Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kene aşısı geliyor (14 Kullanıcı)

necla_38

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Nis 2009
Mesajlar
298
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Sağlık Bakanlığı Hıfzıssıhha Merkezi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Ertek, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı serum üretmek için test çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "2-3 yıl içinde keneye karşı aşı üretmeyi hedefliyoruz" dedi.




Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun başkanlığındaki bakanlık bürokratları ve bilim adamları, Hekimevi'nde düzenledikleri ortak basın toplantısında kene ısırığıyla ortaya çıkan KKKA hastalığı konusunda açıklamalarda bulundu.

Hıfzıssıhha Merkezi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Ertek, KKKA hastalığına karşı serum ve aşı üretimi konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Ertek, 4 şehirde yaşayan donörlerden toplanan kan örnekleriyle KKKA'ya karşı serum geliştirmek için kolları sıvadıklarını belirterek, 3-4 ay içinde olumlu sonuç almaları halinde üretime devam edeceklerini bildirdi.

Bununla birlikte tetenoz, difteri ve akrep sokmalarına karşı kullanılan at kaynaklı serumun KKKA hastalığına karşı da kullanılması için test çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Ertek, "TÜBİTAK ile ortak bir projemiz kapsamında KKKA aşı üretmeyi planlıyoruz. Bu aşının insandan önce 2 memeli hayvanda denenmesi gerekiyor. 2-3 yıl içinde KKKA aşısı üretmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Torunoğlu ise geçtiğimiz yıl kene ısırığı sonucu 1315 vakanın görüldüğünü ve 63 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Torunoğlu, bu yıl için henüz resmi olarak bildirilmiş KKKA vakasının bulunmadığını ifade ederek, "Geçen yıl 285 bin kişi kene yapışması veya ısırması şikayetleriyle sağlık kuruluşlarına başvurdu. 5 bin kişiden kan aldık ve 1315'inde vaka tespit edildi" dedi.

Torunoğlu, insanların keneyi kendi imkanlarıyla çıkarabileceğini ancak bunu yaparken çok dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Keneyi çıkardıktan sonra kendinizi çok izleyin. Ateş, kanama gibi herhangi semptomda mutlaka sağlık kuruluşuna başvurun" şeklinde konuştu.
Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zati Vatansever de, kene ile ilgili görsel bir sunum gerçekleştirdi. Vatansever, kenelerin sırtlarında barındığı koyun, keçi ve ineklerin etlerinin yenilmesinde sağlık açısından bir sorun bulunmadığını kaydetti.

Doç. Dr. Vatansever, şehirlerde KKKA riskinin olmadığını, metropollerde yaşayanların gereksiz gere paniğe kapılmaması gerektiğinin altını çizdi. Kene vücuda tutunsa bile 6-12 saat içinde çıkarılması halinde sorun olmayacağını kaydeden Vatansever, "Şehirlerdeki insanların hiç korkuya yapılmaması gerekir. Riskli bölgelerde yaşayanlar için söylüyorum, keneyi kendiniz de çıkarabilirsiniz, yapamıyorsanız doktora gidin. Zaten Türkiye'de en iyi kene çıkaranlar köylülerdir ancak zaman zaman yanlış yöntemler kullanabiliyorlar" dedi.

Numune Hastanesi Enfeksiyon Kliniği Şefi Prof. Dr. Hürrem Bodur ise, KKKA ile ilgili en iyi kayıtların tutulduğu ülkenin Türkiye olduğunu vurguladı ve vakalardaki ölüm oranının yüzde 5'lerde seyrettiğini söyledi. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Uzman Dr. Turan Buzgan ise Türkiye'de kene konusunda 1200 bölgenin risk altında bulunduğunu anlatarak, bu bölgedeki 150 bin hanede yaşayan 600 kişinin eğitildiğini belirtti.

Buzgan, "Sağlık ekiplerimiz yanlarına köy muhtarı ve köy öğretmenlerini de alıp bu köyleri ziyaret ederek bilgilendirme yapıyor. KKKA konusunda broşürler dağıtıyoruz, keneye karşı kullanılan ürünleri ücretsiz dağıtıyoruz" diye konuştu.

Prof. Dr. Nihat Tosun ise gazetecilerden, "İnsanları panik havasına sokacak, psikolojisini bozacak haberler yapmayın" ricasında bulundu.
 

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
6,610
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
54
Kene Kudurarak Geri Döndü! Bilim adamlarına göre sebebi; yanlış ilaçlama.. Ankara'da Nisan'ın ilk 13 gününde 183 kene ısırığı vakası bize ulaştı. geçen sene bu rakam 45 civarındaydı” dedi.

20/04/2009
1945.jpg
Ankara Üniversitesi (AÜ) Veterinerlik Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Karaer, keneyle mücadelede kullanılan kimyasalların bu hayvanla beslenen canlıların yaşam sürelerini kısalttığını belirterek, “Bu nedenle kene populasyonunda önemli ölçülerde artış olduğunu gözlemledik.Karaer, baharla birlikte kenelerin kış uykusundan uyandığını, bunu takiben yetkililerin de “feryat figan” vaziyette koşuşturmaya başlayacağını söyledi. Ankara'da Nisan'ın ilk 13 gününde 183 kene ısırığı vakası bize ulaştı. geçen sene bu rakam 45 civarındaydı” dedi.

Kenelerle mücadelenin bahar aylarında başlatılmasını doğru bulmadıklarını daha önce de çeşitli defalar dile getirdiklerini anımsatan Karaer, “Bunu anlamamız gerekiyor artık. Üzerinde durmamız gereken en önemli konulardan biri bu. Verilere dayanarak keneyle ilgili mücadele stratejileri programları yapmıyoruz. Kırım kongo hastalığı hep vardı. Çok kesin olmamakla birlikte benzer seyirde hastalıkların görüldüğü ve ölümlerin şekillendiği enfeksiyoncular tarafından bildirilmiştir” diye konuştu.
“30 yıldır keneyle çalışan ve 400'e yakın hastalık taşıdığını bilen birisiyim” diyen Karaer, keneye ilişkin bir sınıflandırma çalışmasının halen yapılamamış olmasının kaygı verici olduğunu söyledi.
Sınıflandırma çalışmasının bir an önce yapılması gerektiğini ifade eden Karaer, şöyle devam etti:
“Bu türlerin mevsimsel aktiviteleri nedir? Ne zaman, nerede, nasıl bulunuyorlar, bunlar çok önemlidir. Ancak ben bunun eksikliğini bildiğim için 2002 yılından itibaren ilgili bakanlıklarla görüşmelerimizde, yazılarımızda durumu bildirdik. Yapacağımız öncelikli işlerden birisi Türkiye genelinde riskli ilan edilen iller vardı 2006'da 26 adet. 2007'de sanıyorum 36'ya çıkarıldı. Kırım kongoyu nakleden hastalıkların vektörü olan yani taşıyan kenelerden Türkiye'de herhalde 1 veya 2 tür tespit edildi. Dünyada ise 30 kadar kene türünün bu hastalığı naklettiği biliniyor. 30 kene türünden de bir kaç tanesi Türkiye'de. Ama bu dediğim gibi sadece bizim bildiğimiz. Daha üzücü durumlara düşmemek adına bir an önce çalışmalara başlanması gerekiyor. Kenelerin, gerek aktif gerekse pasif olduğu dönemlerde nasıl yaşama tutunduklarını, ne ile beslendiklerini belirlemek gerekiyor. Kenelerin aktif olan dönemde insan ve hayvan üzerinde bulundukları ve bulunmadıkları zamanları da bilmek önemli. Mücadeleyi pasif oldukları dönemde başlatırsanız başarıya ulaşabilirsiniz.”
“YANLIŞ İLAÇLAMA KENE POPULASYONUNU ARTIRDI”
Karaer, yanlış ilaçlama yöntemi nedeniyle kene populasyonunda önemli ölçülerde artış olduğunu belirlediklerini ifade etti.
Kenelerin en aktif oldukları dönemde ekosistemin de kendi içerisinde geliştirdiği mücadele şekilleri bulunduğuna dikkati çeken Karaer, şunları kaydetti:
“Keneler ne kadar aktifse ekosistemde bunlarla beslenen diğer canlılar da aktiftir. Çünkü belirli bir denge olması lazım. Ekosistemin bir dengesi vardır bunun koruması lazım. İlaçlı mücadeleyi, kenenin en aktif olduğu dönemde, en önemlisi nerede bulunduğunu tam olarak bilmeden yapıyoruz. Bu nedenle, ilacın içerisinde bulunan kimyasallar kenelerin değil, onlarla beslenen canlıların yaşam sürelerini kısaltıyor. İlaçlar hayvanlarda sütte ve ette birikir. Dışarıya atılan kısmı ise ekosistemi etkiler ki ekosistemde keneleri yiyen yumurtalarıyla beslenen arılar, kuşlar ve bazı karınca türleri vardır. Farkında olmadan bu hayvanların yaşam sürelerini kısaltıyoruz. Biz ilaçlama yaparak kenelerle değil de kenelerle mücadele eden yaratıklarla mücadele etmiş oluyoruz. O zaman ne oluyor? Ekosistem bozuluyor. Böyle olunca da kene sayısı artıyor.”
Ankara genelinde, Nisan ayı içerisinde kene ısıran insan sayısında artış gözlemlediklerini belirten Karaer, “Ankara'da Nisan'ın ilk 13 gününde 183 kene ısırığı vakası bize ulaştı. Geçen sene bu rakam 45 civarındaydı. Geçen yıl neredeyse 20 milyon liralık ilaç kullanıldı. Bunun bize yansıması ne oldu? Nisan'ın ilk 13 gününde neredeyse 5 katı fazla oranda kene tutan insan sayısı” diye konuştu.
HANTA VİRÜSÜ BİR KİŞİYİ DAHA ÖLDÜRDÜ
ZONGULDAK Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde Hanta virüsü şüphesiyle tedavi altında bulunan 29 yaşındaki Şahin Sasa da hayatını kaybetti. Hanta virüsünden ölenlerin sayısı 2'ye yükselirken, halen hastanede 5 kişinin tedavisi sürüyor.
Milliyet
 

Ahmed_1907

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Tem 2006
Mesajlar
992
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
Konum
TOKAT
Selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü
evet artık savaşlar meydanlarda kazanılmıyor malesef
rabbim hayırlısını versin müslümanları zalimlerin zulmünden muhafaza eylesin inşaallah...
Selam ve dua ile...
 

necla_38

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Nis 2009
Mesajlar
298
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
aleyküm selam amin inşALLAH rabbim hayırlısı ne ise onu ihsan etsin cümlemize selametle...
 

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
6,610
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
54
DOMUZ GRİBİ YAYILIYOR!



Dünya kuş gribinden sonra bu kez tehlikeli olduğu belirtilen domuz gribinin tehdidi altında. ABD ve Meksika'da yayılan salgın hastalığın 76 kişinin ölümüne neden olduğu belirtildi. Meksika’da baş gösteren domuz gribi salgını nedeniyle 68 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Binden fazla kişinin yakalandığı salgının başkentte yayılmasından endişe duyulurken, salgının ABD’de de 8 kişide tespit edildiği açıklandı.
45107.jpg


Meksika’da baş gösteren domuz gribi salgını nedeniyle 68 kişi hayatını kaybetti. Meksika Sağlık Bakanı Jose Angel Cordova, salgından dolayı başkentte 20 kişinin öldüğünü, 1004 kişinin de hastalığa yakalandığını tespit ettiklerini açıkladı.

Askerler yüz maskeleri dağıtıyor

Salgının yayılmasından endişe edilen 20 milyon nüfuslu başkent Meksiko City’de okul, müze, kütüphane ve tiyatrolar kapatıldı. Askerler kentin çeşitli bölgelerinde yüz maskeleri dağıtmaya başlarken, sağlık bakanlığı halka yiyeceklerini paylaşmamaları çağrısında bulundu. Sağlık Bakanı Cordova, televizyonda halka seslenerek toplu yerlerden kaçınmaları, dağıtılan yüz maskelerini takmalarını isteyerek, salgın aşısının garantili olmadığı uyarısında bulundu.
45108.jpg


Salgının Meksiko City’’den dünyaya yayılması endişeleri sürerken ABD sağlık yetkilileri, ABD’de 8 kişi de salgını tespit ettiklerini duyurdu. ABD ve Meksikalı sağlık uzmanlarından oluşan bir ekip Meksiko City’de incelemelere başladı.

1968'de 1 milyon kişi ölmüştü

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) sözcüsü Fadela Chaib, Meksika’da normal olarak domuzlarda ortaya çıkan, ancak nadiren insanlarda görülen hastalıkla ilgili yüzlerce vakanın bildirildiğini kaydetti.
45111.jpg

DSÖ, Meksika’da ölenlerden 12’sinde tespit ettikleri genetik unsurların ABD’deki 8 hasta ile aynı olduğunu, bunun H1N1 adlı domuz gribinin yeni bir versiyonu olduğunu kaydetti.
45109.jpg


ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinden Dr. Richard Besser ise, salgının yol açtığı sağlık tehdidinin tam anlamıyla değerlendirilmesi için yeterli bilgiye sahip olmadıklarını söyledi. Besser salgını, insanları tecrit veya tedavi ederek ya da aşılayarak kontrol altına almaya çalışmak için çok geç olabileceğini ifade etti.
45110.jpg


Dünya’da en son büyük salgın 1968 yılında yaşandı. “Hong Kong” adlı salgının yayılması sonucu dünya genelinde 1 milyondan fazla kişi hayatını kaybetmişti


 

necla_38

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Nis 2009
Mesajlar
298
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
sende saol kardeşim selametle...
 

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
6,610
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
54

ABD ile Kanada'nın kabusu Avrupa'ya da sıçradı. Domuz gribi İspanya'da da bir kişide görüldü.

Meksika'da 100'den fazla kişinin ölümüne neden olduğu sanılan domuz gribinin, dünya genelinde salgın haline gelmesinden endişe ediliyor.

ABD ile Kanada'ya yayılan ve Avrupa ile Avustralya'da izlerine rastlanan virüs, insandan insana geçebiliyor ve insan, domuz ve kuş gribi karışımından oluşan bir virüs olarak tanımlanıyor.

Meksika'da domuz gribi yüzünden öldüğü sanılan kişilerin sayısı 103'e çıktı. Virüs bulaştığından şüphelenilen 1300 kişinin büyük bölümünün başka bir rahatsızlığı bulunduğunu açıklayan Meksikalı yetkililere göre virüs, genelde 25-45 yaş arasındaki hastaların ölümüne yol açtı.

H1N1 taşıyan Influenza A tipi virüse, ABD'deki 20 vakada da rastlandı. California, Kansas, Texas, New York ve Ohio'da izlerine rastlanan virüsün, Kanada'da da 6 kişiyi etkilediği, İspanya, Fransa ve Yeni Zelanda'da olası vakaların tespit edildiği belirtildi. Meksika'daki vaka sayısı 1614'e çıkarken, Yeni Zelanda'da 13, İspanya'da 7, Fransa'da 1, İsrail'de 1 ve Brezilya'da 1 kişinin domuz gribine yakalandığından şüphe ediliyor.

Domuzlardan kaynaklandığı tahmin edilen virüs, insandan insana, hapşırık, öksürük ve hatta ele bulaşması halinde tokalaşma yoluyla bulaşabiliyor. Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) göre domuz yiyerek virüs kapma olasılığı bulunmuyor.

Merkezi Cenevre'de bulunan DSÖ'nün, gribin, kuş gribinin 2003'te tekrar belirmesinden bu yana en geniş çaplı yaygın hastalık riskini taşıdığını açıklaması, tehdidin boyutunu gösteriyor.

Normal grip vakalarıyla, ani ateş, kas ağrısı, boğaz ağrısı ve kuru öksürük gibi benzeri belirtileri bulunan bulunan domuz gribi, bunların dışında, aşırı kusmaya ve ishale neden olabiliyor.

Yaygın grip tipleri, genelde yaşı ilerlemiş insanları hedef alıyor ve yılda ortalama 250 bin ila 500 bin kişinin ölümüne yol açıyor. Çoğu ölüm zatürreden oluyor. Yeni grip virüsleri ise insan vücudunun bağışık olmaması ve ilaç geliştirmenin süre alması nedeniyle çok çabuk yayılabiliyor. Domuz gribi, genetik açıdan bakıldığında, ilaçla karşı konulabilen H1N1 virüsünden farklılıklar içeriyor.

DSÖ, 1968'deki "Hong Kong" gribinin dünya genelinde yaklaşık 1 milyon kişinin ölümüne ve 1918'deki "İspanyol" gribinin 40-100 milyon kişinin ölümüne yol açtığı düşünüldüğünde, artık dünyanın, yeni bir grip hastalığının yayılmasına karşı daha hazırlıklı olduğunu açıkladı. Örgüt, domuz gribi virüsünün evrim geçirip çok daha tehlikeli hale gelebileceği uyarısında bulunmaktan da kaçınmadı.
 

ya mucib

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Ara 2008
Mesajlar
1,037
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
34
ALLAHIM daha neler duyacazz ya ALLAH kader etmesinn o pis lanetli hayvanın gribini
 

necla_38

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Nis 2009
Mesajlar
298
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
o hayvanın adını ağzıma bile almak istemiyorum okadar iğreniyorum
 

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
6,610
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
54

Dünya Sağlık Örgütü, Meksika'da ortaya çıkan domuz gribini kontrol altına almanın artık mümkün olmadığını açıkladı ve alarm seviyesini en yüksek üçüncü dereceye yükseltti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), domuz gribi hastalığını kontrol altına almanın artık mümkün olmadığını açıkladı ve alarm seviyesini en yüksek üçüncü dereceye yükseltti. Bu, hastalığın insandan insana geçtiği vakaların sürekli olarak yaşandığı anlamına geliyor. Ancak üst düzey örgüt yetkilisi Keiji Fukuda, küresel bir salgının hala kaçınılmaz olmadığını söyledi.

Fukuda, sınırları kapatma gibi önlemlere gerek olmadığını ve dünya çapında hükümetlerin hastalığın etkilerini azaltmak için uğraş vermeleri gerektiğini vurguladı.

Bu arada Meksikalı yetkililer, 150 dolayında kişinin domuz gribi nedeniyle öldüğünü, hastalık belirtileri gösteren bin kişinin de hastanelerde tedavi altına alındığını açıkladı. Başkent Mexico City'deki BBC Muhabiri, tüm ülkede okulların kapatıldığını ve tur şirketlerinin gezileri iptal etmesi nedeniyle başkentteki otellerin de boşaldığını bildirdi.

Amerika Birleşik Devletleri de şu ana dek, çoğu New York'ta olmak üzere 45 vaka bildirdi. İspanya ve İngiltere'de de yakın geçmişte Meksika'dan dönen üç kişide virüse rastlandı. Avrupa Komisyonu'nun sağlıktan sorumlu üyesi Androulla Vassiliou, domuz gribi virüsünün yayıldığı bilinen bölgelere, acil durumlar dışında seyahat edilmemesi konusunda uyardı.

Uzmanlar, domuz gribi virüsüne rastlanan yerler arasında Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'nın da bulunduğunu bildiriyor. Bu ülkelerin dışında, en az beş başka ülkede de, domuz gribine yakalanma ihtimali olan kişiler tedavi altına alınmış durumda.

DSÖ uyarmıştı

Daha önce Dünya Sağlık Örgütü domuz gribi virüsünün hızla değiştiğini ve daha tehlikeli bir hale gelebileceğini söylemişti. Ancak örgüt yetkilileri, dünyanın potansiyel bir salgın tehlikesine karşı daha önce görülmemiş düzeyde hazırlıklı olduğunu belirtmişti.

Hastalığın kaynağı

Hastalığa grip virüsünün normalde domuzları etkileyen ancak zaman zaman insanlara da bulaşan bir tipinin dönüşüm geçirmiş halinin yol açtığı düşünülüyor. Bu virüs alışıldık mevsimsel grip salgınlarına yol açan tipin, normalde domuz ve kuşları etkileyen türden genetik malzeme içerecek şekilde dönüşmüş hali.

Şu anda varolan aşıların bu virüs tipine karşı ne kadar etkili olacağı belirsiz. Yetkililer Meksika'da ölümle sonuçlanan vakaların genç yaşta insanlar olduğuna dikkat çekiyor. Grip virüsünün bilindik tipi daha ziyade çocuklar ve yaşlılara yönelik ciddi bir tehdit oluşturuyordu. BBC
 

EL-CAMİ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Ara 2008
Mesajlar
186
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
27
hem avrupalılar kendileri domuz yiyor yani kendilerine zarar vermiş oluyorlar.
 

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
6,610
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
54
Bakanlık denetleyeceğine uyarıyor!



Bu konuları takip etmesi gereken Tarım Bakanlığı, birçok yerde kaçak domuz üretimi ve kesimi olduğunu halka şikayet etti!

Tarım Bakanlığı tarafından ruhsat verilmiş çiftlik bulunmamasına rağmen Türkiye'nin birçok yerinde kaçak domuz üretimi ve kesimi yapılıyor.

Vatandaşın sağlığını olumsuz etkileyen gıdalara savaş açan Tarım Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürü Doç. Dr. Muzaffer Aydemir, denetimlerde domuz etinin dana eti diye satıldığını tespit ettiklerini söyledi.

Tüketicileri dikkatli olmaya çağıran Aydemir, "Pazarda ve marketlerde son günlerde 'd.eti' etiketiyle satılan ürünlerle karşılaşıyoruz. Vatandaş d.eti'ni dana eti olarak algılayabilir. Güvendiği yerden et almalı." uyarısında bulundu.

Türkiye'de Tarım Bakanlığı'ndan ruhsat alan domuz çiftliği olmamasına rağmen kaçak üretim ve kesim yapılıyor. Yaban domuzu avlanarak turistik oteller başta olmak üzere birçok noktada satılabildiğini dile getiren Tarım Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürü Doç. Dr. Muzaffer Aydemir, bu kapsamda oteller başta olmak üzere denetimlerin aralıksız sürdüğünü kaydetti. Aydemir, buna rağmen Türkiye'de 3. sınıf domuz mezbahası bulunduğunu ifade etti.

Domuz etinin dana eti diye satıldığını da söyleyen Aydemir, "Tüketicimiz bu konuda dikkatli olmalı. Pazarda ve marketlerde satılan ürünlerin içerisinde de domuz eti olabilir. Son günlerde 'd.eti' etiketiyle satılan ürünlerle karşılaşıyoruz. Vatandaş d.eti'ni dana eti olarak algılayabilir ancak buna itibar etmemeli, güvendiği yerlerden et almalı." uyarısında bulundu.

Türkiye'de bir iki yerde kaçak domuz eti kesimi yapıldığının tespit edildiğini belirten Aydemir, kaçak üretim yapanlara ilişkin yasal prosedürün işlediğini ifade etti. Mahkeme sürecinin ise devam ettiğini kaydetti.

Tarım Bakanlığı, vatandaşın sağlığını olumsuz yönde etkileyen kalitesiz gıdaya savaş açtı. Alo 174 Gıda Hattı ile 24 saat ihbar ve şikâyet alan bakanlık, denetim ayağını güçlendiriyor. Bu kapsamda 5 bin olan gıda denetçisi sayısı önümüzdeki iki üç yıl içerisinde 10 bine çıkarılacak.

Gıda mühendisi, bitki koruma uzmanı ve veteriner hekim denetçisi başta olmak üzere her konuda uzman gıda denetçisi alınacak. Merdiven altı üretimlerin önüne geçmek için pazar, bakkal ve marketlerin yanı sıra tüm üretim ve satış noktaları didik didik edilecek. Piyasada herhangi bir ruhsatı olmadan 3-4 TL'ye salam ve sosis satıldığına dikkat çeken Tarım Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürü Doç. Dr. Muzaffer Aydemir, vatandaşı aldığı ürünün özelliklerine dikkat etmesi konusunda uyardı.

Çocukların sağlığını da önemsediklerini belirten Koruma ve Kontrol Genel Müdürü Aydemir, önümüzdeki günlerde okullarda süt günü düzenlenebileceğini aktardı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile birlikte ortak çalışma yürüttüklerini anlatan Aydemir, "Kantinlerde süt ve sütlü içeceklerin gazlı içeceklerden daha fazla olması konusunda ortak çalışma yürütüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile de protokol imzaladık önümüzdeki aylarda bu konu yürürlüğe girebilir." diye konuştu.

SORUNLU ÜRÜNLERİ ALO 174'E ŞİKAYET EDİN

Gıda güvenliği konusunda bilgi veren Tarım Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürü Doç. Dr. Muzaffer Aydemir, sağlıksız ürünlerin ortadan kalkması için denetimin yanı sıra bilinçli tüketici sayısının da artması gerektiğini belirterek, "Cazip fiyatlarla reyonlarda sergilenen veya pazarda soğuk zinciri ve ambalajı olmayan ürünleri tercih etmeyin. Sorun gördüğünüzde şikâyet edin ve bizim fahri denetçimiz olun." dedi


 

EL-CAMİ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Ara 2008
Mesajlar
186
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
27
Valla bu aralarda hotelde yada lokantalarda et yememek lazım çünkü domuz eti çıkabilir.
 

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
6,610
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
54
Obama'nın el sıkıştığı adam domuz gribinden öldü

27 Nisan 2009




WASHINGTON - - Meksika Ulusal Antropoloji Müzesi ve direktörü 64 yaşındaki Felipe Solis Olgin, ABD Başkanı Barack Obama ile tokalaştıktan sonra hayatını kaybetti. Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında 10 gün önce Meksika'yı ziyaret eden ABD Başkanı Barack Obama'da domuz gribi semptomlarına rastlanmadığı, bu yüzden test yapılmasına gerek görülmediği kaydedildi.
OBAMA'DAN AÇIKLAMA: "ALARMA GEREK YOK"
ABD Başkanı Barack Obama, Amerikalı yetkililerin ülkedeki domuz gribi vakalarını yakından izlediğini, ancak alarma yol açacak bir sebebin olmadığını söyledi. Obama, Ulusal Bilimler Akademisi'nin toplantısında yaptığı konuşmada, domuz gribiyle ilgili olarak, "Bu açıkça endişe nedeni ve yüksek seviyede tetikte olmayı gerektiriyor. Ancak alarm nedeni değil" dedi. ABD Başkanı ayrıca Amerikan halkının, Washington yönetiminin bu konuda ne yaptığıyla ilgili olarak düzenli ve sıklıkla bilgilendirileceğini kaydetti.

100'DEN FAZLA ÖLÜ
Küba, Meksika'da 100'den fazla kişinin ölümüne neden olduğu sanılan domuz gribi nedeniyle bu ülkeye ve bu ülkeden Küba'ya yapılan uçuşları sınırlıyor. Hükümet açıklamasında, Küba'da domuz gribi vakasının görülüp
 

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
6,610
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
54
Virüslü konteynır patladı


Domuz gribi virüsünün numunelerini incelenmesi için İsviçre'ye taşıyan tren konteynırı buz basıncı nedeniyle patladı. 61 yolcunun bulunduğu trende virüs konteynırının patlamasıyla 2 kişi yaralandı. Ülkede panik başladı.



vir157ce4941577c132by.jpg
DIŞ HABERLER
Dünyayı etkisi altına almasından endişe edilen domuz gribi virüsünün numunelerini taşıyan tren konteynırı patladı. Zürih'te toplanan domuz gribi numunelerinin, Cenevre'deki İsviçre Ulusal Salgın Merkezi'nde incelenmeleri için yerleştirildikleri konteynır, trenle nakliyesi sırasında patladı. 61 yolcunun da bulunduğu trende "virüs konteynırının" patlamasıyla 2 kişi hafif yaralandı. Patlamada yaralanan 2 kişiye virüsün bulaşıp bulaşmadığı açıklanmadı. Patlamanın, konteynıra yerleştirilen kuru buz basıncında bir artıştan kaynaklandığı belirtildi. Ancak olay tüm ülkede panik yarattı.Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), domuz gribi hastalığını kontrol altına almanın artık mümkün olmadığını açıkladı ve alarm seviyesini dördüncü dereceye çıkardı. Bu arada Meksika'da domuz gribinden öldüğü sanılan kişi sayısı 152 oldu. Şu ana kadar Meksika dışında domuz gribinden hayatını kaybeden olmadı. Ancak ABD'de 51, Kanada'da 6, Avusturya'da 5, İspanya ve İskoçya'da 3 vaka tespit edildi. Norveç ve Güney Kore'de de şüpheli kişilere test yapılıyor.
Öte yandan Meksika'da lokantalar halka kapatıldı. Meksiko City'de sadece paket servisi satışının yapılabileceği bildirildi.
29.04.2009

 

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
6,610
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
54
Mısır’dan tüm domuzları kesme kararı
KAHİRE - Mısır Sağlık Bakanı Hatem el-Gabali, domuz gribinin Mısır’a taşınmasını engellemek amacıyla tüm domuzların “derhal kesilmesi” talimatını verdi.
Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile yapılan toplantı ardından açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Hatem el-Gabali, “Mısır’daki tüm domuzların derhal kesimine başlanması kararı alındı” dedi.
ANF
 

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
6,610
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
54
Domuz Gribi;

Yada Domuzlasmanin Sonu.Domuzlasan anlayislarin,Insanliktan uzaklasmasinin neticesi.Domuzdan gelen ..Domuz Gribi..
Ve Ölüm...
Yokolus...
.............
.............

[FONT=arial black,sans-serif]
ABD'de olağanüstü hal[/FONT]
abdd0b32bb1e0b2d9a29by.jpg

Meksika'da domuz gribi virüsüne bağlı ölümlerin ardından ABD'de de domuz gribi vakaları bulunduğunun doğrulanmasının ardından sağlık alanında olağanüstü hal ilan edildi.İç Güvenlik Bakanlığı, sağlık alanında olağanüstü hal ilan edildiğini ve virüsün görüldüğü ülkelerden gelen kişilerin Amerikan sınırlarında taramadan geçirileceğini duyurdu. ABD Başkanı Barack Obama'nın da durumu yakından takip ettiği belirtildi. Öte yandan, ABD Başkanı Barack Obama'nın virüsün görülmeye başlandığı 13 Nisan'dan 3 gün sonra Meksika'ya yaptığı geziden dolayı sağlık taramasından geçirildiği ve durumunun iyi olduğu belirtildi. 27.04.2009
 

necla_38

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Nis 2009
Mesajlar
298
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
selamun aleyküm arkadaşlar bu konuda duyarlı davranrandığınız için çok teşekkür ederim bende birkaç resim koymak istıyorum ama bana yardım edermisiniz rica etsem nerden nasıl yapılıyo bilmiyorum ınternette sorun olduğu için giremiyorum bazen benı bu konuda bılgılendırırsenız sevınırım selametle kalın...
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt