Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kara Fatma Demeyin (2 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
Selamın Aleyküm Muhterem Kardeşim...

Allah c.c. razı olsun .İctimai hayatımızda istemeden duymuş olduğumuz kelimeleri kabul etmemekle beraber , çok yaygın olarak kullanıldığına şahit olmaktayız..
Bu önemli hatırlatmayı yaptığınız için teşekkür ediyoruz.
Başka bir örnek; komşumun köpeği vardı ,siyah renkli olduğu için ismini 'arap' koymuştu.
Maalesef islami kültürün zaafiyeti olarak yorumlamaktayım.
Yüceler yücesi Rabbimiz yeise düşmeden azimle çalışma gayretlerimize kudretiyle güç versin inşaAllah.

selametle kalınız...

_ahraz_

Kayıtlı Kullanıcı
Kara Fatma Son Osmanlı zamanlarında Kahraman Maraş’ta ülke düşman işgalindeyken bir kahramanca savaşarak düşmanları taarruza tutmuş onlara meydan okumuş bir kadın 400 500 kişilik bir orduya öncülük yaparak düşmanları zayıf düşüren böylesine kahraman olan bir nenemize verilen Kara Fatma lakabını bir böceğe verecek kadar aşağılandık mı? Ya da ALLAH Resulünün en değer verdiği dünyalık gözümün nuru gönlümün incisi Hz. Fatma dediği anamıza Arap olduğu için onlar pis bir millettir hamam böceği de pislikte yaşar ve onun adı kara Fatma'dır diyen kara cahil azgın bir zihniyete sahip olanların olması ne kadar acıdır. Allah razı olsun kardeşim çok önemli ve bilinçsiz olduğumuz bir konuydu .Allah razı olsun sizden .Selam ve dua ile...

TekBiriz

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tekbiriz.org
EsSelamu Aleyküm

Güzel bir yazı. Allah razı olsun.

Müsadenle sitede yayınlıyayım.

Selamlar.

denizsu002

Kayıtlı Kullanıcı
selam

selam

selamun aleykum kardeşim ALLAH razı olsun ..diline sağlık gerçekten çook doğru bir konuya diğinmişsiniz...ALLAH gönlüne göre versin.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
hiç dikkat etmemiştim adı acaba niye kara fatma diye.ama düşününce gerçekten önemli bir konu.bilmiyordum bunları.paylaşımınız için teşekkürler

erhan zoroglu

Kayıtlı Kullanıcı
waybe hakketen çok güzel bir konu anlatmışsın emeğine sağlık kardeşim ALLAH RAZI OLSUN

TUBİX

Kayıtlı Kullanıcı
s.a bende çok kzıyorum kara fatma denmesine sonuçta kara fatma lafı kötü bi laf kime denirse densin hoş diil.denmemeli mesela bazı köpeklere de arap ismi veriiyo ben ona da çok kızıyorum hatta ismini hatırlamıyorum şu an 1 dizide de 1 köpeğe sanırım rıfkı (yanılmış olabiliri ama izlediğim zaman çok sinirlenmişim ve hemen kapamıştım)ismi verilmişti bu insanlar şaşırmış ne yapıcaklaın şaştılar artık ALLLAH bizi şaşmayanlardan eylesin ve içimizdeki beyinsizler yüzünden bizi helak etmesin s.a

Gülfidan

Kayıtlı Kullanıcı
Kara fatma , Kara fatmaaa , Kara Fatmaaaa...

Dedim işte.

:a01:

maide38

Kayıtlı Kullanıcı
evet bende çok zaman düşünmşümdür , dilimize farkında olmadan sokulan küçük virüsler diye düşünüyorum..
bizde evdeki tavuklara sera, hans mı desek:))

şaka tabiki kendi nefsin için istemediğini başkası içinde istememk gerekiyor.
Daha dikkatli olalım ve bunlarla mücadele edelim..
kara fatma dediklerinde hayır onun adı TISTAN diyorum:) bilmem benim aklımda çocukluğumda böyle kalımış sizin?

deniz hışır

Kayıtlı Kullanıcı
çok doğru. bu şekilde bizim için değerli olan bir çok şeyi ayaklar altına aldılar. örn: inek şaban, recep ivedik, hayat bilgisinde ki mennan, avrupa yakasında ki gaffur. geçenlerde bir hocamız bu konuya değindi. bakın dedi şimdi kimse çocuklarına bu isimleri kolay kolay kuramıyor çünkü hemen dalga konusu oluyor. hassasiyetiniz için teşekkür ederm....... :a26:

_AYDIN_

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm...
RABBİM razı olsun...
selametle kalın...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt