Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

..::Kayıpları Kazanca Çevirmek::.. (1 Kullanıcı)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Gündelik hayatımızda, belli bir problem veya belli bir olumsuzluk karşısında, zıt yönlü iki yanlışa düşeriz. İlki, ölçüsüz bir iyimserlikle, aslında ortada bir mesele olmadığının iddia edilmesidir. Ya bir ‘pembe gözlük’ veya bir ‘at gözlüğü’ takar; olanı biteni görmezden geliriz. Görsek bile, çeşitli tevillerle, ‘endişeye mahal olmadığı’na hükmederiz.
Böylesi bir hal bizi daha yolun başındayken yahut daha herşey bitmemişken yapılabilecek şeylerden alıkoyar. Sonuç, ‘herşeyin bittiği’ni bildiren bir son darbeyle uyanmaktır. Ne ki, iş işten geçmiştir artık.

Öte yanda, bu hatayı sergilemiyor olmak da bizi yanıltmasın. Bu kez, yalnızca olumsuzluğu ve problemi görmekle yetinmek gibi bir yanılgı devreye girer. Böylesi kişiler durumu isabetle tesbit ederler. Olanı biteni görmezden gelme, örtbas etme, yahut tevile girişme gibi bir tavırları da olmaz. Bilâkis, doğru bir ‘durum tesbiti’ yaparlar. Ama yalnızca ‘durum tesbiti’ yaparlar. Bu tesbitten hareketle ortadaki olumsuzluğun kalkması yönünde bir yaklaşım ve de gayret göstermede ağır davranırlar. Hatta, hiç davranmazlar.
Dolayısıyla, yalnızca ‘durum tesbiti’ yapmak; insanı iki marazî noktaya sürükler:
(1) Olumsuzluğu görmekten gelen bir tenkitçilik hali,
(2) Olumsuzluğun öylece ortada durmasının getirdiği bedbinlik ve ümitsizlik.

y1pUitzcmEFOiMGBke3xWGmowxs4JE3WqBfnE3OyeYOI2FbMAJbbQ3BSp4gWMCqvTQxlUy1c1BZU4E

Şu günlerde, Kur’ân’da sıklıkla vurgulanan bir hususun ışığında, bu ikili problem dünyamı kuşatıyor. Sık sık, Rabbimizin ‘geceyi gündüze’ çevirip, ‘ölüden diriyi’ çıkardığını bildiriyor Kur’ân. Bu âyetlerin bir dersi ise, iç dünyama, ‘kayıpları kazanca dönüştürme’ diye özetlediğim bir hareket tarzı olarak yansıyor.
Diyorum ki, kesinlikle pembe gözlük kullanmayalım. Var olanı var olmamış gibi ne görelim, ne de gösterelim. Aksine, olumsuzluğu mertçe, dürüstçe kabul edelim. Samimiyetle, doğru bir ‘durum tesbiti’ yapalım. Ama bununla da kalmayalım. Tesbit ettiğimiz her olumsuzluğun bize bir ‘sorumluluk’ yüklediğini bilelim.

Durum menfi ise, müsbetini ortaya koyma cehdiyle donanalım. Durum bizim boyumuzu aşıyor görünse bile, en azından bize düşeni, yapabildiğimiz kadarını yapalım. Nemrud’un İbrahim’i (a.s.) ateşe atacağını duyduğunda durduğu yerde sızlanmak yerine minnacık ağzına aldığı suyla külhanı söndürmeye koşan minik karıncanın öyküsünden alacağımız bir ders olsa gerek. Yolda cirmini hatırlatanlara karıncanın cevabı manidardır: “Bende bu niyet, Rabbimde bu kudret olduktan sonra, bu iş tamamdır.”

~* Metin Karabaşoğlu *~

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Gündelik hayatımızda, belli bir problem veya belli bir olumsuzluk karşısında, zıt yönlü iki yanlışa düşeriz. İlki, ölçüsüz bir iyimserlikle, aslında ortada bir mesele olmadığının iddia edilmesidir. Ya bir ‘pembe gözlük’ veya bir ‘at gözlüğü’ takar; olanı biteni görmezden geliriz. Görsek bile, çeşitli tevillerle, ‘endişeye mahal olmadığı’na hükmederiz.

Böylesi bir hal bizi daha yolun başındayken yahut daha herşey bitmemişken yapılabilecek şeylerden alıkoyar. Sonuç, ‘herşeyin bittiği’ni bildiren bir son darbeyle uyanmaktır. Ne ki, iş işten geçmiştir artık.

Öte yanda, bu hatayı sergilemiyor olmak da bizi yanıltmasın. Bu kez, yalnızca olumsuzluğu ve problemi görmekle yetinmek gibi bir yanılgı devreye girer. Böylesi kişiler durumu isabetle tesbit ederler. Olanı biteni görmezden gelme, örtbas etme, yahut tevile girişme gibi bir tavırları da olmaz. Bilâkis, doğru bir ‘durum tesbiti’ yaparlar. Ama yalnızca ‘durum tesbiti’ yaparlar. Bu tesbitten hareketle ortadaki olumsuzluğun kalkması yönünde bir yaklaşım ve de gayret göstermede ağır davranırlar. Hatta, hiç davranmazlar.
Dolayısıyla, yalnızca ‘durum tesbiti’ yapmak; insanı iki marazî noktaya sürükler:
(1) Olumsuzluğu görmekten gelen bir tenkitçilik hali,
(2) Olumsuzluğun öylece ortada durmasının getirdiği bedbinlik ve ümitsizlik.

y1pUitzcmEFOiMGBke3xWGmowxs4JE3WqBfnE3OyeYOI2FbMAJbbQ3BSp4gWMCqvTQxlUy1c1BZU4E

Şu günlerde, Kur’ân’da sıklıkla vurgulanan bir hususun ışığında, bu ikili problem dünyamı kuşatıyor. Sık sık, Rabbimizin ‘geceyi gündüze’ çevirip, ‘ölüden diriyi’ çıkardığını bildiriyor Kur’ân. Bu âyetlerin bir dersi ise, iç dünyama, ‘kayıpları kazanca dönüştürme’ diye özetlediğim bir hareket tarzı olarak yansıyor.
Diyorum ki, kesinlikle pembe gözlük kullanmayalım. Var olanı var olmamış gibi ne görelim, ne de gösterelim. Aksine, olumsuzluğu mertçe, dürüstçe kabul edelim. Samimiyetle, doğru bir ‘durum tesbiti’ yapalım. Ama bununla da kalmayalım. Tesbit ettiğimiz her olumsuzluğun bize bir ‘sorumluluk’ yüklediğini bilelim.

Durum menfi ise, müsbetini ortaya koyma cehdiyle donanalım. Durum bizim boyumuzu aşıyor görünse bile, en azından bize düşeni, yapabildiğimiz kadarını yapalım. Nemrud’un İbrahim’i (a.s.) ateşe atacağını duyduğunda durduğu yerde sızlanmak yerine minnacık ağzına aldığı suyla külhanı söndürmeye koşan minik karıncanın öyküsünden alacağımız bir ders olsa gerek. Yolda cirmini hatırlatanlara karıncanın cevabı manidardır: “Bende bu niyet, Rabbimde bu kudret olduktan sonra, bu iş tamamdır.”

~* Metin Karabaşoğlu *~
EsSelamunAleyküm Niğdeli Can Yeğenim ;

"Bende bu niyet,Rabbimde bu kudret olduktan sonra,bu iş tamamdır."

ElhamdülillahiRabbilAlemin..Sorumluluk bilinciyle inşaAllah..
Allah(CC) razı olsun..Ellerinize-emeğinize sağlık..Gündelik hayatımıza rehber olacak uyarıcı güzel bir sunum olmuş..Her çalışmanın bizleri daha aydınlık..Rabbimizin yeryüzüne Halife kıldığı sevdiği kulu olarak en güzel hasletlere bürünerek hoşnutluğunu kazanma yolunda..Resülü Zişan Efendimizin Ahlakıyla ahlaklanarak yaşamayı nasip etmesine vesile kılması temennisiyle inşaAllah..
Selam ve dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Yolda cirmini hatırlatanlara karıncanın cevabı manidardır: “Bende bu niyet, Rabbimde bu kudret olduktan sonra, bu iş tamamdır.”

ES SELAMUN ALEYKÜM CANIM KARDEŞİM.BAZEN KUL OLDUĞUMUZU BAŞIMIZA HER AN HERŞEYİN GELEBİLECEĞİNİ VE BUNUNDA RAB'BİM İN C.C. BİR RIZASI OLDUĞUNU UNUTUP HAYATTA KARŞIMIZA ÇIKAN HER ENGELE KAFA TUTUYORUZ.ONLARI HALLETMEYE ÇALIŞMAK YERİNE İÇİMİZDE BİR SORUN DAHA OLUŞTURUYORUZ.SONRA BAKIYORUZ Kİ PEMBE GÖZLÜKLERİN PEMBESİ TOZ OLMUŞ GİTMİŞ GERİYE GÖZLÜKLER KALMIŞ GÖREMEZ OLUYORUZ.RAB'BİM C.C. KİMSEYE KALDIRAMAYACAĞI BİR YÜKLE SINAMASIN,PİŞMAN ETTİRMESİN İNŞAALLAH.ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIMDI.EMEĞİNE SAĞLIK CANIM KARDEŞİM.ALLAH C.C. RAZI OLSUN EBEDEN DAİMA İNŞAALLAH.YÜCE RAB'BİM E C.C. EMANETSİN GÜZEL KARDEŞİM.SELAM,SEVGİ ;) MUHABBETLERİN DAİM OLMASI VE DUALARDA BULUŞMAK ÜMİDİYLE KARDEŞİM SELAMETLE....B)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
•·.·´¯`·.·• B) B)•·.·´¯`·.·•

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

Allah(CC) razı olsun..Ellerinize-emeğinize sağlık..Gündelik hayatımıza rehber olacak uyarıcı güzel bir sunum olmuş..Her çalışmanın bizleri daha aydınlık..Rabbimizin yeryüzüne Halife kıldığı sevdiği kulu olarak en güzel hasletlere bürünerek hoşnutluğunu kazanma yolunda..Resülü Zişan Efendimizin Ahlakıyla ahlaklanarak yaşamayı nasip etmesine vesile kılması temennisiyle inşaAllah..

ve aleyna aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatuhu Can Talip amcam..Mevla ü Teala cümlemizden razı olur inşaAllah..Beğenmenize sevindim.Siz de sağolasınız amcam. Rabbul alemin güzel yorumunuz, dualarınız ve temennileriniz için sizden ebeden daimen razı olsun, dualarınıza icabet etsin inşaAllah..B)selam ve acizane dualar ile amcam..
Fii emanillahi Teala...B)

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum canım kardeşim ellerini yüreğine saglık
çok güzel bir yazı rabbim razı olsun
rabbimize emnaetsin inşallah
selam ve dua ile inşallah
<<B)>>

cennet yolcusu

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM GÖNLÜ RABBİMİN AŞKIYLA YANMA ŞEREFİNE EREMEĞE GAYRET GÖSTEREN DEĞERLİ GÜZEL KARDEŞİM YAPMIŞ OLDUĞUNUZ PAYLAŞIMINIZ ÇOK GÜZEL RABBİM ECRİNİ KAT KAT VERSİN İNŞALLAH AMİN GÜZEL KARDEŞİM UMARIM BANA KIRILMASSINIZ BEN ACİZ PEK HOŞLANMAM KORKTUĞUM İÇİN CEVDET ABİNİN LİSTESİNE BIRAKTIĞINIZ NOTUNUZU OKUDUM SİZİN HÜSNÜ ZANINIZ ALTINDA EZİLDİM RABBİM RAZI OLSUN BİR ZAHMET O NOTUNUZU DEĞİŞTİRİRMİSİNİZ YAZMANIZA GEREK YOK GÜZEL KARDEŞİM GÖNLÜMÜZDEN GÖNLÜNÜZE KÖPRÜ KURDUK DEMEK İSTEDİKLERİNİZİ ORDAN BİLİYORUZ RABBİM RAZI OLSUN AFFINIZA SIĞINARAK İSTEDİM İNŞALLAH KIRMAMIŞIMDIR:A SİZİ RABBİM RAZI OLSUN CENNET VE CEMALULLAH NASİP OLSUN SİZ GÜZEL KARDEŞİME İNŞALLAH RASULÜL KEVSERİNİ SUNSUN SİZE KAİNATIN SAHİBİNE EMANET OLUN DAİMİ BU GÜNAHKARIN DUALARINDASINIZ SELAM VE BAKİ MUHABBETLE KARDEŞİM:gulegule

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM GÖNLÜ RABBİMİN AŞKIYLA YANMA ŞEREFİNE EREMEĞE GAYRET GÖSTEREN DEĞERLİ GÜZEL KARDEŞİM YAPMIŞ OLDUĞUNUZ PAYLAŞIMINIZ ÇOK GÜZEL RABBİM ECRİNİ KAT KAT VERSİN İNŞALLAH AMİN GÜZEL KARDEŞİM UMARIM BANA KIRILMASSINIZ BEN ACİZ PEK HOŞLANMAM KORKTUĞUM İÇİN CEVDET ABİNİN LİSTESİNE BIRAKTIĞINIZ NOTUNUZU OKUDUM SİZİN HÜSNÜ ZANINIZ ALTINDA EZİLDİM RABBİM RAZI OLSUN BİR ZAHMET O NOTUNUZU DEĞİŞTİRİRMİSİNİZ YAZMANIZA GEREK YOK GÜZEL KARDEŞİM GÖNLÜMÜZDEN GÖNLÜNÜZE KÖPRÜ KURDUK DEMEK İSTEDİKLERİNİZİ ORDAN BİLİYORUZ RABBİM RAZI OLSUN AFFINIZA SIĞINARAK İSTEDİM İNŞALLAH KIRMAMIŞIMDIR SİZİ RABBİM RAZI OLSUN CENNET VE CEMALULLAH NASİP OLSUN SİZ GÜZEL KARDEŞİME İNŞALLAH RASULÜL KEVSERİNİ SUNSUN SİZE KAİNATIN SAHİBİNE EMANET OLUN DAİMİ BU GÜNAHKARIN DUALARINDASINIZ SELAM VE BAKİ MUHABBETLE KARDEŞİM:gulegule

ve aleyna aleyküm selam güzellikler diyarının yolcusu olmaya talepkar ve biiznillah bu diyarın sakinlerinden olmasına duacı olduğumuz değerli kardeşim.. Beğenmiş olmanıza çok sevindim güzel kardeşim. Eksik olmayın inşaAllah..Estağfirullah kardeşim, kırılırmıyım..ben oradaki ulvi tavrınızı takdir ettim, maşaAllah :guleguleRabbul alemin sizi bu yoldan ayırmasın, her daim istikamet üzere olanlardan eylesin inşaAllah..çok güzel ifade etmişsiniz değerli kardeşim..Rabbim c.c bu köprüyü baki eylesin inşaAllah..Amin, güzel duanıza inşaAllah. Rabbimiz Rü'yetullah ve Firdevs cennetini ihsan eylesin size inşaAllah kardeşim..Rahman ve Rahim olan Rabbimize emanet ediyorum sizi kardeşim..bu değerli kardeşliğiniz için size çok teşekkür ederim..Rabbim sizi iki cihanda aziz eylesin,zahide hanımlarla birlikte olun inşaAllah güzel kardeşim..dualarınıza muhtaç mücrime kardeşinizden baki selam, dua ve muhabbetler ile....

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Yolda cirmini hatırlatanlara karıncanın cevabı manidardır: “Bende bu niyet, Rabbimde bu kudret olduktan sonra, bu iş tamamdır.”

ES SELAMUN ALEYKÜM CANIM KARDEŞİM.BAZEN KUL OLDUĞUMUZU BAŞIMIZA HER AN HERŞEYİN GELEBİLECEĞİNİ VE BUNUNDA RAB'BİM İN C.C. BİR RIZASI OLDUĞUNU UNUTUP HAYATTA KARŞIMIZA ÇIKAN HER ENGELE KAFA TUTUYORUZ.ONLARI HALLETMEYE ÇALIŞMAK YERİNE İÇİMİZDE BİR SORUN DAHA OLUŞTURUYORUZ.SONRA BAKIYORUZ Kİ PEMBE GÖZLÜKLERİN PEMBESİ TOZ OLMUŞ GİTMİŞ GERİYE GÖZLÜKLER KALMIŞ GÖREMEZ OLUYORUZ.RAB'BİM C.C. KİMSEYE KALDIRAMAYACAĞI BİR YÜKLE SINAMASIN,PİŞMAN ETTİRMESİN İNŞAALLAH.ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIMDI.EMEĞİNE SAĞLIK CANIM KARDEŞİM.ALLAH C.C. RAZI OLSUN EBEDEN DAİMA İNŞAALLAH.YÜCE RAB'BİM E C.C. EMANETSİN GÜZEL KARDEŞİM.SELAM,SEVGİ ;) MUHABBETLERİN DAİM OLMASI VE DUALARDA BULUŞMAK ÜMİDİYLE KARDEŞİM SELAMETLE....

ve aleyna aleyküm selam ve rahmetullah canım kardeşim..teşekkür ederim yorumun için. Var olan olumsuzlukları görmezden gelmek sorunlara çözüm değil, tam tersine onu olduğundan daha da büyültmek de bir işe yaramaz.
Rabbimizin c.c. dilemesi dışında hiçbir şeye güç yetiremeyiz..Bunu da unutmamalıyız inşaAllah..
Beğenmiş olmana sevindim güzel kardeşim, sağolasın. amin, Rabbul alemin sen değerli kardeşimden de her daim razı olsun inşaAllah.. Kalplerin asıl sahibine emanetsin inşaAllah..Daim acizane dualardasın canım kardeşim..Selam, sevgi;) ve muhabbetle..B) B)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum canım kardeşim ellerini yüreğine saglık

çok güzel bir yazı rabbim razı olsun
rabbimize emnaetsin inşallah
selam ve dua ile inşallah

<<B)>>

ve aleyna aleyküm selam canım kardeşim benim
Beğenmiş olman sevindim Damlacım..
amin, Rabbim c.c. senden de her daim razı ve hoşnut olsun inşaAllahB)
sen de Rahman ve Rahim olan yüce Mevlamıza emanetsin inşaAllah
selam ve dualarım ile..
...B) B)...

cennet yolcusu

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyna aleyküm selam güzellikler diyarının yolcusu olmaya talepkar ve biiznillah bu diyarın sakinlerinden olmasına duacı olduğumuz değerli kardeşim.. Beğenmiş olmanıza çok sevindim güzel kardeşim. Eksik olmayın inşaAllah..Estağfirullah kardeşim, kırılırmıyım..ben oradaki ulvi tavrınızı takdir ettim, maşaAllah :guleguleRabbul alemin sizi bu yoldan ayırmasın, her daim istikamet üzere olanlardan eylesin inşaAllah..çok güzel ifade etmişsiniz değerli kardeşim..Rabbim c.c bu köprüyü baki eylesin inşaAllah..Amin, güzel duanıza inşaAllah. Rabbimiz Rü'yetullah ve Firdevs cennetini ihsan eylesin size inşaAllah kardeşim..Rahman ve Rahim olan Rabbimize emanet ediyorum sizi kardeşim..bu değerli kardeşliğiniz için size çok teşekkür ederim..Rabbim sizi iki cihanda aziz eylesin,zahide hanımlarla birlikte olun inşaAllah güzel kardeşim..dualarınıza muhtaç mücrime kardeşinizden baki selam, dua ve muhabbetler ile....

SELAMÜN ALEYKÜM DEĞERLİ NİĞDELİ(RABİA) KARDEŞİM ANLAYIŞLA KARŞILADIĞINIZ İÇİN RABBİM RAZI OLSUN AKŞAM CEVAP YAZMAYINCA KIRDIĞIMI DÜŞÜNDÜM VE SABAH HEMEN SİZİN YAZDIĞINIZ NOTU OKUDUM O GÜZEL DUALARINIZA NASIL CEVAP VERECEĞİMİ DAHA DOĞRUSU VEREMEMENİN EZİKLİĞİNİ YAŞIYORUM BANA ETTİĞİNİZ O GÜZEL DUALARIN KAT BE KATINI RABBİM SİZİN GİBİ NADİDE KARDEŞİME VERSİN İNŞALLAH HELEKİ BU BANA VERDİĞİNİZ GÜL ÇOK SEVİNDİM BEN ÇOK SEVERİM GÜLLERİ ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM GÖNÜLDEN DEĞER VERDİĞİMİZ SİZ NİĞDELİ(RABİA )KARDEŞİME ŞİMDİ ŞU SORUYU SORA BİLİRSİNİZ BELKİ NERDEN ADINIZI BİLDİĞİMİ SİZ BENİM BURSADA OLDUĞUMU NASIL BİLDİYSENİZ:evetGÖNÜL İSTERDİKİ BİZDE SİZE BİR GÜL VERELİM NE YAZIKKİ NASIL YAPILDIĞINI BU ACİZ KARDEŞİNİZ BİLMİYOR KAİNATIN SAHİBİNE EMANET OLUN DEĞERLİ KARDEŞİM SELAM VE DAİMİ DUAMDA VE BAKİ MUHABBETİMLEB)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM DEĞERLİ NİĞDELİ(RABİA) KARDEŞİM ANLAYIŞLA KARŞILADIĞINIZ İÇİN RABBİM RAZI OLSUN AKŞAM CEVAP YAZMAYINCA KIRDIĞIMI DÜŞÜNDÜM VE SABAH HEMEN SİZİN YAZDIĞINIZ NOTU OKUDUM O GÜZEL DUALARINIZA NASIL CEVAP VERECEĞİMİ DAHA DOĞRUSU VEREMEMENİN EZİKLİĞİNİ YAŞIYORUM BANA ETTİĞİNİZ O GÜZEL DUALARIN KAT BE KATINI RABBİM SİZİN GİBİ NADİDE KARDEŞİME VERSİN İNŞALLAH HELEKİ BU BANA VERDİĞİNİZ GÜL ÇOK SEVİNDİM BEN ÇOK SEVERİM GÜLLERİ ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM GÖNÜLDEN DEĞER VERDİĞİMİZ SİZ NİĞDELİ(RABİA )KARDEŞİME ŞİMDİ ŞU SORUYU SORA BİLİRSİNİZ BELKİ NERDEN ADINIZI BİLDİĞİMİ SİZ BENİM BURSADA OLDUĞUMU NASIL BİLDİYSENİZ..GÖNÜL İSTERDİKİ BİZDE SİZE BİR GÜL VERELİM NE YAZIKKİ NASIL YAPILDIĞINI BU ACİZ KARDEŞİNİZ BİLMİYOR KAİNATIN SAHİBİNE EMANET OLUN DEĞERLİ KARDEŞİM SELAM VE DAİMİ DUAMDA VE BAKİ MUHABBETİMLE

ve aleyna aleyküm selam Güzelliklerin yolcusu güzel kardeşim..Estağfirullah kardeşim, akşam hemen yazmaya çalışmıştım ama sanırım siz görmeden çıkmışsınız..Benim orada anlatmak istediğimi anlamışsınızdır inşaAllah değerli kardeşim.. o forumu takip ediyordum ve sizin forumdaki mütevazi duruşunuzu takdir ettiğimi belirtmek istemiştim kardeşim..B)

Tüm güzel dualarınız ve hüsn-ü zannınız için Rabbim razı olsun ve bu acizi görmüş olduğunuz gibi kılsın inşaAllah kardeşim..:gulegule

Sormuyorum kardeşim, çünkü tahmin ediyorum nereden bildiğinizi ;) Gülünüzü de almış kadar oldum değerli kardeşim..Allah razı olsun, teşekkür ederim.nasıl eklendiğini öğrenmek istiyorsanız Cevdet abinin forumu vardı, oradan bakabilirsiniz. Ben de yardımcı olurum inşaAllah..Rabbimize c.c. emanet olun değerli kardeşim..Siz de acizane daim duamdasınız..baki selam ve muhabbetlerimle..HAYIRLI CUMALAR...

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
•·.·´¯`·.·• B) B)•·.·´¯`·.·•

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm canım kardeşim..Çok güzel bir paylaşımdı..Rabbimiz c.c senden ebeden razı olsun ve ecrini en güzeliyle versin inşallah..Anlatım çok güzeldi. Olaylara karşı ne kötümser, ne de pembe gözlüklerle bakmamalı.Hiç şüphesiz ki problemin çözümünde ilk bakış açısı, ilk yaklaşım çok önemli..Ve en önemlisi de Rabbimiz c.c'nin, dilemesini, nasrını istemek olsa gerek..Çünkü her şey onun dilemesiyle, O'nun ilm-i iradesiyle oluyor..Rabbimiz c.c razı olsun can yarenim..Satır aralarının çok iyi okunup özümsenmesi gereken bir paylaşım:evet..Rabbimiz c.c tesirli kılsın ve ecrini ziyadesiyle her iki cihanda da sana bahşeylesin inşallah..Daimi dualarımdasın canım kardeşim..Rahman ve Rahim olan Mevlamıza emanetsin..Selam, daimi dua ve baki muhabbetle inşallah

ve aleyküm selam güzel kardeşim. beğenmene sevindim, Allah razı olsun. Güzel yorumun için çok teşekkür ederim..Haklısın canım kardeşim, Rabbimiz c.c. nun ilmi iradesi ile gerçekleşiyor her şey..Bunun bilincinde olmanın, sorunlara olması gerektiği gibi yaklaşmada ve biiznillah çözüme ulaşmada çok etkisi var:evet
Rabbul alemin senden de ebeden daimen razı ve hoşnut olsun, iki cihanda da aziz eylesin seni inşaAllah..sen de her daim bu acizin dualarında, aklındasın can yarenim, dert ortağımB) Rabbimizin c.c. cenneti ve cemaliyle müjdelenen bahtiyar kullarından olasın inşaAllah..Alemlerin Rabbi olan Mevlamıza c.c. emanetsin inşaAllah ahir kardeşim..bil mukabil selam, daim dua ve baki muhabbetle inşaAllah..B)

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Emeğinize Sağlik..

Emeğinize Sağlik..

Amin..amin..inşaAllah..
Can Yeğen Selam ve baki dua ile Alemlerin Rabbi Allah(CC)'a emanet olunuz..

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Amin..amin..inşaAllah..

Can Yeğen Selam ve baki dua ile Alemlerin Rabbi Allah(CC)'a emanet olunuz..

ve aleyna aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatuhu Can Talip Amcam..B)
Aminler olsun güzel dualarınıza..Mevla Teala razı olsun sizden ebeden ve daimen..Daim dualardasınız inşaAllah..
Siz de En Emin'e, En Güzel'e emanet olun kıymetli amcam..Baki selam ve dua ile..B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt