Yok canım ben sözlüyüm henüz
Benim kayınvalidemle anlaşma sorunum vardı. O köyde büyümüş yıllarca oralarda yetişmiş. Onun için gelin fikri çok farklı birşey. Bir Kur'an kursu adabı almış, çarşaflı, yani İslamı dört dörtlük yaşamaya çalışan bir gelin istiyordu. Ben üniversite öğrencisi olduğum için okuduğum için,yani erkeklerle aynı sınıfta bulunduğum için o öyle birini istemediğini söylüyordu.Beklentilerini ne kadar olsa da tam karşılayamama sorunum var. Kendisi de Kur'an kursu hocası ayrıca...
Ben ona göre beceriksiz kaçıyorum, elimden hiçbirşey gelmez de oğlunu aç bırakırım falan diye korkuyor
Ben ona kaç kere beni üzüyorsunuz beni kırıyorsunuz dedim. Dinlemedi.
Ben de güzelce sevgilimle konuştum o da annesine, anne umut_çiçeği çok hassastır kalbi çabuk kırılır. Beni kalbi kırıldığında beni peşinde pervane ediyor ama ben onu öyle seviyorum o benim için çok kıymetli sen ayrısın o ayrı falan gibi bir konuşma yapmış. Korkma beni aç bırakırsa da, ne olacak ondan kıymetli mi gerekirse her gün dışarıda yeriz demiş(bunu annesi üzülmesin diye dedi farkındayım ciddiyet yok yani elbette ki aç bırakacak değilim
Sonra güzelleşti bir takım şeyler
En önemli nokta burada eşinin köprüyü kurması. İnan o kadar önemli ki bu anlatılmaz. Daha sen eve gelin gelmeden anne babasını karşısına alıp bu eve gelin veya hizmetçi gelmiyor, bu eve Allahın izniyle Rabbimden bana bir emanet geliyor. Koruyup kollamam gereken helalim geliyor, İnşallah yarın sizin torunlarınızın annesi olacak o da bir anne olacak, onu anneciğinden babacığından koparıyoruz bu evde kendini yabancı hissetmesin diye konuşması lazım. En başından tavrını ortaya koyarsa eşin, eşinin ailesi de oğlum böyle dediğine göre bu ciddi bir konu demektir. Ben o kızla iyi geçineyim demeye başlar.
Sen o forumlara fazla takılma canım, sonra ay sevgilim mi aldatıyor ay kaynanam mı cadaloz demeye başlarsın