DEĞERLİ KARDEŞİM BÖYLE BİR ŞEYİ SÖYLEMEM DOĞRU DEĞİLDİR ŞÖYLE DEMELİYİZKİ EĞER İMKAN VARSA HEM SÜNNETİ HEM KAZAYI VE İSTERSE İNSAN NAFİLEYİ KILMASI EN EFZALİDİR AMA YETİŞTİREMİYOR VE VAKTİ DARSA KAZA NAMAZLARININ VARLIĞIDA İYİCE RAHATSIZ EDİP ÜZÜYORSA HOCALARIMIZIN FETVALARI VARDIR AMA BEN BÖYLE YAPIN DİYEMEM DEĞERLİ HOCALARIMIZIN FİKİRLERİ BİZLER İÇİN GEÇERLİDİR DUA İLEfetullah yazdı:
B)B)B)hayırlı geceler zerda kardeşim yanlışım varsa düzeltin sünet yerine kaza kılmanın daha dogru oluşumudur? daha net açıklarsanız imanını kuvvetlendirmek isteyen kardeşinize yardımetmiş olursunuz cevabınızı bekliyorum allaha emanet olunuz selametle..
HAFİZE ANNEM RABBİM KABUL ETSİN HOCAMIZIN YAZDIKLARINI DİKKATE ALIRSANIZ DOĞRUSUNU YAPACAĞINIZA EMİNİM BEN ASLA O VEBALE GİREMEM SÜNNETİN YERİNE KAZAYI KILIN DİYEMEM SADECE ŞUNU TAVSİYE EDEBİLİRİM EĞER MÜMKÜNSE RABBİMİZ İÇİN ONUN AFFINA LAYIK OLMAK İÇİN AZİMLİ OLALIM NEFSİMİZE UAYARAK KILMADIĞIMIZ NAMAZLARI HEM EDA EDELİM HEMDE SÜNNETLERİMİZİ KILALIM BEN SADECE BUNU TAVSİYE EDERİM ANNEM DUA EDİN İNŞhafize yazdı:
Zerda ne yalan söyliyeyim kazaya kalan namazlarım oldu şimdi hemen hemen iki senedir sünnetleri farz olarak niyetleniyorum olmaz dediler sünnetlere devam ettim kaza borcun varsa sünnetler sayılmıyor dediler yeniden farzlara niyetlendim kaç kere yaptım biliyormusun artık ne olursa olsun sünnetleri farz olarak kılıyorum borcum bitene kadar devam etmeyi düşünüyorum Peygamber Efendimiz ben ümmetlerimi abdes uzuvlarından taıyacağım demiş banada mantıklı geldi çok çelişkide kaldım fırsat bulduğum zaman kaza namazı kılıyorum rabbim kabul eder inşallah Allaha emanet ol selamlar
Huyela yazdı:
Arkadaşlar Sümeyra Hanımın, zamanının sahibinin "Rahmetullahi teala aleyh"yazmış olduğu Seadet-i Ebediyye kitabından yağtığı nakilleri okudukdan sonra bu konuda hala şöyle olması gerekir vesaire gibi o kaynakda bildirilen şeylerin aksini söylemek samimi olmamayı gösterir.Allahü teala arkadaşımızdan razı olsun.Nasibi olan okuyor amel ediyor borçlarını ödüyor .Nasibi olmıyanda malum leyleğin ömrü laklakla geçer.Hem Kaza namazı borcu olanın forumda ne işi var...Neyse bu ayrı bir tartışma olur en iyisi açmıyalım.
Doğru yolda olanlara selam ederim.
Kimseye etmem şikayet ağlarım kendi halime,
Mücrim gibi titrerim baktıçca istikbalime..
Evet hafize anneme katılyorum bencede kardeşimiz ne demek istemiş acabahafize yazdı:
Huyela yazdı:
Arkadaşlar Sümeyra Hanımın, zamanının sahibinin "Rahmetullahi teala aleyh"yazmış olduğu Seadet-i Ebediyye kitabından yağtığı nakilleri okudukdan sonra bu konuda hala şöyle olması gerekir vesaire gibi o kaynakda bildirilen şeylerin aksini söylemek samimi olmamayı gösterir.Allahü teala arkadaşımızdan razı olsun.Nasibi olan okuyor amel ediyor borçlarını ödüyor .Nasibi olmıyanda malum leyleğin ömrü laklakla geçer.Hem Kaza namazı borcu olanın forumda ne işi var...Neyse bu ayrı bir tartışma olur en iyisi açmıyalım.
Doğru yolda olanlara selam ederim.
Kimseye etmem şikayet ağlarım kendi halime,
Mücrim gibi titrerim baktıçca istikbalime..
Neden kaza namazı borcumuz var diye forumdanmı çıkalım bu ne demek anlayamadım
hafize yazdı:
Zerda ne yalan söyliyeyim kazaya kalan namazlarım oldu şimdi hemen hemen iki senedir sünnetleri farz olarak niyetleniyorum olmaz dediler sünnetlere devam ettim kaza borcun varsa sünnetler sayılmıyor dediler yeniden farzlara niyetlendim kaç kere yaptım biliyormusun artık ne olursa olsun sünnetleri farz olarak kılıyorum borcum bitene kadar devam etmeyi düşünüyorum Peygamber Efendimiz ben ümmetlerimi abdes uzuvlarından taıyacağım demiş banada mantıklı geldi çok çelişkide kaldım fırsat bulduğum zaman kaza namazı kılıyorum rabbim kabul eder inşallah Allaha emanet ol selamlar
bilgilendirdiğiniz için ALLAH RAZI OLSUN inşallah kazaları eda etmek nasip olur inşallahAvukat yazdı:
S.A.ARKADAŞLAR BEN DİYANET YETKİLİSİNDEN DİNLEDİM.KAZA BORCU OLAN SÜNNETİ BIRAKMASIN DEDİLER,SÜNNET DE FARZ KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNDAN İSLAM ALEMİNDE SÜNNETİN TERKİNİ UYGUN BULMUYORUZ DEDİLER.BENİM DE KAZA BORCUM ÇOK HEM DE NE ÇOK.AMA HİÇBİRZAMAN SÜNNETLERİ BIRAKMADIM.SİZİN DE BIRAKMANIZI İSTEMEM.ZATEN SUÇLU BİZİZ,KAZAYA BIRAKIP KILMAMAKLA,SÜNNETLERİ TERKETME HAKKIMIZ YOK DİYE DÜŞÜNÜYORUM.BEN HER VAKİTİN ARDINDAN BİR VAKİT DE KAZA NAMAZI KILIYORUM.SONRADAN SÜNNET KILINMIYOR BİLİYORSUNUZ.ÇOK ZOR OLUYOR DERSENİZ,BU ZORLUĞU ÇEKMEK ZORUNDAYIZ ÇÜNKÜ SEBEP BİZİZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.ALLAHA EMANET OLUN.RABBİM CÜMLEMİZİN İBADETLERİNİ KABUL ETSİN.A.E.O.
S.A.ARKADAŞLAR BEN DİYANET YETKİLİSİNDEN DİNLEDİM.KAZA BORCU OLAN SÜNNETİ BIRAKMASIN DEDİLER,SÜNNET DE FARZ KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNDAN İSLAM ALEMİNDE SÜNNETİN TERKİNİ UYGUN BULMUYORUZ DEDİLER.BENİM DE KAZA BORCUM ÇOK HEM DE NE ÇOK.AMA HİÇBİRZAMAN SÜNNETLERİ BIRAKMADIM.SİZİN DE BIRAKMANIZI İSTEMEM.ZATEN SUÇLU BİZİZ,KAZAYA BIRAKIP KILMAMAKLA,SÜNNETLERİ TERKETME HAKKIMIZ YOK DİYE DÜŞÜNÜYORUM.BEN HER VAKİTİN ARDINDAN BİR VAKİT DE KAZA NAMAZI KILIYORUM.SONRADAN SÜNNET KILINMIYOR BİLİYORSUNUZ.ÇOK ZOR OLUYOR DERSENİZ,BU ZORLUĞU ÇEKMEK ZORUNDAYIZ ÇÜNKÜ SEBEP BİZİZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.ALLAHA EMANET OLUN.RABBİM CÜMLEMİZİN İBADETLERİNİ KABUL ETSİN.A.E.O.
A.S.Kardeşim sünnet namazların terk edilip kaza namazı olarak kılınmasını bir çok alim doğru bulmuyor bizde bunu dile getirdik.Desteğinizden dolayı tşk,Rabbim razı olsun.DUA İLES.A kardeslerim. Bende Adaletmaha ve Ravza_Nur kardesime katiliyorum. Vakit namazindan sonra kaza yapmak daha dogru geliyor bana.
Umarim Allah c.c. cumlemizin ibadetlerini kabul eder. Onemli olan kalpdeki Allah c.c ve iman sevgisi ile ibadetlerin yerine getirilmesi.
Allah hepinizden razi olsun. Allaha emanet olun