Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

kendimi çok kötü hissediyorum :( (2 Kullanıcı)

zeynommm

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm

bana yardım edin nolur yol gösterin fikir verin

sorun ne diceksiniz bilmiyorum inanın bilmiyorum bi nevi bunalımdayım belkide

1 yıllık evliyim bundan 2 ay öncesine kadar kayınvalidemlerle oturuyorduk onların hayatımıza fazla karışmaları bizi özellikle beni yönlendirme çabaları özgüvenimi yitirmeme sebep oldu artık evde adım atmaya bile korkar olmuştum acaba yanlış bişimi yapıcam korkusu oluştu içimde hep bir belirsizlik tedirginlk oluştu iç huzursuzluğum başladı sürekli yorgunluk halsizlik başladı hiçbişey yapmak gelmiyordu içmden sürekli uyumak istiyordum sebepli sebepsiz eşimle tartışmaya başladım asnki duvarlar üzerime geliyodu herkesten nefret ediyordum sonra ayrı eve çıkmaya başladık hem kendi isteklerşmşze göre yaşamak için hemde iş yerlerimize yakın olmak için çünkü yolda bizim için bir problemdi bir şekilde eşimle tüm imkanlarımızı zorlayarak küçük bi ev kiraladık her şey çok güzeldi ama son bir aydır ben yine eski ben oldum yne huzursuzum üzeimde çok ağırlık hissediyorum herşeyden soğudum çalışmak bile istemiyorum nolur bana yardım edin ne yapmam lazım
hangi duayı okumam lazım ya bazen öyle oluyoki birinin bana muska büyü falan yaptırdığını düşünüyorum belki doğru belki saçma bundan bile emin değililm ve bugün gerçekten zor bi raddedeyim ki buraya yazma ihtiyacını hissettim şiddetle ve ağlıyorum şuan bunları yazarken sebepsizzz

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
canım yaa geçmiş olsun ..belki nazar vardır bol bol ayetel kürsi fatiha felak nas oku...muska yada büyü varmı diye gösteren dua vardı aslında onu bi araştır netten...allah korusun böle de olabilir...kıskanç insanların şerrinden hep korkmuşumdur..ama bunları önleyebilirsin allaha dua et nazarları büyüleri yok etmesi için..gerçekten tek ilacın bu...ve şöle düşün...bak eşin var yanında ve ayrı eve çıkartmış seni ne kadar güzel..senin için çabalayan bir eş...bence buna şükretmelisin canım..oturup sıkıntı yapıcağına...inanki evlenmek için hergece dua eden insanlara mahçup olanlar var...sen 1 yıllık evlisin daha yolun başındasın bunları yapma bence...elinde değil biliyorum ..üstünde ağırlık olması iyi değil canım nazar duaları oku...allahaemanet ol

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm

bana yardım edin nolur yol gösterin fikir verin

sorun ne diceksiniz bilmiyorum inanın bilmiyorum bi nevi bunalımdayım belkide

1 yıllık evliyim bundan 2 ay öncesine kadar kayınvalidemlerle oturuyorduk onların hayatımıza fazla karışmaları bizi özellikle beni yönlendirme çabaları özgüvenimi yitirmeme sebep oldu artık evde adım atmaya bile korkar olmuştum acaba yanlış bişimi yapıcam korkusu oluştu içimde hep bir belirsizlik tedirginlk oluştu iç huzursuzluğum başladı sürekli yorgunluk halsizlik başladı hiçbişey yapmak gelmiyordu içmden sürekli uyumak istiyordum sebepli sebepsiz eşimle tartışmaya başladım asnki duvarlar üzerime geliyodu herkesten nefret ediyordum sonra ayrı eve çıkmaya başladık hem kendi isteklerşmşze göre yaşamak için hemde iş yerlerimize yakın olmak için çünkü yolda bizim için bir problemdi bir şekilde eşimle tüm imkanlarımızı zorlayarak küçük bi ev kiraladık her şey çok güzeldi ama son bir aydır ben yine eski ben oldum yne huzursuzum üzeimde çok ağırlık hissediyorum herşeyden soğudum çalışmak bile istemiyorum nolur bana yardım edin ne yapmam lazım
hangi duayı okumam lazım ya bazen öyle oluyoki birinin bana muska büyü falan yaptırdığını düşünüyorum belki doğru belki saçma bundan bile emin değililm ve bugün gerçekten zor bi raddedeyim ki buraya yazma ihtiyacını hissettim şiddetle ve ağlıyorum şuan bunları yazarken sebepsizzz

Ve Aleykum Kardeşim,
Seni çok iyi anlıyorum. Senin yaşadığın aile hayatını dört yıl bende yaşadım.Tabi evliliğimin ilk dört yılı,aynı duygu ve korkuları yaşadım,birde ben çalışmıyordum,sürekli evde...Konuşmayı dahi unutmuştum.Malesef kendi başımıza bir evimiz olduktan sonra dediğin gibi duygu karmaşaları ve anlattığın diğer durumları yaşamaya başladım.Allah korusun,baktım durum daha kötüye gidiyor,doktor desteği aldım.
Dediğin ikinci konu da,tabiki ihtimal dahilinde.Yıllar öncesi bu gibi durumdan bahsedildiğinde,hangi devirde yaşıyoruz,insanlar bu kadar cahil mi diyordum.Malesef,daha kendilerini ilelebet mahfedebilecek derecede cahil insanlar olduğunu yaşayarak tecrübe ettim.
Tabiki ilk önce Rabbimize sığınacağız.Benim sana tavsiyem,dua etmek,kendini mümkün mertebe ibadete kanalize etmek ve mutlaka profoyönel yardım alman,bir psikoloğa müracat etmen.
Allah yar ve yardımcın olsun.Dualarımdaolacaksın inşaAllah.
Selam ve Dua ile

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleykum Kardeşim,
Seni çok iyi anlıyorum. Senin yaşadığın aile hayatını dört yıl bende yaşadım.Tabi evliliğimin ilk dört yılı,aynı duygu ve korkuları yaşadım,birde ben çalışmıyordum,sürekli evde...Konuşmayı dahi unutmuştum.Malesef kendi başımıza bir evimiz olduktan sonra dediğin gibi duygu karmaşaları ve anlattığın diğer durumları yaşamaya başladım.Allah korusun,baktım durum daha kötüye gidiyor,doktor desteği aldım.
Dediğin ikinci konu da,tabiki ihtimal dahilinde.Yıllar öncesi bu gibi durumdan bahsedildiğinde,hangi devirde yaşıyoruz,insanlar bu kadar cahil mi diyordum.Malesef,daha kendilerini ilelebet mahfedebilecek derecede cahil insanlar olduğunu yaşayarak tecrübe ettim.
Tabiki ilk önce Rabbimize sığınacağız.Benim sana tavsiyem,dua etmek,kendini mümkün mertebe ibadete kanalize etmek ve mutlaka profoyönel yardım alman,bir psikoloğa müracat etmen.
Allah yar ve yardımcın olsun.Dualarımdaolacaksın inşaAllah.
Selam ve Dua ile

bu kaynanayla beraner oturmak konusu beni de ilgilendiriyor malesef..
sadece kaynanan mı vardı kayınoeder falan varmıydı canım
kapalımısın
nasıl giyiniyordun bunları biraz konuşmak istedim

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim,ben sizlerden çok büyüğüm,kaınvalide,kyınpeder,babaanne,üst katta abla ,kayınbirader,17 yaşımı henüz bitirmiştim,ben çerkezim,onlr gürcü, kültür farklı,aile yapısı farklı,bakış açıları farklı.
Ben örtülüyüm kardeşim.Allaha şükür kavga gürültü yaşamadım,ama evliliğin ne olduğunu da,yani çekirdek aile hayatını yaşayamadım,sadece eşimle bir evi paylaşmak içimde ukte olarak kaldı.
O yaşta benden beklenenlere cevp vermek,farkına varmadan da olsa beni çok yormuş.

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim,ben sizlerden çok büyüğüm,kaınvalide,kyınpeder,babaanne,üst katta abla ,kayınbirader,17 yaşımı henüz bitirmiştim,ben çerkezim,onlr gürcü, kültür farklı,aile yapısı farklı,bakış açıları farklı.
Ben örtülüyüm kardeşim.Allaha şükür kavga gürültü yaşamadım,ama evliliğin ne olduğunu da,yani çekirdek aile hayatını yaşayamadım,sadece eşimle bir evi paylaşmak içimde ukte olarak kaldı.
O yaşta benden beklenenlere cevp vermek,farkına varmadan da olsa beni çok yormuş.

çok küçük yaşta evlenmişsin belkide ondan bukadar ezildin abla
şimdi ayrı evdemisin peki eşinle
hiç etrafında gördünmü beraber oturupta mutlu olan tecrübelerinden faydalanmak istedim

_semra_

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykum selam genelde hep bunlar yasanırkı malesef sıkma kendını bukadar beynını yormussun senı yoran seylerden uzak dur dınlen bıraz bende 1 yıllık ewlıyım esımın aılesıyle bırlıkte otryorum ben doguluyum kayserıde buyudum onlarda taaa rızelıler okdar farklıyızkı ama napcaksın hayat Rabbım kolaylık verıyo dua et kalbını ferah tut RABBI me sıgın canım yasında kucukmus gercekten ama olsun demekı kısmetın boleyms

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykum selam genelde hep bunlar yasanırkı malesef sıkma kendını bukadar beynını yormussun senı yoran seylerden uzak dur dınlen bıraz bende 1 yıllık ewlıyım esımın aılesıyle bırlıkte otryorum ben doguluyum kayserıde buyudum onlarda taaa rızelıler okdar farklıyızkı ama napcaksın hayat Rabbım kolaylık verıyo dua et kalbını ferah tut RABBI me sıgın canım yasında kucukmus gercekten ama olsun demekı kısmetın boleyms

bir beraber oturan daha buldum bişeyler sormak için arkadaşın konusu dağıldı ama kusuruma bakmasın:)
semracım zorlanıyormusun kayınpeder görümce falan varmı neler tavsiye edersin onlarla geçinebilmek için

_semra_

Kayıtlı Kullanıcı
gorumcem yok canım ama kaynım var ben kendımce gecınmıcem kımseyı tanımıyorum ztn gecınmemk ıcınde bı sebeb yok ama acık soylım kendınden odun vermek zorunda kalıyosn kayn pederm calyo ztn grmuyorm pek bu kınlar derın :)baska yerde konusrz belkı takma bukadr seyreyelım neyler Mevlam ne eylerse guzel eyler:)

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
gorumcem yok canım ama kaynım var ben kendımce gecınmıcem kımseyı tanımıyorum ztn gecınmemk ıcınde bı sebeb yok ama acık soylım kendınden odun vermek zorunda kalıyosn kayn pederm calyo ztn grmuyorm pek bu kınlar derın :)baska yerde konusrz belkı takma bukadr seyreyelım neyler Mevlam ne eylerse guzel eyler:)

ben bununla ilgili konu açabilirim orada konuşuruz isterseniz semracım

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşlerim,geriye dönüp baktığımda pişman mıyım.Hayır,herşeyde bir hayır vardır diyorum.Hamdolsun eşimle birlikteyim,27 yıllık evliyim.Aynı evde olup mutlu olmak,tabiki mümkün,ama bir ata sözümüz vardır,''Tek elle tapşin (alkış) olmaz.Bu her iki tarafla ilgili bir durum.Bizim evi ayırmamızda,biz başka eve çıkıyoruzla değil,böylesi mümkün olamazdıda herhalde,eşim imam-hatiplik sınavlarına girmiş ve kazanmıştı.Başka ile atanmsıyla ayrı bir hayatımız oldu.
Bir sözüm vardır,tekrar geriye dönebilsem,yine eşimle evlenirdim,fakat farklı zaman ve şartlarda.
Benimde 26 yaşında oğlum var, aynı evde değil,aynı apartmanda bile yaşamak istemiyorum.Yanlış anlaşılmak istemiyorum,ben aynı zamanda kayınvalidemi çokda seviyorum.Allah rahmet eylesin.Öldüğünde hastanelik oldum.
Anlatmak istediğim,insanların yeni evlendikleri dönemde,birbirleriyle dha fazla paylaşımda bulunabilmeleri,vakitlerini birbirlerine ayırabilme imkanları olmalı.Asla hayatlarında büyükleri olmamalı demiyorum.

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşlerim,geriye dönüp baktığımda pişman mıyım.Hayır,herşeyde bir hayır vardır diyorum.Hamdolsun eşimle birlikteyim,27 yıllık evliyim.Aynı evde olup mutlu olmak,tabiki mümkün,ama bir ata sözümüz vardır,''Tek elle tapşin (alkış) olmaz.Bu her iki tarafla ilgili bir durum.Bizim evi ayırmamızda,biz başka eve çıkıyoruzla değil,böylesi mümkün olamazdıda herhalde,eşim imam-hatiplik sınavlarına girmiş ve kazanmıştı.Başka ile atanmsıyla ayrı bir hayatımız oldu.
Bir sözüm vardır,tekrar geriye dönebilsem,yine eşimle evlenirdim,fakat farklı zaman ve şartlarda.
Benimde 26 yaşında oğlum var, aynı evde değil,aynı apartmanda bile yaşamak istemiyorum.Yanlış anlaşılmak istemiyorum,ben aynı zamanda kayınvalidemi çokda seviyorum.Allah rahmet eylesin.Öldüğünde hastanelik oldum.
Anlatmak istediğim,insanların yeni evlendikleri dönemde,birbirleriyle dha fazla paylaşımda bulunabilmeleri,vakitlerini birbirlerine ayırabilme imkanları olmalı.Asla hayatlarında büyükleri olmamalı demiyorum.

abla senden öğreneceğim çok şey var sanırım ama ben başka konu açıcam oradan devam edelim istersen adminler uygun görürmü bilmem inşalah kapatmazlar konuyu

_semra_

Kayıtlı Kullanıcı
ben sızı anlıyorum 27 yıllık ewlılık masALLAH esınıze saygnz sevgnz okadr bellıkı tabıkı buykler olmalı ama hanı nasl desem zorda kalnda destek verbılcenı bılıceksın ama kendı hayatın olucak hep bırı olunca sen sen olmaktan cıkıyosun bu sefer yanı gonuler bır olmlı kapılar degıl asla kotulemek degl nıyetım ınsALLAH solemek ıstedımı soyleyebılmsmdr ayrıca artık eskısı gıbı kımse kımseye anlayıs saygı gostermıyor bence saygı ortadan kalkıcana uzak ve degerlı olmalı ınsan Rabbım ıcınızı ferahlatsın ınsALLAH

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
ben sızı anlıyorum 27 yıllık ewlılık masALLAH esınıze saygnz sevgnz okadr bellıkı tabıkı buykler olmalı ama hanı nasl desem zorda kalnda destek verbılcenı bılıceksın ama kendı hayatın olucak hep bırı olunca sen sen olmaktan cıkıyosun bu sefer yanı gonuler bır olmlı kapılar degıl asla kotulemek degl nıyetım ınsALLAH solemek ıstedımı soyleyebılmsmdr ayrıca artık eskısı gıbı kımse kımseye anlayıs saygı gostermıyor bence saygı ortadan kalkıcana uzak ve degerlı olmalı ınsan Rabbım ıcınızı ferahlatsın ınsALLAH

Seni çok iyi anlıyorum,kesinlikle yanlış anlaşılacak birşey yok,birbirimize ihtiyacımız olduğunda birbirimizin yanında olmamız önemli bencede

zeynommm

Kayıtlı Kullanıcı
kaynana kayınpeder küçük görümce ve yaşlı bir dede tesettürlü değilim ama çok açıkta değilim sadece saçım açık

yani bekarken yada evlendikten sonra giyimimde değişme olmadı ben 27 yaşındayım ve bir sürü kötü şey yaşadım çirkinlikler gördüm insanları tanırım az çok o yüzden herzaman dikkat ederim gerek giyimime gerekse davranışlarıma benim kayınvalidem benden daha rahat bir giyim tarzına sahip annem yok kayınvalidemi annem gibi sevdim herşey çok güzeldi ama neden değişti bende eşimde çözemedik kayınpederim beni ve ailemi sürekli eleştirdi çünkü benim babam sorumsuz alkolikti ama benim babamdı her ne olursa olsun üzülüyordum işte böyle karmaşalarla soğudum onlardan

zeynommm

Kayıtlı Kullanıcı

evet yorulduğunuzun farkına varamıyorsunuz ben annemden sonra evlenene kadar çok zor günler yaşadım bir bayanın kaldıramayacağı şeyler ama ayakta kaldım hep dua ettim yalvardım rabbime hergün kurtuldum sonra herşeyden belkide benim şuanki durumum o yılların birikimidir

zeynommm

Kayıtlı Kullanıcı

kesinlikle haklsın abla ben zaten problemlerin içinden geldim ve kendimi yine bir anda farklı bir ailede bir kalabalık içinde buldum bir robot misali yaşıyordum gerçekten insan bazen kendiyle kalabilmeyi istiyor kendini dinlemeyi sorgulamayı istiyor benim buna hiç fırsatım olmadı hep bi koşturmacanın içindeydim tek desteğim eşimin sevgisiydi ve bende diyorum yne dünyaya gelsem düşünmeden evet derim eşime çünkü çok farklı biri sanki tüm yaşadıklarıma karşın bana mükafat olarak gönderilmiş gibi

zeynommm

Kayıtlı Kullanıcı

evet saygı karşılıklı olmalı anlayış olmalı evet büyükler olmalı destek çıkacağını bilmelisin ama biz görmedik o desteği yne canları sağolsun

zeynommm

Kayıtlı Kullanıcı
beni dinlediğiniz ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim sayenizde içimdekileri paylaştım rahatladım bi nebze rabbim hepinizden razı olsun inşallah tüm sıkıntılarınızı götürsün her daim mutluluk ve huzur versin AMİN...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt