Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

karizmamı değişiyor yoksa ruh mu? (1 Kullanıcı)

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
Müslüman erkek giyimi denildiğinde aklıma;
kumaş pantolaon,uzunkollu gömlek,(sünnete uygun saç ve sakal modeli )geliyor...

sonn dönemlerdeyse bu değişerek;
kotpantolon,vücut hattalrınıbelli eden badiler,kulağında küpe,enteresan saç,sakal modelleri
diğer modelin yerini aldı....
kimisi daha farklı,kimisi karizma görünmek için bunu yapıyor....ben bilmeden
karizma mı değişiyor(!)

yoksa ruh mu?

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
RE: karizmamı değişiyor yoksa ruh mu?

evet.....
yok mu
konuyu
paylaşacak!!!

istikbal

Kayıtlı Kullanıcı

Esselemü alayküm verahmetullahi vebereketuhü

Allah cc sizden razı olsun ki günümüzün en önemli problerinden biri olan ve insanların bu konuda nereye gittiğini bilmediği bir konuyu bizlere açmıssınız kardeşlerimle beraber inşallah bu konuda yapılan doğru bilgilerde istifade ederiz inşallah

Malesef sizin dediğiniz gibi insanlarımızın giyiniş tarzları o kadar değişti ki insanlarımız giyiniiş tarzlarını kuran ve sunnette arayacaklarına artık batı kültüründe aramaya koyuldular.

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı

istikbal yazdı:
Esselemü alayküm verahmetullahi vebereketuhü

Allah cc sizden razı olsun ki günümüzün en önemli problerinden biri olan ve insanların bu konuda nereye gittiğini bilmediği bir konuyu bizlere açmıssınız kardeşlerimle beraber inşallah bu konuda yapılan doğru bilgilerde istifade ederiz inşallah

Malesef sizin dediğiniz gibi insanlarımızın giyiniş tarzları o kadar değişti ki insanlarımız giyiniiş tarzlarını kuran ve sunnette arayacaklarına artık batı kültüründe aramaya koyuldular.

VE ALEYKÜM SELAM....
BENİM DAHA ÇOK SİNİRİMİBOZAN ŞU BADİLER....
BUTUN HATLAR MEYDANDA....
GENELDE BU KONUDA BAYANLARA KIZIYORUZ
AMA ERKEKLERDE BUNDAN AŞAĞI DEĞİL....
BENCE EN GÜZELİ GÖMLEK VE KUMAŞ PANTOLAN....
DAHA SAYGIN BİR ŞEKLE BÜRÜYOR İNSANI....
TABİ BU BENİM DÜŞÜNCEM.....

115544

Kayıtlı Kullanıcı
dediklerinize harfiyen katılıyorum.ne bu böyle.dar badiler kotlar falan bir erkeğe yakışmıyor

yunusemre82

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum ALLAHIn selami vede bereketi uzerinize olsun INSALLAH..
Ben kendi adima sunu yazayim ,bende kot pantolon giyerim ama o kadar dar vede vucud hattini belli etmeyenleri,birde islamiyette sunnet olan giyim cübbe yakasiz göömlek takke sünnettir.ayriyeten biyik vede sakal birakmak sünnettir.Ben evliyim sakal birakiyorum sunnettir diye ,ama cevemden sakalini kes yakismiyor diyorlar ,cok sasiriyorum utaniyorum utanmam sakalimdan degil .Toplumumuz öyle bir yere getirilmiski islam kimligi modern avrupaya dönusmus gözlerinde,kim bir cübbeli takkeli musluman kardesimi elini öpmeye doymacagim kardesimi görse yuh bea sunlara bak abartmislar bunlar cahil olmaz bu kadar diye laf ediyorlarr.. Simdi oturun ve düsünün ne hale gelmisiz bunun sebebini arayin.. Ha faazla aramayin evinizin icinde TV varsa ona bakin cevabi bulursunuz.Diziler sinemalar reklamlar hic birinin amacsiz olmadigini sannetmiyorumm.bir örnek dizilerde moda olan bosanma resmen yüzde 90 bosanmis olan bir toplum ortaya cikardi Avrupada almanyada yani basimda bosanmak moda oldu adet oldu hadi pantolu birakalimda daha buyuk sorunlarimizi tartisalimm ve oturup ne yapmaliyiz onu düsünelim.. onuda söyleyimm biz ISLAM toplulugu kürt cerkez alevi sunni irakli iranli arabi birbirimizle didismeyi biraksak Dünya sevgisi zirhini ustumuzden cikarsak bakin o zaman bizim geldigimiz yer nere olur.. ama hayal bu galiba söyle bakiyorsaniz ISLAM alimine hayaldende öte bunlar...

scenicisland18.jpg

mystical.jpg

kurbanlikekran.jpg

ALLAHUMME SALLI ALA SEYYIDINA MUHAMMED (s.a.v)

56_56

Kayıtlı Kullanıcı
:evet:evet:evet:A

sarmasik

Kayıtlı Kullanıcı
değişen ruhlar tabiki...karizma dersek işin bahanesine kaçmış oluruz...evet bu tür giyim hiç hoş değil ama artık kaçışta yok gibi....rabbim bizleri korusun, yardım etsin,islama uygun yasamamızı nasip eylesin...

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
bodi ve küpe dışındakilere sözüm yok ama bu bodi ve küpe nasıl bir moda önce onu araştırmaları lazım, neyi ifade ettiğinide...

Delete

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.

Sokakta gördüğümüz gençlerin dış görünüşleri gittikçe daha da enteresanlaşıyor.
Erkeklerin saçları uzun, kulakları küpeli, kızların ise tam tersi neredeyse sıfır numara saç, erkeksi ve yeni yetme metalci giyim.

Tarihini bilmeyen geçmişine küskün, binlerce yıllık milli tarihini sadece kendisine kötülenip durulan son yüz yıldan ibaret sanan bu gençlik, tabi ki kendine hazırlanan bu tuzağa düşmek durumundadır. Dizilerde ve filmlerde çocuklarımıza ve gençlerimize milli manevi değerler olarak neler kazandırabiliriz, İslami yaşam ve aile hayatını yüceltme adına neler verebiliriz kaygısı taşımadan, sadece reyting yapacak ilginç konuları seçerek, komiklik adına veya ilginç canalıcı konuları işleme kaygısıyla yapılan çalışmalar ortaya bu acı tabloları getirmektedir. Karşımıza materyalist kafa yapılı, her şeyi maddeden ibaret sayan, hayatın sadece tad alınmak için bir araç olduğunu düşünen, hiçbir milli manevi değere saygı duymayan, yarını için ciddi bir amacı olmayan, boş ve ilkesiz bir gençlik çıkıyor.

Allah razı olsun kardeşim,
Selam ve baki dua ile kalın.

93270140eb0.gif
97906724wb4.gif

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt