Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

kendimi çok kötü hissediyorum :( (1 Kullanıcı)

abc_abc

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar bence sabır en iyi ilaç sabır ve şükretmek gerek

cihansenlik

Kayıtlı Kullanıcı
Güzel bir yorum yapmışsınız ama şunu gözden kaçırmışsınız yaşamınız boyunca o insanların ekmeğini yeyip suyunu içtiniz, aile demek ana-baba evliliği değil karı-koca evliliğidir, hayatta ana-babaya iyilik emredilirken kocaya itaat emredilmiştir, kocanıza itaat edin biliniz ki bu sizin için daha hayırlıdır diye bir hadisi şerif var okumuşsunuzdur, şikayetlerinizin çoğu kültür farklılığından doğan anlaşmazlıklardır buna ne kadınlar kocalarının ailelerini nede kocalar kadınların ailelerini yargılamaya hakları yoktur, iki tara

cihansenlik

Kayıtlı Kullanıcı
tarafın birbirine özgüveninin sarsıntıya uğramasına ve mutsuz birlikteliklerin yaşanmasına sebeb olmaktadır amacından sapan evliliklerin çoğunun nasıl yıkıldığı veya nasıl sarsıntıya uğradığını çok iyi gözlemlemek gerekmektedir, islam insanlara şöyle der denginizle evlenin, bunun yaş ile değil aile yapısı ile ilgili olduğunu açık olarak görmekteyiz bir insanın üç şey için evlendiği bilinir birincisi güzellik ikincisi mal için üçüncüsü dini için, şimdikilere baktığımızda bayanlar kapalı giyinirken dinle alakası olmayan işlerle uğraşmakta erkeklerde dindar gözükmekte ama din ile hiç bir işleri olmamaktadır bunları Kur'an- ı kerim gösteriş yapmakla suçlamaktadır, eğer yazımı okuyorsanız evli iseniz eşinizin ailesine saygı eşinize sevgi gösterin mutluluk buradadır, güler yüz tatlı dil bir insanı mutlu etmeye yeter sevgiler saygılar Allah insanlara sevgiyi vermeseydi haliniz nice olurdu.

cihansenlik

Kayıtlı Kullanıcı
sayın zeynommm adlı rumuz arkadaş sana şu kadarını tavsiye ediyorum eşini güzel karşıla güler yüzlü tatlı dilli ol, Allah sana güzel bir kapı açıncaya kadar sabr ile bekle eşinin ailesine şüpheyle bakmak veya muska işleri ile karamsarlığa girmek seni eşinden soğutur, ağzından Kul Hüvallahü ehad duasını felak ve nas duasını düşürme her namazdan sonra oku, eşinizi güler yüzle karşılayın bir dediğini iki etmeyin o sana kızdığında sus ve karşılık verme sükut altındır unutma, eşin soru sorduğunda asla yalan söyleme yalan insanın özünü sarsar eşine yumuşak davran sevgi dolu sözcükler mırıldan eve yorgun geldiğinde güler yüzle karşıla iş yerinde neler yaptığı hakkında sorular sorup sıkma eğer sende çalışıyorsan kesinlikle stresinizi artıracak hareketlerden davranışlardan soru sormalardan kaçın bir insanın evine gelince oh be güzel evim diye bilmesi eşine bağlıdır, unutma karşılıklı sevgi saygı ikinizi bir birinize daha çok bağlayacaktır, " gönül güzel olursa dünyanda Ahiretinde güzeldir, gönül fesat olursa dünyanda ahiretinde kötüdür", bu sözü unutma ne ekersen onu biçersin sana Rabbimizden Mutluluklar dilerim Allah yardımcınız olsun.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yar ve yardımcın olsun.
Dualarım seninle...
Selametle kal canım benim.

tuareg

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli Kardeşim,
Aşağıdaki duaları okuyup Yüce Allah(C.C) a sığın.Tez zamanda düzelirsin inşallah.

İNŞİRAH SURESİ;

Bismillahirrahmanirrahim,

1. Elemneşrahleke sadrak
2. Ve vedağna anke vizrak
3. Ellezi engada zahrak
4. Ve refağna leke zikrak
5. Feinne meal usri yüsra
6. İnne meal üsri yüsra
7. Feiza ferağte fensab
8. Ve ila rabbike ferğab

Anlamı;
1.Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi?
2.Ve yükünü indirip-atmadık mı?
3.Ki o, senin belini bükmüştü;
4.Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi?
5.Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır.
6.Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır.
7.Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.
8.Ve yalnızca Rabbine rağbet et.

İKİ ADET ZİKİR;

1- 7 Kere

“Hasbiyallahu lailahe illahu aleyhü tevekkeltü ve hüve rabbül arşil aziym”

“Allah'a güvendim (bana yeter)ondan başka ilah yoktur, O vardır, ki bende O'na bağlanıp işimi ona bıraktım; O arşın aziym rabbidir.”

2- 7 Kere

“HASBİNALLAH VE Nİ'MEL VEKİL,VE Nİ'MEL MEVLA, VE Ni'MEL NASİR.”

Anlamı:“ Allah Teala, bize yeter, O ne güzel vekildir. Ne güzel Mevla ve ne güzel yardımcıdır.”

MANEVİ SIKINTI VE DARLIKTAN KURTULMAK İÇİN ESMA-ÜL HÜSNA ZİKRLERİ:

YA MUCİB
YA RAHİM
YA FETTAH
YA NAFİ
YA MÜMİN
YA MUSAVVİR
YA BASIT
YA BAİS
YA VASİ
YA LATİF
YA NAFİ
YA MUCİB

Sıkıntı içinde olduğunuzda veya dualara ihtiyaç duyduğunuzda unutmayın,
Yüce Allah(C.C)'a ve Sevgili Peygamber Efendimiz(S.A.V)'e, dost ve sevgili olmayı amaç edinmiş,
Esma-ül Hüsna Dua Kardeşleriniz, sizler için sürekli olarak dua ediyor !

zeynommm

Kayıtlı Kullanıcı
tarafın birbirine özgüveninin sarsıntıya uğramasına ve mutsuz birlikteliklerin yaşanmasına sebeb olmaktadır amacından sapan evliliklerin çoğunun nasıl yıkıldığı veya nasıl sarsıntıya uğradığını çok iyi gözlemlemek gerekmektedir, islam insanlara şöyle der denginizle evlenin, bunun yaş ile değil aile yapısı ile ilgili olduğunu açık olarak görmekteyiz bir insanın üç şey için evlendiği bilinir birincisi güzellik ikincisi mal için üçüncüsü dini için, şimdikilere baktığımızda bayanlar kapalı giyinirken dinle alakası olmayan işlerle uğraşmakta erkeklerde dindar gözükmekte ama din ile hiç bir işleri olmamaktadır bunları Kur'an- ı kerim gösteriş yapmakla suçlamaktadır, eğer yazımı okuyorsanız evli iseniz eşinizin ailesine saygı eşinize sevgi gösterin mutluluk buradadır, güler yüz tatlı dil bir insanı mutlu etmeye yeter sevgiler saygılar Allah insanlara sevgiyi vermeseydi haliniz nice olurdu.

ben onlara karşı saygımı hiçbirzaman yitirmedim bana yapılanlara rağmen ailenin kutsallığını çok iyi bilirim

yıllardır anne baba sevgisinden yoksunum

eşime gelince onu herşeyden çok seviyorum o benim için çok özel biri içinde zerre kötülük bulunmayan bilri

zeynommm

Kayıtlı Kullanıcı
sayın zeynommm adlı rumuz arkadaş sana şu kadarını tavsiye ediyorum eşini güzel karşıla güler yüzlü tatlı dilli ol, Allah sana güzel bir kapı açıncaya kadar sabr ile bekle eşinin ailesine şüpheyle bakmak veya muska işleri ile karamsarlığa girmek seni eşinden soğutur, ağzından Kul Hüvallahü ehad duasını felak ve nas duasını düşürme her namazdan sonra oku, eşinizi güler yüzle karşılayın bir dediğini iki etmeyin o sana kızdığında sus ve karşılık verme sükut altındır unutma, eşin soru sorduğunda asla yalan söyleme yalan insanın özünü sarsar eşine yumuşak davran sevgi dolu sözcükler mırıldan eve yorgun geldiğinde güler yüzle karşıla iş yerinde neler yaptığı hakkında sorular sorup sıkma eğer sende çalışıyorsan kesinlikle stresinizi artıracak hareketlerden davranışlardan soru sormalardan kaçın bir insanın evine gelince oh be güzel evim diye bilmesi eşine bağlıdır, unutma karşılıklı sevgi saygı ikinizi bir birinize daha çok bağlayacaktır, " gönül güzel olursa dünyanda Ahiretinde güzeldir, gönül fesat olursa dünyanda ahiretinde kötüdür", bu sözü unutma ne ekersen onu biçersin sana Rabbimizden Mutluluklar dilerim Allah yardımcınız olsun.

biz 2 yıldır tanışıyoruz eşimle ve sevgimiz hergeçn gün daha çok büyüyor çok şükür ben onu kırma ihtimalinden bile korkarım çok farklı biri yüzüne bakıtığında bile insana bir huzur veriyor onun hatrı için ben ailesinden saygımı esirgemedim esirgemiyorumda zaten içime attığım için bişileri o yüzden bunaldım eşim benen çok istedi ailesinden ayrı eve çıkmayı çünkü kendisi mutsuzdu ama şimdi okadar güzelki evliliğimiz hala liseli aşıklar gibiyiz rabbim herkesin mutluluğunu daim etsin inşallah ben bu konuyu içimdeki huzursuzluğu anlatabilmek için açmıştım beni dinlediğiniz yardımcı olmaya çalıştığınız için allah hepinizden razı olsun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt