Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (15 Kullanıcı)

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
Es selamu aleykum mehtapçım..
Canım çoook teşekkür ederim. Dün başörtün/m geldi..
Heyecanla çtım paketi.. Öyle mutlu oldumm kii.. O kadr çok beğendim ki..
Bümbüyük, kocamaan.. Rabbim razıu olsun.. Çook teşekkürr ederim. Çok ma çok beğendim..
Hicrana da söyledim bugün onunla beraberdik.. Allah c.c. razı olsun canım. Çok sağol..

Ne güzel ablam birlikteymşsiniz bende sizlerle büyüklerimle olmayı çok isterdim. Şöyle birlikte pardesü filan baksaydık ne güzel olurduhep size sorardım bu nasıl diye :(

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
hira ablam Allah yolunu nur etsin evliliğin mutlu mesut olsun Rabbim bize de hayırlı eşler nasip etsin inşAllah

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Ne güzel ablam birlikteymşsiniz bende sizlerle büyüklerimle olmayı çok isterdim. Şöyle birlikte pardesü filan baksaydık ne güzel olurduhep size sorardım bu nasıl diye :(

Canım beniimm.. Gercekten güzel olurdu.. Fikir danışmak güzel..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Es selamu aleykum ve rahmetullah Dilek'çim (Hira)
Canım Rabbim yuvanı hayırlı eylesin..
Rabbim yuvanızdan imanı, şükrü, huzuru, mutluluğu, sevgiyi-saygıyı, güveni, sadakati eksik etmesin..
Rabbim eşini sana, seni eşine hayırlı eş eylesin.. Bu dünyada da ahirette de inşaALLAH birlikteliğiniz daim olsun..
Ben hanımlar için evliliği hicret olarak görüyorum..
Evlilik nimeti çok büyük bir nimet.. Rabbim şükrünü eda edebilenlerden eylesin..
Mutluluklar canım..

370652-3-4-ba428.jpg

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Es selamu aleykum ve rahmetullah Dilek'çim (Hira)
Canım Rabbim yuvanı hayırlı eylesin..
Rabbim yuvanızdan imanı, şükrü, huzuru, mutluluğu, sevgiyi-saygıyı, güveni, sadakati eksik etmesin..
Rabbim eşini sana, seni eşine hayırlı eş eylesin.. Bu dünyada da ahirette de inşaALLAH birlikteliğiniz daim olsun..
Ben hanımlar için evliliği hicret olarak görüyorum..
Evlilik nimeti çok büyük bir nimet.. Rabbim şükrünü eda edebilenlerden eylesin..
Mutluluklar canım..

370652-3-4-ba428.jpg

canım benim canımmmm.. inan çiçekleri evimde hissettim,öyle içtensin ki.. amin kardeşim. Rabbim herkese hayırlı eş ve hayırlı eş olmayı nasip etsin..evlilik benim için de çok kutsal,sabah namazına ezandan önce onun sesiyle uyanmak.. Rabbim herkese bu duyguyu tattırsın inşAllah, Allah razı olsun

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
canım benim canımmmm.. inan çiçekleri evimde hissettim,öyle içtensin ki.. amin kardeşim. Rabbim herkese hayırlı eş ve hayırlı eş olmayı nasip etsin..evlilik benim için de çok kutsal,sabah namazına ezandan önce onun sesiyle uyanmak.. Rabbim herkese bu duyguyu tattırsın inşAllah, Allah razı olsun

Ev hediyesi çiçekler :)
Dualarımız da düğün hediyemiz olsun ;)
Amiin canım.. Rabbim herkese bu mutluluğu, bu huzuru nasip etsin..
Ben de yeni evlendim.. Ama zaman öyle hızla akıp gidiyor ki 20 gün sonra 1 sene olacak..
MaşaAllah SubhanaALLAH.. Ne kadar güzeell.. Birlikte namaz kılmak da ayrı bir tat, ayrı bir huzur..
Rabbim bozmasın.. Seneler geçtikçe sevginiz artsın inşaALLAH..

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbimi sevdikçe severim ben kocamı :) (dilimi alıştırıyorum) maşallah sizede,Allah daha bir sürü 1 seneler yaşatsın sizlere sağlıkla huzurla imanla.. düğün hediyesi,dualar.. ne güzel hediyedir bu canım Allah razı olsun..dualarında hep yer almak umudu ile,dualarımdasın sende

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbimi sevdikçe severim ben kocamı :) (dilimi alıştırıyorum) maşallah sizede,Allah daha bir sürü 1 seneler yaşatsın sizlere sağlıkla huzurla imanla.. düğün hediyesi,dualar.. ne güzel hediyedir bu canım Allah razı olsun..dualarında hep yer almak umudu ile,dualarımdasın sende

Evet canım, inşaALLAH..
Rabbim razı olsun..
Rabbim cümlemize uzun, hayırlı seneler beraberlik nasip etsin..
Dua benim için de en güzel hediyedir.. Dua eder, dua beklerim canım :)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
TESETTÜRLÜ MÜYÜM?

Bu soruyu kendimize bir soralım..Bir çoğumuzun cevabı evet olacaktır..Peki tesettür yalnızca başını kapatmakmıdır??..Ve ya bir şekilde vücudunu çeşitli kumaşlarla örtmek mi?? Böyle olmadığına inanıyorsunuzdur eminim.

Günümüzde tesettür adına giyilenlere bir göz atalım,özellikle genç kesimin giyimine.....

Birde şu Ayet-i Kerime ve Hadis-i şerif'lere:
*"Mü`min kadınlara da söyle:
Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler.
Görünen kısımları hariç, zinetlerini açmasınlar. Başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar...
Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar..." (Nûr Suresi Ayet 31.)

** "Ümmetimin son dönemlerinde giyimli fakat çıplak bir takım kadınlar olacak,
bunların başlarının üstü deve hörgücü gibi bulunacaktır. Onlar cennete giremez, cennetin kokusunu bile alamazlar."
(Ebu Davud Libas 125, Cennet 52.)

***"Bir kadın koku sürünerek dışarı çıkar ve koku ulaşsın diye bir topluluğun yanına giderse zinaya bir adım atmış olur."
(Tirmizi, Edeb, 35; Nesâî, Zîne, 35)

****Birgün Peygamberimiz bir arkadaşına Mısır`da dokunmuş bir keten kumaş vermiş,
yarısından kendine gömlek diktirmesini, diğer yarısından ise hanımının giysi yapmasını istemiştir.
Ancak daha sonra şöyle buyurmuştur:
"Hanımına git söyle altına bir gömlek diksin. Çünkü vücut şeklinin ortaya çıkmasından korkarım."
(El Kurtubî, El Cami`, XIV, 156.)

Şimdi bu Ayet ve Hadis'leri de göz önüne alırsak;

Başörtüsünü kıyafetinin içine koymak tesettür değildir.

Saçlarını aşırı topuz yaparak başını örtmek tesettür değildir.

Başını örterek vücut hatlarını belli edecek derecede dar kıyafet tesettür değildir.

Başında örtü altında pantolon veya bluejean tesettür değildir.

Başında örtü yüzünde makyaj ve parfümle gezmek tesettür değildir..

Başında örtü altında dizaltı etek ve ten çorap tesettür değildir..

Tamamen bedene oturmuş pardesü tesettür değildir.

İçini belli edecek incelikte kıyafet tesettür değildir.

Peki gerçek tesettür nasıl olmalıdır;
Dışarı çıkarken üzerine aldığın elbise bolise tesettürdür.

Erkeklere ulaşacak parfüm yoksa üzerinde tesettürdür.

Başörtün omuzlarından aşağıya süzülüyorsa tesettürdür..

Sokaktaki yürüyüşün kırıtır şekilde değilse tesettürdür..

Çarşı pazar esnafıyla kırk yıllık ahbap gibi konuşmuyorsan tesettürdür..

Karşındaki erkeğin gözlerine bakmıyorsan tesettürdür..

Ulu orta yerlerde kahkaha atmıyorsan tesettürdür..

Yürüyüşün,konuşman,kıyafetin edep timsali ise tesettürdür..

Tesettür bir parça bezle başı örtmek değildir. Tesettür bedenen ve ruhen günahlara karşı korunmaktır..Neden fazlasını kazanmak varken azla yetinelim..Neden yapıyoruz sandığımız ibadetleri yıkalım.Şimdi aynı soruyu tekrar kendimize soralım..

TESETTÜRLÜ MÜYÜM?

Vaktileyl kardeşimizden alıntıdır..

Okuyalım, nasiplenelim inşaALLAH..

merve_talat

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun gerççekten çok güzel bir paylaşım kendimizi sorgulamamız lazım allahım hakkıyla tesettürlü olanlardan eylesin cümlemizi hayırlı günler

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı

Evvella tesettürün manasını sonra tesettürün merhalelerini sonra hicab meselesi ile irtibatını bilmek gerekir.

Tesettür: Setr kelimesinden türemiş bir lafızdır, yani Sözlükte;
örtünmek, gizlenmek, bir şeyin arkasında saklanmak anlamlarına gelir. Bir fıkıh terimi olarak tesettür erkek veya kadının şer'an örtülmesi gereken yerlerini örtmesidir.

Bir kimsenin örtmesi gereken ve başkasının bakması haram olan yerlerine “avret yeri” denir. O halde avret yerinin tarifini bilmek lazımdır. Erkeklerde avret mahalli göbekten diz kapakları arasıdır. Kadınlarda ise yüz, el ve ayak hariç bütün bedendir. Bu tarif hakkında bile çok ihtilaflar vardır. Aişe validemize -radıyellahu anha- göre sedece bir gözü yeterlidir. Ellerin içi mi dışı mı diye de ihtilaf olunmuştur. Bu yüz den bazı hanımlar siyah eldiven takmaktadır.

Bu izahlardan sonra ayeti kerimelerin ışığında şöyle diyebiliriz: Süs eşyalarının takılı olduğu azaları da açmasınlar, emri ilahisi ile kulak, boyun-göğüs, bilek ve ayaklarda tesettüre dahildir.

Ev içinde kocasından başka akrabası olan mahremlerinin yanında göğüs-yaka üzerine konmak üzere başörtüğsünü takmak, başı boynu göğsü örtmek. Dışarı çıkacağı zaman tüm bedeni örten cilbab-çarşaf gibi bir örtüye bürünmek. Yolda yürürken kırıtmadan ses çıkarmadan ve kendini belli etmeden edeble yürümek.

Erkeklerin kadınlara bakmaması ve kadınların da erkeklere bakmaması hakkında -gözlerini yumsunlar, namuslarını korusunlar- eyeti kerimesi, gözle başlayan sinsi bakışların bile Allahu teala tarafından takib edildiğini bildirmektedir.

Neticeyi anlamak istersek hanımlar erkeğin eşi ve sukünet bulmaları için yaratılan hayat arkadaşlarıdır. birbirlerine elbise gibidirler, zinadan ve fuhşiyyattan korunmak için birbirlerine muhtaçtırlar. Neslin devamı için evlenmek şarttır. Evlenmemek bid'at olup kişiyi papazlara kardeş yapar ve sünnetten mahrum eder.

Hanımların anneliğe hazırlanması, kocasını destekleyip muhafaza etmesi, kocasının da hanım ve evlatlarının nafakasını temin ederek onları kimseye muhtaç etmemesi her iki tarafın görevlerindendir. Bu düzeni değiştirip kadını işe ve sokağa gönderirsek, evde ve cemiyette huzur kalmaz, ölümler ve kıtlıklar kol gezer.

Tesettür defilesi diyen ahmakları da yeri gelmişken burdan şiddetle kınıyorum ve islamı istismar etmelerini asla tasvib etmiyorum. Ahlaksızlık mesleği olan paçavraları süsleyerek erkelerin önünde kırıttıran birinin de gerçek müslüman olduğunu zannetmiyorum. Böyleleri 50 yıllık yoldan duyulan cennet kosusunu dahi duyamayacak dey....lardır. Hadisi şerif böyledir ben ne diyeyim.

Kız erkek karışık okuyanlar, çalışanlar dolaşanlar, işiniz sonu felakete gidiyor, aklınızı başınıza alın, islamin iffetine şahsiyetine dönün, islami bir aile yuvası kurun ve fatihler yetiştirin ki fetihler olsun insanlık köhneleşmiş bizans'tan kurtulsun.

Kadınlar da okuyacak hoca ne konuşuyorsun, mu dersiniz? Evet ilk emir oku, ama neyi? Şunu -İlim taleb etmek herbir müslüman erkek ve kadına farzdır.

Hangi ilim, islamın emrettiği itikad ve ibadetlerle alakalı ilimler ve Kur'anı öğrenmek. He anne yavrusunun ilk hocasıdır, ona neyi öğreteceksen onları senin de bilmen gerekir. Bunun için okula üniversiteye gitmeye gerek yok.

Tesettürü geniş manada tam olarak anlayalım ve uygulayalım, hem kendimizi hem de erkekleri günaha sokmayalım. Allahın selamı üzerinize olsun.

ALINTI

denizderya35

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı olsun. çok uzayan bir konuydu bu başörtü konusu. insanların özgürlüklerini kısıtlamadan tercihlerine saygı göstermek gerekli. insanlar inançlarına göre davranırken okuyabilmeli, çalışabilmeli

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
günaydın CANLARIM benim DİLEKLERİM;) Denizler;) Katrem;) duygucum;) ve Mehtap:) cım CANLARIM...
İYİKİ VARSINIZ.. rabbim hayırlı yuvalar hayırlı evlatlar nasip etsin.. tabi bekarlarada hayırlı eşler...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt