Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kazancımızın zekatı (1 Kullanıcı)

bedri5

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Tem 2009
Mesajlar
5
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
53
Biz zekatımızı aldığımız evin borcu bittikten sonra aldığımız aylık üzerinden veriyoruz.Örneğin 1000 TL alıyorsak 25 TL zekat olarak veriyoruz.Fakat harcamaları yaptıktan sonra elimizde kalanın da zekatı verilir diye bir şey duyduk.
Ayriyeten Aylığımız üzerinden zekat verdiğimiz halde biraz da birikim yaptık.Yani zekatını verdikten sonra bir miktar biriktirdik. Bu birikimle aldığımız şeylerin de zekatını vermek gerekir mi?
Bir de Mesela bu sene elimizde bulunan kıymetli şeylerin 40 ta birini zekat olarak verirsek seneye yine aynı şeylerin zekatını vemek gerekir mi? Yani bir şey için defalarca zekat verilmeli midir?
Konu ile ilgili bilgileri olanların mümkünse kaynağıyla birlikte yazmalarını istirham ediyorum.
Şimdiden teşekkür ediyorum.
Herkese Saygı ve Sevgilerimle.
 

denizhkn

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Mar 2009
Mesajlar
421
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
selamunaleykum değerli abicim.. aslında konunun ehli olmadıığım için cevap vermek bana düşmez niyetim sadece yönelndirme yapmaktır sorunuz üzere bir kaç yere baktım bulduğum sonuçları size aktarmak istiyorum..

Sorularla İslamiyet | Kiraya verilen evin zekatı nasıl hesaplanır?

Sorularla İslamiyet | Zekatın verme şekli, mükellefiyet şartları, verilme zamanı ve verileceği yerler hakkında bilgi verir misiniz?

ayrıca bu yerlere girdiğinizde daha ayrıntılı şeyler göreceksiniz.. ilk linkte zekatın aylık olduğu gibi yıllık da verilebielceği yazıyor yıllık da verebilirsiniz diye düşünüyorum.. ikinci linkte zekatın şartları mevcut. zekat için zekat verilecek şeyin üstünden 354 gün yani kameri 1 yıl geçmesi gerektiği yazıyor bu durumda elinizde 1 yıl bulunmayan birşeyin zekatı düşmez sonucu çıkar.. son olarak da zekat bir kereye mahsus bir ibadet değil.
namaz bedenin zekatıdır ve bu beden bizde olduğu sürece bu bedenin zekatını vermek zorundayız.. malı da öyle düşünebilirsiniz değerli abim. onun sende durması şükür sebebidir zekat da şükürdür.
basit anlamda o mal bize emanet biz de kirasını veriyoruz..

link harici gönderdiklerim kendi yorumumdur değerli abim.. araştırmanızı tavsiye ederim ben de o arada soracağım bilirkişilere inşallah. Rabbim tüm ibadetlerinzi kabul buyursun..

Selam ve Dua ile..
 

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
32,138
Tepki puanı
7,437
Puanları
163
Yaş
52
Konum
Alanya
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

denizhkn kardeşimiz gerekli linkleri vermiş...
Allah CC. razı olsun...

Oturduğumuz evin zekatı verilmez...
Ama kiralık evin kazancından 40 ta bir verilir...
Altın ve gümüş ten 40 ta bir verilir...(Eğer nisap miktarını aşıyorsa)
Diğer gelir getiren mülklerin gelirlerinden 40 ta bir verilir...
Ve hersene bu tekrarlanır kardeşim...

Zaten ZEKAT; malın üzerinde olan ihtiyaç sahiplerinin hakkıdır...
Kendimiz kullanamayız...

Allaha emanet olun...
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt