ve efendimizin kucagına oturur.Cebrail a.s efendimize çok mu seviyorsun hüseyini diye sorar.Efendimiz evet der Cebrail a.s onu ümmetin katledecek der.Efendimiz çok üzülür ve nerede diye sorar.Cebrail a.s hemen kerbelanın topragından bir avuç getirir burada der.Efendimiz topragı alır ve ümmü seleme annemize saklaması için verir.HZ.HÜSEYİN öldügünde topragı çıkarırlarTOPRAK KAN OLMUŞTUR( bir rivayete) göre mtekik abimizdende ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL FORUMLAR AÇIYOR.

a.s. kardeşim,
inan burada yazılanları okudukça, kerbelayı tekrar tekrar yaşıyorum, hele birde nihat hatipoğlu hocamızdan dinleyince zaten hayat bağlarım kopuyor, onunla birlikte kerbelayı yaşıyorum.
zaten kerbelada o günden bu yana hiç düzen tutmadı ki, şimdide başka bir zalimin postalları altında kardeş kardeşi vurmuyormu, aynı o zaman gibi.
ama şu varki eğer bizler hala bunlardan dolayı ızdırap duyuyorsak, demekki hâlâ insanız ve hâla yaşıyoruz.
katılımın için teşekkür ederim.
k.s.e.o

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM KERBELADA EN GÜCENİLECEK TARAF ALLAHIN VERDİĞİ SUYUN PEYGAMBER TORUNLARINA VERİLMEYEREK EZİYET EDİLMESİ.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

Avukat yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN,ÇOK FAYDALI BİLGİLER ALDIK.KERBELA HALA DEVAM EDEN BİR SÜREÇTİR BENCE,ACININ,İHANETİN,ARŞI TİTRECEK KADAR BÜYÜK BİR ZULMÜN ADIDIR,KERBELA DİYETİ HALA ÖDENMEKTEDİR.

kardeşim allah c.c. sendende razı olsun, kusura bakma yazını yeni gördüm.
Evet dediğiniz gibi, o zulmün cezasını o tarihten bu yana hala çekiyorlar ve kıyamete kadarda çekecekler.
İnsan aklı hafızası almıyor, bizim dinimiz savaş halinde bile düşmanı eziyet etmeden öldürün diyor, kurban keserken hayvana eziyet etmeden tek hamlede kesin diyor. Ama benim peygamberimin sevgili kızı hz. fatıma annemizin oğlu hz hüseyin efendimiz (şehidlerin efendisi)'i bir damla suya hasret ve vahşice şehid ettiler.
Üstelik bunu yapanlar biliyorlardı değilmi, hz. Hüseyinin peygamberimize bildirildiğini, yani kendilerinin zalim olduğunu.
kardeşim içtiğimiz her yudum suda o şehitlerin efendisinin 1 damla suya hasret gittiğini unutmayalım inşallah.
k.s.e.o.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

kerbela olayı, bana müslümanlar arasında derin ayrılıklar ve bölünmeler meydana getirmiş bir vahşeti anımsatıyor.. vahşet olarak nitelendiriyorum, çünkü ehl-i beyt'e o zulmü bir yahudi veya hıristiyan değil, bir müslüman yapıyor.. daha doğrusu, kendilerini müslüman sananlar yapıyor... kerbela ile ilgili arapça ve farsça kaynaklar da okumuştum..hatta ingilizce eserler de var, hala okuyorum..tüm bu yabancı kaynaklar, bu olayın gereksiz yere işlenmiş bir zulümden ibaret olduğu fikrinde birleşiyor..hakikaten de iyice düşünülüp araştırıldığı zaman, bir insanı bu kadar zalimliği işlemek mecburiyetinde bırakan sebepler, acaba ne olabilir? diye, inanın müslümanın müslümana bunu yapmasının hiçbir geçerli sebebi olamaz şeklinde bir düşünceye kapılabiliyor insan.. ve bence islam tarihinin utanç verici, barbarca ve insanlık dışı bir hadisesi.. bugün ayrıca birçok çevreye baktığımda, yezid ve muaviyenin çok sevildiğini, yaptığının doğru bir şey olduğunu söyleyen müslümanların olduğunu görüyorum.. ve onlardan bahsederken Hz. muaviye veya Hz. yezid gibi, bir de isimlerinin başına Hz. sıfatı getiriliyor.. ben onların ne hazret gibi bir sıfatla isimlerini anarım, ne de yaptıkları zulmü desteklerim..hatta lanetlerim.. bu arada Hz. Ali' ye de muaviye tarafından yapılanlar unutulmamalı. hileyle, türlü dolaplarla, peygamberimizin, ''Ali benim varisimdir'' deyip, kendisinden sonra, islam devletinin liderlik (hilafet) makamının Hz. Ali' ye ait olduğunu belirtmesine rağmen, peygamberimizin soyuyla maddi menfaat elde etmek uğruna uğraşmak gibi bir zillete düşmüşlerdir..

Rabbim, kerbelada şehit olan tüm müslümanlara rahmet eylesin inşallah..selam ve dua ile

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

aliye_aliye yazdı:
kerbela olayı, bana müslümanlar arasında derin ayrılıklar ve bölünmeler meydana getirmiş bir vahşeti anımsatıyor.. vahşet olarak nitelendiriyorum, çünkü ehl-i beyt'e o zulmü bir yahudi veya hıristiyan değil, bir müslüman yapıyor.. daha doğrusu, kendilerini müslüman sananlar yapıyor... kerbela ile ilgili arapça ve farsça kaynaklar da okumuştum..hatta ingilizce eserler de var, hala okuyorum..tüm bu yabancı kaynaklar, bu olayın gereksiz yere işlenmiş bir zulümden ibaret olduğu fikrinde birleşiyor..hakikaten de iyice düşünülüp araştırıldığı zaman, bir insanı bu kadar zalimliği işlemek mecburiyetinde bırakan sebepler, acaba ne olabilir? diye, inanın müslümanın müslümana bunu yapmasının hiçbir geçerli sebebi olamaz şeklinde bir düşünceye kapılabiliyor insan.. ve bence islam tarihinin utanç verici, barbarca ve insanlık dışı bir hadisesi.. bugün ayrıca birçok çevreye baktığımda, yezid ve muaviyenin çok sevildiğini, yaptığının doğru bir şey olduğunu söyleyen müslümanların olduğunu görüyorum.. ve onlardan bahsederken Hz. muaviye veya Hz. yezid gibi, bir de isimlerinin başına Hz. sıfatı getiriliyor.. ben onların ne hazret gibi bir sıfatla isimlerini anarım, ne de yaptıkları zulmü desteklerim..hatta lanetlerim.. bu arada Hz. Ali' ye de muaviye tarafından yapılanlar unutulmamalı. hileyle, türlü dolaplarla, peygamberimizin, ''Ali benim varisimdir'' deyip, kendisinden sonra, islam devletinin liderlik (hilafet) makamının Hz. Ali' ye ait olduğunu belirtmesine rağmen, peygamberimizin soyuyla maddi menfaat elde etmek uğruna uğraşmak gibi bir zillete düşmüşlerdir..

Rabbim, kerbelada şehit olan tüm müslümanlara rahmet eylesin inşallah..selam ve dua ile

hey maşaallah,
kardeşim" bu ne şiddet, bu celal" haksızda değilsin tabi. Benim en sevdiğim , inandığı davanın ayaklar altına alınmaması için, zalimlere başkaldırmanın adı olsun için, zalimler her zaman karşılarında bir hüseyin, bir zeynep bulsunlar için, hunharca şehid edilsinde, ben burada o konu konuşulurken rahat olayım. olamam tabi. onları lanetlemek noktasında hiç geri dururmuyum.
katılımın için teşekkür ederim.
k.s.e.o.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

HALEN IRAK HALKININ İHANETCILIGIN BUGUNE KADAR GELEN YANSIMASIDIR KERBELA

BU ARDA NİHAT HATİPOĞLU VE ABDURRAHMAN ÖNÜL KERBELA ADLI O GÜZEL ESERİNİ HERKESİN DİNLEMESINI TAVSIYE EDERIM

BİZLERE TEKRARDAN HATIRLATTIGINIZ İÇİN DE SİZE TEŞEKKÜR EDERİM.ALLAH RAZI OLSUN.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Ehl-i Beyt'in Nuru İmam Hüseyin
Kerbela çölünde gelip duran
Toprağı koklayıp çadırın kuran
İnsanlık uğruna serini veren
Ehl-i Beyt'in nuru İmam Hüseyin
Yetmiş iki pare er şehit veren
Abbas'ın kolların kalemdir diyen
Ali Ekber'in şahadetini gören
Şahzede Kasım'ı yanında bulan
Kolundaki pazubendi okuyan
Vasiyet üzere kızını veren
İnsanlık uğruna meydana gelen
Hak için serini, sertacın veren
Kerbela çölünde mekanın kuran
Adil Ali böyle söyler gezersin
Hak uğruna kalem tutmuş yazarsın
Şah Hüseyin'in yüreğini ezersin

:(:(:(:(:(

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

Melaike_binti_Haci yazdı:
Selam olsun cennet genclerin seyyidi,peygamber efendimizin(s.a.v.) gülü olan Huseyine(r.a.) Hüseyin denilince Allah(c.c.)i ve Resulununu(s.a.v)sevmek, Allah(c.c.)inda bizi sevmesi gelir aklima.Hüseyin benden, ben Hüseyindenim, Allahü teâlâ Hüseyini seveni sever diye buyurur efendimiz(s.a.v.). Huseyin denilince akla vefakarlik gelir cunki o sözunden dönmedi. Hüseyin denilince aklima bir bardak su gelir. Su icince aklima Hüseyin ve kerbela gelir. Su icerken Hüseyini hatirlamak ve verilen nimetlere sukretmek gelir aklima.
vessellam veddua

Evet peygamber torunu, şehidlerin efendisi, cennet gençlerinin seyyidi, Hz. Fatıma annemizin gözünün nuru, Allahın kılıcı Hz. Ali efendimizin gülü için söylencek o kadar çok şey varki. Bizler ancak küçücük dimağımızda olanlarla idare etmek durumunda kalıyoruz.
Ellerinize, yüreğinize sağlık.
k.s.e.o.

takan

Kayıtlı Kullanıcı

KERBELA OLAYINI DUYDUĞUNDA AĞLAYAN GÜL

GONCAOZ

Kayıtlı Kullanıcı

EMEĞİNE ELİNE SAĞLIK KARDEŞİM ÇOK AYDINLATICI BİR YAZIYDI
ALLAH (CC.) RAZI OLSUN HAKKINIZI HELAL EDİNİZ.A.E.O

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik
KARDEŞİM SAĞOL ALLAH RAZI OLSUN YAZININ ÇIKTISINI ALDIM İNŞALLAH EVDE OKUYACAĞIM A.E.O.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

tahan yazdı:
KERBELA OLAYINI DUYDUĞUNDA AĞLAYAN ÇİÇEK

kardeşim allah razı olsun. çok güzel bir paylaşım oldu. tamda uydu yani.
Kardeş bir ricada bulunmak istiyorum senin şahsında diğer arkadaşlardanda.
ya şu ingilizce avartlar falan varya, onları türkçeleri ile diğiştirebilirmisiniz, tabi mahsuru yoksa. Biz böyle küçük şeylerle bile onlara benzemeye çalışmayalım diyorum. Tabi haddimi aştıysam özür dilerim. hakkını helal et.
Paylaşımın için çok teşekkürm ederim.
k.s.e.o.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

fidan yazdı:
mtekik
KARDEŞİM SAĞOL ALLAH RAZI OLSUN YAZININ ÇIKTISINI ALDIM İNŞALLAH EVDE OKUYACAĞIM A.E.O.

allah sendende razı olsun ki, bilmediğimizi bilmiyorum diye bilme cesaretini bize verdiğin için.
inşallah faydamız olduysa ne mutlu bize
k.s.eo.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

GONCAOZ yazdı:
EMEĞİNE ELİNE SAĞLIK KARDEŞİM ÇOK AYDINLATICI BİR YAZIYDI
ALLAH (CC.) RAZI OLSUN HAKKINIZI HELAL EDİNİZ.A.E.O

allah sizdende razı olsun, vakit ayırıp okuduğunuz için
k.s.e.o.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

VEYS yazdı:
HALEN IRAK HALKININ İHANETCILIGIN BUGUNE KADAR GELEN YANSIMASIDIR KERBELA

BU ARDA NİHAT HATİPOĞLU VE ABDURRAHMAN ÖNÜL KERBELA ADLI O GÜZEL ESERİNİ HERKESİN DİNLEMESINI TAVSIYE EDERIM

BİZLERE TEKRARDAN HATIRLATTIGINIZ İÇİN DE SİZE TEŞEKKÜR EDERİM.ALLAH RAZI OLSUN.

s.a. kardeşim,
Evet söylediğin gibi, Irak hâlâ onun cezasını çekiyor, çekmeyede devam edecek. Burada akla şu soru gelebilir, bir beldede zalimler le beraber masumlarda var, peki masumların ne suçu varda onlarda cezalandırılıyor diye.
Masumların suçu şu; Zalimin zalimliğine susarak, veya müdahale etmeyerek destek olmuşlardır, o yüzden onlarada azap geliyor.
k.s.eo.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

hafize yazdı:
Ehl-i Beyt'in Nuru İmam Hüseyin
Kerbela çölünde gelip duran
Toprağı koklayıp çadırın kuran
İnsanlık uğruna serini veren
Yetmiş iki pare er şehit veren
Abbas'ın kolların kalemdir diyen
Ali Ekber'in şahadetini gören
Şahzede Kasım'ı yanında bulan
Kolundaki pazubendi okuyan
Vasiyet üzere kızını veren
İnsanlık uğruna meydana gelen
Hak için serini, sertacın veren
Kerbela çölünde mekanın kuran
Adil Ali böyle söyler gezersin
Hak uğruna kalem tutmuş yazarsın
Şah Hüseyin'in yüreğini ezersin

:(:(:(:(:(

s.a artık size anne demiyeceğim, süper anne diyeceğim.
maşallah ne güzel paylaşımlar hazırlıyorsunuz. Çocuklarınızdan kopyamı çekiyorsunuz yoksa.
Şiiriniz çok güzeldi. allah razı olsun.
k.s.e.o.

hilal76

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH hepinizden razı olsun arkadaşlar kerbela kıyamı asırlardır unutulmadı ve unutulmayacak biz caferiler olarak her yıl muharrem ayının 10. günü aşüra günü aşüra meydanında toplanarak peyganber torunlarına yapılan bu zulümü unutmadığımızı birkez daha gösteriyoruz keşke ALLAH nasip etseydi bizde HÜSEYİN (r.a.) zamanında yaşasaydık ve onu kerbela çölünde yanlız bırakmasaydık HÜSEYİN (r.a.) yezide biyad etmedi ve temiz pak soyuna leke getirmedi ALLAH bizede onun gösterdidiği doğru yolda gitmeyi nasip etsin

elzem

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
S.A. ARKADAŞLAR,
DİYORUM Kİ KERBELA HAKKINDA BİLDİKLERİMİZİ, ÖĞRENDİKLERİMİZİ, ALDIĞIMIZ DERSLERİ PAYLAŞALIM.
ONUDA ŞÖYLE YAPACAĞIZ İNŞALLAH.
HERKES KERBELÂNIN KENDİNDE YAPTIĞI İLK ÇAĞRIŞIMI YAZACAK. DAHA SONRADA KENDİLERİNE SORACAĞIZ, NEDEN ÖYLE BİR ÇAĞRIŞIM YAPTI DİYE.
HADİ BAKALIM HALİL İBRAHİM SOFRASINA,
k.s.e.o.

Öncelikle RABBİM sizden razı olsun.Bize yapacak yorum kalmamış sayeniz de bu konuyu da ta olarak öğrendik.Emeğinize sağlık

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt