Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (9 Kullanıcı)

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Canim benim senin kapanmani cok iyi hatirliyorum. Zaman ne de cabuk akip gidiyor.
Masaallah subhanallah.. Rabbim daim eylesin.. istedin mi kimseler onunde duramiyor insanin degil mi?
Zorlamayla olacak is degil bu.. icten gelen.. Rabbimizin rizasini emrini seve seve getirmek bu..
Rabbim hepimize razi olacagi sekilde hakkiyla ortunmeyi nasip eylesin..

Evet zaman akıp gidiyor..
1 yıl oldu elhamdülillah..

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

SORGULUYORUZ!..

Tesettür giyim adı altında çarşaf satılmazken sözde tesettür adı altında ucube giysilerin reklamlarını yapıp piyasaya sürüyorlar.Sözde bunlar tesettürmüş.Kimi kandırıyorlar bunlar?..Perdenin arka tarafında nice holdingler kuruldu.Bunu araştırma yetkimizde yok.Lakin işleri tıkırında hesap soran da yok!. "Değerli Büyüğüm...Çarşafı sormazlar...çünkü bu mağazaların alıcısıda ona göre .... isteğe göre rağbet...üretim yapıyorlar...almasalar elbette satılmaz...ama öyle şekilli renkli çeşit nerden bulacaksınız? değil mi ama."

Şunu soruyorum herkese...Bu tesettür giyim firmalarından, ALMİRA, ZÜHRE, TEKBİR, HUZUR,TUĞBA gibi giyim firmalarının kasaları kimin elinde?Sonra bunlar neden çarşaf satmazlar?.Asıl tesettür, çarşaf olması gerekirken bu neden satılmaz?.Demek ki cahil olan ve tesettürün ne anlama geldiğini bilmeyen nice genç kız ve kadınlarımızı kandırdıkları kesindir." şimdi ferace dediğimiz -çarşafa yakın ( en azından giyimiyle hat belli etmeyen - görünümüyle sadeliğiyle ilgi çekmeyen giysi var.. bu mağazalara girdiğimizde de bunu da kendi modalarına göre çevirenler artık almış yürümüş....fiyatı pahalı sanki düğüne gidermişsiniz gibi taşlarla süslenmiş...kol ağızları açık-yarasa kol misali -kolunuzu kaldırsanız açılıyor- sözüm ona tesettür.. Ferace sade istiyorum dediğinizde...öcü istiyorum demişsiniz gibi tuhaf bakıyorlar! Yani sade bir ferace için büyük şehirdeki yerleri didiklemeniz gerekiyor...ÇArşaf alacak kişi direk yolu biliyor..."
İslam'ın en tehlikeli sinsi düşmanları şüphesiz ki İslam'ı kullanarak onun sırtından para kazanan münafıklardır.Bunlar günyüzüne çıkarılıp deşifre edilmelidir.

Abimiz..sanırım ki...islamı doğru öğrenmekten geçiyor iş...
Sonra da çevreye özenti olmamak...Nefsi hareketlere izin vermemek lazım...
Arkadaş-iş -çevre tüm bunları destekleyen konular..
BİRDE FARZ olan birşeyi TİCARETTE Kâr güdümlü bir şeye çevirirseniz ne olur iş?

En önemlisi...HAK'kın rızasına ne kadar talip olduğumuzdur

bilsek ki ahiret çok çetin...Vay halimize

Ey müslümanlar!Artık ninnilere son verin gözünüzü açın.İçimizde ki din istismarcılarını deşifre edin ki gerçekler ortaya çıksın.Yoksa yat, yat, uyu!.Uyu, yat uyu!." diye sizi uyutmaya devam edeceklerdir.

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
SORGULUYORUZ!..

Tesettür giyim adı altında çarşaf satılmazken sözde tesettür adı altında ucube giysilerin reklamlarını yapıp piyasaya sürüyorlar.Sözde bunlar tesettürmüş.Kimi kandırıyorlar bunlar?..Perdenin arka tarafında nice holdingler kuruldu.Bunu araştırma yetkimizde yok.Lakin işleri tıkırında hesap soran da yok!. "Değerli Büyüğüm...Çarşafı sormazlar...çünkü bu mağazaların alıcısıda ona göre .... isteğe göre rağbet...üretim yapıyorlar...almasalar elbette satılmaz...ama öyle şekilli renkli çeşit nerden bulacaksınız? değil mi ama."

Şunu soruyorum herkese...Bu tesettür giyim firmalarından, ALMİRA, ZÜHRE, TEKBİR, HUZUR,TUĞBA gibi giyim firmalarının kasaları kimin elinde?Sonra bunlar neden çarşaf satmazlar?.Asıl tesettür, çarşaf olması gerekirken bu neden satılmaz?.Demek ki cahil olan ve tesettürün ne anlama geldiğini bilmeyen nice genç kız ve kadınlarımızı kandırdıkları kesindir." şimdi ferace dediğimiz -çarşafa yakın ( en azından giyimiyle hat belli etmeyen - görünümüyle sadeliğiyle ilgi çekmeyen giysi var.. bu mağazalara girdiğimizde de bunu da kendi modalarına göre çevirenler artık almış yürümüş....fiyatı pahalı sanki düğüne gidermişsiniz gibi taşlarla süslenmiş...kol ağızları açık-yarasa kol misali -kolunuzu kaldırsanız açılıyor- sözüm ona tesettür.. Ferace sade istiyorum dediğinizde...öcü istiyorum demişsiniz gibi tuhaf bakıyorlar! Yani sade bir ferace için büyük şehirdeki yerleri didiklemeniz gerekiyor...ÇArşaf alacak kişi direk yolu biliyor..."
İslam'ın en tehlikeli sinsi düşmanları şüphesiz ki İslam'ı kullanarak onun sırtından para kazanan münafıklardır.Bunlar günyüzüne çıkarılıp deşifre edilmelidir.

Abimiz..sanırım ki...islamı doğru öğrenmekten geçiyor iş...
Sonra da çevreye özenti olmamak...Nefsi hareketlere izin vermemek lazım...
Arkadaş-iş -çevre tüm bunları destekleyen konular..
BİRDE FARZ olan birşeyi TİCARETTE Kâr güdümlü bir şeye çevirirseniz ne olur iş?

En önemlisi...HAK'kın rızasına ne kadar talip olduğumuzdur

bilsek ki ahiret çok çetin...Vay halimize

Ey müslümanlar!Artık ninnilere son verin gözünüzü açın.İçimizde ki din istismarcılarını deşifre edin ki gerçekler ortaya çıksın.Yoksa yat, yat, uyu!.Uyu, yat uyu!." diye sizi uyutmaya devam edeceklerdir.

Duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ediyoruz.Sağolun var olun!Şuurlu ve akıllı bir müslümanın hali bambaşka oluyor değil mi muhterem kardeşim?.

berat05

Yönetici
HÜDAVENDİGAR' Alıntı:
Duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ediyoruz.Sağolun var olun!Şuurlu ve akıllı bir müslümanın hali bambaşka oluyor değil mi muhterem kardeşim?.

Değerli abimiz...

Hep uyanık olmak zorundayız... Gözümüz - gönlümüz maneviyatta olmalı...nefse -şeytana prim vermemeliyiz...

Yapabildiğimiz kadar....

Rabbim yar ve yardımcımız olsun

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı
Canim benim senin kapanmani cok iyi hatirliyorum. Zaman ne de cabuk akip gidiyor.
Masaallah subhanallah.. Rabbim daim eylesin.. istedin mi kimseler onunde duramiyor insanin degil mi?
Zorlamayla olacak is degil bu.. icten gelen.. Rabbimizin rizasini emrini seve seve getirmek bu..
Rabbim hepimize razi olacagi sekilde hakkiyla ortunmeyi nasip eylesin..

Evet ablaamm sen yeter ki iste, önünde kimse duramuyor.. Elhamdülillah bir kadının tesettürlü olması kadar güzel bişey olamaz.
Bu duygu tarif bile edilemez. Rabbim içime bu AŞK'ı verdiği için sonsuz şükürler O'na....

mir_erhan

Moderator
Bugün tam 7 ay oldu örtüneli.. İmrenirdim hep siyah giyinenlere.. Baştan aşağı örtüsüne bürünenlere..
Şimdi bi baktım ben de öyle oluvermişim elhamdülillah çok mutluyum..
Allah bu huzuru her kıza her kadına nasip etsin.. Amin.

Selamün Aleyküm...
Maşallah demek istiyorum kardeşim...

Hani siz onlara imrenirdiniz ya.. o güzel cümlenizde..'' Baştan aşağı örtüsüne bürünenlere..'' diye..
Bizlerde hasretiz öylelerini görmeye...
O Başından ayağına AYETle donanmışlara...
Allahı c.c. hatırlatanlara...

Sizin gibi burdaki Bilinçli kardeşlerim ablalarım gibi TESETTÜRÜ anlatacaklara Muhtacız..
Örnek olacaklara ihtiyacımız var...
Dışarısı bir dinamit gibi
gençler o Uğruna kanlar dökülen...
Ta SÜMMEYE annemizin ŞEHADETİYLE başlayıp
son senelere kadar Üniversite kapılarında
Başörtüsünden sürülüp Joplarla dayaklar yiyen eğitim hakkı yaşama hakları ellerinden alınan
Ablalarımızın canları pahasına TAVİZ vermediği o TESeTTÜR ün farkında değiller...
Ayetle dalga geçer gibi...
Resulullahın Hadisiyle dalga geçer gibi bir hal..
Rabbim sen bizleri koru..
Rabbim sen bizlere TEBLİĞ edecek imanı idrakı bilgiyi ve gücü ver..
Ayaklarımızı bu yolda sabit kıl...
amin...

Selam ve dua ile

mir_erhan

Moderator
Eğer bu kapanma meselesi, "üstü şişhane altı Tophane" olacaksa,hanımlar boşuna kendisini tesettürlü zannetmesinler.

SÖZDE TESETTÜR GİYİM FİRMALARINA SORUN BAKALIM "ÇARŞAF VAR MI, SATIYOR MUSUNUZ?" DİYE.ORALARDA ÇARŞAF SATILMIYOR.NEDEN?ÇÜNKÜ BU FİRMALAR BELLİ BİR CEMAATE BAĞLIDIR.O CEMAAT ÇARŞAFA KARŞIDIR.BU YÜZDEN ÇARŞAF SATMAZLAR.ÇARŞAFIN ADINI BİLE ANMAZLAR.BİR MÜSLÜMAN KADININ EN GÜZEL TESETTÜRÜ ÇARŞAFTIR.GERİSİ GAVUR İCADLARINDANDIR.

DAHA ÖNCEDEN BİZ BOLCA MANTO VEYA PARDESÜYE DE RAZI OLURDUK."EH, BUNLARLA DA İDARE EDİLİR" DERDİK.LAKİN,BİR DE BAKTIK Kİ SENELER GEÇTİKÇE PARDESÜ VE MANTOLARIN ETEKLERİ DE KISALDI, BEL KISIMLARI İSE HEP DARALTILDI.ALTINA DA BİR KOT PANTOLONU, OHH, TAMAM TESETTÜR BUDUR İŞTE!" DEYİP KENDİLERİNİ YILLARCA ALDATMIŞLARDIR.

EY HANIMLAR!.ALLAH'IN EN ÇOK RAZI OLDUĞU TESETTÜR ÇARŞAFA BÜRÜNMEKTİR.DİĞERLER ZİYNET OLMAKTAN BAŞKA BİR ŞEYE YARAMIYOR.SİZLERE ASIL TESETTÜRÜN NE ANLAMA GELDİĞİNİ ÖĞRENİP HELE BİR KAVRAYIN İŞTE O ZAMAN ÇARŞAFIN KIYMETİNİ DE İDRAK ETMİŞ OLURSUNUZ.

İMANI SAĞLAM VE KUVVETLİ BİR MÜSLÜMAN HANIMIN ÇARŞAFA BÜRÜNMESİ ASLA NEFSİNE AĞIR GELMEZ.İŞTE GERÇEK İMANLI MÜSLÜMAN BUDUR.KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN.SÜSLENMEKLE PÜSLENMEKLE TESETTÜR OLMAZ.TESETTÜR TARZ DEĞİL, FARZDIR.MODAYA GÖRE TESETTÜR OLMAZ.BU ZİHNİYETTE OLANLAR DİNE BİD'AT SOKMUŞLARDIR.ALLAH KATINDA ÇETİN HESABA ÇEKİLECEKLERDİR.DÜTTÜRÜ LEYLA GİBİ GİYİNMEYİNİZ.BİRİLERİ DEĞİL ALLAH SİZİ BEĞENSİN.ALLAH'IN HOŞNUT OLDUĞU BİR KUL CENNETİ HAK ETMİŞTİR.SÜSLENMEK ANCAK EVİNDE OLUR.O DA KOCASININ YANINDA DİLEDİĞİ KADAR SÜSLENEBİLİR.KADIN VİTRİNE KONULAN SATILIK MAL DEĞİLDİR.NESİL ONUNLA KORUNUR.ALLAH ONA MUKADDES ANNELİK SIFATI VERMİŞTİR.SOKAKLARDA KIRIŞTIRAN CİLVE YAPAN KADIN OLARAK ONLARI YARATMAMIŞTIR.

BİR DE UNUTMAYINIZ Kİ TOPUKLU AYAKKABI GİYMEK HARAMDIR.ÇÜNKÜ BU YÜKSEK TAK TUK TAK TUK DİYE SES ÇIKARMAKTDIR..EDEBLİ YAŞAMAK FARZDIR, FARZDIR FARZDIR.

EDEB YAHU!. EDEB YAHU!. EDEB YAHU!...

Selamün Aleyküm...Sevgili hocam..Allah c.c. razı olsun....

EDEB YAHU!. EDEB YAHU!. EDEB YAHU!..
.......

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
bişey sormak istiyorum ablalarıma abilerime; önemli olan dışarda hal ve hareketlerimiz değil midir? ve bol giyinmek cırtlak giyinmemek önemli değil midir. yani siyah giymesekte tesettürü sağlamış oluruz? sürekli dışarı çıkmak zorunda kalanlar siyah giymese de olur mu?

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı
bişey sormak istiyorum ablalarıma abilerime; önemli olan dışarda hal ve hareketlerimiz değil midir? ve bol giyinmek cırtlak giyinmemek önemli değil midir. yani siyah giymesekte tesettürü sağlamış oluruz? sürekli dışarı çıkmak zorunda kalanlar siyah giymese de olur mu?

Siyah giyinmek tabiki şart değil ama "ben burdayım" dedirten cinsten şeyler de giymemek lazım.
Çok dikkat çeken, parlak, şatafatlı şeyler olmamalı.Genelde koyu renkler daha makbuldur.
Bir erkek sana baktığında kilonu anlamamalı zayıf şişman vs. Umarım yardımcı olabilmişimdir kardeşim.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

Canım benim dışardaki hal ve hareketlerimizin önemi kadar, tesettürlü hanım kardeşlerimizin dış kıyafetleri de o kadar önemlidir. Dışarıdaki çoğu ''tesettürlü'' kardeşlerimizi görüyorsundur.. Rengarenk, vücut hatlarını belli eden pardüseler, rengarenk, küçücük eşarplar, şallar almış başını gidiyor.. Saymakla bitiremeyeceğimiz çeşitlikte ve farklılıkta ''tesettür'' modelleri.. Tesettür Modası var.. Nefse de çok cazip geliyor bu.. Şu renk çok güzel, bu model çok güzel derken, tesettür gerçek manasını yitiriyor.. Örtünmedeki asıl amacımız neydi? Rabbimiz bizden bu şekilde örtünmemizden ötürü razı mı? Biraz kendimize yüklenmeli, sorgulamalıyız.. Örtüde özellikle siyah renk olarak belirtilmemiştir hiç bir yerde.. Kendi adıma söylemeliyim, en dikkat çekmeyen renk siyahtır..
En güzel ve doğru olan örtünme şekli, Kur'an'da ve hadislerde yer alan örtünme şekli de çarşafa eşdeğerdir..
Hiç bir hanım kardeşime pardüse, kap ve benzeri örtüleri tavsiye etmedim, edemem de.. Ben olması gerekeni söyleyebilirim sadece.. Zorlamayla olacak iş değil bu.. Gerçekten içerisinde tesettür aşkı olan bir hanım kardeşimiz, gercek tesettürü araştırıp, bulabilir. Zorlama ve baskıyla, ya da nefsiyle değil, birden bire siyahlara bürünebilir.. Bunun forumda iki örneğini gördük.. Ben paradiseee kardeşimi tebrik ediyorum bu konuda. MaşaAllah SubhanaAllah.. Ferace dış giysisi olarak çarşafa daha yakındır.. Yalnız şöyle bir durum var. Şimdiki feraceleri de pardüse şeklinde soktular, bedenlerini daralttılar.. Dikkat etmemiz lazım.. Başörtümüz ne kadar uzun olursa o kadar kapatıcı olur.. Şimdiki başörtüleri görüyoruz.. Üst kısmı dar olup da altı kısmı bol olan bir pardüse düşünelim. Bunun üzerine aşağılara, belimizden de aşağıya uzanan bir eşarp taktığımızda yine sorun kalmayacaktır. Kişi aynanın karşısına geçip bunun kararını kendisi çok iyi verebilir..Efendimiz'in sallallahu aleyhi ve sellem'in mübarek eşleri ve Ahzab Suresi/59. ayet-i Kerime'nin tefsirini okumalı, gerçek tesettürü araştırıp, anlamalıyız..
Hepimizin buna çok ihtiyacı var.. Sorduğun sorulra kişisel cevaplar gelecektir.. Önemli olan Rabbimizin razı olduğu örtünme biçiminin ne olduğunun bilinmesidir.. Rabbim hepimizden razı olacağı şekilde örtüsüne bürünenlerden eylesin.. Hepimizin yar ve yrdımcısı olsun..

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı

Canım benim dışardaki hal ve hareketlerimizin önemi kadar, tesettürlü hanım kardeşlerimizin dış kıyafetleri de o kadar önemlidir. Dışarıdaki çoğu ''tesettürlü'' kardeşlerimizi görüyorsundur.. Rengarenk, vücut hatlarını belli eden pardüseler, rengarenk, küçücük eşarplar, şallar almış başını gidiyor.. Saymakla bitiremeyeceğimiz çeşitlikte ve farklılıkta ''tesettür'' modelleri.. Tesettür Modası var.. Nefse de çok cazip geliyor bu.. Şu renk çok güzel, bu model çok güzel derken, tesettür gerçek manasını yitiriyor.. Örtünmedeki asıl amacımız neydi? Rabbimiz bizden bu şekilde örtünmemizden ötürü razı mı? Biraz kendimize yüklenmeli, sorgulamalıyız.. Örtüde özellikle siyah renk olarak belirtilmemiştir hiç bir yerde.. Kendi adıma söylemeliyim, en dikkat çekmeyen renk siyahtır..
En güzel ve doğru olan örtünme şekli, Kur'an'da ve hadislerde yer alan örtünme şekli de çarşafa eşdeğerdir..
Hiç bir hanım kardeşime pardüse, kap ve benzeri örtüleri tavsiye etmedim, edemem de.. Ben olması gerekeni söyleyebilirim sadece.. Zorlamayla olacak iş değil bu.. Gerçekten içerisinde tesettür aşkı olan bir hanım kardeşimiz, gercek tesettürü araştırıp, bulabilir. Zorlama ve baskıyla, ya da nefsiyle değil, birden bire siyahlara bürünebilir.. Bunun forumda iki örneğini gördük.. Ben paradiseee kardeşimi tebrik ediyorum bu konuda. MaşaAllah SubhanaAllah.. Ferace dış giysisi olarak çarşafa daha yakındır.. Yalnız şöyle bir durum var. Şimdiki feraceleri de pardüse şeklinde soktular, bedenlerini daralttılar.. Dikkat etmemiz lazım.. Başörtümüz ne kadar uzun olursa o kadar kapatıcı olur.. Şimdiki başörtüleri görüyoruz.. Üst kısmı dar olup da altı kısmı bol olan bir pardüse düşünelim. Bunun üzerine aşağılara, belimizden de aşağıya uzanan bir eşarp taktığımızda yine sorun kalmayacaktır. Kişi aynanın karşısına geçip bunun kararını kendisi çok iyi verebilir..Efendimiz'in sallallahu aleyhi ve sellem'in mübarek eşleri ve Ahzab Suresi/59. ayet-i Kerime'nin tefsirini okumalı, gerçek tesettürü araştırıp, anlamalıyız..
Hepimizin buna çok ihtiyacı var.. Sorduğun sorulra kişisel cevaplar gelecektir.. Önemli olan Rabbimizin razı olduğu örtünme biçiminin ne olduğunun bilinmesidir.. Rabbim hepimizden razı olacağı şekilde örtüsüne bürünenlerden eylesin.. Hepimizin yar ve yrdımcısı olsun..

Allah razı olsun ablam.. Çok güzel ifade etmişsin. Ben, yandan ve dümdüz inen bol bir ferace sorduğumda satıcı bana "o eski model" dedi. Ben zaten eski model istiyorum dedim. Yok bizde dedi.. Görüyoruz ki moda her yerde iş başında..
Elhamdülillah buldum istediğim gibi feraceyi 2 aydır giyiyorum.Siyah bol şalımı da başımın üstünde dolayınca sırtım da yakam da kapanıyor. İşte ÖZGÜRLÜK bu!!
Burdan ferace almak isteyen kardeşlerime de en bol ve sade olanlarını öneriyorum.Lütfen nefsinize uymayın. Selam ve dua ile..

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı

canım ablacım çok haklısın bende senin gibi düşünüyorum bende siyah için yanıp tutuşuyorum görsen halimi.... ama öğrenci olduğum için. yani sürekli dışarı çıkmak zorunda olduğum için. yani dikkat çekmemek için. bahsettiğimi yanlış anlama ablacım cırtlak giyinmek dar giyinmek emre yanlış şekilde giyinmekten değil kastım. pardesüyü bol giyersin veya kap giyip altına etek giyersin(dikkat çekmeyen renklerde) başörtünüde omuzlarından sarkıtırsın. yani arasıra çıkan bi hanım olsam neyse çarşaf bile giyerim. nuray ablada diyordu siyah güneşi çeker rahat olmaz diye..ben kimseyi incitmek istemem... siyah olmadanda olabilir. sürekli çıkmak zorunda kalanlar için

mir_erhan

Moderator
İmam-ı Ebu Yusuf, Halife Harun Reşid'e tavsiyesinde buyuruyor ki:

"Bugünün işini yarına bırakma, aksi hâlde işleri zayi etmiş olursun.
Ecel geldikten sonra artık iş ve ibadet yapılamaz. İki işten, âhiret için olanı tercih et!
Çünkü âhiret sonsuz, dünya geçicidir. Dünya da, içindekiler de yok olacaktır. Âhiret ise devamlı kalınacak yerdir.

Yarın Allah'ın huzuruna âsi olarak çıkma!
Şunu iyi bil ki, Allahü teâlâ, kullarını makam ve mevkilerine göre değil, amellerine göre hesaba çekecektir.
Allahü teâlâ ikaz ediyor, o hâlde dikkatli ol!
Çünkü sen boş yere yaratılmadın, bu sebeple de başıboş bırakılmayacaksın.
Şüphesiz, yaptıklarından hesaba çekileceksin.
Peygamber efendimiz, (Kıyamette herkes, şu dört suale cevap vermedikçe hesaptan kurtulamaz:
Ömrünü, nerede nasıl geçirdi?
İlmiyle nasıl amel etti?
Malını nereden, nasıl kazandı ve nerelere harcadı?
Bedenini nerede yordu, hırpaladı?
) buyuruyor. Bu soruların cevabını hazırla!"

İnsan öldüğü zaman, dünyalık olarak elde ettiklerinin hepsi dünyada kalacaktır.
Ağır bir hastalığa yakalandığı zaman bile, mal mülk, evlat demeyip, sadece (Benim akıbetim ne olacak?) diye kendini düşünür.
Mademki ölüm mutlaktır, niye akıbetimizi düşünmeyi sona bırakıyoruz?

Son nefeste imanla gitmek istiyoruz.
Son nefesimizi de ne zaman vereceğimizi bilmiyoruz, her an olabilir.
O zaman neyi bekliyoruz? Şimdiden Allah demeye, her şeyi Allah için yapmaya başlayalım.
Peygamber efendimiz, (Helekel müsevvifûn) yani (Sonra yaparım diyenler helâk oldu) buyuruyor.
Bu, (Dinin emir ve yasaklarını sonraya bırakanlar helak oldu) demektir.
Allahü teâlâyı unutturan mal mülk, makam ve mevkiler hep dünyalık olur,
fakat Onun rızasına uygun şekilde kazanılıp kullanılanlar dünyalık olmaz.
Dünyalık şeylerin ne kıymeti vardır?
Maalesef şimdi insanlar, dünyalık işleri birinci plana alıyor, âhiret işlerini ise arka plana atıyor.
Hâlbuki her şeyin başı, birinci derecede önemli olan,
Allahü teâlânın sevgisini, rızasını kazanmak ve Onun emir ve yasaklarına uymaktır. (Dinimiz islam )

mir_erhan

Moderator
(Su-Eda)
kapal.jpg

BAŞÖRTÜSÜ ;
ipliğin KUMAŞA ,kumaşın ÖRTÜYE ,
örtünün HAYSİYETE ,
haysiyetin VAKAR, ŞEREF ve İZZETE ,
vakar şeref ve izzetin TESLİMİ teslimiyetin KULLUĞA ,
kulluğun CENNETE dönüştüğü uzun upuzun bir yoldur...
SİRAT-İ MÜSTAKİMİN ta kendisidir!!

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
Siyah giyinmek tabiki şart değil ama "ben burdayım" dedirten cinsten şeyler de giymemek lazım.
Çok dikkat çeken, parlak, şatafatlı şeyler olmamalı.Genelde koyu renkler daha makbuldur.
Bir erkek sana baktığında kilonu anlamamalı zayıf şişman vs. Umarım yardımcı olabilmişimdir kardeşim.

o zaman bol ferace giymemiz lazım. ne güzel siyahlara bürünmüşsünüz Rabbim hakkıyla örtünenlerden eylesin. teşekkür ederim cevabınız için

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
ayrıca buketçim canım resimlerine baktım... gerçekten çok çok yakışmış feracen.. ve sen tesettür konusunda baya bi yol katetmişsin... ben henüz siyah giyinemiyorum geçen gün pardesü almaya gittiğimde ilk siyah denedim ama alamadım gene koyu vizon renk aldım...ablam kuran kursu öğretmeniydi.. imam hatip çıkışlı bi de mehtap sorun olmaz diyor ama ne bilim alacam canım ben de bir gün o feraceyi inşallah ve burdan söyleyecğim size kızlaar bugün ferace aldım diye :) gene de çevreme bakıyorum kaç yıllık kapalı insanlardan daha kapalı giyniyiorum..şükür.
buketçim kalbinin güzellği yüzüne öyle yansmımış ki.. sen beğenmemiş olabilrisin kendini ama gerçekler böyle. :) biz beğendik...dur ben de sana göndereyim kapalı foto ..
CANIM kusura bakma inan yeni yazabiliyorum ancak...
öle huzurluyum ki anlatamam.. evet hala kocaman eşarplar örtemiyorum.. ama alışmaya başmladım.. ferace çabalamamı hatırlarmısın bilmiyorum.. çok düşündüm çok kafam karıştı.. ama sonunda yaptım hemde bi anda.. siyah.. benim hep tercihimdi yani açıkkende şimdide onun için çok yadırgamıyorum.. zorlanmıyorum.. astarlı pardesülerle rahat edemiyordum açıkçası çünkü hep bi emanet hali var.. zaman zaman iyi gelecek inşallah bize çünkü öle yıllardır kapalı olan ama hiç birşeyin farkında olmayan insanlardan değiliz çok şükür.. biz her zorluğuf yaşadık.. gördük.. elimizden geleni yaptık tökezledik ama kalktık.. her kalktığımızda daha iyi olduk... içimin temizlenmesini istiyorum tertemiz olmak arınmak.. her sıkıştığımda ALLAH demek istiyorum sadece ALLAH.......... İnşALLAH

Bugün tam 7 ay oldu örtüneli.. İmrenirdim hep siyah giyinenlere.. Baştan aşağı örtüsüne bürünenlere..
Şimdi bi baktım ben de öyle oluvermişim elhamdülillah çok mutluyum..
Allah bu huzuru her kıza her kadına nasip etsin.. Amin.
CANIM.. BENİM.. MAŞALLAH sana... bende aynen.. ne çok özenirdim.. şimdi bazen bi durup bu benmiyim diyorum.. ben miyim.. olabildimmi böle.. şükürler olsun...
canım ablacım çok haklısın bende senin gibi düşünüyorum bende siyah için yanıp tutuşuyorum görsen halimi.... ama öğrenci olduğum için. yani sürekli dışarı çıkmak zorunda olduğum için. yani dikkat çekmemek için. bahsettiğimi yanlış anlama ablacım cırtlak giyinmek dar giyinmek emre yanlış şekilde giyinmekten değil kastım. pardesüyü bol giyersin veya kap giyip altına etek giyersin(dikkat çekmeyen renklerde) başörtünüde omuzlarından sarkıtırsın. yani arasıra çıkan bi hanım olsam neyse çarşaf bile giyerim. nuray ablada diyordu siyah güneşi çeker rahat olmaz diye..ben kimseyi incitmek istemem... siyah olmadanda olabilir. sürekli çıkmak zorunda kalanlar için

ah meleğim maşALLAH sana.. canım benim.. sen çok iyi olacaksın öLE güzel devam ediyorsunki..
her şey yerine oturuyor.. açık çası siyah beni çok rahatsız etmiyor. alışkanlık belkide hayatım boyunca hiç çok açık renkler giymedim.. hep bellidir rengim onun içinde kimse pek yadırgamadı.. ama bırak insanlar yadırgasın istediğini söylesin sen yoluna bak ALLAH seni çok seviyor..
ferace beni çok rahatsız etmedi.. evet ince ama vucuda yapışmıyor beni sıkıntıya sokan sadece etek kısmı sarkıyor ve yere değiyor toplayan astarı olmadığı için.. ama rahat ne yalan söyleyeyim.. çok rahat...

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
CANIM kusura bakma inan yeni yazabiliyorum ancak...
öle huzurluyum ki anlatamam.. evet hala kocaman eşarplar örtemiyorum.. ama alışmaya başmladım.. ferace çabalamamı hatırlarmısın bilmiyorum.. çok düşündüm çok kafam karıştı.. ama sonunda yaptım hemde bi anda.. siyah.. benim hep tercihimdi yani açıkkende şimdide onun için çok yadırgamıyorum.. zorlanmıyorum.. astarlı pardesülerle rahat edemiyordum açıkçası çünkü hep bi emanet hali var.. zaman zaman iyi gelecek inşallah bize çünkü öle yıllardır kapalı olan ama hiç birşeyin farkında olmayan insanlardan değiliz çok şükür.. biz her zorluğuf yaşadık.. gördük.. elimizden geleni yaptık tökezledik ama kalktık.. her kalktığımızda daha iyi olduk... içimin temizlenmesini istiyorum tertemiz olmak arınmak.. her sıkıştığımda ALLAH demek istiyorum sadece ALLAH.......... İnşALLAH

CANIM.. BENİM.. MAŞALLAH sana... bende aynen.. ne çok özenirdim.. şimdi bazen bi durup bu benmiyim diyorum.. ben miyim.. olabildimmi böle.. şükürler olsun...

ah meleğim maşALLAH sana.. canım benim.. sen çok iyi olacaksın öLE güzel devam ediyorsunki..
her şey yerine oturuyor.. açık çası siyah beni çok rahatsız etmiyor. alışkanlık belkide hayatım boyunca hiç çok açık renkler giymedim.. hep bellidir rengim onun içinde kimse pek yadırgamadı.. ama bırak insanlar yadırgasın istediğini söylesin sen yoluna bak ALLAH seni çok seviyor..
ferace beni çok rahatsız etmedi.. evet ince ama vucuda yapışmıyor beni sıkıntıya sokan sadece etek kısmı sarkıyor ve yere değiyor toplayan astarı olmadığı için.. ama rahat ne yalan söyleyeyim.. çok rahat...

Rabbim hepimize siyah giymeyi bol giymeyi nasip etsin. güzel ablam hoşgeldin aramıza geçmiş olsun kızın şimdi iyimi ?.... benim korkum bi rüzgar esse yapışır diye. ben pardesü aldım ama hiç beyenmedim çok zayıfım pardesü giyince daha çok belli oldu çok dikkat çekiyor:( fotomu çekince göndericem tanıdığım herkese :) ben büyümeyi bu yüzden istiyorum abla istediğim herşeyi giyebilmek için şimdi ailem kızıyor ama ilerde Allah nasip ederse istediğim gibi örtünürüm.

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
CANIM benim çok saol.. iyi şimdi daha iyi şükürler olsun.. gönder bak profilimde var mail adresim ekle..
büyükmek.. şimdi istermiydim.. bilmem bende keşke o yıllara dönsemde daha iyi olsam diyorum.. yani o konuda bir sıkındı yaşamadım benim feracem altan baya geniş.. bi sıkıntı olmuyor...

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
sizin sayenizde daha iyi oldum Allah'tan hep beni hayırlı insanlarla tanıştır diye dua ederdim kabul oluyor şimdi :)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
canım benim biz kimiz ki herşey ALLAHIN elinde.. O istedi senin O na yaklaşmanı.. yoksa böle olabilirmiyiz...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt