Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

kayınpeder mahremmidir? (1 Kullanıcı)

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
kayın pederime sözümüz kesildiğinden bu yana canı gönülden baba dedim, o da bana her zaman 2. bir evladı gibi davrandı, hiçbir sıkıntı da yaşamadık Allaha şükür, soframız bir, her hastalığında bana söyler ben randevu alır götürürüm doktora..
sevdiğim insanın annesi-babası benim de annem babamdır, başımın üstünde yerleri var..

sen nasıl konuşur davranırsan aynı şekilde karşılık görürsün güzel kardeşim, evle malla mülkle geçim olmaz, geçim tatlı dille güler yüzledir, Allah size de hayırlı geçim nasip eder inşAllah..

beraber mi oturyorsun canım..
dediklerin doğru ama sorun bende sadece aklıma vesveseler düşüyor uzaklaşıyorum kayınpederimden ozaman

canfeda

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim bu şekilde davranırsan nişanlınıda bunaltırsın.Daha o eve gitmeden böyle düşüncelerle kendi kendini yeterince bunaltmışsın zaten:) bence sen kalbini ferah tut,sabırlı ol.aynı eve girdiğinde belki herşey beklediginden iyi olur bunun için Allah'a dua et.zaten nişanlınında eline imkan geçtiğinde ayrı eve cıkar.o zaman sende istedigin herşeyi alırsın inşaAllah.Onlarla iyi geçinirsen zaten güzel bi aile ortamı kurulmuş olur o zaman kendini o evde bi yabancı gibi değil evin kızı gibi görürsün.Şimdiden peşin hüküm verme.

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim bu şekilde davranırsan nişanlınıda bunaltırsın.Daha o eve gitmeden böyle düşüncelerle kendi kendini yeterince bunaltmışsın zaten:) bence sen kalbini ferah tut,sabırlı ol.aynı eve girdiğinde belki herşey beklediginden iyi olur bunun için Allah'a dua et.zaten nişanlınında eline imkan geçtiğinde ayrı eve cıkar.o zaman sende istedigin herşeyi alırsın inşaAllah.Onlarla iyi geçinirsen zaten güzel bi aile ortamı kurulmuş olur o zaman kendini o evde bi yabancı gibi değil evin kızı gibi görürsün.Şimdiden peşin hüküm verme.

ayrı ev işi 5 seneyi bulur para biriktirmemiz lazım canım
çok önyargılıyım canım kimsenin bana bişe yaptığı yok durduğum yerden beri sinir küpü oluyorum allahım bana yardım etsin yaa nediyim

canfeda

Kayıtlı Kullanıcı
ayrı ev işi 5 seneyi bulur para biriktirmemiz lazım canım
çok önyargılıyım canım kimsenin bana bişe yaptığı yok durduğum yerden beri sinir küpü oluyorum allahım bana yardım etsin yaa nediyim

amin kardeşim amin inşallah..Biraz sabırlı ol herşey yoluna girer Allah'ın izniyle.sen kendini üzme lütfen

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Babandır ancak...
Kendi öz babanız da dahi olsa ...
Kendin olarak...Kendini EDEP ile muhafaza et her an...

Çünkü her Helalin de bir sınır çizgisi vardır..UNUTMA...

Pirim vermemek lazım...Şeytan Lain 'e...

Devamlı EDEP ve sığınma Allah C.C. na...Selamla...

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Babandır ancak...
Kendi öz babanız da dahi olsa ...
Kendin olarak...Kendini EDEP ile muhafaza et her an...

Çünkü her Helalin de bir sınır çizgisi vardır..UNUTMA...

Pirim vermemek lazım...Şeytan Lain 'e...

Devamlı EDEP ve sığınma Allah C.C. na...Selamla...

allah razı olsun

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun abla
düğün seneye inşallah 1 sene daha okulum var
beraber oturmmucaz :)

inşallah hayırlısıyla gelir günlerin
biraz erken nişanlanmışın tatlım ama nasipin böleymiş
sen benden bayağa küçüksün ama senin bile ayrı evin olucak he:D
akıllılık etmişin sakın isteme beraber oturmayı eviniz var sanırım

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
Gülkoksam bacım:)
Rabbim herşeyin kolaylığını verecektir.
Sadece sabır edip beklemek gerekir. Sanırım 1980'lerde yazılmış bir yazı dizisi vardı, örnek kaynana diye.
O yazı dizisini okumanı kesinlikle tavsiye ederim. Ben de sözlümün annesiyle pek anlaşamazdım. Daha doğrusu "kaynana işte ne kadar iyi olabilir ki" diye önyargılarım vardı. Sonra o yazı dizisini okudum ve ordaki gelin gibi olmak istedim. Kesinlikle fikirlerini biraz olsun değiştirecek içini rahatlatacaktır.
Hem olaya güzel tarafından bakmaya çalış, büyüklerinizin rızasını kazanacaksınız belki de, çok mutlu olacaklar, hayır dualarını eksik etmeyecekler Rabbim de size yürü ya kulum diyecek. Vardır bir hayır :)

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah hayırlısıyla gelir günlerin
biraz erken nişanlanmışın tatlım ama nasipin böleymiş
sen benden bayağa küçüksün ama senin bile ayrı evin olucak he:D
akıllılık etmişin sakın isteme beraber oturmayı eviniz var sanırım

biraz erken oldu evet farkındayım da(; nasip kısmet işleri önüne gecemiyorsun ki be abla:)bi de aynı köyde oturdugumuz için dedikoduyu sevmem hemen yüzük taktık cok istedi bende sevince oldu ablacım allah hayırlı geçim versin cok şükür evimiz de var allah sana da nasip eder inşallah allah gönlüne göre versin gül ablacım:)

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Gülkoksam bacım:)
Rabbim herşeyin kolaylığını verecektir.
Sadece sabır edip beklemek gerekir. Sanırım 1980'lerde yazılmış bir yazı dizisi vardı, örnek kaynana diye.
O yazı dizisini okumanı kesinlikle tavsiye ederim. Ben de sözlümün annesiyle pek anlaşamazdım. Daha doğrusu "kaynana işte ne kadar iyi olabilir ki" diye önyargılarım vardı. Sonra o yazı dizisini okudum ve ordaki gelin gibi olmak istedim. Kesinlikle fikirlerini biraz olsun değiştirecek içini rahatlatacaktır.
Hem olaya güzel tarafından bakmaya çalış, büyüklerinizin rızasını kazanacaksınız belki de, çok mutlu olacaklar, hayır dualarını eksik etmeyecekler Rabbim de size yürü ya kulum diyecek. Vardır bir hayır :)

okuyucam canım teşekkürler
ben de çok önyargılıyım canım bi aşsam bunları...

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
biraz erken oldu evet farkındayım da(; nasip kısmet işleri önüne gecemiyorsun ki be abla:)bi de aynı köyde oturdugumuz için dedikoduyu sevmem hemen yüzük taktık cok istedi bende sevince oldu ablacım allah hayırlı geçim versin cok şükür evimiz de var allah sana da nasip eder inşallah allah gönlüne göre versin gül ablacım:)

olsun iyi ytapmışsın canım hayırlıysı buymuş nişanlın kaç yaşında peki..
köyde oturuyosundur inşallah ne kadar şanslısın tatlım köyde oturmak için can atıyorum ama imkansız gibi görünüo şehirlerin sık apartmanları arasında kaybolmuş gibi hissediyorum..nerde oköydeki temiz havalarah ah hasret kaldım..burda cama çıksan hava almakiçin yemek kokusuydu atık kokularıydı nefes bile alınmıo ..inşallah evlenincede köyde yaşarsın:)

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
Bacım bir de sana tavsiyem şu. İnternette kayınvalideleriyle birlikte oturan insanların dertlerinin sıkıntılarının yazıldığı pek çok site, forum vb. yer var. Ben okuya okuya paranoyak olmuştum. Artık herşeyde bir kasıt arar gibiydim. Herkesi severim,herkesle iyi geçinirim ama bu "kaynana" fikri beni çıldırtıyordu. Düşündükçe insan daha rahatsız oluyor. Birtakım zorluklar olacak elbette, ama herşey düşündüğün gibi olmaz bence. Eşinin sana tavrı önemli, köprüyü daima erkeğin kurması gerekiyor. Bu konuyu nişanlınla bir araya gelince konuş, ona de ki bak bundan sonra ailenle aynı evde yaşayacağız. Sana güveniyorum ama yarın öbür gün annenle aramızdaki muhabbet nasıl olabilir bilmiyorum. Aramızdaki dengeyi sen koruyacaksın, ben artık senin eşin olacağım, ailem biricik kızlarını sana emanet ediyorlar, büyük bir sorumluluk alıyorsun lütfen kalbimi kırma. Lütfen muhabbetimizde dikkatli davranalım. Birbirimizi kırıp üzersek, ailen ne olursa olsun haklı dahi olsam biricik oğullarının üzüldüğünü düşünecek ve belki de bana cephe alacaklar. Bu şekilde konuş ama ciddi bir şekilde. Belki buna benzer konuşmalar olmuştur ama bu kadar ciddi bir konuşma yaparsan o seni anlayacaktır. Bu konuda sana eşinden başka kimse gerçekten yardımcı olup içini rahatlatamaz canım. Eşine güvenmen gerek.

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Bacım bir de sana tavsiyem şu. İnternette kayınvalideleriyle birlikte oturan insanların dertlerinin sıkıntılarının yazıldığı pek çok site, forum vb. yer var. Ben okuya okuya paranoyak olmuştum. Artık herşeyde bir kasıt arar gibiydim. Herkesi severim,herkesle iyi geçinirim ama bu "kaynana" fikri beni çıldırtıyordu. Düşündükçe insan daha rahatsız oluyor. Birtakım zorluklar olacak elbette, ama herşey düşündüğün gibi olmaz bence. Eşinin sana tavrı önemli, köprüyü daima erkeğin kurması gerekiyor. Bu konuyu nişanlınla bir araya gelince konuş, ona de ki bak bundan sonra ailenle aynı evde yaşayacağız. Sana güveniyorum ama yarın öbür gün annenle aramızdaki muhabbet nasıl olabilir bilmiyorum. Aramızdaki dengeyi sen koruyacaksın, ben artık senin eşin olacağım, ailem biricik kızlarını sana emanet ediyorlar, büyük bir sorumluluk alıyorsun lütfen kalbimi kırma. Lütfen muhabbetimizde dikkatli davranalım. Birbirimizi kırıp üzersek, ailen ne olursa olsun haklı dahi olsam biricik oğullarının üzüldüğünü düşünecek ve belki de bana cephe alacaklar. Bu şekilde konuş ama ciddi bir şekilde. Belki buna benzer konuşmalar olmuştur ama bu kadar ciddi bir konuşma yaparsan o seni anlayacaktır. Bu konuda sana eşinden başka kimse gerçekten yardımcı olup içini rahatlatamaz canım. Eşine güvenmen gerek.

aynen canım aynen şuanki paranoyaklığımı o kaynanasıyla geçinemeyen arkadaşların açtığı konulardan kaptım....orda okuyorum kimsenin tahamülü kalmamaış kaynanaya halbuki ben istemiştim beraber oturmaya ben ikna etmiştim nişanlımı...şimdi ise şeytan dürtüyor saçma şeylere bile kızıyorum kaynanama..nişanlımla o dediklerini konuştum merak etme diyor bakacaz zaman gösterecek...sende mi beraber oturdun canım

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
Yok canım ben sözlüyüm henüz:)
Benim kayınvalidemle anlaşma sorunum vardı. O köyde büyümüş yıllarca oralarda yetişmiş. Onun için gelin fikri çok farklı birşey. Bir Kur'an kursu adabı almış, çarşaflı, yani İslamı dört dörtlük yaşamaya çalışan bir gelin istiyordu. Ben üniversite öğrencisi olduğum için okuduğum için,yani erkeklerle aynı sınıfta bulunduğum için o öyle birini istemediğini söylüyordu.Beklentilerini ne kadar olsa da tam karşılayamama sorunum var. Kendisi de Kur'an kursu hocası ayrıca...
Ben ona göre beceriksiz kaçıyorum, elimden hiçbirşey gelmez de oğlunu aç bırakırım falan diye korkuyor :)

Ben ona kaç kere beni üzüyorsunuz beni kırıyorsunuz dedim. Dinlemedi.

Ben de güzelce sevgilimle konuştum o da annesine, anne umut_çiçeği çok hassastır kalbi çabuk kırılır. Beni kalbi kırıldığında beni peşinde pervane ediyor ama ben onu öyle seviyorum o benim için çok kıymetli sen ayrısın o ayrı falan gibi bir konuşma yapmış. Korkma beni aç bırakırsa da, ne olacak ondan kıymetli mi gerekirse her gün dışarıda yeriz demiş(bunu annesi üzülmesin diye dedi farkındayım ciddiyet yok yani elbette ki aç bırakacak değilim:) Sonra güzelleşti bir takım şeyler:)

En önemli nokta burada eşinin köprüyü kurması. İnan o kadar önemli ki bu anlatılmaz. Daha sen eve gelin gelmeden anne babasını karşısına alıp bu eve gelin veya hizmetçi gelmiyor, bu eve Allahın izniyle Rabbimden bana bir emanet geliyor. Koruyup kollamam gereken helalim geliyor, İnşallah yarın sizin torunlarınızın annesi olacak o da bir anne olacak, onu anneciğinden babacığından koparıyoruz bu evde kendini yabancı hissetmesin diye konuşması lazım. En başından tavrını ortaya koyarsa eşin, eşinin ailesi de oğlum böyle dediğine göre bu ciddi bir konu demektir. Ben o kızla iyi geçineyim demeye başlar. :) Sen o forumlara fazla takılma canım, sonra ay sevgilim mi aldatıyor ay kaynanam mı cadaloz demeye başlarsın :)

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
anladım canım allah sonumuzu hayretsin

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
anladım canım allah sonumuzu hayretsin

Amin canım dediğin gibi Allah sonumuzu hayır etsin:)
Bence sen hem çok akıllı hem de güzel kalpli birisin yorumlarından bunu anlıyorum:) Senin kayınvaliden ve kayınpederin senin güzelliğini farkettiklerinde oğlumuz ne güzel bir seçim yapmış Maşallah diyecekler:) Bütün vesveseleri at içinden:) Dualarımdasın :)

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Amin canım dediğin gibi Allah sonumuzu hayır etsin:)
Bence sen hem çok akıllı hem de güzel kalpli birisin yorumlarından bunu anlıyorum:) Senin kayınvaliden ve kayınpederin senin güzelliğini farkettiklerinde oğlumuz ne güzel bir seçim yapmış Maşallah diyecekler:) Bütün vesveseleri at içinden:) Dualarımdasın :)

tatlım teşekkür ederim
akıllıolduğum kanısına nasıl vardın bakim kız:):)teşekkür ederim
kayınpeder ve kaynana beni zaten çok seviyorlar canım ben kendimde bazı kabahatlar buluyorum vesveseye düşüyorum ben neden beraber otuyorm arkadaşların evi var falan diye..şeytan hep beni tetikliyor biliyorum dua et bana sende çok çok mutlu ol inşallah..evinindekıymetini bil olurmu:)

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
tatlım teşekkür ederim
akıllıolduğum kanısına nasıl vardın bakim kız:):)teşekkür ederim
kayınpeder ve kaynana beni zaten çok seviyorlar canım ben kendimde bazı kabahatlar buluyorum vesveseye düşüyorum ben neden beraber otuyorm arkadaşların evi var falan diye..şeytan hep beni tetikliyor biliyorum dua et bana sende çok çok mutlu ol inşallah..evinindekıymetini bil olurmu:)

Akıllı olduğun nerden belli açıklayayım, daha evlenmeden sevdiğinin ailesi yanında nasıl davranacağını düşünen kişi, hem akıllı, hem edepli, hem de haya sahibidir kanımca:)

Ayrıca seni sevecekler tabi ki sen sevilmez misin? :) Şimdi seviyorlar ya, birlikte yaşamaya başladığınızda şimdikinden katbekat daha çok sevecekler çünkü yüreğinin güzelliğini daha çok bilecekler:)

Güzel dilek ve tavsiyelerin için teşekkürler:) İnci yaptım nasihatini, aklımda saklıyorum canım sağolasın :)

Bütün arkadaşlarımın evi var diyorsun ya kuzucum, sen onların yanında olunca hayır dualarını alırsan, bu dünyada nice evlerin, cennette köşklerin olur ana-baba duasından, iyi ve ağırbaşlı huylarınla... Aklına o vesvese gelince, cennetteki köşkleri sarayları düşün. Şimdi benim evim yok ama onların rızasıyla hem bu dünyada evim, hem "Altından ırmaklar akan cennetlerde saraylarım olur" de kendi kendine:)) Sana böylesi yakışır bacım benim :)

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
canım yaa gerçektende öle diyorum kendime onların rızasını alırsam iyi amel işlersem cennete köşküm olur belki diyorum :) köye de hasretim ya cennette o hasretliğimde gider..inşallah cennet ehlinden oluruz .....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt