Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (4 Kullanıcı)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
CEHENNEMİ KURU BİR KORKUTMA MI SANIYORSUNUZ?

Yoksa siz haşa Allah tealayı, uygulayamayacağı bir ceza ile çocuğunu tehdit eden bir babaya, uyulup uyulmayacağını bilmeden bir kanun çıkaran devlete mi benzetiyorsunuz? siz cehennemi bir blöf mü sanıyorsunuz, çocuklara yapılan bir tehdide mi benzetiyorsunuz?
Öyle ya, bu anlama gelen sözleri işitir dururuz:" şimdi bu kadar insan cehenneme mi gidecek? Bugün dünyanın ve ülkemizin önemli bir çoğunluğu açık saçık, içkici, kumarcı, inkarcı, abdestsiz, namazsız vs. Peki bunlar hep cehennemi mi gidecek yani..?"
Önce şunu hiç unutmayınız ki, cehennem bir tasarı ve ya düşünce aşamasında değildir, yaratılmıştır, hazırlanmıştır ve şuanda mevcuttur.! Allah Tealanın deyişiyle ' gözlemektedir, beklemektedir', günü geldiğinde ' belirecektir, orta yere çıkarılacaktır, barizleşecektir, hortlatılacaktır' Yani cehennem bir gerçektir ve geri dönüş yoktur. İşte bundan daha acısı: CEHENNEM KESİNLİKLE DOLACAKTIR.!

mehmet göktaş alıntı

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Bütün kıyafetler insanı dış etkenlerden koruduğu gibi, aynı zamanda bir kimliği gösterir. Bir kimlik ilanıdır, bir kimlik ibrazı, açıklamasıdır. Öyle ya, baştan beri örtünmenin bir kimlik ibrazı olduğunu, İslam’ı, Müslümanlığı, hatta Allah Teala’yı hatırlatan bir şiar bir işaret ve levha olduğunu izah ediyoruz. Şuurlu bir şekilde kapanan bir bayan aynı zamanda şunu demektedir: “Beni görenler derhal Müslüman biri olduğumu anlasınlar, İslam’ı hatırlasınlar, Allah’ı hatırlasınlar…” Tesettürlü biri, diliyle böyle bir şey söylemese bile bu iş hal diliyle böyledir.

Elbette örtüsüzlük de bir kimliğin ilanıdır. İster diliyle söylesin ister söylemesin, bir bayan açık giyinmek suretiyle kendisinin bir gruba, bir düşünceye, bir felsefeye, bir ideolojiye bir anlayışa, bir kültüre, bir çizgiye, bir hayat tarzına mensup olduğunu gösterir bildirir, ilan eder. En cahilinden en bilinçlisine kadar her bayan kendisini bir yerlere mensup görür ve giyimiyle bunu ispat eder. Her kıyafet aynı zamanda bir manifestodur.

Peki, şu anda yeryüzünde egemen olan sizin şu örtüsüzlüğünüz, açıklığınız hangi kimliğin ilanı ve ibrazıdır? Hangi fikrin ve düşüncenin bildirisi ve manifestosudur.

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Örtünmemek küfür müdür?Başı açık müslüman olunmaz mı?...Öncelikle şunu belirtelim ki bir bir davetçiyiz.Allahın kendilerine verdiğini koruyarak hayat sürmeleri sonucunda dünya ve ahiret hayatlarında mutluluğu yaşayacaklarına inananlarız.Örtüsüz bir hayat yaşayarak bu dünyadan ayrıldıklarında kendilerini kötü bir akıbetin beklediğine inanan hatta bunlara kalıbını basan biriyiz.Kadı değiliz kimse hakkında kafir müslüman hükmünü vermeyiz.Fakat bir bayan suçun boyutlarını bilmek zorundadır.
Birçok konuda olduğu gibi giyim kuşamda da çoğunluğa uymayı daha akıllıca ve riski olmayan bir yol olarak mı görüyorsunuz? Siz şu anda örtüsüzlerin çoğunlukta olduğu bir yerde yaşıyor olabilirsiniz,toplumda sırf çoğunluk öyle yapıyor diye onları taklid edenler iradeleri sıfırlanmış kişilerdir.
Yoksa bu günahı işleyenlerin çoğunlukta oluşu Allah'ın tehdidinden vazgeçeceğini mi düşündürüyor size?O halde bu ayet yeter:
''O gün cehenneme deriz ki doldun mu?Cehennem der ki:Daha yok mu?''

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbimiz Bizim İyiliğimizi İstiyor!

Sizin tesettüre bürünmenizde Allah Teala'nın bir çıkarı var mıdır?İyi biliniz ki şu anda yeryüzünde yaşayan milyarlarca bayan,istisnasız hepsi örtünse her biri birer insanlık abidesi olsa,birer Meryem olsa,Asiye olsa,Hatice olsa,Fatıma olsa milyarlarca bayan edep ve hayada birbirleriyle yarışa girseler..Allah yine aynı Allahtır.Onun büyüklüğüne yüceliğine en ufak katkıda bulunmuş olmazlar.Ve yine yeryüzünde ne kadar bayan varsa hepsi edepsizlik,fuhşiyat ve kötülük yarışına girseler akla hayale gelmeyecek ahlaksızlıkları yapsalar..Allah Azmüşşanın şanına en ufak bir zarar gelemez.Eğer Allah Teala bizim örtünmemizi istiyorsa,işin ahiret yönü bir tarafa tamamen bizim menfaatimiz,bizim iyiliğimiz,dünyevi mutluluk ve huzurumuz için istemektedir.
Hem Allah değil midir insanlardan bir şey istemeye emretmeye en çok hak sahibi olan..Onları yaratan,yaşatan değil midir?Şu hususu aklınızdan hiç çıkarmayınız ki,Allah'a kulluktan kaçınanlar,kesinlikle şu anda birilerinin bir yerlerin kuludurlar!Varsın onlar özgür olduklarını,özgürce yaşadıklarını,özgürce bir tercihte bulunduklarını zannederek kendi kendilerini avutsunlar! İyice düşündüklerinde göreceklerdir ki örtüsüz olarak sürdürdükleri bu yaşantıyla birilerinin çağrısına uymaktadırlar,birilerini memnun etmektedirler.Bu birileri onların nefisleridir,şeytani duygularıdır,içinde yaşadığı toplumdur,modadır,başkalarının beğenisidir,başkalarının dışlama korkusudur,bir takım güç odaklarıdır,paradır,diplomadır,iştir,makamdır..
''Seçilin ayrılın şöyle ey mücrimler!Ey Ademoğulları!Size şeytana kulluk etmeyin,çünkü o apaçık düşmanınızdır.Bana kulluk edin.Dosdoğru yol budur,diye and vermedim mi?''

Şeytana ibadet etmek nitelemesi gerçekten çok acı bir niteleme.Birilerine ağır gelebilir kabullenmeyebilirler.Fakat şeytanın çağrısına uyup hayatını ona göre şekillendirenleri Allah böyle niteliyor.
Evet anlamak isteyen için bir konu ancak bu kadar berrak olur hak ve batıl birbirinden ancak bu kadar ayrılır.Örtünmenin Allah'ın emri olduğu,hem de ilk ve çok önemli emri olduğunu,örtüsüzlüğün de şeytanın bir emri ve çağrısı olduğu konusunda acaba bir tereddüdünüz var mı?
Şu anda örtüsüzlüğe hangi gözle bakıyorsunuz?

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Önce şu noktayı iyi tesbit edelim;örtüsüzlük bir hata değildir,bir anlık günah değildir,bir an için yapılan gıybet,öfkeyle işlenilen bir günah değildir.Kısacası Allah'ın yasakladığı haram olan ne varsa ara sıra işlenenlere benzemez.
Örtüsüzlük bir hayat tarzı,yaşam biçimidir.

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbimiz!

Geçmiş için manâsız üzülmekten, gelecek için lüzumsuz kaygılanmaktan, bizi muhafaza eyle…

Bu günümüzü dünlerin hüzünlerine ve yarınların endişelerine mağlup ettirme …

Bugünümüzü “deli-dolu” değil, “dolu-dolu” yaşamayı nasip eyle…

Amin.

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
kuzum mehtabım.. dün arayacaktım bi türlü vaktim olmadı .. malum bu ara benim işler biraz karışık ama sabahtan aklımdasın.. açar açmaz sana yazacaktım ... canım benim hoş geldin annen nasıl........

mir_erhan

Moderator
CEHENNEMİ KURU BİR KORKUTMA MI SANIYORSUNUZ?

Yoksa siz haşa Allah tealayı, uygulayamayacağı bir ceza ile çocuğunu tehdit eden bir babaya, uyulup uyulmayacağını bilmeden bir kanun çıkaran devlete mi benzetiyorsunuz? siz cehennemi bir blöf mü sanıyorsunuz, çocuklara yapılan bir tehdide mi benzetiyorsunuz?
Öyle ya, bu anlama gelen sözleri işitir dururuz:" şimdi bu kadar insan cehenneme mi gidecek? Bugün dünyanın ve ülkemizin önemli bir çoğunluğu açık saçık, içkici, kumarcı, inkarcı, abdestsiz, namazsız vs. Peki bunlar hep cehennemi mi gidecek yani..?"
Önce şunu hiç unutmayınız ki, cehennem bir tasarı ve ya düşünce aşamasında değildir, yaratılmıştır, hazırlanmıştır ve şuanda mevcuttur.! Allah Tealanın deyişiyle ' gözlemektedir, beklemektedir', günü geldiğinde ' belirecektir, orta yere çıkarılacaktır, barizleşecektir, hortlatılacaktır' Yani cehennem bir gerçektir ve geri dönüş yoktur. İşte bundan daha acısı: CEHENNEM KESİNLİKLE DOLACAKTIR.!

mehmet göktaş alıntı

Eyvallah kardeşim. Allah c.c. razı olsun..

'' Ey insanlar! Rabbinizden sakının ve bir günden korkun ki, baba çocuğuna hiçbir fayda veremez. Çocuk da babasına hiçbir şeyle fayda sağlayacak değildir. Şüphesiz Allah'ın vaadi gerçektir. O halde dünya hayatı sizi aldatmasın, sakın o çok aldatıcı şeytan sizi Allah'ın affına güvendirerek aldatmasın. ''( Lokman 33 )

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
kuzum mehtabım.. dün arayacaktım bi türlü vaktim olmadı .. malum bu ara benim işler biraz karışık ama sabahtan aklımdasın.. açar açmaz sana yazacaktım ... canım benim hoş geldin annen nasıl........

annem çok iyi sayılmaz ama eskisine kıyasla daha iyi. inşallah daha iyi olacak... en azından içimi ferahlatan kardeşlerim babam yanındalar.. gözüm arkada değil.. sen nasılsın ben gene forumdan koptum epey.. kızın nasıl...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
şükürler olsun canım inan laf değil aklımdaydın hep te .. annem yok kardeşimin yanında kızımın bakımı biraz problemli oldu.. onun dışında yok buir sorun şükürler olsun..
annenede aklıma geldikçe ya ŞAFİ OKUYORUM CANIM...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun buketçim saolasın... Allah hastalarımıza tez zamanda şifalar versin inşallah...

hira_nurr

Kayıtlı Kullanıcı
Bana Örtünden Vazgeç Deme !
Sen Evladından Vazgeçebilirmisin ¿!
Örtü Evlattan da Öte ,
Rabbimin Emri İçin
Ölürüm Seve Seve ~ ! ~

hira_nurr

Kayıtlı Kullanıcı
Farz olanı bırakıp tarz'a koşan,
Avrupa modasıyla soyunup coşan,
Çarşaf-ı Şeriften korkup kaçan,
Söyle bana sen hangi Din'e mensupsun ...?

hira_nurr

Kayıtlı Kullanıcı
ßaşörtüm bana yakışıyor mu?
Evet yakışıyor!
Ama asıl sorulması gereken soru; "Ben başörtüme yakışıyor muyum" olması gerek değil mi?

hira_nurr

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettür, müslüman kadınlar için özgürlüğün ve iffetin sembolüdür..
Kafirlerin gözüne batan ve onlara meydan okuyan bir mızrak-bir sancaktır...

berat05

Yönetici
11718468in5tu3.jpg

Erkekte Güzellik; Gözlerini Kapamaktır Haramlara...
Kadında Güzellik; Kapanmaktır Haram Nazarlara...

mir_erhan

Moderator
(KaLBuN_KeSiR)

Sizi hem örtünmeye çağırıyoruz,hemde örtündüğünüz takdirde karşınıza kimlerin dikileceğini nelerle karşı karşıya kalacağınızı baştan haber veriyoruz!

Örtünmenin hiçbir maddi getirisi olmadığı bir günde davet ediyoruz!

Öyle her türlü kapının açılmadığı günde ediyoruz!

Yıılarca hayalini kurup sonunda güçlükle ulaştığınız okulunuzdan,kariyerinizden olabileceğinizi hatırlatıyor bunu bile bile davet ediyoruz!

Evden dışarı çıktığınızda belki birileri alay edecekler,dudak büküp eğlenecekler..Hem bütün bunları baştan söylüyor hemde çağırıyoruz!

ALLAH Teala'nın tabiriyle ''karanlıklardan nura doğru'' yolculuğa çıkıyorsunuz..Elbette bütün bunlarla karşılaşacaksınız.Cennetin muhakkak bir bedeli olacak ve siz bunu ödeyeceksiniz..

ALLAH Rasulunun müminlere biat verirken söylediği sözleri hatırlayın.''Kınayanların kınamalarından korkmayacaksınız''...

Örtünün ve bundan sonra ki kınamalara hazır olun hatta dil uzatmıyorlarsa şaşırın.Ve güzellikle tebessüm edin.Kazanan sizsiniz!!

Belki de bunların hiçbiri olmayacak hatta..

Zamana ve mekana göre insanların örtünmeye karşı tavrı değişik olabilir.Belki birçokları sevinecek,tebrik edecek,gıpta edecek,özenip o da örtüncek..Olumlu veya olumsuz sizi bu durumlardan hangisi bekliyorsa beklesin önemli değil yükümlü olduğunuz örtünmeye davet var...!

Çünkü siz ALLAH'ı hatırlayacaksınız.

Haydi kalkın ve güzelce örtünün..Evet şimdi kalkın ALLAH için güzelce örtünün,bol bir elbiseyle vücudunuzu kapatın,başınızı mükemmelce örtün,sonra aynanın karşısına geçin ve seyredin..Şuan bu yazıyı okumayı kesin ve yapın bunu.Şu anda karşınızda duran bambaşka biri öyle değil mi?

Öncekiyle alakası olmayan başka bir dünya insanı değil mi?

Bırakın başkalarını şu an siz kendi kendinize ALLAH'ı hatırlatmıyor musunuz?Hatta iyice bakın etrafa odanızın atmosferi değişti değil mi?Çünkü şu anda orda melekler var,dilinizde ALLAH olduğu müddetçe,ALLAH'ı hesaba katma,ALLAHı dikkate alma düşüncesi olduğu müddetçe onlar sizinle olacak.Herşeyden önce siz şu ana kadar size bakan gözlere dişiliğinizi,cinselliğinizi,dış görüntünüzü sunuyordunuz,sizinle karşılaşanlar ister istemez bunlarla karşılaşıyordu.Şimdiyse cesedinizi perde ardına çektiniz ruhunuzu sundunuz.O ALLAHın üflediği ruhunuz..

Şöyle bir kendinizi yoklayın bir emri yerine getirdiniz ve neler değişti.İnsani,melekut alemine ait duygularınız ön plana çıktı değil mi?Öyle ya bastırılan bu erdemleri kendiniz bile görememiştiniz.

Siz şu anda ALLAHı hatırlatan bir işaretsiniz.Muhatap olduğunuz herkesi İslama çağırıyorsunuz,hiç konuşmadığınız halde.Ne yazık ki sizinle muhatap olan bir takım zavallı nasipsizlerin kalplerinde ki marazları artacak,dertleri depreşecek.İç dünyalarında savaş başlayacak,kimisi sözleriyle kimisi gözleriyle sataşacak,güçleri neye yetiyorsa onu yapacaklar.

Ama siz ALLAH'ın yakınlığını,sıcaklığını,muhabbetini kazanacak ve bunu iliklerinize kadar hissedeceksiniz,,özel olmanın ayrıcalıklı olmanın tadına varacaksınız..

Şu noktayı da unutmayın ki herşeye rağmen bu toplumun önemli bir kesiminden ciddi bir saygı göreceksiniz.Sizi ciddiye alacak güven duyacak,sizi toplumu ayakta tutan direkler olarak görecekler..Kaliteli insanlar tarafından sevilecek boş manasız anlamsız hayat yaşayanlardan sıyrılacaksınız..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
herkes tesettür uzmanı olmuş maşallah.......
giydiğin eteğe uysun eşarbının rengi yoksa mazallah..
topuzun olmamış eşarbın güzel durmuyor..
şık ol biraz .. o ne pardesün yüz yıl öncesinden kalmış.. yeni sezon ne kadar güzel.. kemerleri renkleri.

noluyor bize ALLAH aşkına..
niye kapalıyız.. ne için.. haram nazarlara kapanmak için değilmi.. nedir bu dikkat çekmek için kendini paralama telaşı..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
herkes tesettür uzmanı olmuş maşallah.......
giydiğin eteğe uysun eşarbının rengi yoksa mazallah..
topuzun olmamış eşarbın güzel durmuyor..
şık ol biraz .. o ne pardesün yüz yıl öncesinden kalmış.. yeni sezon ne kadar güzel.. kemerleri renkleri.

noluyor bize ALLAH aşkına..
niye kapalıyız.. ne için.. haram nazarlara kapanmak için değilmi.. nedir bu dikkat çekmek için kendini paralama telaşı..

Aynen canim.. dedigin gibi.. niye kapaliyiz? Neden?
Allah acik bir suur, idrak nasip eylesin hepimize..
Basortusu diyoruz.. ortunduk diyoruz..
Ama bir yerden uyumu yakalamanin isi icerisindeyiz..
Ayakkabi canta basortusu parduse v.s. uyumu sozunu ettigim..
Icimizi ayetlerle dolduralim.. Rabbimiz bizden nasil ortunmemizi istiyor biz ona bakalim..
Nefsimizi zorlamanin tadina varalim..
Zorla degil, arastirarark, bilincli bir sekilde zevkle, seve seve yapalim..
Severek yapmanin tadini, huzurunu Rabbim hepimize nasip etsin..
Rabbim bizlerden, huzur dolu o muthis duyguyu almasin .

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt