Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KAPİTALİZMİN TESETTÜRLE MÜCADELESİ (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Özellikle birkaç yıldır sürekli olarak batı medyasında, İslami hicap aleyhinde hummalı çalışmalar yapılmaktadır. Durmadan televizyonlarda; sözde modern, medeni bir şekilde açık giyinmiş, mutlu ve kültürlü bir grup kadın muhabirin, baskı altındaki, siyahlar içerisinde ve hayata dair tüm umutlarını yitirmiş gibi gösterilen Müslüman kadınlarla yaptıkları röportajlar ve haberler yayınlanmaktadır. Göstermek istedikleri; hicaplı kadınların, erkekler tarafından kısıtlandıkları, en doğal haklarından mahrum bırakıldıkları ve sorunlar içerisinde, ümitsizce yaşamlarını sürdürdükleridir.

Batı medyası İslami hicaba karşı büyük bir savaş başlatmış bulunmaktadır. Yayınladıkları haberlerde, sözde Müslüman kadınlar gerici inanışlar yüzünden her şeylerini kaybetmiş ve batıdan onları kurtarmalarını, haklarının geri verilmesini ve özgürlüklerine kavuşmaları için onlara yardım etmelerini istemektedirler. Bu tür haberlerin amacı, İslamın kadınlara nasıl zulüm ettiği ve Müslüman kadınların nasıl kötü bir durumda olduğunu izleyicilerine aktarmaktır.

Batı, çok ince taktiklerle İslami ülkelerdeki kadınlar ve İslami hicap karşıtı çalışmalarına devam ederken, hiç beklemediği bir şekilde, Avrupadan 'başörtüsüne özgürlük' haykırışlarını duymaya başladı. Yeni Müslüman olan kadın ve genç kızlar özgürlüklerini istemekteydiler, bir Müslüman kadın olarak, hicaplarıyla okumak, çalışmak ve toplumda bulunmak için yürüyüşler yapmaktaydılar.

Batı devletleri yıllarca hicabın sözde ne kadar kötü ve modernlikten uzak olduğu hakkında çalışmalar yaparak, kadınları sömürmek ve aslında onları kendi kapitalist ve emperyalist amaçlarına alet etmek için çalışıyordu. Fakat hicabı yasaklamalarıyla tüm çabaları boşa çıktı, zira kendi ülkelerinde ki, öz vatandaşları tesettür için yürüyüşler düzenlemeye başladılar. Pariste, Londrada ve diğer büyük şehirlerde 'başörtüsüne özgürlük' diye bağırdılar.

Fransanın önde gelen gazetecilerinden biri şöyle yazıyor: 'İslam hakkında araştırmalar yapmaya başladığımdan beri, Fransalı kadınların Müslüman olmaları benim için çok ilginç ve tuhaftı. Gün geçtikçe bayanların Müslüman olması ve bunun 100 bin seviyelerine kadar çıkması beni hayretler içinde bırakıyordu. Yıllarca özgürlüğü ve kadın erkek eşitliği için mücadele eden Fransa kadını, nasıl olurda, batılıların dediğine göre bütün kadın hakları ellerinden alınan ve kadına değer vermeyen bir dine yönelebilirdi.

Parisin kuzeyinde oturan, Yahudi bir aileden, Alma ve Lila adında iki kız İslam dinini seçtiler, sonrasında tam bir İslami hicapla örtünerek okullarına devam etmek istediler, okul müdürü onları okuldan attı, mahkemeye de başvurdular fakat hiçbir sonuç alamadılar.

Almanın babası Laurent Levy şöyle diyor: 'Kızlarım hiçbir baskı altında kalmadan, kendi istekleriyle böyle giyinmeyi istediler.' Alma ve Lilanın babası asaleten Yahudidir, ama dine inancı yoktur ve kızlarının tesettürü hakkında şöyle diyor: 'Kızlarımın seçimleri beni çok üzmekte, bana göre büyük bir yanlış yapmaktadırlar. Onlar için çok kaygılanıyorum. İslam dinini kabul eden bir kadının, özgüveni olabileceğine asla inanmıyorum.' Babasının bu sözlerine, Alma gülerek şöyle cevap veriyor: 'Eğer İslam, bize öz güven vermeseydi, asla kabul etmezdik.'

Manevi Susuzluk Ve Kimlik Kargaşası

Batıdaki İslam dinine olan büyük yönelişi ve İslami hicaba bürünmelerdeki artışı öncelikle, sosyolojik acıdan incelemek yerine psikolojik acıdan incelemek, doğru bir neticeye ulaşmamız, için çok daha etkili olacaktır.

Son din olan İslamı kabul eden her Avrupalının ruh haletine dikkat etmemiz gerekir. Batıda ki 'İslama yöneliş' toplumsal bir hareket olmaktan öte, insanların yıllarca peşinde olduğu ve sürekli mahrum bırakıldığı manevi susuzluğun arayışıdır. Batı medeniyeti, maneviyatı toplumdan soyutlayıp, insanları sadece dünyaya bağlayarak aslında kendi vatandaşlarının sonunu getirmiştir. Dünyanın hiçbir dönemin de 20. yüzyıldaki kadar akıl hastaneleri dolup taşmamıştır.

Batı, maneviyattan uzaklaşarak delirmektedir.

Bunun yanında, tüm insanlığın manevi susuzluğunu giderecek olan da sadece İslamdır. Her gün bunun farkına varan onlarca ve binlerce Avrupalı, İslamıı seçmektedir, çünkü İslam kaybettikleri ve aradıklarını onlara sunmaktadır. Avrupalı, hayatının hiçbir aşamasında ve toplumun hiçbir bölümünde maneviyatı görmemektedir; okulda, devlet dairesinde, çarşıda, pazarda, medyada, evde velhasıl hiçbir yerde en fazla muhtaç olduğu maneviyat bulamamaktadır. Oysa İslamın her anı ve her aşaması maneviyat doludur. İslam ferdi bir din olmadığı, toplumsal bir din olduğu için, okulda, çarşıda, devlet dairesinde ve aklınıza gelecek her alan için manevi hükümler belirlemiştir.

Günümüz batı gençliği tam bir hüviyet ve kimlik buhranıyla yaşamaktadır. Ne yapacağını bilmeden, nereye ait olduğunu anlamadan, hedefsizce kendisini büyük bir boşluğun içinde görmektedir. Batı kültürü ve medyanın yetiştirdiği genç paranoyak olmuştur, sürekli kendisi için hazırlanan ütopya ve fıtratındaki vatan arasında gidip gelmektedir.

Dünyadaki bilgi akışının hızlanması, televizyon, internet ve diğer gelişimler bu gençlerin daha fazla boşluğa düşmelerine neden olmuştur. Dünyanın anlamsız oluşu, hayatın zorlukları, hiçbir zaman mutluluğu bulamama, karanlığa saplanıp kalmalar gençleri yeni arayışlara itmiştir. Batı kültür ve medeniyetinde mutluluğu bulamayanlar; doğu mistizmine yönelmişlerdir. Fakat Hinduizm, Budizm gibi doğu dinleri, insanın tüm boyutuna cevap veremediklerinden bu dinlerde de aranan maneviyat bulunmamıştır. Bunun üzerine kâmil din olan ve insanın her boyutuna hitap eden İslam dinine yöneliş başlamıştır. Aradıklarını İslamda bulan Avrupalılar bu yüzden İslamı seçmektedirler.

İsviçre radyosunda program hazırlayan, Monica Malem Sterdam şöyle diyor: 'Paris sokaklarında sırt çantasıyla dolaşan ve altı ay önce Müslüman olan bir gençle karşılaştım. Bana şunları söyledi: 'Avrupadaki sözde modern yaşam, sadece büyük bir boşluktan ibarettir; diskolar, barlar, cinselliğin sınırsız bir şekilde ön planda olmasından artık uzak duruyorum ve kendimi İslama adayarak yaşamıma bir anlam kazandırdım. Sabahları erkenden kalkarak hiçbir şeyle kıyaslamayacağım kadar bana huzur veren ibadetime başlıyorum.'

Batı medyası, İslam aleyhine dünya halklarına ve kendi toplumlarına yapmış oldukları yayınların, etkisiz olduğunu gördükçe kendini büyük bir yalnızlığın içinde hissetmeye başlamıştır. Avrupalılar, gönül devletlerinden sürülmenin, oraya ulaşamamanın ve hatta en yakınlarının yanında bile yalnızlık hissetmenin vermiş olduğu acıyla fıtratlarına ve imana geri dönmektedir, dönmedikçe de hiçbir zaman huzur bulamayacağı anlamış durumdadır. Bulduklarında ise bunu hiçbir şeyle değiştirmezler.

Tania Poling, yeni Müslüman olmuş genç bir Almanlı, peyamizan dergisinin muhabiri şöyle soruyor . Size Müslüman olarak elinizde olanları kaybettiğiniz soruluyor : özgürlüğünüzü, rahat yaşamanızı ve hatta en yakın dostlarınızı, peki buna karşılık İslam size ne verdi? Tania ise şöyle cevap veriyor.

Ben her şeyi kaybetmiş olabilirim, ama kendimi kazandım. Önceleri aslında benliğimden çok uzakta ve ona karşı yaşamaktaydım, büyük bir boşlukta, bunalımlar içinde, hayatı anlamsız görerek yaşıyordum. Oysa şimdi hem kendimi buldum ve hem de yıllarca görmezden geldiğim Rabbimi. Aslında ben hiçbir şey kaybetmedim, tam tersine en güzel şekilde yeniden kazandım; gerçek özgürlüğümü, manevi huzurumu, psikolojik rahatlamayı, gerçek mümin dostlarım oldu ve en güzeli de artık bir rehberim (İmam Hamanei) var. Ben her şeyime İslamla kavuştum.

Bu bilinçle Müslüman olan batılı kadın ve genç kızlar, İslamı hicabı bir teklif görmekten ziyade, bir hak olarak görmektedirler. Hak insanın doğasından ve maneviyatından kaynaklanır, hicapta kadınların en doğal hakkıdır. Gerçek özgürlük insanın ruhunun özgür olmasıdır, mükemmellik nefsin, şeytanın ve şehvetin esaretin kendini kurtarmaktadır.

Özgürlük adına insanın her istediğini yapması ve canının istediği gibi hareket etmesi aslında tam bir esirliktir. Böyle bir insan özgürlükten zerre kadar nasip almamıştır, şehvetinin ve nefsinin kölesi durumundadır. Hicabıyla kendisini şehvet bataklıklarından kurtaran insan, mükemmellik ve kemal yolunda yürümeye başlamıştır
.

baltefsiri

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KAPİTALİZMİN TESETTÜRLE MÜCADELESİ

[size=3]Özgürlük adına insanın her istediğini yapması ve canının istediği gibi hareket etmesi aslında tam bir esirliktir. Böyle bir insan özgürlükten zerre kadar nasip almamıştır, şehvetinin ve nefsinin kölesi durumundadır. Hicabıyla kendisini şehvet bataklıklarından kurtaran insan, mükemmellik ve kemal yolunda yürümeye başlamıştır.[/size]

ALLAH(C.C.) RAZI OLSUN KARDEŞİM..... YÜREĞİNE SAĞLIK....... SELAMÜN ALEYKÜM.....

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

baltefsiri yazdı:
[size=3]Özgürlük adına insanın her istediğini yapması ve canının istediği gibi hareket etmesi aslında tam bir esirliktir. Böyle bir insan özgürlükten zerre kadar nasip almamıştır, şehvetinin ve nefsinin kölesi durumundadır. Hicabıyla kendisini şehvet bataklıklarından kurtaran insan, mükemmellik ve kemal yolunda yürümeye başlamıştır.[/size]

ALLAH(C.C.) RAZI OLSUN KARDEŞİM..... YÜREĞİNE SAĞLIK....... SELAMÜN ALEYKÜM.....

Rabbim sizden de razı olsun inş. kardeşim. ve aleyküm selam.. selametle kalınB)

omer58

Kayıtlı Kullanıcı

[mail][/mail]SELAMÜNALEYKÜM BACIM YÜREĞİNE SAĞLIK.KENDİLERİNİ ÇOK MODERN SANAN,DÜNYAYI KALICI SANAN,ALLAH YOLUNDAKİ İNSANLARIN GERİ KALMIŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNENLERE EN MÜKEMMEL CEVAP,ASR SURESİ DEĞİLMİDİR.B)B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

omer58 yazdı:
[mail][/mail]SELAMÜNALEYKÜM BACIM YÜREĞİNE SAĞLIK.KENDİLERİNİ ÇOK MODERN SANAN,DÜNYAYI KALICI SANAN,ALLAH YOLUNDAKİ İNSANLARIN GERİ KALMIŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNENLERE EN MÜKEMMEL CEVAP,ASR SURESİ DEĞİLMİDİR.B)B)B)

ve aleyküm selam kardeşim.. Allah razı olsun.. çok güzel bir sureyle örneklendirmişsiniz.. çok teşekkür ederim. selametle

cakamo

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUNALEYKÜM KARDEŞİM;
ALLAH SENDEN VE SENİN GİBİLERDEN RAZI OLSUN;

İNSAN İNANCI UĞRUNA MÜCADELE EDER VE İNANDIĞI
ÖLÇÜDE KEMALE ERER,
BİRDE BU İNANÇ HAKSA VE SONUNDA ALLAH RIZASI VARSA
UĞRUNDA SEVE SEVE ÖLMEYE DEĞER.
YÜREĞİNE SAĞLIK RABBİM AZİZ VE CELİL OLAN ALLAH'A EMANET OL!!!B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

cakamo yazdı:
SELAMUNALEYKÜM KARDEŞİM;
ALLAH SENDEN VE SENİN GİBİLERDEN RAZI OLSUN;

İNSAN İNANCI UĞRUNA MÜCADELE EDER VE İNANDIĞI
ÖLÇÜDE KEMALE ERER,
BİRDE BU İNANÇ HAKSA VE SONUNDA ALLAH RIZASI VARSA
UĞRUNDA SEVE SEVE ÖLMEYE DEĞER.
YÜREĞİNE SAĞLIK RABBİM AZİZ VE CELİL OLAN ALLAH'A EMANET OL!!!B)

ve aleyküm selam kardeşim..rabbim sizden de razı olsun inşallah.. bu mücadelemiz, sonuna kadar sürecek inşallah..selametle kalın

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKUM

RAHMAN RAZI OLSUN EMEGİNİZE SAGLIK COK GÜZEL BİR KONUYDU SELAMETLE KALIN RAHMAN HERŞEYİ GÖRENDİR SELAMETLE...

gevok

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun cok güzel bi yazı ve gercekten cok iyi anlatılmıs avrupalıların,müslüman bayanlara olan bakış acısı burda sanki bize zulüm görüyomus gibi bakıyolar tessetür onlar için bayani baglayan,koparılması gereken bir zincir ve sanki bu zinciri bize baglayan erkeklermis gibi görüyolar ama kabul edemedikleri gercek;tesettürü biz kendimiz hür irademizle seciyoruz =)selam+dua ile

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

m_muaz yazdı:
SELAMUN ALEYKUM

RAHMAN RAZI OLSUN EMEGİNİZE SAGLIK COK GÜZEL BİR KONUYDU SELAMETLE KALIN RAHMAN HERŞEYİ GÖRENDİR SELAMETLE...

ve aleykümselam, Rabbimiz sizden de ebeden razı olsun inşallah.. evet haklısınız, Rabbimiz her şeyi görüyor.. ve Kur'an'ı kerimde bizlere vaadi var.. Allah onları muvaffak etmeyecek inşallah.. Allah'a emanet olun.. selam ve dua ile.B)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

aliye_aliye yazdı:
m_muaz yazdı:
SELAMUN ALEYKUM

ve aleykümselam, Rabbimiz sizden de ebeden razı olsun inşallah.. evet haklısınız, Rabbimiz her şeyi görüyor.. ve Kur'an'ı kerimde bizlere vaadi var.. Allah onları muvaffak etmeyecek inşallah.. Allah'a emanet olun.. selam ve dua ile.B)

SİZDENDE EBEDEN VE DAİMEN RAZI OLUR İNŞ..B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

m_muaz yazdı:
aliye_aliye yazdı:
m_muaz yazdı:
SELAMUN ALEYKUM

SİZDENDE EBEDEN VE DAİMEN RAZI OLUR İNŞ..B)

ecmain olsun inşallah. Allah'a emanet olun. selam ve dua ile.B)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Paylaşımınız için tşk kardeşim.Rabbim yar ve yardımcımız olsun inş dua ile

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

S.ALEYKÜM..ÇOK GÜZEL BİR MESELEYİ PAYLAŞMIŞSINIZ BİZLERLE..AYRICA İSLAMİYETİ SEÇMİŞ İNSANLARIN SÖZLERİYLE DE SÜSLENMİŞ..ELİNİZE,EMEĞİNİZE SAĞLIK..
EVET İSLAMİYET BÖYLE BİR DİN..NE KADAR ŞÜKRETSEK AZDIR..ÇÜNKÜ RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ MÜSLÜMAN DOĞDUK,VE MÜSLÜMAN YAŞIYORUZ..EN AZINDAN GAYRİ MÜSLİMLERİN ÇEKTİĞİ SIKINTILARI ÇEKMEDEN,SEFAHATE DÜŞMEDEN,RUHİ BUNALIMLARA GİRMEDEN BUGÜNLERE ULAŞTIK RABBİME HAMD-Ü SENALAR OLSUN..BATI DENİYOR YA HANİ..EVET ONLAR GERÇEKTEN BATI,HATTA BATAKLIK DEMELİ..KENDİLERİNİ MEDENİYETTE EN ÜST SEVİYEDE GÖREN ZAVALLILAR SADECE TEKNOLOJİ İLE KENDİLERİNİ UYUTUYORLAR DURUM BUNDAN İBARET..KENDİLERİNİ KANDIRIYORLAR BAŞKA ÇARELERİ YOKKİ..ALLAH İNANCI YOK,ÖLDÜKTEN SONRA DİRİLME İNANCI YOK..ONLAR İÇİN VARSA YOKSA DÜNYA HAYATI..KENDİLERİNİ SADECE BURAYA ADAPTE ETMİŞLER VE BURADA RAHATÇA BİR HAYAT SÜRMEK TEK GAYELERİ..VE BİR DE MÜSLÜMANLARA GERİCİ DEMELERİ YOK MU..BEN ONLARIN BU SÖYLEMLERİNE GÜLÜYORUM VE DE ÜZÜLÜYORUM Bİ YÖNDEN..BİZLERİ GERİCİ GÖRENLERİN KENDİLERİ GERİCİ AMA HABERLERİ YOKKİ..DEDİĞİM GİBİ ONLAR KENDİLERİNİ BİR UYKUYA KAPTIRMIŞLAR VE UYANMAK İSTEMİYORLAR BU GAFLET UYKUSUNDAN..BİR UYANABİLSELER GÖRECEKLER KİM GERİCİ,KİM İLERİ..BİR DE MÜSLÜMAN BACILARIMIZI ESİR GİBİ GÖSTERMEYE ÇALIŞMALARI YOK MU..NEYİN PEŞİNDESİNİZ SİZ EY İNSANLAR..İSLAMİYETLE BERABER KADINLARIN DEĞERİ DAHA DA ARTMADIMI..OLMASI GEREKEN DEĞERLERİNİ İSLAMLA BULMADILARMI..VE SİZİ TEKZİP EDEN KENDİ VATANDAŞLARINIZ BU DURUMA EN ÖNEMLİ MİSAL DEĞİL Mİ..
''ARADIĞIM HUZURU İSLAMİYETLE BULDUM,NEFSİMİN ESARETİNDEN İSLAMİYETLE KURTULDUM'' SÖYLEMLERİ BİZLERİ HAKLI ÇIKARMIYOR MU..LÜTFEN UYANIN BU GAFLET UYKUSUNDAN ÇÜNKÜ DEHŞETLİ BİR CEHENNEM ATEŞİ VAR..VE HAKİKATİ GÖREN VATANDAŞLARINIZI ÖRNEK ALARAK SİZLER DE BU YÜCE DAVETE,İSLAMİYETE BUYRUN..ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM..HAKKINIZI HELAL EDİN..BU ECNEBİLER İNSANLARI ÇİLEDEN ÇIKARIRLAR..ALLAHA(C.C.)EMANET OLUN..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

gevok yazdı:
Allah razı olsun cok güzel bi yazı ve gercekten cok iyi anlatılmıs avrupalıların,müslüman bayanlara olan bakış acısı burda sanki bize zulüm görüyomus gibi bakıyolar tessetür onlar için bayani baglayan,koparılması gereken bir zincir ve sanki bu zinciri bize baglayan erkeklermis gibi görüyolar ama kabul edemedikleri gercek;tesettürü biz kendimiz hür irademizle seciyoruz =)selam+dua ile

elhamdülillah kardeşim.. ne mutlu bu kutlu seçimi yapmışız. onlar öyle görmeye devam etsinler. aslında onlar da gerçeğin farkında.. Allah razı olsun kardeşim. selametle kalın.

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

esselamun aleyküm kardeşim

Verimli bir konu seçmişiniz Rahman gönlünüzü genişletsin inş.Rabbim müslüman kardeşlerimizi batının özentisinden korusun. Çok harikaymış gibi gösteriyorlar halbuki öyle değil onlarda inanç ve huzur yok ve bizden de bunu almayı istiyorlar rabbim uzak etsin onların şerrinden inş... selam ve dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt