Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

۞ Kardelen Olabilir Misin? ۞ (3 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

371851kdi9c91t5iqu7.gif

Bak mü'mine nasıl da zorluklarla savaşıyor, tıpkı bir kardelen çiçeği gibi; ölümden, soğuktan, yokluktan bir çiçek misali hem zarif, hem dimdik.
Her yerde karlar var. Kardelenlerse küme küme sokulmuş birbirine, hiçbir etkinin kendini eğip bükmesine izin vermemeye çalışıyorlar.
Soğuk rüzgarlar esiyor, kardelenlerin belki de en tatlı rüyalarını bölüp geçiyor.
Kardelenler, bu sessiz ölümle nasıl savaşıyor?
İnsanlar, bunca acıya nasıl katlanıyor?
İnanç!.. Baharın bir gün geleceğine dâir duyulan çok güçlü bir inançları var.
Yaşayabilecekleri, açabilecekleri baharı bekliyorlar.
O bahar ki; bu dünyanın yüzünde rastlanmamış hiçbir zaman. Kardelenler kışın açtıklarında o baharı beklerler. Onlar bu dünyanın hayal baharını hiçbir zaman özlemezler.
Onların özlemini çektikleri bahar; soldukları zaman gidecekleri yerin baharıdır.
Gerçeği bilen insan, bu dünyadaki güzelliği özlemez onun özleyeceği güzellik kendine vaad edilendir.
Kimi çiçekler korkudan çıkamaz toprağın yüzüne, bu kısmen, bile bile mü'min olmayanın haline benzer. Hiçbir şey yapmadan ömür tüketir kara toprağın dibinde.
Kimi çiçekler zorlamayla çıkarlar yüzeye, en ufak rüzgarda salınır, sürüklenir oradan oraya… Çünkü kökleri sağlam değildir. Bu, inancı az olan zorlamayla inanan kimseyi hatırlatır. Onların cenneti sallantıdadır.

Kimisi de kışın geleceğini, karların kendisini donduracağını, baharın solduracağını bile bile çıkar yüzeye. Toplanır bir olur kardeşleriyle. Kök salar en dibe. İşte bu kardelen, gerçek mü'minin simasına benzer. Zarifliği ezilse de topukların altında, solsa da, rengi atsa da söküp atamazsınız onu inancın hasından.

Daha da zorlarsanız inancını değil, canını alırsınız.
Âlemleri yaratan Rabbim, kışın bile güneş doğdurur onların üstüne, sırdaş eder kalbi aynı olanları ve gözetir onları.

Yeter ki; rüzgara, kışa, zorluklara eğilmeyen o en güzel kardelen, O'nun önünde secde etsin. İmanıyla titresin. Bu en büyük armağan değil midir?
Kış güneşinden bile öte değil midir?
Bilmez mi?
O kardelenin Rabbi istese, eritir karları, uçurur başında binbir renkli kuşları, estirir serin rüzgarları… Ama kardelen, bir imtihan dünyasında açtı gözlerini, unutmadı, kime ibadet etmeye geldiğini.
Aynı zamanda kıskanmamalı yıldızları, bilmeli onlar da kendisi gibi Allâh'ın yarattığı bir beyaz çiçektir gökte açan. Göklerin topraklarına köklerini salan.
Unutmamalı, hatırından hiç çıkarmamalı. O karları öpüp koysa başına yeridir. Yoksa Rabb'ine nasıl varacaktı?
Kapılmamalı, karlarda kaybolmamalı, özünü hele hiç unutmamalı.
Ben bir kardelenim, olsa olsa sarı, basit bir çiçek; ama O'nu zikrettikçe rengim nûrânî parıldayacak, köklerim dünyayı saracak ve ben basit bir kardelen olmayacağım en sâdık kul, en üstün vasıflı çiçek olacağım. Zamanı geldi mi, toprağımı bırakacak O'na doğru yola çıkacağım.
Rabbimiz, herkese böyle inançlı bir kardelen olmayı nasib etsin…
Âmin.

371851kdi9c91t5iqu7.gif

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Âmin.

selamünaleyküm...kalbi güzel kardeşim ALLAH c.c. razı olsun...
emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...
selametle İNŞALLAH...

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
O kardelenin Rabbi istese, eritir karları, uçurur başında binbir renkli kuşları, estirir serin rüzgarları… Ama kardelen, bir imtihan dünyasında açtı gözlerini, unutmadı, kime ibadet etmeye geldiğini.
Aynı zamanda kıskanmamalı yıldızları, bilmeli onlar da kendisi gibi Allâh'ın yarattığı bir beyaz çiçektir gökte açan. Göklerin topraklarına köklerini salan.
Unutmamalı, hatırından hiç çıkarmamalı. O karları öpüp koysa başına yeridir. Yoksa Rabb'ine nasıl varacaktı?
Ben bir kardelenim, olsa olsa sarı, basit bir çiçek; ama O'nu zikrettikçe rengim nûrânî parıldayacak, köklerim dünyayı saracak ve ben basit bir kardelen olmayacağım en sâdık kul, en üstün vasıflı çiçek olacağım. Zamanı geldi mi, toprağımı bırakacak O'na doğru yola çıkacağım.
Âmin.

Esselamun aleyküm canım kardeşim

Çok güzeldi emeğinize sağlık.Biz insanlar için daha çok çalışmamız için çaba harcamamızı gösteren bir paylaşımdı.Kardelen olabilmemiz için.
Rabbim emeklerinizin mükafatını versin inşaallah.
Yazı, bütün güzelliğiyle kendini aksettirmiş maşaallah.Evet inşaallah kardelen olabiliriz.
İsyan etmeden güçlükler karşısında dayanabiliriz inşaallah.Rabbim biz kardelenlerin;), sabrını artısın inşaallah.
Her daim baki muhabbetle selam ve dua ile inşaallah.B)

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUN ALEYKÜM GÜZEL KARDESIM

COK GÜZEL BIR PAYLASIM OLMUS BEGENEREK OKUDUM
ALLAH´a.e.o

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm aliyecim...
amin diyorum ablacım..

çok güzel bir paylaşımdı tşk.ederim..
rabbim razı olsun senden inşaallah..
rabbime emanet ol dua ile hayırlı geceler..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Âmin.

selamünaleyküm...kalbi güzel kardeşim ALLAH c.c. razı olsun...
emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...
selametle İNŞALLAH...

Ve aleyküm selam Değerli Nihal ablam,
Sizin de güzel gönlünüze sağlık olsun inşallah..Yorumunuz için teşekkür ederim. Dualardasınız..Allah c.c sizden de her daim razı ve memnun olsun inşallah..En Emin'e emanetsiniz.B)B)

MUDİR

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm gerçekten de kardelen çiçeğinin yaşam mücadelesi ibret alınacak bir durumdur. onca soğuğa direnip gövdesini yaradanına uzatabilmektedir. Allah bizleri hakkıyla amel işleyen salih kullarından eylesin.Rabbim Sizden Razı Olsun.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum guzel yureklı kardeşım
evet ben bır kardelen olmak ısterdım
yılmamayı guçlu olmayı
karlarla savaşmayı azmetmeyı
sonunda ne olursa olsun cabalayıp hakkın rahmetıne kavuşmayı ısterdım

allah razı olsun cok guzel bır yazı benzetmeler cok guzel
hayatımızdakı olumsuzluklara karşı dırenmek dırenmek kı yılmamak yılmamak kı cabalayıp sonra yaradana sığınmak
allah bızlerı sabreden sabredıkten sonra ıkı cıhanda da yuzu gulenlerden nasıp etsın

allaha emanet ol guzel kardeşım

selam ve dua ıle.....

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Âmin.

_________selamün aleyküm ..kardelen çicegi kardeşim
çok güzeldi emeginize saglık...kardelen hikeyesi vardı güneşe aşık olmuştu güneşi çok görmek istiyordu dua etti rabbine güneşi görmek için ....ama görünce ölecegini biliyordu yinede görmek istiyordu ... pes etmedi ..yılmadı ....aşkı uyruna ölmeyi göze aldı .. duası kabul oldu mevla güneşi gösterdi ve o canını bu yolda verdi.....
mümin ançak böyle tasvir edilebilinir çok güzel kardeşim begenerek okurum mevla razı olsun sizden ..
rabbime emenetsiniz
selam ve dua ile____

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Âmin.

Esselamun aleyküm canım kardeşim

Çok güzeldi emeğinize sağlık.Biz insanlar için daha çok çalışmamız için çaba harcamamızı gösteren bir paylaşımdı.Kardelen olabilmemiz için.
Rabbim emeklerinizin mükafatını versin inşaallah.
Yazı, bütün güzelliğiyle kendini aksettirmiş maşaallah.Evet inşaallah kardelen olabiliriz.
İsyan etmeden güçlükler karşısında dayanabiliriz inşaallah.Rabbim biz kardelenlerin;), sabrını artısın inşaallah.

Her daim baki muhabbetle selam ve dua ile inşaallah.

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü canım kardeşim:) Allah c.c sizden de ebeden razı ve hoşnut olsun, sevdikleriyle birlikte haşreylesin inşallah.. Beğendiğinize sevindim, güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim canım kardeşim.. Rahman c.c sizin de hayırlı çalışmalarınızın, hizmetlerinizin her iki cihanda da mükafatını en güzeli ve en hayırlısı ile bahşeylesin inşallah.. Bizler de inşallah azmin ve mücadelenin sembolü olan, o kardelenler gibi oluruz.. Bir bitki olarak dahi, Rahman c.c'nin ihsan ve lütfuyla nelere de katlanıyor, güneş için neleri de göze alıyor? Es Sabr azze ve celle bizleri, sabırdan ayırmasın inşallah.. En güzel duamız bu olsun, hayattaki her mücadele alanı için inşallah..

Dualarımdasınız canım kardeşim..Rabbimiz c.c her daim yar ve yardımcınız olsun inşallah..Selam, baki dua ve daimi muhabbetle En Emin olan Dost'a emanetsiniz.B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
SELAMUN ALEYKÜM GÜZEL KARDESIM

COK GÜZEL BIR PAYLASIM OLMUS BEGENEREK OKUDUM

ALLAH´a.e.o

Ve aleyküm selam güzel kardeşim..Rahman c.c senden de ebeden razı ve memnun olsun inşallah..Teşekkür ederim yorumun için..Selam ve baki dua ile En Emin'e emanetsin inşallah..B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamun aleyküm aliyecim...
amin diyorum ablacım..

çok güzel bir paylaşımdı tşk.ederim..
rabbim razı olsun senden inşaallah..
rabbime emanet ol dua ile hayırlı geceler..

~*~

Ve aleyküm selam Değerli Hülya ablacım:)
Rabbimiz c.c sizden de her daim razı ve hoşnut olsun..İki cihanda da sevabınızı BAHŞEYLESİN inşallah..SELAM VE BAKİ DUA İLE EN EMİN'E emanetsiniz inşallah..:HB)

~*~

Kardelen..

Kayıtlı Kullanıcı
Allahın selamı üzerine olsun aliyeciğim
kardelen bir çiçek ama hangi şartta nasıl olduğunu bilemiyoruz.çünkü yapayanlız zorlukta çıkan bir çiçek
dün bağımıza gittim ve bir sürü kardelen vardı geçen hafta yoklardı bu hafta çiçekleri çmış çok sevindim görünce:)
bir de böyle düşünceli bir konu açmışsın ya çok hoşuma gitmedi hiç böyle bir yazı okuyacağım aklıma gelmezdi.Sabır bu kadar güzel anlatılır..
Allah razı olsun canımm..paylaşımın için teşekkür ederim.en güzele emanetsin..

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı
Daha da zorlarsanız inancını değil, canını alırsınız.
Âlemleri yaratan Rabbim, kışın bile güneş doğdurur onların üstüne, sırdaş eder kalbi aynı olanları ve gözetir onları.

Selamün Aleyküm Can Kardeşim Aliye...

Eline emeğine yüreğine sağlık MEVLA razı olsun inşaALLAH RAHMAN bizlere ehlimize ve tüm Müminlere Bir Kardelen misali İMAN ve İnanç nasip eylesin AMİN.
Selam ve Baki DUA ile RAHMAN ve RAHİM olan tek ALLAH a emanet ol

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamun Aleyküm gerçekten de kardelen çiçeğinin yaşam mücadelesi ibret alınacak bir durumdur. onca soğuğa direnip gövdesini yaradanına uzatabilmektedir. Allah bizleri hakkıyla amel işleyen salih kullarından eylesin.Rabbim Sizden Razı Olsun.

Ve aleyküm selam abi..Yorumunuz için teşekkür ederim..Evet haklısınız.. Bizlerin ibretlenip tefekkürlenmesi için nice vesileler koymuş Rabbimiz c.c, hamdolsun.. Amin güzel dualarınıza inşallah abi. Rabbimize emanetsiniz inşallah..Allah c.c cümlemizden razı olsun..Selam ve dua ile.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt