Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (3 Kullanıcı)

ayşe137

Kayıtlı Kullanıcı
geçen sene bu zamanlar Rabbim affetsin açık bi bayandım.. ama şu dikkatimi çekti.. ben açıkken de sıcaktan baya bi yanıyordum..hani kapalılar yazın nasıl dayanıyorlar sorusu saçma gibi. bence arada çok da bi fark yok hatta kapalılar daha az etkileniyorlar sıcaktan.
kesinlikle kapalılar daha az etkileniyor sıcaktan .. ben kapandıgım günden beri sıcagı falan farketmiyorum ..
çok şükür :)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
geçen sene bu zamanlar Rabbim affetsin açık bi bayandım.. ama şu dikkatimi çekti.. ben açıkken de sıcaktan baya bi yanıyordum..hani kapalılar yazın nasıl dayanıyorlar sorusu saçma gibi. bence arada çok da bi fark yok hatta kapalılar daha az etkileniyorlar sıcaktan.

kesinlikle kapalılar daha az etkileniyor sıcaktan .. ben kapandıgım günden beri sıcagı falan farketmiyorum ..
çok şükür :)

aynen ya sanki sıcağı hissetmiyorum şükürler olsun hoş burda sıcakta yok.. kazakla geziyoz neredeyse ama yok açıkken daha sıkıntıydı..

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm

Siz dışarıdaki kötü örneklere bakmayın... "DOĞRU örnek siz olsun... " ve İSLAMI tebliğde doğru aktarın...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
" Allah katında en büyük günah üzerin de ısrar edilen gunahtır.. "| Hz Ali..

açık gezdikçe günahınız da ısrar etmiyor musunuz?

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
berat abla yanlış bişey söylemedim yada yazmadım umarım.. kötü resimleride sadece bu şekilde olmamak adına ekledim ama inşallah hata yapmamışımdır öyleyse sileyim

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
bize neden örtülüsünüz diyenler allah cc böyle istediği için örtülüyüz.
şimdi de biz soruyoruz siz neden açıksınız?

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleyküm

Siz dışarıdaki kötü örneklere bakmayın... "DOĞRU örnek siz olsun... " ve İSLAMI tebliğde doğru aktarın...

Ve aleykum selam ve rahmetullah ablam.. Dediğine aynen katılıyorum..:evet
Hayırlı cumalar.. Dua eder, dua beklerim
::)

berat05

Yönetici
Kötü bir şey değil kardeşim tabii ki...
Ama inanın bu tür resimleri burda paylaşılmasından yana değil gönlüm..

Sadece gelen kardeşlerimiz güzel sözler ,paylaşımlar görsünler...Onlar kötü örnek -dua edelim...iyi olsunlar...

Bizde paylaşımlarımızı buna göre yapalım olmaz mı ?

Yoksa siz paylaşımlarını takip ettiğim güzel kardeşlerimden birisiniz :)

berat05

Yönetici
berat abla yanlış bişey söylemedim yada yazmadım umarım.. kötü resimleride sadece bu şekilde olmamak adına ekledim ama inşallah hata yapmamışımdır öyleyse sileyim

Bu arada yanlış birşey yazılırsa açıklıkla yazacağımı ve silinmesini isteyeceğimi bilmelisin

Dert etme güzel kardeşim

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Sen ey müslüman kızı sen namus timsalisin
Sen cennet güzelisin, hûriler misalisin
Sen yolundaki gaziler misalisin
İslam yolunda olmak Mü`minin ülküsüdür
Müslüman hanımların iffeti örtüsüdür

ahmet_99

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleyküm

Ve aleykum selam..

Ben de bir erkek olarak bu cümlenize birşeyler katmak istiyorum müsadenizle..

Çevremdeki arkadaşlarımla/insanlarla da sık sık mevzusu geçen bir konu bu.. Hep bayan kardeşlerimizi eleştiriyoruz. Tesettürün hakkını veremediklerini düşünüyoruz ki, gerçekten Allah'ın emrettiklerini bilip uygulamaya çalışanların da hem fikir olduğu gibi veremiyorlar belki de.. Ama peki biz erkekler bu olayın neresindeyiz.. İş yerinden olsun, üniversiteden olsun arkadaşlarımla, ki arkadaşlarımın çoğu da benim yaşıtlarımda ve de benim gibi bekar ve de aşağı yukarı benzer dini hassasiyeti paylaştığımızı düşündüğüm dinini bilen dinin uygun olarak yaşamaya çalışan kişiler, nasıl biriyle evlenmek istiyorsun gibisinden mevzular geçtiğinde, başörtüsünü, Rabb'inin emrettiğine uygun şekilde, başörtüsünü yakasının içine sokmayıp, ya da torba gibi bağlamayıp, omuzlarından sarkıtarak ve edebiyle örtünen birisini istiyorum dediğimde, o kişiyi yanında taşıyabilecek misine kadar varan sohbetler geçiyor.. Yani artık öyle bir hal almış ki, gerek aynı dinin hassasiyeti taşımayan kişiler olsun, gerek medya olsun, dinini yaşamaya çalışan insanların bile zihinlerini öyle etkilemiş ki, dini hassasiyetine güvendiğim yani diğer mevzularda aşağı yukarı aynı görüşleri paylaştığım kişiler bile, o tarz giyinen biriyle çarşıda, pazarda, avmde rahat dolaşmaktan çekinir hale gelmiş, çekinmese bile, açık ve kendine güvenir bir şekilde "evet Rabb'inin emrettiği gibi örtünen bir eş istiyorum" diyemiyor, kendini hazır hissetmiyor buna kafa olarak... Rabb'inin emrettiğini yerine getirdiği, layıkıyla örtündüğü için baş tacı edilmesi, gurur duyulması gerekirken; birlikte gezmekten, yanında dolanmaktan çekinir hale gelinmiş bayan kardeşlerimizi eleştirirken, biz erkekler biraz olsun vicdanımızın muhasebesini yapmalıyız diye düşünüyorum.. Ve yürüdükleri bu zor yolda (şu ahir zamanda fıtratlarına göre zor bir imtihana tabii olduklarını düşünen biri olarak), aynı şekilde Rabb'ine layık kullar olmak isteyen biz erkekler, onları eleştirmeden önce, iğneyi önce kendimize batırmalıyız diye düşünüyorum...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
ah kardeşim okadar güzel ifade ettinki ..
Yani artık öyle bir hal almış ki, gerek aynı dinin hassasiyeti taşımayan kişiler olsun, gerek medya olsun, dinini yaşamaya çalışan insanların bile zihinlerini öyle etkilemiş ki, dini hassasiyetine güvendiğim yani diğer mevzularda aşağı yukarı aynı görüşleri paylaştığım kişiler bile, o tarz giyinen biriyle çarşıda, pazarda, avmde rahat dolaşmaktan çekinir hale gelmiş, çekinmese bile, açık ve kendine güvenir bir şekilde "evet Rabb'inin emrettiği gibi örtünen bir eş istiyorum" diyemiyor, kendini hazır hissetmiyor buna kafa olarak... Rabb'inin emrettiğini yerine getirdiği, layıkıyla örtündüğü için baş tacı edilmesi, gurur duyulması gerekirken; birlikte gezmekten, yanında dolanmaktan çekinir hale gelinmiş bayan kardeşlerimizi eleştirirken, biz erkekler biraz olsun vicdanımızın muhasebesini yapmalıyız diye düşünüyorum..
yüreğine sağlık...

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykum selam..

Çevremdeki arkadaşlarımla/insanlarla da sık sık mevzusu geçen bir konu bu.. Hep bayan kardeşlerimizi eleştiriyoruz. Tesettürün hakkını veremediklerini düşünüyoruz ki, gerçekten Allah'ın emrettiklerini bilip uygulamaya çalışanların da hem fikir olduğu gibi veremiyorlar belki de.. Ama peki biz erkekler bu olayın neresindeyiz.. İş yerinden olsun, üniversiteden olsun arkadaşlarımla, ki arkadaşlarımın çoğu da benim yaşıtlarımda ve de benim gibi bekar ve de aşağı yukarı benzer dini hassasiyeti paylaştığımızı düşündüğüm dinini bilen dinin uygun olarak yaşamaya çalışan kişiler, nasıl biriyle evlenmek istiyorsun gibisinden mevzular geçtiğinde, başörtüsünü, Rabb'inin emrettiğine uygun şekilde, başörtüsünü yakasının içine sokmayıp, ya da torba gibi bağlamayıp, omuzlarından sarkıtarak ve edebiyle örtünen birisini istiyorum dediğimde, o kişiyi yanında taşıyabilecek misine kadar varan sohbetler geçiyor.. Yani artık öyle bir hal almış ki, gerek aynı dinin hassasiyeti taşımayan kişiler olsun, gerek medya olsun, dinini yaşamaya çalışan insanların bile zihinlerini öyle etkilemiş ki, dini hassasiyetine güvendiğim yani diğer mevzularda aşağı yukarı aynı görüşleri paylaştığım kişiler bile, o tarz giyinen biriyle çarşıda, pazarda, avmde rahat dolaşmaktan çekinir hale gelmiş, çekinmese bile, açık ve kendine güvenir bir şekilde "evet Rabb'inin emrettiği gibi örtünen bir eş istiyorum" diyemiyor, kendini hazır hissetmiyor buna kafa olarak... Rabb'inin emrettiğini yerine getirdiği, layıkıyla örtündüğü için baş tacı edilmesi, gurur duyulması gerekirken; birlikte gezmekten, yanında dolanmaktan çekinir hale gelinmiş bayan kardeşlerimizi eleştirirken, biz erkekler biraz olsun vicdanımızın muhasebesini yapmalıyız diye düşünüyorum.. Ve yürüdükleri bu zor yolda (şu ahir zamanda fıtratlarına göre zor bir imtihana tabii olduklarını düşünen biri olarak), aynı şekilde Rabb'ine layık kullar olmak isteyen biz erkekler, onları eleştirmeden önce, iğneyi önce kendimize batırmalıyız diye düşünüyorum...

ne güzel söyledin kardeşim Allah senden razı olsun keşke herkes senin gibi düşünse

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Ve aleykum selam..

Değerli kardeşim...

Yazdıklarınızı çok iyi anlıyorum..uzun zaman önce bir çok şeyi analiz etmeme sebeb olan bir dönüş yaşadım...

Herkes hayatında bu tür dönüşler yaşıyor..Amma iyi amma kötü..

Şunu iyi anladım ki....hayat tarzınız değişirken ister istemez güzergâhlarınız da , arkadaşlarınızın sayısı da ,paylaşımlarınız da değişecek..başka bir yolu yok...

Sizin anlatmak istediğinizi karşı tarafın nefsi anlamak istemiyor...

Çünkü hanımını koluna- tesettüre bürünmüş şekilde- alıp gezdirmek ....hoşlarına gitmez...Neden ?

Çevresine anlatamaz, millet yargılar diye düşünür,Sevmezler diye düşünür, belli ortamlara giremezler diye düşünür..

Ama en çok ta kendini düşünür..!!! Kimi eşini " o kadar aşırı" kapalı istemez... O da ne öyle ÖCÜ gibi.....denir!

Ben bu yüzden ....EŞİMLE GURUR duyuyorum...Allah cc ona uzun güzel imanlı ömürler nasip etsin diyorum...Gönlümü hoş etti... daha ne diyeyim..HAKK'ın Rızasına uydu...

Siz de gözlerinizi iyice açıp uyanık olun....HAKK'ın rızasını unutup nefsani davranmayın sakın..

Bırakın arkadaş seçeneğiniz azalsın...gidecek yerleri siz belirleyin...Huzuru evde yakalayın..

İnanın bana...İslamı yaşadıkça sevecek...doğruları kalben göreceksiniz..

Eviniz huzurla dolacak...

Yazacak çok ama....şimdilik bu kadar yeter değerli kardeşim..

Rabbime emanet olun

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
Ben bu yüzden ....EŞİMLE GURUR duyuyorum...Allah cc ona uzun güzel imanlı ömürler nasip etsin diyorum...Gönlümü hoş etti... daha ne diyeyim..HAKK'ın Rızasına uydu...

Rabbim cümlemizi Hakkın rızasına uyanlardan eylesin ablacım

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli kardeşim...

Yazdıklarınızı çok iyi anlıyorum..uzun zaman önce bir çok şeyi analiz etmeme sebeb olan bir dönüş yaşadım...

Şunu iyi anladım ki....hayat tarzınız değişirken ister istemez güzergâhlarınız da , arkadaşlarınızın sayısı da ,paylaşımlarınız da değişecek..başka bir yolu yok...

Çünkü hanımını koluna- tesettüre bürünmüş şekilde- alıp gezdirmek ....hoşlarına gitmez...Neden ?

Çevresine anlatamaz, millet yargılar diye düşünür,Sevmezler diye düşünür, belli ortamlara giremezler diye düşünür..

Ama en çok ta kendini düşünür..!!! Kimi eşini " o kadar aşırı" kapalı istemez... O da ne öyle ÖCÜ gibi.....denir!

Siz de gözlerinizi iyice açıp uyanık olun....HAKK'ın rızasını unutup nefsani davranmayın sakın..

Bırakın arkadaş seçeneğiniz azalsın...gidecek yerleri siz belirleyin...Huzuru evde yakalayın..

Rabbime emanet olun

Ne güzel yazmıssın Berat abla.. HAYAT TARZIMIZ DEĞİŞİRKEN HERŞEYİMİZ DEĞİŞİYOR..
Allah celle celaluhu eşinizden de razı olsun, sizden de..
Ben de Rabbime öyle çok şükrediyorum ki.. Bu yolda tek desteğim eşim oldu hep..
Hiç bir şekilde gocunmaz.. Tam aksine çok dikkat eder, hep daha fazlasını ister..
Rabbim kendisinden razı olsun..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
ne gariptir.... eşimde hep söyler.. kadınlardan çok erkeklere kızıyorum artık yanlarında her anlamda ALLAHIN EMRİNE uyan birini istemiyorlar.. durum böyle oluncada kadınlar eşlerine kendilerini beğendirmek için ölçünün dışına çıkıyorlar diye..
şükürler olsun.. her anlamda örtümü destekleyen benimle gurur duyan bir eşim var.. benimde

ahmet_99

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli kardeşim...

Rabbime emanet olun

Allah razı olsun sizden, ne de güzel duygularımıza tercüman olmuşsunuz.. Bir Büyüğüm ve Değer verdiğim olarak, tavsiyelerinizi, nasihatlarınızı emin olun benim için çok kıymetli.. Rabb'im yolunuzu her daim açık eylesin.. Yuvanızıda mutluluğu daim eylesin, benim gibi bekar kardeşlerime de Peygamberimiz efendimizin, Hz. Ali'nin evlerindeki selameti nasip eylesin.. Amin..

Siz de emanet olun..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt