Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KAZA NAMAZI OLAN KARDEŞLERİME (1 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KAZA NAMAZI OLAN KARDEŞLERİME

aleyküm selam kardeşim rabbim razı olsun yorumunuz için çok tşk

fetullah

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)hayırlı geceler zerda kardeşim yanlışım varsa düzeltin sünet yerine kaza kılmanın daha dogru oluşumudur? daha net açıklarsanız imanını kuvvetlendirmek isteyen kardeşinize yardımetmiş olursunuz cevabınızı bekliyorum allaha emanet olunuz selametle..:(

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Zerda ne yalan söyliyeyim kazaya kalan namazlarım oldu şimdi hemen hemen iki senedir sünnetleri farz olarak niyetleniyorum olmaz dediler sünnetlere devam ettim kaza borcun varsa sünnetler sayılmıyor dediler yeniden farzlara niyetlendim kaç kere yaptım biliyormusun artık ne olursa olsun sünnetleri farz olarak kılıyorum borcum bitene kadar devam etmeyi düşünüyorum Peygamber Efendimiz ben ümmetlerimi abdes uzuvlarından taıyacağım demiş banada mantıklı geldi çok çelişkide kaldım fırsat bulduğum zaman kaza namazı kılıyorum rabbim kabul eder inşallah Allaha emanet ol selamlar :(:(:(

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

fetullah yazdı:
B)B)B)hayırlı geceler zerda kardeşim yanlışım varsa düzeltin sünet yerine kaza kılmanın daha dogru oluşumudur? daha net açıklarsanız imanını kuvvetlendirmek isteyen kardeşinize yardımetmiş olursunuz cevabınızı bekliyorum allaha emanet olunuz selametle..:(
DEĞERLİ KARDEŞİM BÖYLE BİR ŞEYİ SÖYLEMEM DOĞRU DEĞİLDİR ŞÖYLE DEMELİYİZKİ EĞER İMKAN VARSA HEM SÜNNETİ HEM KAZAYI VE İSTERSE İNSAN NAFİLEYİ KILMASI EN EFZALİDİR AMA YETİŞTİREMİYOR VE VAKTİ DARSA KAZA NAMAZLARININ VARLIĞIDA İYİCE RAHATSIZ EDİP ÜZÜYORSA HOCALARIMIZIN FETVALARI VARDIR AMA BEN BÖYLE YAPIN DİYEMEM DEĞERLİ HOCALARIMIZIN FİKİRLERİ BİZLER İÇİN GEÇERLİDİR DUA İLE

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
Zerda ne yalan söyliyeyim kazaya kalan namazlarım oldu şimdi hemen hemen iki senedir sünnetleri farz olarak niyetleniyorum olmaz dediler sünnetlere devam ettim kaza borcun varsa sünnetler sayılmıyor dediler yeniden farzlara niyetlendim kaç kere yaptım biliyormusun artık ne olursa olsun sünnetleri farz olarak kılıyorum borcum bitene kadar devam etmeyi düşünüyorum Peygamber Efendimiz ben ümmetlerimi abdes uzuvlarından taıyacağım demiş banada mantıklı geldi çok çelişkide kaldım fırsat bulduğum zaman kaza namazı kılıyorum rabbim kabul eder inşallah Allaha emanet ol selamlar :(:(:(
HAFİZE ANNEM RABBİM KABUL ETSİN HOCAMIZIN YAZDIKLARINI DİKKATE ALIRSANIZ DOĞRUSUNU YAPACAĞINIZA EMİNİM BEN ASLA O VEBALE GİREMEM SÜNNETİN YERİNE KAZAYI KILIN DİYEMEM SADECE ŞUNU TAVSİYE EDEBİLİRİM EĞER MÜMKÜNSE RABBİMİZ İÇİN ONUN AFFINA LAYIK OLMAK İÇİN AZİMLİ OLALIM NEFSİMİZE UAYARAK KILMADIĞIMIZ NAMAZLARI HEM EDA EDELİM HEMDE SÜNNETLERİMİZİ KILALIM BEN SADECE BUNU TAVSİYE EDERİM ANNEM DUA EDİN İNŞ

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı

Arkadaşlar Sümeyra Hanımın, zamanının sahibinin "Rahmetullahi teala aleyh"yazmış olduğu Seadet-i Ebediyye kitabından yağtığı nakilleri okudukdan sonra bu konuda hala şöyle olması gerekir vesaire gibi o kaynakda bildirilen şeylerin aksini söylemek samimi olmamayı gösterir.Allahü teala arkadaşımızdan razı olsun.Nasibi olan okuyor amel ediyor borçlarını ödüyor .Nasibi olmıyanda malum leyleğin ömrü laklakla geçer.Hem Kaza namazı borcu olanın forumda ne işi var...Neyse bu ayrı bir tartışma olur en iyisi açmıyalım.

Doğru yolda olanlara selam ederim.

Kimseye etmem şikayet ağlarım kendi halime,
Mücrim gibi titrerim baktıçca istikbalime..

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Yorumunuz için çok sağaolun kardeşim Allah razı olsun

fevzisultansu

Kayıtlı Kullanıcı

RAVZA NUR KARDEŞİMİZİN AKTARDIĞI BİLGİLERE AYNEN KATILIYORUM HERKEZ VAKİT NAMAZLARINI EDA EDİP ARKASINA VARSA KAZA NAMAZLARINI KILMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRMELİ.AYRICA VACİP OLAN VİTİR NAMAZINIDA KAZA ETMEK VACİPTİR. VACİP'İN EDA'SINDA SEVAP TERKİNDE İSE GÜNAH VARDIR.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Huyela yazdı:
Arkadaşlar Sümeyra Hanımın, zamanının sahibinin "Rahmetullahi teala aleyh"yazmış olduğu Seadet-i Ebediyye kitabından yağtığı nakilleri okudukdan sonra bu konuda hala şöyle olması gerekir vesaire gibi o kaynakda bildirilen şeylerin aksini söylemek samimi olmamayı gösterir.Allahü teala arkadaşımızdan razı olsun.Nasibi olan okuyor amel ediyor borçlarını ödüyor .Nasibi olmıyanda malum leyleğin ömrü laklakla geçer.Hem Kaza namazı borcu olanın forumda ne işi var...Neyse bu ayrı bir tartışma olur en iyisi açmıyalım.

Neden kaza namazı borcumuz var diye forumdanmı çıkalım bu ne demek anlayamadım :(

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
Huyela yazdı:

Neden kaza namazı borcumuz var diye forumdanmı çıkalım bu ne demek anlayamadım :(
Evet hafize anneme katılyorum bencede kardeşimiz ne demek istemiş acaba

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:

hafize annem bende öyle...borcum bitene kadarda bu şekilde kılmayı düşünüyorum.. Rabbim ömür verirse borçlarım bittikten sonrada sünnetlerede ayrıca niyet edip kılacağım tabi. fakat biz sünnetleri terketmiyoruz.. zamanım olduğu sürecede farz namazlarımı fazla fazla kılmaya çalışıyorum rabbim kabul buyursun. yanlış bir telafuzda bulunduysam affola. Allah'a emanet olun

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

S.A.ARKADAŞLAR BEN DİYANET YETKİLİSİNDEN DİNLEDİM.KAZA BORCU OLAN SÜNNETİ BIRAKMASIN DEDİLER,SÜNNET DE FARZ KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNDAN İSLAM ALEMİNDE SÜNNETİN TERKİNİ UYGUN BULMUYORUZ DEDİLER.BENİM DE KAZA BORCUM ÇOK HEM DE NE ÇOK.AMA HİÇBİRZAMAN SÜNNETLERİ BIRAKMADIM.SİZİN DE BIRAKMANIZI İSTEMEM.ZATEN SUÇLU BİZİZ,KAZAYA BIRAKIP KILMAMAKLA,SÜNNETLERİ TERKETME HAKKIMIZ YOK DİYE DÜŞÜNÜYORUM.BEN HER VAKİTİN ARDINDAN BİR VAKİT DE KAZA NAMAZI KILIYORUM.SONRADAN SÜNNET KILINMIYOR BİLİYORSUNUZ.ÇOK ZOR OLUYOR DERSENİZ,BU ZORLUĞU ÇEKMEK ZORUNDAYIZ ÇÜNKÜ SEBEP BİZİZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.ALLAHA EMANET OLUN.RABBİM CÜMLEMİZİN İBADETLERİNİ KABUL ETSİN.A.E.O.

esmanurca

Kayıtlı Kullanıcı

s.a BENDE GUNLUK NAMAZIN ARDINDAN VAKTIN KAZASINI KILINMASINDAN YANAYIM

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com

Avukat yazdı:
S.A.ARKADAŞLAR BEN DİYANET YETKİLİSİNDEN DİNLEDİM.KAZA BORCU OLAN SÜNNETİ BIRAKMASIN DEDİLER,SÜNNET DE FARZ KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNDAN İSLAM ALEMİNDE SÜNNETİN TERKİNİ UYGUN BULMUYORUZ DEDİLER.BENİM DE KAZA BORCUM ÇOK HEM DE NE ÇOK.AMA HİÇBİRZAMAN SÜNNETLERİ BIRAKMADIM.SİZİN DE BIRAKMANIZI İSTEMEM.ZATEN SUÇLU BİZİZ,KAZAYA BIRAKIP KILMAMAKLA,SÜNNETLERİ TERKETME HAKKIMIZ YOK DİYE DÜŞÜNÜYORUM.BEN HER VAKİTİN ARDINDAN BİR VAKİT DE KAZA NAMAZI KILIYORUM.SONRADAN SÜNNET KILINMIYOR BİLİYORSUNUZ.ÇOK ZOR OLUYOR DERSENİZ,BU ZORLUĞU ÇEKMEK ZORUNDAYIZ ÇÜNKÜ SEBEP BİZİZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.ALLAHA EMANET OLUN.RABBİM CÜMLEMİZİN İBADETLERİNİ KABUL ETSİN.A.E.O.
bilgilendirdiğiniz için ALLAH RAZI OLSUN inşallah kazaları eda etmek nasip olur inşallah:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

edaalican

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun,emeğine sağlık kardesim..

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli kardeşlerim kaza namazı meselesi bir çoğumuzun gerçeği bir şekilde bu borçlardan kurtulmamız gerekiyor ve bu borçla ölürsek rabbimz katında mesul olacağımzda bir gerçektir bu sebeble bu borcu olan kardeşlerim bir an önce kaza namazlarını kılmaya başlayıp sonrasında tövbe istiğfar edip rabbimizden af ve bağışlanma dilemelidirler bende acizane kardeşiniz olarak bu konuda sitemzide bir çok yazı yayınlandı ama değerli bir hocamızın yazısıyla sizlere bir faydamız olur düşüncesiyle bu formu açmış bulunmaktayım RABBİM RIZASINA UYGUN İŞLER YAPMAKTAN AYIRMASIN SELAM VE DUA İLE

kayrahan

Kayıtlı Kullanıcı

S.A kardeslerim. Bende Adaletmaha ve Ravza_Nur kardesime katiliyorum. Vakit namazindan sonra kaza yapmak daha dogru geliyor bana.
Umarim Allah c.c. cumlemizin ibadetlerini kabul eder. Onemli olan kalpdeki Allah c.c ve iman sevgisi ile ibadetlerin yerine getirilmesi.

Allah hepinizden razi olsun. Allaha emanet olun

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
S.A kardeslerim. Bende Adaletmaha ve Ravza_Nur kardesime katiliyorum. Vakit namazindan sonra kaza yapmak daha dogru geliyor bana.
Umarim Allah c.c. cumlemizin ibadetlerini kabul eder. Onemli olan kalpdeki Allah c.c ve iman sevgisi ile ibadetlerin yerine getirilmesi.

Allah hepinizden razi olsun. Allaha emanet olun
A.S.Kardeşim sünnet namazların terk edilip kaza namazı olarak kılınmasını bir çok alim doğru bulmuyor bizde bunu dile getirdik.Desteğinizden dolayı tşk,Rabbim razı olsun.DUA İLE

zeyfatma

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleyküm
şimdi, RAVZA _NUR kardeşim sünnetleri terk etmeyelim diyor.
SUMEYRA35 kardeşimse vakit sünnetlerini kaza namazına diye niyet edip kılalım diyor.
ya ben anlamadım yada çelişki var. bunu bir iyicene açıklarlar mı acaba ?
ALLAH siazlerden razı olsun.

berat05

Yönetici
selamün aleyküm Ravza kardeşim

sizin yazınızdan anladığım kadarıyla namazlarımızı normal sünnet-farz tam rekat kılıp sonra kaza namazımızı kılıp tevbe istiğfar edeceğiz.
Bende önceden sorduğumda bana da böyleyapılması gerektiğini söylediler.
Sünneti terk etmeyi hiç düşünmedim.Allah (c.c.) korusun Peygamber efendimizi(s.a.v.) bırakmak kadar ağır gelir bana.Namazlarımın ardından bende kazalarımı kılmaya çalışıyorum.Niyet ederkende "kılamadığım en son namazın farzının kazasına" diye niyetleniiyorum
sizin söylediğiniz bir şey daha benim için uyarıcı oldu.Kaza namazlarımızın ardında bolca tevbe istiğfar etmek...anlatımızdan ben böyle aklıma gelip düşünememiştim.

Yardımlarınız ve emekleriniz için teşekkür ediyorum.Allah(c.c.) razı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt