Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (4 Kullanıcı)

ahmet_99

Kayıtlı Kullanıcı

Ağlama, gözlerin bedel olmasın
Bu dünya onların, sana kalmasın
Yaralı yüreğin deva bulmasın

Allah emaneti başında tacın
Ağlama kıyamam başörtülü bacım...

Susamış çöllere yaz yağmurusun
Enbiyanın yaşayan gururusun
Eğmişsin başını ağlıyor musun?

Dualar seninle, içimde acın...

Ahiret bir yanda, dünya bir yanda
Serveri uğruna dönmez yolunda
Emaneti veren alır sonunda

Allah emaneti başında tacın...

Firdevs cennetinde bir parça yolsun
Öyle mutlu ol ki gözlerin dolsun
O Resul Peygamber göz yaşın silsin

Dualar seninle, içimde acın...

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı
Anlatıyorum birine tesettürdeki yanlışlıklarını, diyor ki "sanki ben bilmiyor muyum?"
Başkasına anlatacak olsam "sanki o bilmiyor mu" deniliyor.

Hayır , o kişiler bilmiyorlar ne yaptıklarını. Bilselerdi yapmazlardı!

Kişi nasıl yanacağını bilse, yanmak orda dursun Allahu Teala'nın rızasından çıkma, O'nun gazabına müstehak olma düşüncesi bile insanı vazgeçirmeli nefse uymaktan.

Ölüm yakındır , kıyamet çok da uzak değildir.Kendimize gelelim!

berat05

Yönetici
Değerli Hocam..... Ruhunuz şad olsun inşaallah

Değerli Hocam..... Ruhunuz şad olsun inşaallah

Selamun Aleykum

Kıymetli kardeşlerimiz ... örtünmek yani tesettür elbetteki emri ilahidir buna kimsenin itirazı olamaz..Unutmayalımki Allah cc. Kur'an-ı kerimde ya Resulum sen onlara eğer yumuşak davranmasaydın etrafından dağalıp giderlerdi buyuruyor.Sözlerimiz kimseyi incitmesin yine unutmayalımki şarap içmekle ömrünün bir kısmını geçirmekte olan insanlardan Rabbimiz.cc.hidayete erdirerek evliyalar çıkarmıştır. Yine unutmayalımki ayeti celilede hiç kimseyi kınamayınız eğer mutlaka birisini kınayacaksa her kese kınamak için kendi nefsi yeter buyuruluyor.Biz kardeşlerimiz için duada bulunalım Rabbimiz cc. onlarada kapanmak için lütüfta bulunsunda inşaAllah onlarda örtünsün.Kimsenin imanı hakkında konuşmayalım imanlar kalplerde gizlidir kalpleri okuyabilen ise Yalnız Allah'dır cc..

Selam ve saygılarımızla.

Mekanınız cennet olsun inşaallah

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamunaleykum daha yeni iyilesmeye baslamisti kanayan yaralarim yeniden kaniyor yine sizliyor dayanacak guc ver ya rab....

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
şükürler olsun örtüme kavuşturduğun güne YARAB.....

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
1 yıldır burdayım.. bu sitede.. iyiki burdayım.. iyiki tanıdım burdaki herkesi .. siz olmasaydınız ben şimdiki ben olmazdım.. şükürler olsun..
ve az kaldı örtümle nurlanmamın 1. senesine.. şükürler olsun YARAB...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
çok şükür canım bizi nurla nurlandırana çok şükür

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
şimdi ALLAH rızası için bi söyleyin bu insanların derdi ...
bu gün imzaları kapalı cezaevine götürdüm..üzerimde siyah feracem ve siyah başörtüm var.. içeri bi girdim tuhaf bakışlar..hatta arkamdan üst kata çıkanlar olmuş kim bu çarşaflı diye... ya gençsin daha cıvıl cıvıl giysene bu ne daha olgun görünüyorsun.. iç karartdıyorsun... yakında çarşaf giyersin.. senin yaşına yakışmıyor.. sanki daha açık renk giysen ne olur .. sorular sorular.. sorular..
ve ben .. sakin.. benim tercihim ...
ne garip degilmi yargılandığımız şey.. ne tuhaf.. insanlar eleştirmek için yer arıyorlar.. ne garip ki farklı bir kıyafetle gitsem oraya yargılanmayacağım.. ne garip ki inancım gereği giydiğim kıyafetten yargılanıyorum.. canım acıdı kendi adıma değil onlar konuştukça başım dikleşti sanki... ama çok üzüldüm onlara çok.. yazık dedim ne kadar yazık...

berat05

Yönetici
bu gün imzaları kapalı cezaevine götürdüm..üzerimde siyah feracem ve siyah başörtüm var.. içeri bi girdim tuhaf bakışlar..hatta arkamdan üst kata çıkanlar olmuş kim bu çarşaflı diye... ya gençsin daha cıvıl cıvıl giysene bu ne daha olgun görünüyorsun.. iç karartdıyorsun... yakında çarşaf giyersin.. senin yaşına yakışmıyor.. sanki daha açık renk giysen ne olur .. sorular sorular.. sorular..
ne garip degilmi yargılandığımız şey.. ne tuhaf.. insanlar eleştirmek için yer arıyorlar.. ne garip ki farklı bir kıyafetle gitsem oraya yargılanmayacağım.. ne garip ki inancım gereği giydiğim kıyafetten yargılanıyorum.. canım acıdı kendi adıma değil onlar konuştukça başım dikleşti sanki... ama çok üzüldüm onlara çok.. yazık dedim ne kadar yazık...

Sİyah her zaman kuvvetlidir...Ciddiyet verir...Yaptığın işi ne kadar önemsediğini gösterir...Aldatmaz..nettir..

Kafamızı bulandırmaya çalışan bu insanların aslında nefs'lerine söz geçirememesinin bir göstergesi bu....

Aynı şeyleri duyuyorum....gözler aynı bakışlarla ! yüklü... şaşırıyorlar sanki.... buna nasıl güç yettiğine inanamıyorlar...

Ama kelime ifadeleri farklı dökülüyor dudaklarından....

Daha gençsin diyor biri....(aslında demek istediği...nasıl beceriyorsun bu işi....bu genç yaşta ....çevren de mi seni uzaklaştırmıyor bu yoldan )

Cıvıl cıvıl giyin diyen...( ben siyahın böyle gururla taşındığını görmedim....kıskanıyorum ) demek istiyor...

Unutmayalım....Yargılamak her zaman en kolay yol oldu...

Bizim amacımız...Örtümüzün İSLAMIN güzellikleriyle geldiğini , rahatça taşıdığımızı , NEFSLE yollarımızın ayrıldığını göstermek...

Amacımız ,sabırla bu yolun doğruluğunu anlatmak ,öğenmek....öğretmek...

Rabbim.... bu yolda yürüyen , adım atan, atacak yüreklere...güç versin....

Geri dönüş yok....hep ileri İNŞAALLAH

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
artık havalar da soğumaya başladı. insanlar mevsimliklerini giyinip çıkyorlar dışarı genelde. bugün sabah erken saatlerinde karşılaştığım bir olay.
genç bir kız şort giyinmiş yürüyor.. tabi şort kısa bişeydir. konyada da bir de bu serin havalarda kız hemen dikkatleri çekiyor.kıza çok yakında olmayan ki epeyce uzakta idi bi bey bakıp bakıp durdu. hani ben şöyle düşündüm o an .tamam o kızın tesettürle alakası yok da ya o adamın varmı alakası.onun da yok olsaydı kaç metre öteden kızı süzmezdi. Nur suresinde tesettürden bahsedilirken önce erkeklerin bakışlarını haramlardan korumaları vardır.. Kadınlar suçluysa kusura bakmasın erkekler de bi okadar suçludur.

mir_erhan

Moderator

Selamün Aleyküm.
Sevgili kardeşim.. Biliyorsun ki Herkes inandığına hizmet eder.
hiç üzülme. Çünkü onları ilk vuran sen oldun da üstüne geldiler..
Sen inandığına bağlılığına ilan ettin.. Sıra onlarda.
O yüzden şimdi onlar kime bağlılarsa ona sadakatlerini gösterecekler..

Örtünmemi Benim Rabbim Kuranda Emrediyor..
Kuran ise ;
'' O (Kur’an), şüphesiz değerli, güçlü ve Arş’ın sahibi katında itibarlı, orada (meleklerce) itaat edilen, güvenilir bir elçinin (Cebrail’in) getirdiği sözdür. '' ( Tekvir 19,20,21.)
'' Kur’an, kovulmuş şeytanın sözü değildir. '' ( Tekvir 25)

'' Ey insan! Seni yaratan, şekillendirip ölçülü yapan, dilediği bir biçimde seni oluşturan cömert Rabbine karşı seni ne aldattı? '' ( İNFİTAR 6,7,8.)

'' (Hâl böyle iken) nereye gidiyorsunuz? '' ( Tekvir 26 )

Evet NEREYE ,bu gidiş...

Selam ve dua ile

mir_erhan

Moderator

Bizim amacımız...Örtümüzün İSLAMIN güzellikleriyle geldiğini , rahatça taşıdığımızı , NEFSLE yollarımızın ayrıldığını göstermek...

Eyvallah Abla. Allah celle celalüh razı olsun..
Kaleminize yüreğinize sağlık.

''Unutmayalım....Yargılamak her zaman en kolay yol oldu...

Rabbim.... bu yolda yürüyen , adım atan, atacak yüreklere...güç versin....''

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Sİyah her zaman kuvvetlidir...Ciddiyet verir...Yaptığın işi ne kadar önemsediğini gösterir...Aldatmaz..nettir..

Kafamızı bulandırmaya çalışan bu insanların aslında nefs'lerine söz geçirememesinin bir göstergesi bu....

Aynı şeyleri duyuyorum....gözler aynı bakışlarla ! yüklü... şaşırıyorlar sanki.... buna nasıl güç yettiğine inanamıyorlar...

Ama kelime ifadeleri farklı dökülüyor dudaklarından....

Daha gençsin diyor biri....(aslında demek istediği...nasıl beceriyorsun bu işi....bu genç yaşta ....çevren de mi seni uzaklaştırmıyor bu yoldan )

Cıvıl cıvıl giyin diyen...( ben siyahın böyle gururla taşındığını görmedim....kıskanıyorum ) demek istiyor...

sabah eşime diyorum ki .. siyahlar... mutluyum böyle..
herzamankinden daha mutlu ...bayramlıklarıyla uyumuş çocuklar gibi mutlu...uyandığında yanında olmaz diye korkan çocuklar gibi..
ve gururluyum..
çünkü
insanlara bana bakmayın diyorum.. ben ALLAHIN emrini yerine getiriyorum..
ne güzel demişsin abla bu yaşta bu ne cesaret.. evet cesaret...hemde BİSMİLLAH diyip koca kayayı delerek yükselen otun cesareti...yaşadığımız korkutuyor onları.. tıpkı benim bizim daha önce korktuğumuz gibi.. geçen yıl bu zamanlar örtebilirmiyim.. örterim ama pardesü giyemem derken şimdi ne kadar cesur olduğuma şaşırıyorum.. biliyorum bana güç verenin kim olduğunu.. biliyorum ben yürüdükçe yolumu açanı..
tökezlesem.. mızraklar altında hala tebliğ yapan.. başına işkembeler dökülürken namazına devam eden EN SEVGİLİYİ hatırlıyorum.. ve diyorum ki RABBİM SEN VARSIN.. HERŞEY SENDEN....

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün Aleyküm.
Sevgili kardeşim.. Biliyorsun ki Herkes inandığına hizmet eder.
hiç üzülme. Çünkü onları ilk vuran sen oldun da üstüne geldiler..
Sen inandığına bağlılığına ilan ettin.. Sıra onlarda.
O yüzden şimdi onlar kime bağlılarsa ona sadakatlerini gösterecekler..

Örtünmemi Benim Rabbim Kuranda Emrediyor..
Kuran ise ;
'' O (Kur’an), şüphesiz değerli, güçlü ve Arş’ın sahibi katında itibarlı, orada (meleklerce) itaat edilen, güvenilir bir elçinin (Cebrail’in) getirdiği sözdür. '' ( Tekvir 19,20,21.)
'' Kur’an, kovulmuş şeytanın sözü değildir. '' ( Tekvir 25)

'' Ey insan! Seni yaratan, şekillendirip ölçülü yapan, dilediği bir biçimde seni oluşturan cömert Rabbine karşı seni ne aldattı? '' ( İNFİTAR 6,7,8.)

'' (Hâl böyle iken) nereye gidiyorsunuz? '' ( Tekvir 26 )

Evet NEREYE ,bu gidiş...

Selam ve dua ile

İYİKİ VARSINIZ ABİM....
İYİKİ ....
RABBİM Yolumuzda daim yürüyenlerden eylesin hepimizi..
Kuran IŞIĞIMIZ olsun inşallah..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
artık havalar da soğumaya başladı. insanlar mevsimliklerini giyinip çıkyorlar dışarı genelde. bugün sabah erken saatlerinde karşılaştığım bir olay.
genç bir kız şort giyinmiş yürüyor.. tabi şort kısa bişeydir. konyada da bir de bu serin havalarda kız hemen dikkatleri çekiyor.kıza çok yakında olmayan ki epeyce uzakta idi bi bey bakıp bakıp durdu. hani ben şöyle düşündüm o an .tamam o kızın tesettürle alakası yok da ya o adamın varmı alakası.onun da yok olsaydı kaç metre öteden kızı süzmezdi. Nur suresinde tesettürden bahsedilirken önce erkeklerin bakışlarını haramlardan korumaları vardır.. Kadınlar suçluysa kusura bakmasın erkekler de bi okadar suçludur.
ERKEĞİN TESETTÜRÜ GÖZ KAPAĞIDIR... Canım..
nur suresi ışığmız olacak inşallah

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
Siyahlar......
Siyahın varsa tonu en koyusu
berat ablanın kalemine yüreğine sağlık ne güzel anlatmış aslında gelen okların ne demek olduğunu......
Kıyafetimizin rengi ülke toptaklarının heryerinde aynı cümlelerle eleştiriliyor garip olan bu...
Herkes dünyaya tesettürlü gelmiyor çok doğru ama ben tesettüre kavuşmadan önce önümden geçenlere şuna bak kaplara giyinmiş yine demedim.....
Ama şimdi kapalılar(!) bile bana bu cümleyi kuruyor.......
Buketim allah yardımcımız olsun....yaptığımızın doğru olduğunu bildiğim ÜZÜLMÜYORUM HİÇ....
hatta babam ın bile siyah krizleri geçti artık.....:)

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
geçenlerde 3 yaşındaki rabbimin emaneti oğlum ne dedi ....
oturup ağladım sevincimden şükürler olsun rabbime....
akşam evde aniden kapı çaldı ablamlar eşi vs kahve içmeye...kimo deyip hemen gidip feracemi geçirdim üstüme.....oğlum önce anne biyere mi gidiyosun dedi...
hayır oğlum burdayım , müsafir geliyo dedim...
haaa tamam anne giyde heryerin gözükmesin ozaman dedi....:)
inanın yaruöun söylediği bu sözler okadar mutlu ettiki beni....oğlum bile beni annem den çok düşünüyor yada babamdan.....

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Siyahlar......
Siyahın varsa tonu en koyusu
berat ablanın kalemine yüreğine sağlık ne güzel anlatmış aslında gelen okların ne demek olduğunu......
Kıyafetimizin rengi ülke toptaklarının heryerinde aynı cümlelerle eleştiriliyor garip olan bu...
Herkes dünyaya tesettürlü gelmiyor çok doğru ama ben tesettüre kavuşmadan önce önümden geçenlere şuna bak kaplara giyinmiş yine demedim.....
Ama şimdi kapalılar(!) bile bana bu cümleyi kuruyor.......
Buketim allah yardımcımız olsun....yaptığımızın doğru olduğunu bildiğim ÜZÜLMÜYORUM HİÇ....
hatta babam ın bile siyah krizleri geçti artık.....:)

akşam evde aniden kapı çaldı ablamlar eşi vs kahve içmeye...kimo deyip hemen gidip feracemi geçirdim üstüme.....oğlum önce anne biyere mi gidiyosun dedi...
inanın yaruöun söylediği bu sözler okadar mutlu ettiki beni....oğlum bile beni annem den çok düşünüyor yada babamdan.....

şükürler olsun canım çok şükür.. kim ne derse desin aynanın karşısında ki huzurumu değişmem...
maşallah oğluşuna işte ne görürlerse onu yapıyor çocuklar.. onu yaşıyor.. benim şansım siyahları hep çok sevmem.. ailemden kimse yadırgamıyor durum böle olunca...

berat05

Yönetici

Değerli kardeşim...

Biz evimizde nasıl yaşarsak...çocuklarımız bizden örnek alacaklar... ister istemez örnek oluyorsunuz...

Rabbim imanı bütün anne ve babalardan olabilmeyi nasip eylesin inşaallah..

Biz doğru olalım....doğru yolu gösterelim....çocuklarımıza vicdanı rahat....yüreği açık anneler olalım inşaallah...

Feracalerimizle... imanın tadını evimizde,işimizde gittiğimiz her yerde taşıyalım...yaşayalım

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt