Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (10 Kullanıcı)

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
--------------------------------------------------------------------------------

1- Engelleme
Şeytan ilk olarak insanın ibadetine engel olmak ister. Eğer Cenab-ı Hak kendisin şeytandan korursa, şu sözlerle şeytanı reddeder:
“– Ben ibadete gerçekten muhtacım. Çünkü bu fani dünyada sonsuz olan ahiret hayatı için mutlaka azık hazırlamam gerekir!”

2- Erteleme:
Birincisinde başarılı olamayan şeytan sonra:
“Acele etme, ileride yaparsın, daha yaşın çok genç!” diyerek ibadeti ertelemeyi, geriye atmayı emreder. Allah’ın yardımı ile onu:
“– Ecelim benim elimde değil. Eğer bugünün işini, ibadetini yarına ertelersem peki yarının işini ne zaman yapacağım? Zira her gün için yapılacak yeterince iş vardır...” diyerek onu reddeder.

3- Acele
Şeytan bu sefer de acele etmesini isteyerek ona:
“Acele et, acele et! Şu işi bitir, şunu yapmaya da vaktin olsun!” der. Allah’ın inayetiyle şeytanı şu sözlerle susturur:
“– Tam ve kusursuz olarak yapılan az iş, kusurlu olarak yapılan çok işten hayırlıdır!”

4- Riya
Bu sefer ibadetini tam ve mükemmel yaparak insanlara karşı gösteriş yapmaya teşvik eder. Yine Allah’ın yardımı ile onu şu sözlerle savuşturur:
“– İnsanların görmesiyle ne kazancım olabilir? Allah’ın görmesi benim için yeterli değil mi?”

5- Ucub/Kendini Beğenme
Bu sefer şeytan:
“Sen ne büyüksün, ne uyanık ve ne faziletli bir kişisin!” diyerek insanı kendini beğenme uçurumuna yuvarlamak ister. Allah’ın himayesi ile bu tehlikeyi de şu sözlerle savar:
“– Bütün nimetlerin gerçek sahibi Allah Teala’dır. Bu da Cenab-ı Hakk’ın bana ihsan ettiği başarının sonucudur. O, kendi lütfu ile benim değersiz amelime kıymet vermiştir. Eğer Allah’ın lütfu olmasaydı, Cenab-ı Hakk’ın üzerimdeki sayısız nimetleri ile birlikte benim işlediğim günahlara karşılık bu ibadetin ne değeri olabilirdi?”

6- Gizleme
Şeytan şimdi altıncı ve en tehlikeli hilesine başvurur. Uyanık kişilerden başkası buna karşı koyamaz.
Şöyle der:

“İbadetini gizli yap. Allah yaptığın ibadeti ortaya çıkaracak ve karşılığını verecektir.” Böylece seni bir tür riyaya düşürmek ister. Uyanık kişi Allah’ın yardımı ile şeytanı şu sözlerle defeder:
“– Ey mel’un! Şimdiye kadar ibadetime engel olmaya, ifsad etmeye çalışıyordun! Şimdi ise ıslah etmek, düzene sokmak için geliyorsun. Ama asıl maksadın yine bozgunculuk. Ben Allah’ın kuluyum, O benim efendimdir.

– Dilerse benim ibadetimi açığa çıkarır, dilerse gizli tutar. İsterse beni hatırı sayılır biri, isterse değersiz biri yapar. Bunların hepsi kendi elindedir. Bunları insanlara açıklamasına ve onlardan gizli tutmasına aldırış etmem. Çünkü insanların elinde bir şey yoktur.”

7- Terk
Şeytan yedinci ve son hilesiyle gelir şöyle der:
“Senin bu ibadetlere ihtiyacın yok. Eğer bahtiyar/said yaratıldıysan, ibadeti terk etmek sana bir zarar vermez. Yok bedbaht/şaki olarak yaratıldıysan ibadet de sana bir fayda vermez!”
Allah’ın yardımıyla bu hileyi de şu sözlerle savar:

“– Ben Allah’ın kuluyum. Kula yaraşan, emre uyup kulluk ve ibadet etmektir. Rab ise efendiliğin icaplarını en iyi bilendir. Dilediği gibi hükmeder; istediğini yapar. Her halükarda ibadetin bana faydası vardır.

– Eğer said isem, sevabımın artması için ibadete muhtacım. Şaki isem de, ileride keşke ibadet etseydim diye kendi kendime pişmanlık duymamak için ibadet etmeliyim.

– Kaldı ki, ibadet ettiğim için asla Cenab-ı Hak beni cezalandırmayacak, ibadet bana bir zarar vermeyecektir. Ayrıca itaatkar olarak cehenneme girmek, asi olarak girmekten benim için daha sevimlidir. Kaldı ki Cenab-ı Hakk’ın vadi hak değil mi?

– O, ibadet yapanlara sevap vereceğini, iman ve itaat ile Allah’a kavuşanları kesinlikle cehenneme sokmayacağını, mutlaka cennete sokacağını vadetmiştir.”

Amelinin karşılığı olarak cenneti kazandığı için değil, Cenab-ı Hakk’ın sadık vadinin karşılığı olarak cennete girecektir. Bu manada Cenab-ı Hak saidlerin lisanıyla şöyle buyurur:

“Onlar: Bize verdiği sözde sadık olan ve bizi, dilediğimiz yerinde oturacağımız bu cennet yurduna varis kılan Allah’a hamd olsun. İyi amelde bulunanların mükafatı ne güzelmiş! derler.”( 39 Zümer, 74.7 )
Uyan ey ibadet yolcusu, Allah sana merhamet buyursun. Gördüğün gibi işin aslı bundan ibarettir. Diğer fiilleri ve durumları da buna kıyas et.

Allah’tan yardım talep et ve ona sığın. Zira bütün işler onun elinde, başarı da ondandır. Yüce ve kudretli Allah’ın dışında ne bir güç ne de kuvvet vardır.[

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
HİRAMMMMMMMMMM canım nasılsın nasıl gidiyor hazırlıklar nezaman düğün gelinliğin hazırmı evini yerleştirdinmi ? ayyy ne çok sordummmmm

buketim güzel arkadaşım evimi yerleştirdim çok şükür gelinliğimde haftaya hazır olacak inşallah.. bende iyiyim telaşlar işte ve fırsat buldukça aranıza katılmaya çalışıyorum,sn nasılsın?

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
eger ben kapanirsam bir cok seye STOP dememiz lazimmis,onu da evde kapatacakmisim,falan,niye ki diyorum kapananlar olmeli mi,,,gole yikanmaya gidemeyecegiz,uc cocuk ya kendi koruyamaz,ben de bazan gelebilir bir kosede oturup evlatlatimi koruyabilirim diyorum,ben gelmesem de olur seni evde tutan mi var,,,benim sandigim kadariyla annesinin etkisiyle daha fazla hayir diyor,cunku esim beni cok seviyor ve aglamama hic dayanamiyor,simdi ,kapanmayi her andigimda gozlerimden yaslar kendiliginden cikiyor,ama bekle biraz daha diyor,cunku kapanirsam evdeki kalp krizinden ya gidecek yada bizi goturecek,,,toybe toybe,,,ama okadar sinirleniyor ki tv de bile tesetturluleri izlerken artik anlatamiyorum yani agzima bile alamam soylediklerini....herkes kendine,,ama iste ,,,,bilmiyorum

ahhh diyorum ahh bir daha ahhh.. yüzemezmiş!! aman ne buyuk kayıp!!! yazık ki ne yazık.. sana derim ki bunlara hiç aldırma! bırak aşağılasın bırak hor görsün!! bnm annem kapanırsan eve gelme dedi ya ama dinlemedim tmm gelmem dedim bir süre sonra alıştı evet zor süreç çok çetin ama bu da bir sınav unutma!! kolay mı öle sınava girmeden pes etmek!! Allah'a sığın sana teslimim de ve olumsuz cümleleri duyma!! hem kapanınca hiçbirşeye stop demiyorsun. (bilmiyorum gece hayatı alkol var mı) ama bunlarda olsa sen kapanmasanda bunları terk etmek gerek!!! o senın eşin tabıkı rıza göstermesi önemli ama tesettür konusunda değil!! Rabbimin emrine hangi gaflette ki bekle diyebiliyor? Allah kolaylık versin..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
eger ben kapanirsam bir cok seye STOP dememiz lazimmis,onu da evde kapatacakmisim,falan,niye ki diyorum kapananlar olmeli mi,,,gole yikanmaya gidemeyecegiz,uc cocuk ya kendi koruyamaz,ben de bazan gelebilir bir kosede oturup evlatlatimi koruyabilirim diyorum,ben gelmesem de olur seni evde tutan mi var,,,benim sandigim kadariyla annesinin etkisiyle daha fazla hayir diyor,cunku esim beni cok seviyor ve aglamama hic dayanamiyor,simdi ,kapanmayi her andigimda gozlerimden yaslar kendiliginden cikiyor,ama bekle biraz daha diyor,cunku kapanirsam evdeki kalp krizinden ya gidecek yada bizi goturecek,,,toybe toybe,,,ama okadar sinirleniyor ki tv de bile tesetturluleri izlerken artik anlatamiyorum yani agzima bile alamam soylediklerini....herkes kendine,,ama iste ,,,,bilmiyorum

ah güzelim bunlar tesettürlüleri ne sanıyor allah aşkına eve kapanmamız gerektiğinimi evet gereksiz yere sokaklarda dolaşmamamız, açılıp saçılmamamız gerekir ama şu varki (yanlışta olabilir muhakkak bilen ablalarımız abilerimiz doğrusunu anlatır) eşimiz yanımızdayken ve ihtiyaçlarımız için çıkabiliriz.. bekle diyor ya bence annesine karşı ne yapacağını bilemiyor.. yanlış hatırlamıyorsam öncedende kapalıydın...bak canım ölüm hak evet ölecez bunun inkarı ertelemesi yok her an olabilir.. ve biz ALLAHIN bize emrini yapmadan ölebiliriz... eşin seni çok seviyorya anlat ne kadar istediğini kavga etme kızma güzellikle anlat... ve iste yaşamaya başla nefsini yen.. kıyafetini tamamen değiş hazırla kendini örtüye çünkü aslında birazda şunu anlatamıyoruz; insanlara ben örtünmek istiyorum diyoruz sonra daracık pantolonla olmayacak kıyafetlerle geziyoruz, çelişkiye düşüyoruz gözlerinde... sözüm sadece senin için değilki seni tanımıyorumda bu genel bir yargı. onun için sen başında örtün varmış gibi davran hazırla kendinide onlarıda öle giyinki onlar başına örtünü aldığında senin örtündüğünü bile farketmesinler..
VE İSTE canım kardeşim İSTE Kİ yer gök herşey sana istediğin şeyi getirsin... hadi bi gayret.. kayınvaliden içinde dua et bence ALLAHIN EMRİNİ inkar ediyorya ALLAH sonununu hayır etsin

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
buketim güzel arkadaşım evimi yerleştirdim çok şükür gelinliğimde haftaya hazır olacak inşallah.. bende iyiyim telaşlar işte ve fırsat buldukça aranıza katılmaya çalışıyorum,sn nasılsın?

canım benim ya tabiki zor telaştasın inşallah hayırlısıyla bi olsunda düğünün geç evine görüşürüz.... iyim bende valla iş ev şu ara çok yoruluyorum düşün sabah kalkıp yemek yapıp geldim hemde musakka pilav falan her gün aynı işte çalışan eş çalışan anne olmak zor... düğün tam olarak ne zaman senin

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
31/03/2013 tatlım bugün 1 oldu kaldı 30 gün.. ahh buketim çok dua et bana kayınvaldemle az sıkıntılar oluyor. ben saygımı bozmuorum ses etmıyorum ama oğlunu kıskanıyor. bu da bana olumsuz yansıyor. dua et bana lütfen gece hiç uyumadım gene kayınvalidem yuzunden tartıştık ali'mle :(

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
31/03/2013 tatlım bugün 1 oldu kaldı 30 gün.. ahh buketim çok dua et bana kayınvaldemle az sıkıntılar oluyor. ben saygımı bozmuorum ses etmıyorum ama oğlunu kıskanıyor. bu da bana olumsuz yansıyor. dua et bana lütfen gece hiç uyumadım gene kayınvalidem yuzunden tartıştık ali'mle :(

OLUR kuzm böle şeyler sakın üzme kendini ALİ"nide üzme sakın inan hep aklımda duamdasın... gece konuşalım olurmu....
düğün zamanı hayırlı iş varya şeytan öle vesvese veriyorki ALLAHIM inanamazsın sakın hayrına zorluk bulaştırma bitanem

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
tmm konuşalım gece bunaldım biraz buketim ya anneme babama solesem buyuturler olayı ali'ye derdımı anlatmaya calısıorum annesini sevmıyorum izlenimi vermekten korkarak konusunca derdimi tam anlatamıyorum. Allah razı olsun duaların için..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
sakın nişanlına söyleme bu aranıza hep bi duvar örer inan bana kayınvalideniin yerine koy kendini düşünsene biri gelecek ve oğlunu alacak... aslında o öle sanıyor ki bide artık gelin kayın valide muhabbeti feci halde acaba ben ne ile karşılaşacam korkusu taşyor herkes, sen sabırlı ol bak çok az kaldı inan bana zaman su gibi geçecek evine geçeceğin huzur duyacağın anları düşün. ailene sakın bişey söyleme sen unutursun onlar unutmaz biliyorum çok zor ama bu iş ne yazık ki böle :(

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
inan ki fevri davranmıyorum. Allah'ım diyorum yalvarırım bana olgunluk ver agzımdan çıkacak kelimeleri tarttır bana. o da büyük o da anne diyorum yemin ederim ne surat astım ne saygısızlık ettim. Ali'ye hiç dayanamıyorum üzülsün istemiyorum ama bende arada onu kırmıyım buna söylemiyim diğerine belli etmiyim derken çok yıprandım.. tabiki geçicek tabiki Rabbim hayırlısını verir inanıyorum. sende dua ediyorsun ya Allah razı olsun canım benim. Rabbim kalbinin güzelliği gibi güzellikler nasip etsin sanada

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum canlar dikkatimi cekti konunuz hira06 kardesim oncelikle rabbim tamamina erdirsin mutlu huzurlu imanli bir yuvan olur insallah buketcigiminde dedigi gibi evlilik hayirli bir is oldugu icin seytan buna engel olmak icin vesvese ve fesat verir kalplere sakin uyma sen ona inan hersey yoluna girer sabir et bi bakmissin olmus bitmis hersey yeterki sabret sonrasinda sen bile sasiracaksin neler dusunmusum diye sabir sabir sabir en son sukur her sabrin sonunda sukur vardir kardesim sen sadece yasayacagin guzel huzurlu mutlu yuvani dusun kayinvaldenede iyi davran ne derse tamam de kalbini kirma esini seninle annesi arasinda birakacak durumlardan kacin fedakarlik senden olsun .....selametle dua ile...

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykum selam tsunami kardeşim..dediklerinize yürekten katılıyorum. yine söylediğim gibi en ufak saygısızlık yapmadım Rabbim şahid. ben Ali arada kalmasın diye de ses etmiyorum ben evleneceği insansam o annesi diyorum. ama kayınvalidem Ali'nin arada kalmasını sağlıyor. yazık Ali arada annesini dinlese ben ses etmesemde biliyor üzülcem e dinlemese annesi üzülcek. resmen buluşmamızı istemiyor. arıyor çağırıyor. tamam diyorum ben git ali diyorum yemin ederim. ama ali git desemde bu duruma üzüldüğümü biliyor gitmek istemiyor gitmezse de annesi tansiyonum çıktı diyor. evlenince nasıl olacak bakalım şimdi çağırıyor tamam ama evlenince çağıramıycak da bekliyorum bakalım canlarım. dualarınızda olmak mutlu ediyor beni,Allah razı olsun

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
inan ki fevri davranmıyorum. Allah'ım diyorum yalvarırım bana olgunluk ver agzımdan çıkacak kelimeleri tarttır bana. o da büyük o da anne diyorum yemin ederim ne surat astım ne saygısızlık ettim. Ali'ye hiç dayanamıyorum üzülsün istemiyorum ama bende arada onu kırmıyım buna söylemiyim diğerine belli etmiyim derken çok yıprandım.. tabiki geçicek tabiki Rabbim hayırlısını verir inanıyorum. sende dua ediyorsun ya Allah razı olsun canım benim. Rabbim kalbinin güzelliği gibi güzellikler nasip etsin sanada

bunun mükafatını alacaksın canım benim merak etme sen eşinle iyi ol diyorum ya annesi korku kaygı baştan tedbir alayım diyordur belki de haklı olarak o yüzden dua et bi sorun çıkmadan olsun düğününüz... inan ki hepimiz aynı şeyleri yaşadık anneler babalar yetmezmgiş gibi çevre ya karşı taraf şunu yapmadı bu olmadı senin kıza değer verilmiyor ay bak şuna neler yapılmış nasıl olmuş........... uzar gider zaten okadar yıpranıyoruz ki bide sen bunları takarsan evliliğinde şu özel günlerinde harap olur unutma bizde anne olucaz... bende sıkıntılar yaşadık annem okadar olgunduki şaşardım bana sen o eve gidecek istemediğin kadar yüz yüze bakacaksın derdi.. o yüzden unutma sende yüzyüze bakacaksın ki dikkat çok dikkat

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykum selam tsunami kardeşim..dediklerinize yürekten katılıyorum. yine söylediğim gibi en ufak saygısızlık yapmadım Rabbim şahid. ben Ali arada kalmasın diye de ses etmiyorum ben evleneceği insansam o annesi diyorum. ama kayınvalidem Ali'nin arada kalmasını sağlıyor. yazık Ali arada annesini dinlese ben ses etmesemde biliyor üzülcem e dinlemese annesi üzülcek. resmen buluşmamızı istemiyor. arıyor çağırıyor. tamam diyorum ben git ali diyorum yemin ederim. ama ali git desemde bu duruma üzüldüğümü biliyor gitmek istemiyor gitmezse de annesi tansiyonum çıktı diyor. evlenince nasıl olacak bakalım şimdi çağırıyor tamam ama evlenince çağıramıycak da bekliyorum bakalım canlarım. dualarınızda olmak mutlu ediyor beni,Allah razı olsun

ee kuzum kıskanıyor kabullenemiyor.. yakın mı oturacaksınız

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Sabret kardesim surda sorunsuz bir evlilik sureci geciren varmi diye anket yapsak inan cikmaz iki tarafta gergin oluyor kiz tarafi kiz veriyor erkek tarafi oglunu veriyor yabanci oldugundan degil akraba olsanda ayni durumlar cikiyor kendimden biliyorum gelin damat zaten gergin yeni bir hayat yeni bir yasam sorumluluklar dugun dernek masraflar adetler derken insanlarin en guzel gunleri zehir oluyor halbuki anlayis en ust duzeyde olmasi gerek buyuk buyuklugunu bilse kucuk saygisini yitirmese ne sorun olur nede huzursuzluk ama ina geciyo unutuluyo yipratma ne kendini nede cevrendekileri ......

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
ee kuzum kıskanıyor kabullenemiyor.. yakın mı oturacaksınız

Buketcim ornek olalim canim sen kendini bir kiz annesi olarak dusun birde oglan annesi herkes kendince hakli is orta noktayi bulmak kiskanclik olmaz guzel soz yilani bile eliginden cikarir yeterki dilimizi guzel sozlere alistiralim kalbimizi saflastiralim...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Buketcim ornek olalim canim sen kendini bir kiz annesi olarak dusun birde oglan annesi herkes kendince hakli is orta noktayi bulmak kiskanclik olmaz guzel soz yilani bile eliginden cikarir yeterki dilimizi guzel sozlere alistiralim kalbimizi saflastiralim...

yok canım kötü niyetle söylemedim yanlış anlattım galiba... ya tabiki olacak kıskançlık düşünsene yıllardır sadece sana ait bir anda başka bir kadın çok zor bide üstüne güya örnek gelinler kaynanalar var ortada çok normal bunlar... hele stres yapılacak şeyler hiç değil o anlamda söyledim

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
yok canım kötü niyetle söylemedim yanlış anlattım galiba... ya tabiki olacak kıskançlık düşünsene yıllardır sadece sana ait bir anda başka bir kadın çok zor bide üstüne güya örnek gelinler kaynanalar var ortada çok normal bunlar... hele stres yapılacak şeyler hiç değil o anlamda söyledim

Bende boyle dusunmustum::)::)

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Sabret kardesim surda sorunsuz bir evlilik sureci geciren varmi diye anket yapsak inan cikmaz iki tarafta gergin oluyor kiz tarafi kiz veriyor erkek tarafi oglunu veriyor yabanci oldugundan degil akraba olsanda ayni durumlar cikiyor kendimden biliyorum gelin damat zaten gergin yeni bir hayat yeni bir yasam sorumluluklar dugun dernek masraflar adetler derken insanlarin en guzel gunleri zehir oluyor halbuki anlayis en ust duzeyde olmasi gerek buyuk buyuklugunu bilse kucuk saygisini yitirmese ne sorun olur nede huzursuzluk ama ina geciyo unutuluyo yipratma ne kendini nede cevrendekileri ......

heh işte tam anlatmışsın canım kardeşim biz zaten herşeyimizi kendimiz yaptık. eşyadır altındır fln.. ki hiç zorlamadım illa şu mobilya yok bu bilezik demedim dünya malı dedim sen bilirsin dedi o yuzden nişanlım hep Allah razı olsun senden der. ama tabıkı genede borclandık o onemlı degıl Allah sıhhat versinde calısırız öderiz inşallah. herşeyi ali aldı bilezikleri fln onlar takıcaklarya nikahta ali'y de altın takmak istemişler bana demez mi altın düşmüşken bizim takıcağımız altınları da alın diye. Rabbim şahid tamam anne dedim. ali'ye dedim altın alıncakmış diye ne altını dedı. dedim böle böle sana takcaklarmış. bnm aldığımı takcaklarsa takmasınlar dedi. Allah biliyor ya içim hiç istemedi. dedim hani altını bari alsınlar ama içimden. ali'ye sen bilirsin dedim. ama şu yönden kızdım bana neden söyluyor. ali yanında hep ona söylesin telefon edip bana söylemesi garip değil mi? aman canlar ya başınızı ağrıttım. buketiminde art niyetle söylemediğine eminim sorusuna da cvp vereyim 30dk uzaklıkta oturcaz tatlım.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt