Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

°"Kendinde Gam hissedince hemen istiğfar et°" (1 Kullanıcı)

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm bahar kardeşim.yüreğine sağlık.Rabbim razı olsun.Allaha emanet ol.

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm Harika bir paylaşımdı Rahman razı olsun kardeşim emeğinize sağlık.

Rabbim ecrinizi artırsın inşaallah.Baki selam ve dua ile...B)

Ve Aleyküm Selam

Begendiginize sevindim
Sizdende insALLAH
Amin
ALLAH´a.e.o

Allah razı olsun kardeşim

Sizdende insALLAH

s.a.
bende yeni üyelerden biriyim ve paylaşımını çok beğendim
Allah razı olsun
Rabbim kalplerimizi sıkıntı ve vesveseden muhaffaza etsin Amin
Hosgeldiniz Üyeliginiz HAyirli Olsun
Sizdende insALLAH
AMIN
allah razı olsun güzel bir konu dua ile kalın

Sizdende INSALLAH Begendinize sevindim
Selamün Aleyküm kardeşim çok güzel bir paylaşım olmuş emeğinize yüreğinize sağlık RABBİM razı olsun her daim tövbe edenlerden olmak duasıyla rabbime emanet olun selam ve dua ile

Ve Aleyküm Selam Abi
Sendende InsALLAH Abi
Amin
ALLAH´a Emenet Ol

“Kendinde gam hisseyleyince hemen istiğfar et. Gam emr-i ilahi ile müessir olur.” der.
s.a
Rabbim razı olsun efendim....
Ve Aleyküm Selam
Sizdende INSALLAH

slamün aleyküm emeğinize sağlık
MEWLAM CÜMLEMİZİ SABIRLI KULLARINDAN EYLESİN
SLM WE DUA İLE

VE ALEYKÜM SELAM

AMIN INSALLAH

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı
“Kendinde gam hisseyleyince hemen istiğfar et. Gam emr-i ilahi ile müessir olur.”

Allah celle celalüh razı olsun kardeşim...

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Mevlâna der ki: Kendinde gam hissedince hemen istiğfar et

f_video51vw1m_af85a20.gif

Mevlânâ Mesnevi’sinde; “Zulmetten, gamdan, kederden sana her ne arız olursa, onun sebebi kayıtsızlık ve küstahlıktır.” diyor.
Günümüzde insanlarımızın en büyük dertlerinden biri de can sıkıntısı. Yediden yetmişe kadar her kesimden duyabileceğimiz sözler: “Benim canım çok sıkılıyor, ne yapmam lazım?”
İnsanın bazen kalbinde bir sıkıntı, huzursuzluk doğabilir. Bu durum kimi zaman kısa sürer. Bazen de hiç bitmeyecekmiş gibi uzun gelir insana. O anları yaşarken sebebini kendimize de sorarız; ama cevabını bulmakta zorlanırız. İşte bu gibi durumlarda sevgi ve aşk sultanı Mevlânâ, sıkıntının reçetesini şu güzel beytiyle bizlere sunuyor:
“Kendinde gam hisseyleyince hemen istiğfar et. Gam emr-i ilahi ile müessir olur.” der.
Mevlânâ, sıkıntının çoğaldığı, içimizi bir huzursuzluğun kapladığı, sanki kara bulutların bizim üzerimize akın ettiği zamanlarda samimi, ihlaslı bir gönülle günahlarımıza tövbe etmeye çağırıyor. Ruhumuzu yoran, inciten günahlar bize bir sıkıntı olarak geri dönüyor. İlacın ise ancak sıdk içinde tövbe etmekle olacağını söylüyor.
Yunus (as), balığın karnında karanlıklar içinde kalınca bu hale düşmesinin sebebini Allah (cc)’tan izin almadan kavmini terk edişinde bulur. Kendini Rabb’ine karşı suçlu hisseder. O haldeyken bütün karanlık ve zulmeti nuruyla aydınlatacak olan Allah’a (cc) sığınır. Onun yüce adını dili ve gönlüyle zikr eder. Onun güzel isminin nuruyla aydınlanır, balığın karnından kurtulur, felah bulur. Rasûlullah (sas) şöyle buyurdu: “Yunus’un balığın karnında iken yaptığı duâ olan: ‘La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin.’ Senden başka ilah yoktur. Sınırsız kudret ve yüceliğinle Sen, her şeyin üstündesin, doğrusu ben yapılması gerekeni yapmamak suretiyle kendime haksızlık edenlerdenim.’ (Enbiya, 87) Bu duâyı herhangi konuda yaparsa Allah onun duâsını mutlaka kabul eder.” (Tirmizî, Deavât, 82; Ahmed b. Hahbel, el-Müsned, nr. 1383)

_ALINTI_

“Kendinde gam hisseyleyince hemen istiğfar et. Gam emr-i ilahi ile müessir olur.”

daha evvel kaç kere okuduğum bir paylaşım allahu alem bugun kendimde gam hissediyorum yine okuma ihtiyacı hissettim eyvallah

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt