Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kendinizi Günahkar Bilin (1 Kullanıcı)

garipkalp

Kayıtlı Kullanıcı
Kendilerini günahkâr bilirlerdi

İslam büyükleri, kendilerini insanların en günahkârı bilirlerdi. Şimdikiler gibi kendilerini kurtulmuşlardan saymazlardı. Sohbetlerinde tevazu için değil inanarak, “İçinizde en günahkâr olanınız benim” buyururlardı. Kendilerini “duası makbul” kullar meyanında görmezlerdi. Bu sebeble yağmur duasına çıkmazlardı.
Malik bin Dinar hazretlerine, “Yağmur duasına, bizimle beraber siz de çıkmalısınız” dedikleri zaman, şu karşılığı vermiştir: “Korkarım ki, benim yüzümden başınıza taş yağar!”
Vehb bin Münebbih anlatır: “İsa aleyhisselâm bir gün yağmur duasına çıkmış, duâ etmiş, yağmur yağmamış. Gönlüne bir darlık gelmiş ve oradakilere demiş ki: İçinizden herhangi bir günahı işlemiş olanlar geri dönsün!” Bunun üzerine herkes gitmiş. Yalnız bir kişi kalmış. İsâ aleyhisselam ona; “Sen hiç günah işlemedin mi?” diye sormuş. O demiş ki: “İşlemez olur muyum yâ İsâ! Bir gün, bir kadına bakmıştım. Parmağımla o gözümü çıkarıp attım!” Hazreti İsâ; “Haydi bu insanlar için duâ ediver!” demiş. O da duâ etmiş. Gökyüzünde bulutlar peydâ olup sicim gibi yağmur yağmış!”
Mûsâ aleyhisselâm da üç gün yağmur duasına çıkmış, yağmur yağmamış. Cenâb-ı Hak: “Yâ Mûsâ, içinizde koğucu bir adam var. O aranızda kaldığı müddetçe duanızı kabul etmem!” diye vahyetmiş. Hazreti Mûsâ; “Yâ Rabbi! Onun kim olduğunu bildir de aramızdan çıkaralım!” diye niyaz etmiş. Cenâb-ı Hak; “Yâ Mûsâ, ben sizi koğuculuktan men ettiğim halde kendim koğuculuk mu edeyim!” buyurmuş. Bunun üzerine Musâ aleyhisselâm kavmine; “Ey kavmim! Hepiniz koğuculuk günahından Allah’a tövbe ediniz!” demiş. Onlar da tövbe etmişler. Ve Cenâb-ı Hak, kendilerine bol yağmur ihsan etmiş.
İmam-ı Şarani hazretleri buyurdu ki: Ey kardeş, bak, bundan önceki büyükler kendi kendini nasıl itham ediyor. Sakın sen, “Benim duam makbuldür” diye yağmur duasına hemen koşma! Allah’ın, bütün günahlarını bağışladığını sanıyorsan başka. Eğer böyle bir zanna sahip değilsen, bekle. Önce bütün günahlarına bir güzel tövbe et! Sonra duâya çıkarsın.
Hadis-i şerifte buyuruldu ki: Şu beş durumda dualar kabul edilir: 1- Kur’an-ı kerim okunurken. 2- Düşman ordusuyla karşılaşınca. 3- Yağmur yağarken. 4- Zulme uğrandığı vakit. 5- Ezan okunurken.

MEHMET ORUÇ TÜRKİYE GAZ.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleykum
Cok Doğru Kendimizi Gunahkar Bilmeliyiz Isteyerek Veya Istemeyerek Işlediğimiz Gunahlarimizi Allah Affetsin Amin
Allah Razi Olsun
Allaha Emanet Olun

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm Allah razı olsun Rabbim Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz günahlarımızı affetsin inşallah ... Allaha emanet olun selametle...

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Hiç kimse ben günah işlemedim diyemez veya benim günahlarım affedildi...HER ŞEYİN EN İYİSİNİ BİLEN ALLAHım bizlerin bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz günahlarımzı AFFEYLE...

kardeşim ALLAH razı olsun...selam ve dua ile...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamün aleyküm ,
rabbim günahlarımızı affetsin bizi bagışlaşın,tövbe etmeyi nasip etsin , tövbemizi kabul etsin. inşallah
hayırla kalın

DuaLar

Kayıtlı Kullanıcı
EVET ÇOK GÜZELDİ
KİŞİ KENDİSİNİN SAVCISI BAŞKALARININ AVUKATI OLMALI...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt