yarali_serce
Kayıtlı Kullanıcı
- Katılım
- 14 Eki 2007
- Mesajlar
- 41
- Tepki puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 17
Katıklı Dolma
Malzemeler
Yarım kilo orta yağlı kıyma
250 gr köftelik bulgur
2 Adet soğan
5-6 Adet sivri biber
Tuz, reyhan, kırmızı pulbiber
2 Kilo kabak
3 Diş sarımsak
1.5 Su bardağı sıcak su
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kasesi yoğurt
1 Tutam kuru nane
Hazırlanışı
Malzemeler
Yarım kilo orta yağlı kıyma
250 gr köftelik bulgur
2 Adet soğan
5-6 Adet sivri biber
Tuz, reyhan, kırmızı pulbiber
2 Kilo kabak
3 Diş sarımsak
1.5 Su bardağı sıcak su
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kasesi yoğurt
1 Tutam kuru nane
Hazırlanışı
- Soğan ve biberleri küçük küçük doğrayın.
- Kıyma, bulgur, tuz, kırmızı pulbiber ve reyhan otunu ilave edip iyice yoğurun.
- Arada bir su serperek hamur kıvamına getirin.
- Kabakları yıkayıp, temizleyin.
- 2 Parmak kalınlığında dilimleyip, kaşıkla içini oyun.
- Hazırladığınız kıymalı içten alarak kabaklara doldurun.
- Genişçe bir tencereye dizip, 1.5 su bardağı sıcak su ilave ederek ağır ateşte pişirin.
- Diğer tarafta sarımsakları ayıklayıp, dövün ve yoğurda ekleyip, karıştırın.
- Tereyağını küçük bir tavada eritip, kuru nane ilave ederek kızdırın.
- Dolmalar piştikten sonra servis tabağına alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
- Naneli sıcak tereyağını gezdirip, servis yapın.
- NOT : İsteğe göre kırmızı pulbiber de serpebilirsiniz.