Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KaRaNLiKTa uYuYuNuZ (1 Kullanıcı)

KüBrA1988

Kayıtlı Kullanıcı
Melatonin denilen hormon beyinde ve sadece 23:00 ile 05:00 saatleri arasında salgılanan bir hormondur. Hormonun temel görevi vücudun biyolojik saatini koruyup ritmini ayarlamak. Jetlag denilen hadisenin sebebi de bu hormon. Hormon diğer aktioksidan tesirlerini güçlendiriyor, kanserli hücrelere karşı koruma sağlıyor, üreme sistemiyle bağlantısından tutun da yorgunluk , isteksizlik gibi durumların nedenlenleri oluşturabiliyor.Şu anda bu hormon yaşlanmayı geciktirici etkisinden dolayı da üzerinde önemle durulan bir hormon. işin can alıcı noktalarından birisi hormonun cocuklar üzerindeki tesiri. Avrupada lösemili ve kanserli çocuk sayılarının artmasından ötürü yapılan araştırmalar sonucunda ailelerden istenen bir hususda cocukların kesinlikle karanlık ortamlarda yatırılmaları. Çünkü melatoninin güçlü salgılanmasının kansere karşı koruyucu etkisi olduğu biliniyor. Ancak bu hormon ışığa duyarlı. Deneylerde uyuyan kişinin hormon salgısı izlenirken ışığın açıldığında hormonun azaldığı , karanlıkta yoğun olarak salgılandığı tesbit edilmiş. Bilimsel bir gerçek. "Lütfen karanlıkta yatın ve çocuklarınız uyurken ışığı kapatın " Unutmayın körlerde kanser olma oranı yoka yakındır.

gullere-vurgun

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun...bilgilenmek ne güzel şey...gerçekten insanın bilgisi artmalı...Allah razı olsun...

torressa

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun buna özen göstereceğim güzel bir paylaşımdı

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm kardeşim
Allah razı olsun çok faydalı bilgiler emeğine sağlık..
Bunu daha öncede okumuştum ama tekrar hatırlamak iyi oldu..
Karanlıkta uyumak ayrıca gözlerin dinlenmesinede yardımcı oluyor...
Selam ve dua ile...

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
Emegıne saglık kardesım.faydalı oldu gercekten.dikkat edıcem bundan sonra.
bir de karanlıkta uyuyan ınsanlarda huzursuzluklar, psıkolojık rahatsızlıklar daha az goruluyor diye bılıyorum.
Hayırlı ramazanlar.

Selametle...

hanif 2

Kayıtlı Kullanıcı
Bunu hiç bilmiyordum öğrendim sağol payaşımın için.ALLAH yar ve yardımcımız olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt