Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kaşıntınız varsa mutlaka okyun !!! (1 Kullanıcı)

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Şub 2008
Mesajlar
5,741
Tepki puanı
3
Puanları
0
Yaş
38
Konum
ha bura :)
Web Sitesi
www.facebook.com
Kaşıntınız varsa mutlaka okuyun !!!


5316.jpg



Bilim adamları, kaşıntıdan sorumlu sinir hücrelerini buldu. İşte ayrıntılar...


Bilim adamları, kaşıntıdan sorumlu sinir hücrelerini buldu. Bilim adamlarının bu keşiflerinin cilt hastalıkları için daha etkili tedavi yöntemlerinin bulunmasına yardımcı olması bekleniyor.

Science dergisinde yayımlanan araştırmanın sonuçlarına göre, fareler üzerinde yapılan deneyler, bu hayvanların yalnızca kaşınma hissini ileten sinir hücreleri olduğunu gösterdi.

St Louis'deki Washington Üniversitesi ve Çin'in Pekin Üniversitesi'nden araştırmacılar, çalışmaları çerçevesinde kaşıntı sinir hücrelerini öldürerek, farelerdeki kaşınmayı önlediler.

Araştırmayı yürüten ekibin başkanı Washington Üniversitesi'nden Zhou-Feng Çen yaptığı açıklamada, bu buluşlarının tedavi yöntemleri açısından çok önemli etkilerinin olacağını kaydetti. Belirli sinir hücrelerinin, acı değil kaşıntı hissi için önemli olduğunu gösterdiklerini anlatan Çen, bu hücrelerin, gelecekte kaşıntı tedavisinde kullanılabilecek çok sayıda reseptör veya molekül içerebileceğini belirtti.

Araştırmacılar "GRPR" adı verilen ilk kaşıntı genini de 2007'de tanımlamıştı. Bu gen omurilikte bulunuyor.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt