Kaan Erdem
Yönetici
aleykümselam kardeşim.
yine tam okumadan ve idrak edemeden balıklama dalmışsınız konuya gibi bir görüntü var.(ama yorumun içinde sanki birilerine taşlama yada imada mevcut gibi,fakat burası yerimi yada gereklimi buda muamma.) buna sizin adınıza çok üzüldüm.
sizin vesileniz ilede gelelim konunun içeriğine..!
bey amca daralmış olacakkki kendince sıkıntısını bir çınar ağacı birde karakolda paylaşmak ve ders vermek istemiş.lakin görevli polis memuru sizin gibi lep demeden leblebiyi yanlış ve acele yutanlardan olacak ki bey amcaya bunak yakıştırması yapmış.
dikkat buyurursanız orada bir çok tanı ve iddia'da bulunan görevli polis memuru.bizler de polis memurunun anlattıkları ile olaya vakıf oluyoruz.
halbuki amcam bunak yada bunamış değil,hatta kendi ağzı ile bakalım ne diyor hep bereber okuyalım;
Yakınlarım, şimdi çok uzaklarda, dedi adam. Dayım, amcam, teyzem, halam kim
varsa orda. Eşim de öyle. Sadece iki çocuğum hayatta.
varsa orda. Eşim de öyle. Sadece iki çocuğum hayatta.
(bak şengül hanım adam iki çocuğunun hayatta diğerlerinin ise merhum ve merhume olduklarını söylüyor)
şimdi gelelim polis amcaya bakalım o ne demiş;
Bu yüzden de elbetteki bunamış, anne ve babasının öldüğünü unutmuştu.
işte olay bundan ibaret.şahsımca daha fazlası edep dışıdır.burada noktalıyorum.
selametle kalın kardeşim.bana sakın ola gücenmeyin.bizde çok üzülürüz.
selametle kalın kardeşim.bana sakın ola gücenmeyin.bizde çok üzülürüz.
EsSelamu Aleykum..
KAAN kardeşim paylaşımınız için şahsınıza müteşekkirim..
bir kaç noktaya değinmem gerekiyor..
Hikayede belirtildiği gibi adam biraz bunak ..polis amcada bunun farkında..zaten en az yirmi yıldır anne ve babasını görmüyor..yani öldüklerini unutmuş..
neyse..
unutana ve bunayana islamiyette sual olmaz..saman altında bişeyler aramayalım..çağırıyorsa görmek için çağırıyor..yoksa mezarda diye değil...kayıp ilanının emniyet teşkilatına verileceğini bilen bir adam ölen insanı çağıracak kadar akıllı bunasa ya .....gider ya..mezara gider..
nedemek istediğimi anladın değil mi? fazla uzatmaya gerek yok..
hikaye işte..
Selametle..
...........................
Layık olmayanlara ilmi öğretmek ilme zulmetmektir. Layık olana öğretmemekte, öğretilmeyen kimseye zulmetmektir. İMAM ŞAFİİ (R.A)
.............................