Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

<< KENDİNİ KENDİNE BÖL << (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Etrafına bir bak. Ne kadar çok insan ne kadar çok şey peşinde koşuyor. Çok para, çok mal, çok yer, çok iş, çok yemek, çok araba, çok tatil, çok çok.. Ne kadar telaşla yaşıyorlar. Herkesin çok acelesi var, çok telaş içindeler, çok koşturuyorlar, hep bir yerlere yetişmek istiyorlar. Durup kalsalar kaybedecekler sanki.. Koşturmasalar ellerindekileri düşürecekler gibi.

Şimdi bir de kendine bak. En çok ne mutlu ediyor seni? Kimler sana gerçek dostluk yüzü gösteriyor? Kaç sahici arkadaşın var? Kaç sırdaşın var? Çok az şey mutlu ediyor seni. Dostların pek az. Arkadaşlarının ve sırdaşlarının sayısı bir elin parmağını geçmiyor. Bazen sadece nefes almak seni mutlu etmeye yetiyor. Özlediğin bir dostunu görmek, özlediğin bir sahilde yürümek, sevdiğin bir yiyeceği yemek, sevdiğinin iki gözünün içine içine bakmak mutlu ediyor seni. Hepsi az şeyler.. Çok az şeyler..

Şimdi geri dön. Dur ve yeniden bak. Meydanlarda koşturan insanların aradıklarını bir düşün. Merdivenleri telaş içinde tırmanan, otoyolları son hızla tüketen kalabalıkların neyin peşinde olduğunu düşünmeye çalış. Aslında onların çoğu senin çoktan bulduğun çok az şeyin peşinde. Ama çok koşturdukları için bir türlü durup kendilerine soramıyorlar. Yazık ki aradıklarını sandıkları şeyi bulduklarında da tanımayacaklar.

Sen senin için önemlisin. Biricik olduğun için önemlisin. Kendini başkalarıyla kıyaslamayı bırak. Kendini kendinle kıyasla. Kendini başkalarının yaşadıkları ile tanımlamak yerine kendi yaşamınla tanımla. İçinde başkasının plağı çalmasın. Kendi sesinle konuş. Kendi yüzünle bak hayata. Kendini önemli bilerek yürü sokaklarda.

Nefes alıp verebildiğin için, güneşe çıplak gözle bakabildiğin için, rüzgârı hissedebildiğin için mühimsin. Yaratıldığın için önemlisin. Kendini kendine bölersen, eline tam tamına bir 1 geçecek. Ne yarımsın, ne eksiksin, ne de kimselerin seni tamamlamasına ihtiyacın var. Sen mühimsin.

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
RE: << KENDİNİ KENDİNE BÖL <<

SELAMÜN ALLEYKÜM KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN COK GÜZEL YAZMIŞSIN ALLAHA EMANET OL S.A.B)B)

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı

Ne yarımsın, ne eksiksin, ne de kimselerin seni tamamlamasına ihtiyacın var. Sen mühimsin.
RABBİM RAZI OLSUN KARDEŞİM.YİNE GÜZEL Bİ YAZI PAYLAŞMIŞSIN.EMEĞİNE SAĞLIK.A.E.OL...B)

Allah_affetsin

Kayıtlı Kullanıcı

ÇOK HAKLISIN...70 yaşına geldiğinde ne kadar şey yaşasanda ve o yaşadıklarını yazman bir defteri geçmez..halbuki 70 sene...yada birine anlatmak en fazla 5-6 saatini alır..halbuki ne kadar çok şey yaşamıştın değil mi??...elinde hiç birşey kalmıyor..güzelliğin,elindekiler solup bitiyor...hayatını hep dünyevi işlere harcayarak bitiriyorsun..sonsuz hayata adım attığında elinde ne bir sevgili nebir ev ne bir araba nede sahip olduğun hiç bir şeyin yerinde olmadığını görüyorsun...yarının planlarını yapıyorsun...halbuki daha yarın olmadan öleceğini bilmiyorsun...

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKUM KARDEŞİM ÇOK GÜZEL VE ANLAMLI BİR PAYLAŞIMDI ALLAH RAZI OLSUN..B)B)
EMEĞİNE SAĞLIK.. SELAMETLE KAL İNŞAALLAHB)B)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

Nefes alıp verebildiğin için, güneşe çıplak gözle bakabildiğin için, rüzgârı hissedebildiğin için mühimsin. Yaratıldığın için önemlisin. Kendini kendine bölersen, eline tam tamına bir 1 geçecek. Ne yarımsın, ne eksiksin, ne de kimselerin seni tamamlamasına ihtiyacın var. Sen mühimsin.

selamun aleykum...

Rabbim razı olsun...elinize emeğinize saglık..cok güzeldi gercekten..selametle kalın...

CENNET GULU

Kayıtlı Kullanıcı
Adres:Değer Bilmezler Mahallesi, Satılık Kalpler C

aliye_aliye yazdı:
Etrafına bir bak. Ne kadar çok insan ne kadar çok şey peşinde koşuyor. Çok para, çok mal, çok yer, çok iş, çok yemek, çok araba, çok tatil, çok çok.. Ne kadar telaşla yaşıyorlar. Herkesin çok acelesi var, çok telaş içindeler, çok koşturuyorlar, hep bir yerlere yetişmek istiyorlar. Durup kalsalar kaybedecekler sanki.. Koşturmasalar ellerindekileri düşürecekler gibi.

Şimdi bir de kendine bak. En çok ne mutlu ediyor seni? Kimler sana gerçek dostluk yüzü gösteriyor? Kaç sahici arkadaşın var? Kaç sırdaşın var? Çok az şey mutlu ediyor seni. Dostların pek az. Arkadaşlarının ve sırdaşlarının sayısı bir elin parmağını geçmiyor. Bazen sadece nefes almak seni mutlu etmeye yetiyor. Özlediğin bir dostunu görmek, özlediğin bir sahilde yürümek, sevdiğin bir yiyeceği yemek, sevdiğinin iki gözünün içine içine bakmak mutlu ediyor seni. Hepsi az şeyler.. Çok az şeyler..

Şimdi geri dön. Dur ve yeniden bak. Meydanlarda koşturan insanların aradıklarını bir düşün. Merdivenleri telaş içinde tırmanan, otoyolları son hızla tüketen kalabalıkların neyin peşinde olduğunu düşünmeye çalış. Aslında onların çoğu senin çoktan bulduğun çok az şeyin peşinde. Ama çok koşturdukları için bir türlü durup kendilerine soramıyorlar. Yazık ki aradıklarını sandıkları şeyi bulduklarında da tanımayacaklar.

Sen senin için önemlisin. Biricik olduğun için önemlisin. Kendini başkalarıyla kıyaslamayı bırak. Kendini kendinle kıyasla. Kendini başkalarının yaşadıkları ile tanımlamak yerine kendi yaşamınla tanımla. İçinde başkasının plağı çalmasın. Kendi sesinle konuş. Kendi yüzünle bak hayata. Kendini önemli bilerek yürü sokaklarda.

ÇOK GÜZEL BİR ÇALIŞMA OLMUŞ..
AÇIKÇASI BAŞLIĞI OKUDUĞUMDA BENİ BU KADAR MUTLU EDECEK BİR YAZI BEKLEMİYORDUM..
TIPKI BENİM YAŞANTIMI , GENELLİKLE HERKESİN BULUNDUĞU BU YOKUŞA BATTIKÇA BATIYORUZ.. BU HAYAT YOKUŞUNA...FAKAT ÖYLE BİR IZDIRAPTIR Kİ KURTULUŞ YOK...
ÇÜNKÜ;

BURASI ,

İMTİHAN DÜNYA'SI..B)B)B)

EMEĞİNE SAĞLIK, ÇOK GÜZEL OLMUŞ...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Sefine-i Hayat yazdı:
Ne yarımsın, ne eksiksin, ne de kimselerin seni tamamlamasına ihtiyacın var. Sen mühimsin.
RABBİM RAZI OLSUN KARDEŞİM.YİNE GÜZEL Bİ YAZI PAYLAŞMIŞSIN.EMEĞİNE SAĞLIK.A.E.OL...B)

Allah sizden de razı olsun inş. okuduğunuz için ben teşekkür ederim. Allaha emanet olun. selametle

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Allah_affetsin yazdı:
ÇOK HAKLISIN...70 yaşına geldiğinde ne kadar şey yaşasanda ve o yaşadıklarını yazman bir defteri geçmez..halbuki 70 sene...yada birine anlatmak en fazla 5-6 saatini alır..halbuki ne kadar çok şey yaşamıştın değil mi??...elinde hiç birşey kalmıyor..güzelliğin,elindekiler solup bitiyor...hayatını hep dünyevi işlere harcayarak bitiriyorsun..sonsuz hayata adım attığında elinde ne bir sevgili nebir ev ne bir araba nede sahip olduğun hiç bir şeyin yerinde olmadığını görüyorsun...yarının planlarını yapıyorsun...halbuki daha yarın olmadan öleceğini bilmiyorsun...

B)B)B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

m_muaz yazdı:

selamun aleykum...

Rabbim razı olsun...elinize emeğinize saglık..cok güzeldi gercekten..selametle kalın...

ve aleyküm selam, sağolasınız, beğendiğinize sevindim..Rabbim sizden de razı olsun inşallah. selametle kalın.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

CENNET GULU yazdı:
ÇOK GÜZEL BİR ÇALIŞMA OLMUŞ..
AÇIKÇASI BAŞLIĞI OKUDUĞUMDA BENİ BU KADAR MUTLU EDECEK BİR YAZI BEKLEMİYORDUM..
TIPKI BENİM YAŞANTIMI , GENELLİKLE HERKESİN BULUNDUĞU BU YOKUŞA BATTIKÇA BATIYORUZ.. BU HAYAT YOKUŞUNA...FAKAT ÖYLE BİR IZDIRAPTIR Kİ KURTULUŞ YOK...
ÇÜNKÜ;

BURASI ,

İMTİHAN DÜNYA'SI..B)B)B)

EMEĞİNE SAĞLIK, ÇOK GÜZEL OLMUŞ...

Allah razı olsun kardeşim. selametle kalın..

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. ALİYECİM BELKİ GENÇLİĞİNDEN DOLAYI FARKINDA DEGİLSİN FAKAT YAZDIKLARIN BELLİ BİR YAŞA GELMİŞBİZLERE O KADAR ÇOK ŞEY İFADE EDİYORKİ ÇOK TŞK EDİYORUM ALLAH C.C RAZI OLSUN ELİNE SAĞLIKB)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm güzel kardeşim.Allah razı olsun inş..Cok güzel bir yazıydı gerçekten..İhtiyacıma binaen oldu aslında biraz da..Duanda yer almak dileğiyle Aliyecim..Allah'a emanet ol..Selametle kal inş kardeşim..B)B)

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH (C.C) razı olsun kardeşim.

selamünaleyküm

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

derya_gulu yazdı:
S.A. ALİYECİM BELKİ GENÇLİĞİNDEN DOLAYI FARKINDA DEGİLSİN FAKAT YAZDIKLARIN BELLİ BİR YAŞA GELMİŞBİZLERE O KADAR ÇOK ŞEY İFADE EDİYORKİ ÇOK TŞK EDİYORUM ALLAH C.C RAZI OLSUN ELİNE SAĞLIKB)

ve aleyküm selam ablam.. yorumunuz beni çok etkiledi.. zira burada sizlerle güzel ve faydalı olanı paylaşmak arzusundayım her zaman için.. ben sizlerden çok şey öğreniyorum.. sizlere de memnun olacağınız şeyler sunabiliyorsam bu beni çok mutlu eder ablam.. benim sizlerden de öğrenecek çok şeyim var :):) Allah razı olsun ablam bu güzel yorumun için. rabbim yar ve yardımcın olsun inş. selametle kalB)B)B)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

aliye_aliye yazdı:
nigdeli yazdı:
selamun aleyküm güzel kardeşim.Allah razı olsun inş..Cok güzel bir yazıydı gerçekten..İhtiyacıma binaen oldu aslında biraz da..Duanda yer almak dileğiyle Aliyecim..Allah'a emanet ol..Selametle kal inş kardeşim..B)B)

VE ALEYKÜMS ELAM CANIM KARDEŞİM BENİM, SEN BENİM HER ZAMAN DUALARIMDASIN. HER ZAMAN AKLIMDASIN, RABBİM HER DAİM HAKKINDA HAYIRLISINI VERSİN, YAR VE YARDIMCIN OLSUN İNŞALLAH GÜZEL KARDEŞİM.. YAZIYI BEĞENDİĞİNE ÇOK SEVİNDİM:) SAĞOLASIN.. ALLAH SENDEN DE RAZI OSLUN İNŞALLAH CANIM KARDEŞİM..ALLAHA EMANETSİN. KENDİNE ÇOK İYİ BAK. SELAMETLE KAL.. BEN SENİ HİÇ UNUTMUYORUMB)B)B)

selamun aleyküm aliyecim , canım kardeşim Rabbim senden her daim razı olsun inşAllah..Sen ve annen de öyle kardeşim, aklımda, dualarımdasınız her zaman...Rabbim
her şeyin hakkında en hayırlısını versin sana inş canım benim... Allah güzel gönlüne göre versin inş..Rabbime emanetsin kardeşim ..Baki muhabbetle..

[marq]
B)B)B)B)​
[/marq]

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt