Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Karabasan icin dua yardim (1 Kullanıcı)

Aslankaplankartal

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba arkadaslar

Her seferinde uyumadan önce dua ediyorum fakat bugün gündüz uykusuna yatarken etmedim. Genelde çok yorgun, uykusuz ve güçsüz oldugum zamanlarda karabasan olurdu eskiden. Ama bir süredir olmuyor, düzenli dualarım sayesinde.
Bugün öğlen uykusunda oldu ve hemen Nas süresini okumaya başladım, çok şükür hemen gecti. Ama artık ben bundan tamamen kurtulmak istiyorum. Bu durumu yaşayan başka kimse var mı? Ya da bilgisi olan?

Ne kadar Korkmuyorum desem de, karabasan esnasında insan ister istemez korkuyor.

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
3 ihlas 3 felak 3 nas 1 ayetel kursi
sabah akşam ve yatmadan önce bunları sırayla okuyup avucunuza üflüyorsunuz ve tüm vucudunuza sürüyorsunuz

Aslankaplankartal

Kayıtlı Kullanıcı
Aynen o dediğini yapıyorum ! Bugün oglen yapmadım ama :( Allah kimsenin basına böyle dert vermesin.

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Geçmiş olsun kardeşim.Her ne kadar olmaz desekte bazen oluyor.Bazen benimde başıma bahsettiğiniz durum geliyor.
Özellikle yatmadan evvel 100 besmelei Şerifeyi mutlaka okuyunuz.Kendi vücudunuza ve etrafınıza üfleyiniz.Mutlaka faydasını göreceksiniz.Sonra İhlas,Felak,Nas Ayetel Kürsi okuyunuz.En az 15 defa Subhanallahu velhamdülillahi,ve la havle vela kuvvete illa billahil aliyyul azim okumadan yatmayınız.

Allah yar ve yardımcınız olsun kardeşim.

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
“Geceleri bazen karabasan geliyor. Korkuyorum. Korkarak uyanıyorum. Bu durum nedir? Korunmak için neler yapmalıyım?”

Geceleri uyumanız, gündüzleri de lûtfundan rızık aramanız O’nun âyetindendir”1 buyuran Kur’ân, bir diğer âyette, “Uykunuzu dinlenme vakti kıldık. Geceyi bir örtü yaptık”2 buyurur.

Hiç şüphesiz dinlenmek eşsiz bir nîmet olduğu gibi, gece de, uyku da vazgeçilmez birer nîmettirler. Bu nîmetleri cömertçe ikrâm eden Cenâb-ı Hakk’a karşı ise ancak şükredilir. Geceye kavuştuğumuzda yatmazdan önce kıldığımız akşam ve yatsı namazları ile esâsen geceyi ve uykuyu da kapsayan hadsiz nîmetler serisini cömertçe ikrâm ve ihsan eden Rabb’imize şükretmiş, görünür, görünmez her türlü tehlikelere ve musîbetlere karşı O’na sığınmış oluruz.

Allah’a sığınmak fevkalâde önemlidir. Aksi takdirde zararlı ve şerli mahlûkların tehlikelerine karşı yardımcısız ve yapayalnız kalmaktan kendimizi kurtaramayız. Bu da bizi perîşan eder. Fakat Allah’a sığınan korkudan emin olur. Allah’a sığınmak için yatsı namazını kıldıktan sonra yatarken, en azından, “Eûzü billâhi mine’ş-şeytani’r-racîm” deriz. “Bismillahi’r-rahmâni’r-rahîm” okuduğumuzda ise, uyku nîmetini veren Allah’ın adıyla uykuya başladığımızı ifâde etmiş ve Allah’a hamd etmiş oluruz. Böylece zikrin iki önemli ayağını tamamlamış oluruz. Yatmazdan önce bildiğimiz diğer duâ ve yakarışlarla Allah’a ilticâyı zengin ifâdelerle donatırsak zararlı ve şerli varlıkların zararlarına karşı daha kuvvetli bir zırh edinmiş oluruz.

Bu kuvvetli zırha her gece şiddetle ihtiyacımız vardır. Çünkü geceleri uyku halinde iken, en çok korunmaya ve sığınmaya ihtiyaç duyduğumuz zaman dilimlerini yaşarız. Öyle ki, Yaradan’a tam teslim olmuşuz. Uyku esnasında bir ölü gibiyiz! Ne irâdemiz var, ne kudretimiz. Ne gücümüz var, ne bilincimiz. Ne aklımız var, ne şuurumuz. Bu tam teslîmiyeti de ancak sünnet olarak gelen duâlar ile kemâle erdirebilir ve ibâdete dönüştürebiliriz.

Ebû Dücâne (ra) Resûlullah’a (asm) geldi ve: “Yâ Resûlallah! Yatağıma geldiğim zaman değirmen sesi ve arı vızıltıları gibi sesler işitiyorum. Şimşek parıltısı gibi bir şeyler görüyorum. Başımı kaldırıp baktığımda evimin orta yerinde siyah ve uzun gölge gibi bir şeyin olduğunu görüyorum. Yakalamak için elimi uzattığımda, derisinin üzerindeki kılların kirpi kılları gibi olduğunu ve ağzından yüzüme karşı ateş parçaları attığını görüp beni yakacağını zannediyorum ve korkuyorum” dedi. Resûl-i Ekrem Efendimiz (asm): “Yâ Ebû Dücâne! Evinize gelen korkunç bir mahluktur. Bana kâğıt kalem getiriniz” buyurdu. Kâğıt ve kalem getirilince Hazret-i Ali’ye (ra) verdi ve: “Yaz,” buyurdu:

“Bismillahi’r-rahmâni’r-rahîm. Hâzâ kitâbün min Muhammedin resûli Rabbi’l-âlemîne ilâ men taraka’d-dâra mine’l-ummâri ve’z-zuvvâri ve’s-sâlihîne illâ târıkin yetruku bihayrin yâ Rahmânü. Emmâ ba’dü: Fe inne lenâ ve leküm fi’l-hakkı si’aten fe’in tekü âşikan mûli’an ev fâciran muktehimen ev râiyen hakkan mubtılen hâzâ kitâbullahi yentıkü aleynâ ve aleyküm bi’l-hakkı innâ künnâ nestensihu mâ küntüm ta’melûne ve rusulünâ yektübûne mâ küntüm temkürûne. Ütrükû sâhibe kitâbî hâzâ! Ve’ntalikû ilâ abedeti’l-esnâm ve ilâ men yez’umu enne me’allâhi ilâhen âhera lâ ilâhe illâ hüve küllü şey’in hâlikün illâ vechehû lehû’l-hükmü ve ileyhi türce’ûne tuğlebûne hâ-mîm lâ tünsarûne hâ-mîm ayn-sîn-kâf teferreka e’adâ’ullahi ve beleğat hüccetu’llâhi velâ havle velâ kuvvete illâ billâhi feseyekfîkehümüllahü ve hüve’s-semî’u’l-alîm.”

(Rahman ve Rahîm olan Allah’ın adıyla. Bu mektup âlemlerin Rabb’inin Resûlü olan Muhammed’den (asm) hayır veya şer niyetiyle evi ziyârete gelenlere, ancak hayırla gelmelerini dilemek için yazılmıştır. İmdât yâ Rahmân! Muhakkak bizim ve sizin için, hakta genişlik olmalıdır. İsteyerek, istemeyerek veya sürüklenerek, bozgunculuk yapmaksızın, Allah hakkı için evi boşaltmanızı isteyen bu mektup, bize ve size hakkı konuşur. Biz bu mektuba yaptıklarınızı kaydediyoruz. Elçilerimiz, sizin yaptığınız hîleleri yazıyorlar. Bu mektup sahibinin evini derhal terk ediniz! Putlara kulluk yapanlara ve Allah’tan başka ilâh edinenlere gidiniz. O’ndan başka ilah yoktur. O’ndan başka her şey helâk olacaktır. Hüküm O’nundur ve Hâ-Mîm hakkı için ister istemez O’na döndürüleceksiniz. Hâ-Mîm ve Ayn-Sîn-Kâf hakkı için yardım görmezsiniz. Allah düşmanları bölük pörçük oldular. Çünkü Allah’ın delili ve âyeti ulaşmıştır. Allah’tan başka güç ve kudret yoktur. Allah size yeter. O işiten ve bilendir.”)

Ebû Dücâne (ra) diyor ki: “Resûl-i Ekrem’in (asm) yazdırdığı bu mektubu götürüp okudum, baş ucuma koydum ve yattım. Gece yarısı uyanmıştım. Kulağıma şöyle bir korkunç ses geliyordu: “Lât ve Uzza’ya yemin ederim ki, bizi yaktın! Bu mektup sahibinin hakkı için bu mektubu kaldır. Senin evine ve etrafına artık bir daha gelmeyeceğiz.”

Ebû Dücâne (ra) devam ediyor: “Bunun üzerine sabahleyin erkenden kalkıp Resûl-i Ekrem’in (asm) arkasında sabah namazı kıldım. Cinlerin feryadını Resûl-i Ekrem’e (asm) haber verdim. Resûlullah Efendimiz (asm) bana:

“Yâ Ebâ Dücâne! O mektubu kaldır. Beni hak Peygamber olarak gönderen Allah’a yemin ederim ki, eğer o mektubu kaldırmazsan, onlar kıyâmete kadar azap içinde kıvranırlar” buyurdu.3

Dipnot:
1- Rûm Sûresi, 30/23;
2- Nebe’ Sûresi, 78/9, 10;
3- H.Kübrâ, 2/369.

umuteden

Kayıtlı Kullanıcı
Yatmadan önce en az 2 saat önce yemek yememelisin. Beni karabasan çok basardı. Özellikle sahura kalkıp birşeyler yeyip yattığınmda oluyordu. O kadar çok karabasan basıyordu ki çok bunalmıştım. Karabasan bastığında dualar okuyordum. Uyandıkta sonrada okuyordum. Bana bir korkusuzluk geldi bir gün dedim ki sesli bir şekilde artık senden korkmuyorum beni rahatsız edemezsin. Ve yattım uyudum. O günden beri karabasan yok. Allaha sığın korkunu yen, benim gibi..
Merhaba arkadaslar

Her seferinde uyumadan önce dua ediyorum fakat bugün gündüz uykusuna yatarken etmedim. Genelde çok yorgun, uykusuz ve güçsüz oldugum zamanlarda karabasan olurdu eskiden. Ama bir süredir olmuyor, düzenli dualarım sayesinde.
Bugün öğlen uykusunda oldu ve hemen Nas süresini okumaya başladım, çok şükür hemen gecti. Ama artık ben bundan tamamen kurtulmak istiyorum. Bu durumu yaşayan başka kimse var mı? Ya da bilgisi olan?

Ne kadar Korkmuyorum desem de, karabasan esnasında insan ister istemez korkuyor.

Aslankaplankartal

Kayıtlı Kullanıcı
Umuteden kardesim, bende de o korkusuzluk var bir süredir. Eskiden korkardim. Yatmadan once yemek yemek adetim değildir.
Bu olay anladigim kadariyla, insanin fiziksel ya da manevi olarak güçsüz oldugu zamanlarda oluyor.

Hepinize cevapları için teşekkür ederim. Allah razı olsun.
Seyren kardesim sence o duayı okumalı miyim?

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Hangi duayı Aslankaplankartal Kardeşim.
BUNU MU

Bu duayı da ezberleyemediğim için okuyamıyorum.Ama Besmele her zaman en etkili duadur.35 defa gece korkan çocuğun üzerine okunup üflenirse o gece rahat uyur korkmaz ve ağlayarak uyanmaz.Benim oğlum öyle idi elhamdülillah şu an iyi maşallah.

“Bismillahi’r-rahmâni’r-rahîm. Hâzâ kitâbün min Muhammedin resûli Rabbi’l-âlemîne ilâ men taraka’d-dâra mine’l-ummâri ve’z-zuvvâri ve’s-sâlihîne illâ târıkin yetruku bihayrin yâ Rahmânü. Emmâ ba’dü: Fe inne lenâ ve leküm fi’l-hakkı si’aten fe’in tekü âşikan mûli’an ev fâciran muktehimen ev râiyen hakkan mubtılen hâzâ kitâbullahi yentıkü aleynâ ve aleyküm bi’l-hakkı innâ künnâ nestensihu mâ küntüm ta’melûne ve rusulünâ yektübûne mâ küntüm temkürûne. Ütrükû sâhibe kitâbî hâzâ! Ve’ntalikû ilâ abedeti’l-esnâm ve ilâ men yez’umu enne me’allâhi ilâhen âhera lâ ilâhe illâ hüve küllü şey’in hâlikün illâ vechehû lehû’l-hükmü ve ileyhi türce’ûne tuğlebûne hâ-mîm lâ tünsarûne hâ-mîm ayn-sîn-kâf teferreka e’adâ’ullahi ve beleğat hüccetu’llâhi velâ havle velâ kuvvete illâ billâhi feseyekfîkehümüllahü ve hüve’s-semî’u’l-alîm.”

(Rahman ve Rahîm olan Allah’ın adıyla. Bu mektup âlemlerin Rabb’inin Resûlü olan Muhammed’den (asm) hayır veya şer niyetiyle evi ziyârete gelenlere, ancak hayırla gelmelerini dilemek için yazılmıştır. İmdât yâ Rahmân! Muhakkak bizim ve sizin için, hakta genişlik olmalıdır. İsteyerek, istemeyerek veya sürüklenerek, bozgunculuk yapmaksızın, Allah hakkı için evi boşaltmanızı isteyen bu mektup, bize ve size hakkı konuşur. Biz bu mektuba yaptıklarınızı kaydediyoruz. Elçilerimiz, sizin yaptığınız hîleleri yazıyorlar. Bu mektup sahibinin evini derhal terk ediniz! Putlara kulluk yapanlara ve Allah’tan başka ilâh edinenlere gidiniz. O’ndan başka ilah yoktur. O’ndan başka her şey helâk olacaktır. Hüküm O’nundur ve Hâ-Mîm hakkı için ister istemez O’na döndürüleceksiniz. Hâ-Mîm ve Ayn-Sîn-Kâf hakkı için yardım görmezsiniz. Allah düşmanları bölük pörçük oldular. Çünkü Allah’ın delili ve âyeti ulaşmıştır. Allah’tan başka güç ve kudret yoktur. Allah size yeter. O işiten ve bilendir.”)

YOKSA BUNUMU anlayamadım.Bunu ben sürekli okurum.
Subhanallahu velhamdülillahi,ve la havle vela kuvvete illa billahil aliyyul azim

Aslankaplankartal

Kayıtlı Kullanıcı
Uzun olan duayı yazıp başucuma koymama gerek var mı?( Ebu Ducane'ye verilen dua.)

Yoksa Ayetel kursi, Felak, Nas, İhlas süreleri yeterli mı?

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
İnşallah ona gerek kalmaz kardeşim.Siz bu gece inşallah İhlas Felak Nası okuyun.Ardından en az 35 defa Euzu Besmeleyi okuyup etrafınıza üfleyerek yatın.
En az 15 defada bu duayı okuyun.Rabbim rahatlıklar hayırlı uykular nasip eder inşallah.

Subhanallahu velhamdülillahi,ve la havle vela kuvvete illa billahil aliyyul azim

umuteden

Kayıtlı Kullanıcı
Birde yastığının altına yastık koy geçer derdi annem. Ve geçerdi. Belki psikolojik olarak olurdu. Ama sen deneme istersen biraz riskli olabilir bıçak neticede..
Umuteden kardesim, bende de o korkusuzluk var bir süredir. Eskiden korkardim. Yatmadan once yemek yemek adetim değildir.
Bu olay anladigim kadariyla, insanin fiziksel ya da manevi olarak güçsüz oldugu zamanlarda oluyor.

Hepinize cevapları için teşekkür ederim. Allah razı olsun.
Seyren kardesim sence o duayı okumalı miyim?

Aslankaplankartal

Kayıtlı Kullanıcı
Gerek kalmadı Seyren kardes. Nas Felak Ayetel kursi Fatiha Euzu besmele ve salavat okudum (sayisini bilmiyorum:) ) Eski rahatıma kavuştum çok şükür. O gün çok uykusuz ve gucsuzdum, herhalde ondan yakalandım.

ibn Abdilvahhab

Kayıtlı Kullanıcı

Ebû Dücâne (ra) Resûlullah’a (asm) geldi ve: “Yâ Resûlallah! Yatağıma geldiğim zaman değirmen sesi ve arı vızıltıları gibi sesler işitiyorum. Şimşek parıltısı gibi bir şeyler görüyorum. Başımı kaldırıp baktığımda evimin orta yerinde siyah ve uzun gölge gibi bir şeyin olduğunu görüyorum. Yakalamak için elimi uzattığımda, derisinin üzerindeki kılların kirpi kılları gibi olduğunu ve ağzından yüzüme karşı ateş parçaları attığını görüp beni yakacağını zannediyorum ve korkuyorum” dedi. Resûl-i Ekrem Efendimiz (asm): “Yâ Ebû Dücâne! Evinize gelen korkunç bir mahluktur. Bana kâğıt kalem getiriniz” buyurdu. Kâğıt ve kalem getirilince Hazret-i Ali’ye (ra) verdi ve: “Yaz,” buyurdu:

Ebû Dücâne (ra) diyor ki: “Resûl-i Ekrem’in (asm) yazdırdığı bu mektubu götürüp okudum, baş ucuma koydum ve yattım. Gece yarısı uyanmıştım. Kulağıma şöyle bir korkunç ses geliyordu: “Lât ve Uzza’ya yemin ederim ki, bizi yaktın! Bu mektup sahibinin hakkı için bu mektubu kaldır. Senin evine ve etrafına artık bir daha gelmeyeceğiz.”

Ebû Dücâne (ra) devam ediyor: “Bunun üzerine sabahleyin erkenden kalkıp Resûl-i Ekrem’in (asm) arkasında sabah namazı kıldım. Cinlerin feryadını Resûl-i Ekrem’e (asm) haber verdim. Resûlullah Efendimiz (asm) bana:

“Yâ Ebâ Dücâne! O mektubu kaldır. Beni hak Peygamber olarak gönderen Allah’a yemin ederim ki, eğer o mektubu kaldırmazsan, onlar kıyâmete kadar azap içinde kıvranırlar” buyurdu. H.Kübrâ, 2/369.

Bu hangi hadis kitabında geçiyor ? Millete belli belirsiz şeyleri okutturmayın...Rasulullah(sallallahu aleyhi ve sellem)'ın yatmadan önce tavsiye buyurduğu ve okuduğu dualar ve ayetler vardır.Onları tavsiye etmek çok mu zordu ?

3 ihlas
3 felak
3 Nas
Ayetel Kürsi

ve birkaç dua var onları okusun bu kardeş yatmadan önce...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt