Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KARABASAN MI?....... (2 Kullanıcı)

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar çoğumuza olmuştur , gece aniden uykudan uyanırız ve üstümüzde yada yanımızda bir şey (cin hayalet ruh yada başka birşey) olur, bağırmaya çalışırız bağıramayız, hareket etmeye çalışırız o da olmaz o kısa zaman bir türlü bitmek bilmez ve o an öleceğimizi düşünürüz. Bu olayın karabasan olduğu söylenir halk arasında, bilimsel açıklaması ise şöyledir; Vücudumuz bazen çok derin uykuya dalar ve bu derin uyku sırasında çoğunlukla gördüğümüz kötü bir rüyadan dolayı aniden uyanırız ama vücut hala derin uykuda olduğu için beynimizin verdiği komutları vücut bir üsre gerçekleştiremez, hangi doğrusur bilinmez ama ben bilimsel olanın doğru olduğunu ummaktayım

BEN BİLGİ EDİNMEK İSTİYORUM...
MUTLAKA BİLENLERİNİZ VARDIR...
FELAK VE NAS SURELERİ KORUR DERLER...BAŞKA NE YAPABİLİRİZ...

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KARABASAN MI?.......

Bu olaya karabasan veya kıllı yaratık deniliyor. Bu olayın aslı vardır. Ancak tehlikeli bir tarafı yoktur. Bazı cinlerin manyetik yönü ağır basan bazı insanlara değişik şekillerde görünmesidir. Cinler bünyesi hassas ve manyetik özellik taşıyanlar ile irtibat kurabilirler. Aynı yerde sadece bir kişi fark eder diğerleri anlayamayabilir. Demek ki manyetik bir durumunuz söz konusu. Tehlikeli bir durum yoktur.

Buna benzer konular için yapacağımız tavsiyeler şunlardır:

1- Abdest alıp 2 rekat namaz kılıp abdestli yatmak.

2- 33 defa sübhanellah, 33 defa elhamdülillah ve 34 defa allahü ekber diyerek uyumak.

3- 7 defa ayetelkürsiyi okuyup sağa, sola, arkaya, öne, alta ve üste üfleyip yedincisini üflemeden uyumak

4- Fatiha, nas, felak, ihlas surelerini okumak

5- Cevşen duasını okumak ve üzerinizde cevşen duasını bulundurmak

alıntıdır...

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun aleykum kardeşlerim bende birşey danışmak istiyorum.. Kardeşime çok sık olan bir şey vardı.. Hep gece yarısı gözlerini açtığında hareket edemediğini ve yatağının biryerlere doğru hareket ettiğini söylerdi.. Bezende onu biri sım sıkı tutarmışş. Bu üst üste olurdu kardeşime. Bende çok dua etmesini söylerdim ama yinede olurdu. Acaba karabasan türü bişeymi yoksa başka bişeymi çok merak ediyorum.

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı

Resul_Acer yazdı:
Bu olaya karabasan veya kıllı yaratık deniliyor. Bu olayın aslı vardır. Ancak tehlikeli bir tarafı yoktur. Bazı cinlerin manyetik yönü ağır basan bazı insanlara değişik şekillerde görünmesidir. Cinler bünyesi hassas ve manyetik özellik taşıyanlar ile irtibat kurabilirler. Aynı yerde sadece bir kişi fark eder diğerleri anlayamayabilir. Demek ki manyetik bir durumunuz söz konusu. Tehlikeli bir durum yoktur.

Buna benzer konular için yapacağımız tavsiyeler şunlardır:

1- Abdest alıp 2 rekat namaz kılıp abdestli yatmak.

2- 33 defa sübhanellah, 33 defa elhamdülillah ve 34 defa allahü ekber diyerek uyumak.

3- 7 defa ayetelkürsiyi okuyup sağa, sola, arkaya, öne, alta ve üste üfleyip yedincisini üflemeden uyumak

4- Fatiha, nas, felak, ihlas surelerini okumak

5- Cevşen duasını okumak ve üzerinizde cevşen duasını bulundurmak

KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN..
BİLİMSEL AÇIKLAMA YANLIŞ MI YANİ..
KORKUTMA BENİ YA....B)

alıntıdır...

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı

AAAA
NİYE KİMSE BİŞİY YAZMIYOB)B)B)B)B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün aleyküm..ya yatmadan önce bazı duaları okuduktan sonra zaten insan maneviyaten rahat uyuyor...Ben hep yatmadan önce dua ederek uyuyorum..Rahat uyuyorum..Böyle şeyleri düşünmemeiz gerek...Hayatta düşüncek çok şey varken...(eksiklerimiz)B)B)B)

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı

Resul_Acer yazdı:
Selamün aleyküm..ya yatmadan önce bazı duaları okuduktan sonra zaten insan maneviyaten rahat uyuyor...Ben hep yatmadan önce dua ederek uyuyorum..Rahat uyuyorum..Böyle şeyleri düşünmemeiz gerek...Hayatta düşüncek çok şey varken...(eksiklerimiz)B)B)B)

ABİCİM EKSİKLERİMİZ ÇOK EVET..
BİZDE DUA EDEREK HUZURLA YATIYORUZ YATAĞIMIZA..
AMA BÖYLE BİŞİY VAR VE EN AZINDAN BİLEN VARSA BİLGİ ALMAK,
KORUNMA YOLLARINI ÖĞRENEMK İSTİYORUZ..
BUNA BİLİMSEL OLARAK UYKU FELCİ DENİLİYOR...
B)

conte

Kayıtlı Kullanıcı

arkadaşlar karabasan denilen şey cin veya hayalet değildir.zaten hayalet diye bişey yoktur.karabasan rüyada iken insanın durum ve halidir.nefes alamaz bağıramaz sesi çıkmaz bunlar uyku halinde olan ve uykuya dalmışken olan şeydir.yani uykudan uaynıp gördüğün şey değil.rüya dır.rüyada olan şeyler dir .......

deren75

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. bana da olmuştur 5 yada 6 kez arastırdım derin uykuda iken beynin aniden uyanması fakat vucudun aynı zamanda uyanmama olayı imiş.yinede sürekli okuyarak uyurum .selam ve dua ile.

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı

aloo yokmu uykusunda karabasan gelennnnnn...:D:D:DB)

Kaan Erdem

Yönetici

YAPMAYIN YAW ARADA BİR GELİYOR BANADA SEBEBİNİ BİLMİYORUM ÇOK KÖTÜ HAREKET EDEMİYOR VE SES ÇIKARAMIYORSUNUZ.:eek::eek::mad::mad::mad::mad:

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı

KAAN ERDEM yazdı:
YAPMAYIN YAW ARADA BİR GELİYOR BANADA SEBEBİNİ BİLMİYORUM ÇOK KÖTÜ HAREKET EDEMİYOR VE SES ÇIKARAMIYORSUNUZ.:eek::eek::mad::mad::mad::mad:

BANADA OLDU VALLA...
ARAŞTIRIYORUM BİLENLER YAZSIN DEDİM AMA PEK UĞRAYAN YOKK..;););)B)

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM BENİM BİLDİĞİM BÜYÜKLERİMİZ DE SÖYLERLER KARA BASAN HAMİLE KADINLARA GELİR DERLER BEN EVLİYİM HANIMIMINDA BAŞINA BÖYLE BİR OLAY GELMİŞTİ YALA FAZLASINI BİLMİYOM ALLAHA EMANET OLUNB)B)B)B)

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı

CEVDET-71 yazdı:
SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM BENİM BİLDİĞİM BÜYÜKLERİMİZ DE SÖYLERLER KARA BASAN HAMİLE KADINLARA GELİR DERLER BEN EVLİYİM HANIMIMINDA BAŞINA BÖYLE BİR OLAY GELMİŞTİ YALA FAZLASINI BİLMİYOM ALLAHA EMANET OLUNB)B)B)B)

ALLAH RAZI OLSUN ABİMM..
DUYARSAN BİRİLRRİNDEN GENE YAZ OLUR MU?;)B)

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı

sadece_eda yazdı:
CEVDET-71 yazdı:

ALLAH RAZI OLSUN ABİMM..
DUYARSAN BİRİLRRİNDEN GENE YAZ OLUR MU?;)B)
SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM TAMAM GİNE DUYARSAM SANA HABER VERECEGİM ALLAHA EMANET OL

sehadet27

Kayıtlı Kullanıcı

s.a kardeşim evet karabasan olarak biliyorum bende banada çok sıklıkta olur özelliklede çok sıkıntılı stresli anlarda oluyor uyanmak ister uyanamazsınız bağırmak ister bağıramazsınız ama olayın farkındasınızdır hemen kendinizi o anda zorlayın felak nas ve ayetel kürsiyi okuyun rahatlarsınız Allah yar ve yardımcınız olsun AEO

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

vallahi çok şükür şu ana kadar basmadılar beni aman basmasınlar ödüm kopar

efsude

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUNALEYKUM
BU KONUDA ONEREBILECEGIM SEY PEYGAMBER EFENDIMIZ(SAS) IN YAPTIGI GIBI GECE YATMADAN ONCE SAG TARAFINIZA YATIP NAS FELA VE AYETEL KUR SIYI OKUYUP AVUCUNUZA UFLEYERK BASINIZADN BASLAYARAK VICUDUNUZU SIVAZLAYARAK AYAKLARINIZA KADAR DEVAM EDIN(BUNU 3 KERE YAPARDI).NAS VE FELAK CINLER DEN KORUNMAK ICIN INEN SURELER OLDUGU ICIN COK ETKILIDIR.HATTA AYETEL KURSI RABIYA HATUNU IFFETINE GOZ DIKEN KIMSELERDEN KORUMUS ONU KOTU KIMSELERIN GORMESINI ENGELLEYEN BIR ZIRH GIBI TABIR EDILIR.
SELAM VE DUA ILE...

sadece_eda yazdı:
Arkadaşlar çoğumuza olmuştur , gece aniden uykudan uyanırız ve üstümüzde yada yanımızda bir şey (cin hayalet ruh yada başka birşey) olur, bağırmaya çalışırız bağıramayız, hareket etmeye çalışırız o da olmaz o kısa zaman bir türlü bitmek bilmez ve o an öleceğimizi düşünürüz. Bu olayın karabasan olduğu söylenir halk arasında, bilimsel açıklaması ise şöyledir; Vücudumuz bazen çok derin uykuya dalar ve bu derin uyku sırasında çoğunlukla gördüğümüz kötü bir rüyadan dolayı aniden uyanırız ama vücut hala derin uykuda olduğu için beynimizin verdiği komutları vücut bir üsre gerçekleştiremez, hangi doğrusur bilinmez ama ben bilimsel olanın doğru olduğunu ummaktayım

BEN BİLGİ EDİNMEK İSTİYORUM...
MUTLAKA BİLENLERİNİZ VARDIR...
FELAK VE NAS SURELERİ KORUR DERLER...BAŞKA NE YAPABİLİRİZ...

bilgideposu1982

Kayıtlı Kullanıcı

canım kardeşim senin söyledigin olay bilimsel olarak . uyku halindeyken bütün vucut felc olur ve beyin uykuya gecer ancak uyanma halinde önce vucut ferclikten cıkar sonrada beyin uyanır. kimi insanlarda uyku buzuklugu oldugu için önce beyin uyanır sonrada vucut ferclikten cıkar. bu nedenle uyandıgın an vucut fercli oldugundan hareket edemezsin

dini olarakta: kara basan dediginiz genelde kadınlarda daha fazladır, iman zayıflıgında daha dogrusu kafan çok yogun ve ALLAHA SIGINMADIGIN VE ŞÜKRETMEDİGİN DÖNEMLERDE ŞEYTAN ALDATMACASIMIN BİR ÜRÜNÜDÜR

SANA TAVSİYEM BÖYLE BİRŞEY BAŞINA BİRDAHA GELİRSİN ŞAADET BARMAGINI OYNATMAYA GAYRET ET

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı

bilgideposu1982 yazdı:
canım kardeşim senin söyledigin olay bilimsel olarak . uyku halindeyken bütün vucut felc olur ve beyin uykuya gecer ancak uyanma halinde önce vucut ferclikten cıkar sonrada beyin uyanır. kimi insanlarda uyku buzuklugu oldugu için önce beyin uyanır sonrada vucut ferclikten cıkar. bu nedenle uyandıgın an vucut fercli oldugundan hareket edemezsin

dini olarakta: kara basan dediginiz genelde kadınlarda daha fazladır, iman zayıflıgında daha dogrusu kafan çok yogun ve ALLAHA SIGINMADIGIN VE ŞÜKRETMEDİGİN DÖNEMLERDE ŞEYTAN ALDATMACASIMIN BİR ÜRÜNÜDÜR

SANA TAVSİYEM BÖYLE BİRŞEY BAŞINA BİRDAHA GELİRSİN ŞAADET BARMAGINI OYNATMAYA GAYRET ET

tamam abi allah razı olsun ..
daha önceleri oluyodu böle bişiy bana...uzun süredir yok fakat ben çok korkutuyorum heralde kendimi ..her yattığımda ya gelirse ya gelirse derken uyuyamıyorum bile...bu yüzden genelde rüyamda da onunla ilgili şeyler görüyorum..
uykusunda korkanların için olan dualarımı okusam acaba....B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt