Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KARABASAN MI?....... (1 Kullanıcı)

Kalb-i selim

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KARABASAN MI?.......

Selamun Aleykum
Ara sıra bendede olur. Uyku sırasında olan bir uyku felcidir. Bildiğim kadarıyla Cinler ile alakalı bir durum.
Bu konulara benzeyen hadis:

Korku gibi şeylerden korunmak için dua etmek ve âyet ile hadis gibi şeyleri yazıp taşımak dinen caizdir. Abdullah bin Ömer Peygamberden (sav) şöyle rivayet etmiştir: "Sizden biriniz uykuda korkarsa şöyle desin: Allah'ın gazab ve azabından ve kullarının şerrinden, şeytanların vesvesesinden ve yanıma gelmelerinden eksikliği olmayan Allah'ın sözlerine sığınırım" O zaman, hiçbir şey ona zarar vermez. Abdullah bin Amr onları temyiz çağına gelen çocuklarına öğretir, temyiz çağına gelmeyen çocukları için yazıp onların boynuna asardı (Ebu Davııd, Nesâî, Tirmizî).

Ancak bunları istismar edip sanat haline getiren ve saf kadınlarla teşriki mesai edip onlarla haşr ve neşir olmak kesinlikle haramdır. (Günümüz meselelerine Fetvalar – 2, Yasin Yayınevi, s: 258 )

Fatiha, nas, felak ve ihlas surelerini okumak iyi olacaktır. Bir de cevşen duasını yanınızda taşımak iyi olur.
Not: Yatarken 3 İhlas ve 1 Fatiha okumakta büyük sevab vardır. Ayetel Kürsi'de iyidir.

Bezande uykuda rüyamda Bisikletle felan çatılara çıkar çatıdan aşağıya atlarım tam düşerken uyanırım titrerim. :) Acaba bununda karabasan ile alakası var mıdır???

Allahaısmarladık... B)

bilgideposu1982

Kayıtlı Kullanıcı

YATMADAN ÖNCE FELAK NAS VE AYETİ KÜRSÜYÜ OKU BU COK YARARLI VE DİNİ

AYNANIN KARŞISINA GEÇ VE DEKİ BEN BUGÜN YİNE BUNU GÖRECEM DE VE 10 DEFA TEKRARLA BUDA BİLİMSEL
:D

ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı

f_angstm_78aaed6.gif

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

sadece_eda yazdı:
Arkadaşlar çoğumuza olmuştur , gece aniden uykudan uyanırız ve üstümüzde yada yanımızda bir şey (cin hayalet ruh yada başka birşey) olur, bağırmaya çalışırız bağıramayız, hareket etmeye çalışırız o da olmaz o kısa zaman bir türlü bitmek bilmez ve o an öleceğimizi düşünürüz. Bu olayın karabasan olduğu söylenir halk arasında, bilimsel açıklaması ise şöyledir; Vücudumuz bazen çok derin uykuya dalar ve bu derin uyku sırasında çoğunlukla gördüğümüz kötü bir rüyadan dolayı aniden uyanırız ama vücut hala derin uykuda olduğu için beynimizin verdiği komutları vücut bir üsre gerçekleştiremez, hangi doğrusur bilinmez ama ben bilimsel olanın doğru olduğunu ummaktayım

BEN BİLGİ EDİNMEK İSTİYORUM...
MUTLAKA BİLENLERİNİZ VARDIR...
FELAK VE NAS SURELERİ KORUR DERLER...BAŞKA NE YAPABİLİRİZ...
s.a. edacım.evet ben de senin bu dediğini çok fazla özellikle çok yorgun yada üzgün olduğum zamanlarda yaşarım ama bişeyin varlığını hissetmem hiç.yani sadece beynim uyanıyo ama beden uyanmıyo kıpıdıyamıyo ses çıkaramıyorum ve acaip bi baskı vs.bu yüzden uyumaktan korkyuğum zamanlar oldu.abdestli yattım dualar okudum,kim nederse yaptım falan ama nafile.sonra bunun doğa üstü bi olay olmadığına karar verdim yani cin peri olsa okadar duaya biterdi.araştırdımda.sonuç olarak bunun uyku felçi oldunu öğrendim.insan uykuya daldığında beyin kalp ve solunum yolları hariç felç olurmuş,bi sebeble beyin aniden uyanıyo ve felç durumu o an için çözülmediğinden bu hissiyat oluyo ve bilinç altındaki bazı sebepler.eğer bu çok fazla olursa dr. gitmem tavsiye edildi.çok korkulacak bi durum olmadığı ama ciddiye almakta fayda olduğunu öğrendim.bi çok insanda var bu ama genelde cin peri karabasan gibi yorumlanıyo,bilimsel açıklaması bu yani.tamamen psikolojik.Ben bundan kurtulmanın bi yolunu bulamadım ama sebebini öğrendikten sonra daha hafif ve az yaşadım.sorunları içe atmamak paylaşmak lazım ki böyle şeyler yaşamayalım,selametle
A.E.O.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt